+ Régebbi frissítések +

12.02.07 - Megvannak a január végi Best Of 2011 szavazás eredményei! A legtöbb kategóriában az előre megtippelhető eredmények születtek, de azért becsúszott pár meglepetés is. Részletes eredmények a fórumon.

12.02.02 - Nippon Shoxx #31 mini-beszámoló+tracklista itt, képek pedig a fórumon.

12.01.31 - Kisebb update a webshopban, pár KPop és LM.C CDvel.

12.01.25 - Kiderítjük, hogy a hazai rajongók közt mik voltak a tavalyi év legemlékezetesebb előadói, zenéi, videói, koncertjei, vagyis: Kérdőív a 2011-es év legjobbjairól, négy kategóriában, január 31-ig! - Szavazás lezárva, eredmény hamarosan!

12.01.23 - Egy kis változás: a Trillianos Screw jegyárusítás egy nappal később, azaz szerdán kezdődik majd.

12.01.22 - Egyrészt felkerült a legutóbbi Nippon Groove buli tracklistája, a szokásos mini-beszámolóval és képekkel kiegészítve (a többi kép a fórumon), másrészt pedig a Screw koncert jegyárusító helyei keddtől kibővülnek az Oktogon mellett található Trillian képregénybolttal is és a koncerthez készült szórólapokat is itt találjátok meg majd először. Részletek itt.

12.01.19 - Elindult a Screw koncert infó oldala, ahol minden a koncerttel, zenekarral és jegyekkel kapcsolatos infót megtalálhattok.

12.01.17 - A nyár elején, június ötödikén Budapestre látogat a PSC kiadó indies részlegéhez tartozó SCREW. További infó az eseménynaptárban, jegyinfó hamarosan.

12.01.13 - Végre az újságosoknál a januári Mondo, a címlapon a the GazettE (vagyis ez amolyan történelmi pillanat: itthon első alkalommal jelenik meg magazin japán zenekarral a boritón), belül pedig róluk egy tizedik szülinapos összefoglaló írás, valamint a Johnny's Entertainment boyband ügynökségről szóló cikksorozat első része. A további tartalomról bővebben itt.

12.01.12 - Klikk a szombati Nippon Groove buli kistermének részletes időbeosztásáért.

12.01.11 - A január 27-i Nippon Shoxx kivételesen a Vörös és nem a Kék Yukban lesz majd megtartva! Részletekért klikk ide.

12.01.10 - Bővebb infó az LM.C koncertről (helyszín, jegyár, korhatár) itt.

12.01.09 - Szilveszteri beszámoló, tracklistával, plusz képekkel, a teljes fotóadagot viszont most is a fórumon találjátok.

12.01.08 - Május 17-én újra Budapestre látogat az LM.C. Bővebb infó hamarosan.

12.01.06 - Elkészült a hó végi Nippon Shoxx buli flyere is, ahol egyébként, a szokásos JRock és vk közkedvencek mellett egy speckó Gazette blokkal ünnepeljük majd meg a zenekar fennállásának tizedik évfordulóját.

12.01.04 - Az új évben is folytatódnak a bulisorozatok, a eseménynaptárban megtaláljáétok az első dátumokat, alább pedig egy kis előzetes a januári Mondo magazinhoz, amihez asszem nem kell további kommentárt hozzáfűzni. :)

11.12.30 - Évzárásként pótolva lett mégegy régi lemaradás és végre egybe lettek gyűjtve az idei, hazai vk / JRock koncertekről a koncertek előtt készült közönségfotók. A képeket a fórumon, azon belül is itt találjátok. És ezek mellett természetesen mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET!

11.12.29 - Még egy, a Mondo magazinban már megjelent cikk: beszámoló a nyári Boris koncertről, BenyoBoy tollából, képekkel, setlisttel kiegészítve.

11.12.28 - Last minute változás a szilveszteri bulival kapcsolatban: a party kibővül még egy teremmel, mivel a Kék Yuk kistermében helyet szorítunk a Night Of Terror szervezőcsapatának, akikkel már a halloween bulin is együtt dolgoztunk. Részletek, okok, stb az eseménynaptárban (a belépőár, kezdés, stb természetesen nem változik).

11.12.26 - Felkerült az oldalra a tegnap beigért Dir en grey beszámoló is, a Gackt cikkhez hasonlóan jópár eddig nem látot képpel kiegészítve. Természetesen korábban már ez is megjelent a Mondo magazinban, most viszont a beszámoló mellé készült lemezkritikát is olvashatjátok, ami onnan helyhiány miatt kimaradt.

11.12.25 - Pár régóta várt update az év végére: ma az augusztus eleji Gackt koncert beszámolója került fel az oldalra, ezt pedig a napokban követi a Dir en grey beszámoló. A cikk korábban már megjelent a Mondo magazinban, de az online változatot szokás szerint rengeteg, korábban sehol sem látott fotóval (és egy videóval) kiegészítve olvashatjátok.

11.12.18 - Már egy hete az újságosoknál az idei utolsó Mondo magazin és benne: Dir en grey poszter, Kanon x Kanon koncertbeszámoló és egy kis áttekintés arról, hogy kikre érdemes odafigyelni a japán electro színtéren. A további tartalomért klikk ide.

11.12.17 - A hó eleji Nippon Shoxx buli mini-beszámolója tracklistával, egyebekkel, nomeg persze a képekkel a fórumom. (És bocs a késésért..! Cserébe mostanság jön még pár rég várt egyéb update.)

11.12.08 - Még egy utolsó frissítés a webshopban a szombati Animekarácsony előtt, pár CDvel és gitárpengetővel, de ott helyben ezek mellett természetesen kaphatóak lesznek a szokásos kitűzők és KPop poszterek is, egypár magazinnal kiegészítve.

11.12.07 - Nippon Groove mini-beszámoló képekkel, tracklistával itt, a többi kép pedig szokás szerint a fórumon (a Nippon Shoxx #30 beszámoló is érkezik hamarosan). Nomeg ne feledjétek: szombaton Animekarácsony a Hungexpo-n a szokásos conos programokkal, vagyis többek közt zenei videó vetítéssel és SoundOfJapan.hu pulttal! További infóért nézzetek be az eseménynaptárba.

11.12.06 - Flyer + részletes infó a szilveszteri Nippon Groove / Nippon Shoxx buliról, amire ezúttal, az utóbbi években megszokott Vörös Yuk helyett, a nagyobb, nomeg lényegesen jobb hangtechnikával rendelkező Kék Yukban kerül sor. Klikk.

11.11.23 - Egyrészt egy kis emlékeztető: most pénteken újra Nippon Groove a Kashmír klubban, jövő pénteken pedig az év utolsó Nippon Shoxx bulija a Kék Yukban (utóbbihoz ma került fel a flyer az eseménynaptárba). Másrészt pedig a webshopban is volt egy kis frissítés, jópár korábban elfogyott CLJ kiadványból (Gazette, Alice Nine, Matenrou Opera, stb) érkezett pótlás, nomeg persze befutott pár KPop CD is.

11.11.06 - Képes beszámoló a közös Nippon Shoxx / Night Of Terror Halloween buliról, múlt vasárnapról. A teljes képadag a szokás szerint a fórumon!

11.10.29 - És még egy kis infó a holnapi bulival kapcsolatban: a klub mindkét részén (Kék és Vörös) is üzemelnek majd a pénztárak és ruhatárak, a nagyobb torlódások és sorbanállások elkerülése végett.

11.10.24 - A Yukban a Halloween hétévégén, így a vasárnapi Nippon Shoxx vs Night Of Terrot buliban is speckó italakciók lesznek! Részletekért klikk ide.

11.10.21 - Részletek a jövő hétvégi Nippon Shoxx vs Night Of Terror Halloween party jelmezversenyéről itt!

11.10.20 - Végre felkerült a legutóbbi Nippon Groove buli beszámolója, tracklistával, képekkel. További képek a fórumon.

11.10.15 - Jövő héten két, stílusilag a lehető legkülönbözőbb japán előadó is ellátogat Budapestre: szerdán a pszichedelikus rock nagyjai, az Acid Mothers Temple teszik tiszteletüket az A38 hajón, következő nap pedig az oszakai breakcore színtér egyik leghíresebb / hirhedtebb alakja, Maruosa büntet majd a Kashmir klubban. További részletek szokás szerint az eseménynaptárban.

11.10.07 - Mondocon update: Sajnos a Toxic CDk nyomdai csúszás miatt nem érkeztek meg időre, így csak jövő héttől lesznek majd beszerezhetően a webshopban. A 25-ös pavilonban a SoundOfJapan.hu pult pedig vasárnap csak 13:30 körülig lesz nyitva (14:00-tól pedig kezdődik a zenei videóvetítés odaát a K pavilon kistermében).

11.10.03 - Bővebb infó a hétvégi MondoConról az eseménynaptárban. A webshopban pedig előrendelhető az új The GazettE album, a Toxic, ami szintén a MondoConon lesz először kapható.

11.09.29 - Felkerült a beigért Miyavi beszámoló is, a Girugamesh-hez hasonlóan természetesen ez is egy rakat extra képpel a korábban nyomtatásban megjelent verzióhoz képest.

11.09.28 - November 12-én, a SoundOfJapan.hu szervezésében újra Budapestre látogat Goth-Trad, a japán dubstep színtér legfontosabb alakja, aki ezúttal az év végén megjelenő új nagylemezét mutatja be Európában, egy exkluzív live-act turnén. Bővebb infó itt.

11.09.25 - És a tegnap igérteknek megfelelően: Girugamesh interjú.

11.09.24 - A következő pár napban végre pótolva lesz pár jóideje esedékes update, merthogy végre felkerülnek az év eleji Girugamesh és Miyavi koncerttel kapcsolatos anyagok. Kezdésnek itt találjátok a Girugamesh beszámolót, amit holnap a csapattal készült interjú követ, majd pedig a Miyavi beszámoló. Ezek persze már mind megjelentek a Mondo magazinban tavasszal, azonban a beszámolók online verziójában számtalan, korábban nem látott kép is helyt kapott, az interjúnak pedig annak idején (helyhiány miatt) csak nagyjából a fele került be a magazinba, most viszont természetesen végre ebből is a teljes változatot olvashatjátok majd.

11.09.18 - A szokásos havi Mondo magazinos update: az ehavi számban Gackt és Boris koncertbeszámoló. A további tartalomról részletek itt.

11.09.15 - Jövő héten három napon át különleges japán mozgás- és partyszínház a MERLiN színházban, infó, képek, kedvcsináló videó itt.

11.09.13 - Party infó update! A következő, október elsején esedékes Nippon Groove bulihoz felkerült minden szükséges tudnivaló, nomeg a flyer, de ezen kívül még a Nippon Shoxx Halloween különkiadásáról is találtok egy kis előzetest az eseménynaptárban.

11.09.11 - Nippon Shoxx #28 mini-mini beszámoló + tracklista itt, képek pedig a fórumon, mint mindig. A következő bulikkal kapcsolatos bővebb infók pedig a következő egy-két napban!

11.09.06 - Beszámoló az év garantáltan legcukibb koncertjéről, a japán altern-rock / punk-rock veterán Shonen Knife múlt heti bécsi koncertjéről, képekkel, videóval, itt.

11.08.31 - November 9-én Budapesten, a Club 202-ben lép fel a Kanon x Kanon, azaz Kanon Wakeshima és az AnCafe basszgitáros Kanon közös zenekara. Bővebb infó hamarosan az eseménynaptárban.

11.08.28 - Nippon Groove beszámoló múlt hétről, képekkel, tracklistával! Itt! A teljes képanyagot pedig szokás szerint a fórumon találjátok.

11.08.25 - Így hónap végén végre a szokásos, az átlagnál jobban megkésett kis update a Mondo szekcióban, az aktuális, azaz az augusztusi szám tartalmával, amiben most egyrészt Gackt poszter volt, másrészt pedig a KPop cikksorozat, harmadik, befejező része, amiben azt próbáljuk meg körbejárni, meg megfejteni, hogy mi is a koreai pop hirtelen nagy sikerének a titka, miközben kicsit benézelődünk a kulisszák mögé, meg átlesünk az ottani popszakma sötét oldalára is.

11.08.18 - Nippon Shoxx #28 flyer és infó! Klikk!

11.08.16 - Plusz infók a csütörtöki Dir en grey koncerttel kapcsolatban: koncertkezdés, megközelítés és látogatási rend 16 éven aluliak számára. Részletek itt.

11.08.08 - Csekkoljátok az eseménynaptárt a hó végi Nippon Groove bulival kapcsolatos részletesebb infókért, nomeg persze a flyerért! Plusz: szezonnyitó Nippon Shoxx szeptember harmadikán!
+Kisebb update a webshopban.

11.08.03 - A rossz szokás szerint kicsit megkésve, de felkerült az oldalra a júli 23-i Nippon Groove party beszámolója, képekkel, tracklistákkal, flyerrel és a szokásos mini-beszámoló mellett most egy, a bulikon általában előforduló zenékről szóló hosszabb kitérővel. Olvasáshoz klikk ide, a teljes fotóadagot pedig, ahogy mindig, most is a fórumon találjátok meg.

11.08.02 - Néhány fontos tudnivaló a csütörtöki Gackt koncerttel kapcsolatban (kezdés, bejutás, stb.) itt.

11.08.01 - Erősen szubjektív beszámoló az idei Balaton Sound fesztiválról a Tokyo Ska Paradise Orchestra és DJ Krush fellépése kapcsán, videókkal, képekkel.

11.07.22 - Néhány új CD a webshop KPop részlegében: 2NE1, 2PM, Beast, G-Dragon, MBLAQ, Super Junior.

11.07.18 - Lezárult a Boris nyereményjáték, részletek az eseménynaptárban.
Valamint egy kis fáziskéséssel, de frissült az oldal Mondo magazinos szekciója az ehavi szám tartalmával, amiben egy Vamps zenekarportré mellett a múlt hónapban indult KPop cikksorozat is folytatódik (az aktuális téma pedig, a múltkori alapozás után, a koreai pop utóbbi években bekövetkezett nemzetközi áttörése, plusz a legfontosabb előadók bemutatása).

11.07.13 - Boris nyereményjáték! A szervező Skalar Music-al közösen nyereményjátékot indítunk, melyen a július 22-én Budapestre látogató japán rockbanda, a Boris koncertjére sorsolunk ki egy kétfős belépőt. A nevezéshez nem kell mást tennetek, mint válaszolni három, a zenekarral kapcsolatos kérdésre, amit a koncertinfók mellett találtok az eseménynaptárban.

11.07.10 - A SoundOfJapan.hu webshop szerződést kötött a német CLJ kiadóval (akikhez többek közt olyanok tartoznak, mint az Alice Nine, the GazettE, lynch., OZ, Matenrou Opera, SuG és a ScreW), így a jövőben lényegesen olcsóbban és nagyobb választékban lehet majd kapni a cég kiadványait, valamint emellé (a készlet erejéig) egy különleges akciót is indítottunk a nagy esemény alkalmából. Részletek a megújult webshopban.

11.07.08 - Két kisebb update az eseménynaptárban: a Mono koncert infója kiegészült a flyerrel, sajtóanyaggal és facebook linkkel, a Boris koncerttel kapcsolatban pedig egy kis változás történt (a cseh előzenekar lemondta a turnét, így a Boris többet játszik a tervek szerint).

11.07.07 - Dupla beszámolóadag: Nippon Shoxx #27 és a júniusi Nippon Groove, mindkettő tracklistákkal, képekkel, utóbbi még pluszban egy rövid videóval is (amit a soundofjapan.hu vadiúj hivatalos youtube csatornájára került fel). A teljes képanyagot pedig szokás szerint a fórumon találjátok meg.

11.06.24 - Pár újdonság a webshopban: Gackt, Ayumi Hamasaki, Koda Kumi, SHINee, Miyavi.

11.06.22 - Gackt készített egy kis promóvideót a közelgő európai turnéhoz, amit a koncertinfók mellett találtok meg itt.

11.06.12 - Dupla update: felkerült végre a januári OZ és Mucc koncert beszámolója, a korábban (márciusban) a Mondo magazinban megjelenthez képest kissé kiegészítve és jópár korábban nem látott fotóval megtűzdelve.
És ha már Mondo magazin: az újság legújabb számában, a zene szekcióban egy Sadie biográfia mellett az utóbbi években nemzetközileg is egyre nagyobb figyelmet kapó KPop színtérről szóló cikk első része kapott helyet, amiben a koreai pop színtér kezdeteit és első komolyabb sikereit nézzük meg közelebbről, némi történelmi és politkai háttérinfóval megtámogatva.
Valamint ezen kívűl még a webshopba is felkerült pár új JRock és KPop CD.

11.06.10 - Az idei Balaton Sound fesztiválon az itthon már visszajáró vendégnek számító DJ Krush mellett fellép Japán legfontosabb és legnépszerűbb ska zenekara, a Tokyo Ska Paradise Orchestra, ráadásul mindketten egy napon, júli hetedikén, csütörtökön. Bővebb infó az eseménynaptárban, valamint ugyanott vadiúj flyer a hó végi Nippon Shoxx bulihoz.

11.05.30 - Nippon Shoxx #26 beszámolóért + tracklistáért klikk ide (képek a fórumon), az eseménynaptárban pedig bővebb infó a júniusi Nippon Groove buliról.

11.05.20 - Augusztus negyedikén Budapesten lép fel a JRock színtér egyik legnagyobb sztárja és legsikeresebb szólóénekese, Gackt. Helyszín és jegyinfó az eseménynaptárban.
Ugyanide felkerült némi pluszinfó a júniusi Nippon Groove buliról is, ami új helyen, a körúti Kashmir Clubban kerül majd megrendezésre, a szokásos zenei felhozatallal.

11.05.13 - Felkerültek az újdonságok a webshopba (újabb pengetők, plusz régi és új CDk), ami a hétvégére ugyebár kiköltözik majd a MondoConra, ahol az online kinálat mellett kitűzőket és KPop posztereket is nagy választékban lehet majd kapni.

11.05.09 - Jövő hétvégén (május 14-15) kerül megrendezésre a tavaszi MondoCon újra a HungExpon és habár afterparty ezúttal nem lesz, a vasárnapi zenei videóvetítésre új helyen és az eddiginél maratonibb kivitelben kerül majd sor. Részletek az eseménynaptárban. Ugyanide felkerült a május végi Nippon Shoxx buli flyere is, itt pedig megtalálhatjátok az április végi Nippon Groove buli mini-beszámolóját és persze a hozzá tartozó tracklistát. A buli képeit pedig szokás szerint a fórumon érdemes keresni.

11.05.05 - Úgy néz ki az M1 műsorán végre előkerülnek a tavaly, az A38-on felvett japán anyagok. Nemrég a Soil&"Pimp" Sessions koncertjét adták le (lásd az április 14-i hírt), most pedig a szintén a Rising Sound sorozat keretein belül itt járt Zeni Geva fellépése kerül sorra. Az adás most szombaton, 00:10-kor kezdődik, vagyis sokkal nézhetőbb időpontban lesz, mint a Soil legutóbb, de később ez is elérhető lesz online is a MTV Videótárban (bővebb infó az A38 oldalán).

11.04.20 - Bővebb infó a pénteki Nippon Groove buliról (házirend + italakciók!) és új Nippon Shoxx dátum (május 20) az eseménynaptárban.

11.04.20 - Felkerült a mini-beszámoló + tracklista a 25., jubileumi Nippon Shoxx buliról. További képek hamarosan a fórumban.

11.04.15 - Már jó egy hete az újságárusoknál van az aktuális Mondo, amiben ezúttal a márciusi Girugamesh koncertes beszámoló és a fellépés előtt készült interjú kapott helyt, nomeg, készülve a koncertre, Nana Kitade-ről is olvashattok egy cikket.

11.04.14 - Most vasárnap kerül adásba a japán jazz / acid jazz csapat, a Soil&"Pimp" Sessions, tavaly, a Rising Sound sorozat keretében, az A38 Hajón adott koncertje, amit az M1 műsorán nézhettek meg majd éjjel, 1:20-tól (azaz igazából már hétfőn), valamint később majd online is, az MTV Videótárban.

11.04.12 - A holnapi Merzbow koncert olasz előzenekara betegség miatt lemondta a fellépést, de természetesen minden más az eredeti tervek szerint meg lesz tartva. Jövő kedden pedig egy félig japán free jazz duó lép fel Szegeden, részletek az eseménynaptárban.

11.04.08 - A Dir en grey idei európai turnéján Budapestre is ellátogat és augusztus 18-án a Club 202-ben lépnek majd fel. Részletek itt.

11.04.07 - A tegnapi Miyavi interjú végéről hiányzott pár kérdés és válasz (elkeveredtek valahol a sokszor forwardolt emailek útvesztőjében), de szerencsére végül sikerült őket újra felhajtani, így most már a kérdezz-felelek teljes anyagát olvashatjátok. Az eseménynaptárban pedig most már a hó végi buli flyerét is megtaláljátok.

11.04.06 - Tripla update! Először is Miyavi még március végén, emailben válaszolt pár kérdésünkre, ezeket itt olvashatjátok. Ezen kívűl pedig az eseménynaptárba felkerültek az első infók a hó végi Nippon Groove buliról, valamint a jövő heti Merzbow koncertről szóló rész is bővült némi háttérinfóval az előadókról.

11.03.28 - Végre valahára ide, az oldalra is felkerültek a tavaly őszi DéspairsRay koncerttel kapcsolatos anyagok. Annak idején mind a beszámoló, mind pedig az interjú megjelent természetesen a Mondo magazinban is, de egyrészt csak valamelyest rövidebb verzióban, másrészt pedig az előbbi mellé most kaptok egy jókora adag eddig nem látott fotót is a koncertről. A csúszésért utólag is bocs, az idei koncertek anyagainál igérem, hogy rövidebb lesz majd az átfutási idő.
A másik hír mára pedig, hogy, ahogy az eseménynaptárban már olvashatjátok pár napja, a pénteki jubileumi Nippon Shoxx bulin gyűjtést tartunk majd a japán földrengés károsultjainak javára, részletekért klikk a fenti linkre.

11.03.17 - A Miyavi koncert szervezői szeretnének megnyugtani mindenkit, hogy a Japánban történt tragikus események ellenére a turné szerdán, egy spanyol fellépéssel kezdetét vette és hozzánk is az előzetes terveknek megfelelően, április 8-án érkezik majd meg Miyavi és csapata.

11.03.17 - Mini-beszámoló a legutóbbi Nippon Groove buliról, tracklistával és egyebekkel itt (a többi kép később, még a mai nap folyamán kerül majd fel a fórum bulikkal foglalkozó topicjába), valamint infó a következő partyról: jubileumi, 25. Nippon Shoxx április első napján, a szokásos helyen, a Kék Yukban, ezúttal azonban két teremben: a nagyban a megszokott zenékkel, a kicsiben pedig Retro különkiadásban,a a régi kedvencekkel.

11.03.13 - Frissítés a Nana Kitade koncert infó aloldalán: felkerült pár új videó és kibővült a biográfia is.

11.03.11 - Megjelent a márciusi Mondo, benne beszámoló a januári OZ és Mucc koncertekről. Alább egy kis preview, a magazin részletesebb tartalmáért pedig klikk ide.

11.03.10 - A szombati Girugamesh koncert előtt interjú készül majd a zenekarral a Mondo és a soundofjapan.hu számára és újra lehetőség van arra, hogy ti is javasoljatok kérdéseket a kérdezz-felelekhez, szóval, ha van valami amit mindig is szerettetek volna megkérdezni a tagoktól, akkor azt itt, a fórumon megírhatjátok.

11.03.09 - Beindult a jegyelővétel az április végi Nana Kitade koncertre: jegyeket a TicketPortal partnerirodáiban és online, a ticketportal.hu-n lehet venni, valamint az A38 hajón, vagy közvetlenül a szervezőktől. Részletek erről, valamint az énekesnőről a koncert infó-aloldalán, amit a fenti bannerre klikkelve is elérhettek.

11.03.06 - A szervezők és a zenekar tagjai kérik, hogy a hétvégi Girugamesh koncerten senki ne készítsen képeket és videót.

11.02.28 - Az eseménynaptárba bekerült az áprilisi Merzbow koncert dátuma, a 25. Nippon Shoxx buli új időpontja (április 1), a webshopba pedig új KPop CDk érkeztek (Shinee, DBSK, GD&TOP, 2NE1).

11.02.20 - Végre felkerült a Nippon Shoxx #24 tracklistája, kiegészítve pár képpel (a többi szokás szerint a fórumon) és egy mini-mini beszámolóval.
A webshopba pedig pár napja megérkezett a még tavaly évvégén beigért újabb adag gitárpengető, köztük jópár olyan, amit korábban nem lehetett kapni.

11.02.18 - Nippon Groove - Időpontváltozás! A Diesel Club utolsó pillanatos programváltozásának köszönhetően sajnálatos módon kénytelenek vagyunk egy héttel későbbre tolni a jövő péntekre tervezett Nippon Groove bulit. Az új időpont: március 5, szombat. A kezdés (21:00) és a belépő változatlan és ezúton is kérnénk mindenkit, hogy szóljatok az ismerősöknek is, hogy mindenkihez eljusson az infó. A korhatárral kapcsolatos tudnivalókért klikk tovább az eseménynaptárba.

11.01.31 - Kicsit megkésett hírként ugyan, de: még kapható a Mondo magazin januári száma, melyben a szokásos animés-japános témák mellett a hazai zenei szekcióba ezúttal egy nagyobb, összefoglaló cikk került Ayumi Hamasakiról, valamint mellé egy kis mini-beszámoló a Luna Sea németországi fellépéséről.

11.01.21 - Végre felkerült a szilveszteri beszámoló tracklistával, képekkel (utóbbiakból a teljes adag szokás szerint a fórumon lesz majd hozzáférhető). Klikk ide az olvasnivalóért.
És pluszba még egy kis infó a vasárnapi -OZ- koncetről: elővétes jegyeket a ticketportal partnerirodáiban és online szombat estig lehet még szerezni, vasárnap pedig már csak a helyszínen, az A38 hajó jegypénztárában lesz jegyárúsítás.

11.01.18 - Néhány kiegészítő infó a holnapi Mucc koncerttel kapcsolatban: A zenekar kéri, hogy a koncert alatt senki ne készítsen fotókat és videófelvételt (sem fényképezőgéppel, sem pedig mobillal). A szervezők pedig azt kérik, hogy a gyors bejutás érdekében, ha lehet még a bejárat előtti kukáknál dobjátok ki a flakonokat, üvegeket. Valamint több helyen is felmerült a kérdést tisztázva: a kiírt 19:00-ás időpont a kapunyitásra vonatkozik, nem pedig a koncertkezdésre.

11.01.17 - OZ / árvíz: Ma egyeztettünk az -OZ- koncertnek helyt adó A38 illetékeseivel, akik állandó kapcsolatban vannak a vízügyes szakemberekkel és a legfrissebb információk szerint a Dunán levonuló árhullám miatt maximum néhány napig marad lezárva a rakpart. A jelenlegi tervek szerint a rakpartnak az a része január 19-én már újra meg lesz nyitva, így, ha ez esetleg későbbre is tólódik egy nappal, szerencsére akkor sem veszélyezteti a vasárnapi koncertet.
Emellett nyomatékosan szeretnénk megkérni mindenkit, hogy vasárnap délutánnál korábban senki ne menjen ki várakozni a helyszínre, egyrészt a várható nagyon hideg idő miatt, másrészt pedig mert értelme sincs, mivel közel sem lesz annyi ember, mint a tavalyi, nagyobb koncerteken, így nincs miért ott állni naphosszat az első sorokért. Amennyiben valaki mégis tervez olyat, hogy kora reggeltől a helyszínen várakozik, az számítson arra, hogy az utolsók közt, közvetlenül kezdés előtt mehet majd csak be a hajóra.
A hétvégi tragédia miatt felmerült aggodalmakra reagálva pedig: a klub várhatóan maximum félig lesz tele, de ettől függetlenül természetesen egy teltházas koncerthez is bőven elégséges biztonsági intézkedések lesznek érvényben.

11.01.15 - A jövő heti -OZ- Koncertre mától a helyszínen, vagyis az A38 hajón is lehet jegyeket venni. és ezúton is kérnlnk mindenkit, hogy a zenekar kérésének megfelelően, a koncert alatt ne készítsen fotókat és videót.

11.01.13 - Nippon Shoxx #24 időpontváltozás! A buli február 5-ről átkerült egy nappal előbbre, február 4, péntekre!

11.01.10 - Lezajlott a decemberben meghirdetett és tegnap véget ért -OZ- nyereményjáték sorsolása és a CDt Fischer Klaudia (Zavii) nyerte. Gratulálunk neki, a nyereményt a koncerten, a merch pultnál veheti majd át, de a többi nevező sem megy majd haza üres kézzel, ők ugyanott egy kis -OZ- koncertplakátot kapnak ajándékba, csak mondjatok majd a pultosoknak egy nevet és, hogy részt vettetek a nyerereményjátékban (ezek a kis plakátok nem számítanak hivatalos merch terméknek a koncert utáni dedikálásnál!). Köszönet mindenkinek a részvételért, találkozunk alig két hét múlva az A38-on!

11.01.08 - És végre, az igért koncertbejelentés: április 21-én, csütörtökön, a tavaszi szünet első napján Budapesten lép fel a népszerű J-Pop énekesnő, a műfajilag a pop és rock közt egyensúlyozó Nana Kitade, több anime betétdal előadója (Fullmetal Alchemist, D.Gray Man) és ismert lolita divatmodell. Bővebb infó az eseménynaptárban, jegyek februártól!

11.01.03 - A szilveszteri buliról képek + beszámoló a napokban lesz majd valamikor, az eseménynaptárban pedig már bent is van a következő két party dátuma.

10.12.31 - Boldog (és rengeteg jó zenében, buliban és koncertben gazdag) Új Évet az oldal minden olvasójának!

10.12.29 - A hó elején emlegetett koncertbejelentést egy kicsit elhalasztotta az európai turnészervező, mivel a többi helyszín közül néhány még függőben van, így előreláthatólag 1-2 hetet várni kell még a hírre.
Viszont ma indul be egy, az -OZ- koncerttel kapcsolatos nyereményjáték (részletekért klikk ide!), valamint van egy kis, szintén a koncerthez kapcsolódó kérdőív is, amit ide klikkelve érhettek el. Utóbbi kitöltése egy-két percet vesz maximum igénybe, de nagyon sokat segítenétek nekünk a válaszaitokkal.

10.12.15 - Újabb koncerthír: Miyavi a tavalyi koncert után április 8-án tér vissza Budapestre.
A webshopba pedig felkerült néhány új CD és DVD (DBSK, The GazettE és egy PSC koncertvideó).

10.12.13 - A szilveszteri bulihoz flyer és bővebb infó az eseménynaptárban! Valamint ugyanott infó a Heaven In Her Arms nevű japán screamo / portrock / hardcore csapat január elsejei budapesti koncertjéről.

10.12.07 - Bővült pár újdonsággal a webshop kínálata és többek közt érkezett jópár pengető is (LM.C, DéspairsRay, The GazettE, Dir en grey, hide, Alice Nine). Ezen kívűl a SoundOfJapan.hu az animeconokhoz hasonlóan a jövő szombati Hungarocomix Animekarácsonyon is kint lesz majd pulttal, ahol az aktuális webshop kinálat mellett, természetesen az -OZ- koncertre is lehet majd jegyet venni, valamint megint lesznek kitűzők és KPop poszterek is.

10.12.05 - Új hírek a januári -OZ- fellépésről! A zenekar tagjai a koncert után dedikálják a CD-ket és egyéb, a merchendise pultnál vett -OZ- cuccokat. Bővebben a koncert infó-oldalán.
A hónap végén pedig újabb koncertbejelentés várható a jövő évre: ezúttal egy, az eddig nálunk jártaktól merőben különböző stílusú előadó látogat majd el Budapestre. Részletek december utolsó heteiben!

10.11.30 - Kisebb átalakítások voltak a linkek közt. Külön kis szekciót kaptak a japán divathoz kapcsolódó oldalak és bekerült közéjük két új is: a Julia Carina budapesti ruhabolt oldala és egy GAL és Para Para témákkal foglalkozó blog. Ha valakinek van még a témához kapcsolódó oldala, blogja és szeretné ha bekerülne az is a linkek közé, akkor írjon bátran egy emailt.

10.11.24 - Dupla update - dupla party-beszámoló! Egyrészt a hó eleji Nippon Groove, másrészt pedig a pénteki Nippon Shoxx buliról. Mindkettő tracklistával, a flyerekkel és pár képpel... a többi kép pedig szokás szerint a fórum bulikkal fogalkozó topicjában.

10.11.14 - Elkészült az online verzió is a nyári Versailles koncerthez kapcsolódó anyagokból. Persze ezek a Mondo magazinban már augusztusban megjelentek, most azonban a beszámoló alaposan kibővített verzióját olvashatjátok, rengeteg korábban sehol nem látott képpel kiegészítve, valamint természetesen a koncert előtt Kamijo-val készült interjú is felkerült az oldalra. A többi, a koncert előtt és az afterparty alatt készült képet pedig a fórumon találjátok meg.

10.11.10 - Még egy kis hír mára: ma jelent meg a Mondo új, novemberi száma, benne a DéspairsRay koncertes anyagokkal: beszámoló, setlist, interjú a zenekarral, nomeg persze pár kép a koncetről.

10.11.10 - Duplabeszámoló a két héttel ezelőtti és a nyári DJ Krush fellépésekről. Klikk!

10.11.08 - Nippon Shoxx #23 időpontváltozás! - Egy kis kavarodás történt a Kék Yuk programjaival kapcsolatban, így kénytelenek voltunk egy héttel előrehozni a következő bulit. Vagyis az új időpont: november 19, péntek. Légyszi szóljatok az ismerősöknek is, aki tervbevették, hogy jönnek, hogy mindenkihez eljusson az infó. Köszi előre is!

10.11.02 - Mini-beszámoló a hó végi Nippon Shoxx elő-Halloween buliról, tracklistával, képekkel és... videóval! Itt lehet olvasni és nézelődni.

10.10.29 - Beindult a jegyelőrendelés a januári -OZ- koncertre, valamint elkészült az esemény külön aloldala is, ahol minden, a koncerttel, jegyekkel kapcsolatos tudnivaló megtalálható. Klikk!

10.10.25 - Két újabb koncerthír: január 19-én a Mucc, március 12-én pedig a Girugamesh játszik Budapesten. Bővebb infó mindkét koncetről 1-2 héten belül.
Ezen kívűl a webshopba is érkezett pár újabb CD és DVD, visual kei és KPop vegyesen, többek közt Gazette: Film Bug II és SHINee: Hello.

10.10.20 - Január 23-án vasárnap Budapesten lép fel az utóbbi évek egyik legjobb új visual kei zenekara, az -OZ-, az A38 hajón. Bővebb infó hamarosan az eseménynaptárban.

10.10.17 - Még egy buli az eseménynaptárban, jövő szombatra, Japánkert néven, ahol a japán dubstep, hip-hop zenéké lesz a főszerep, kisebb kitérőkkel minimal, downtempo, chill-out és hasonló műfajok irányába. A helyszín a belvárosi Instant lesz, részletek pedig itt.

10.10.06 - Felkerültek az idei év hátralevő bulijainak dátumai, vagyis: november 5-én Nippon Groove a Diesel Clubban, november 26-án pedig Nippon Shoxx #23 a Kék Yukban. Bővebben itt.

10.10.01 - Rengeteg újdonság került fel a webshopba, mind japán (Gazette, Alice Nine, LM.C. Gackt, Versailles, SuG, ...), mind pedig koreai (SHINee, Super Junior, SNSD, DBSK, 2NE, ...) előadóktól és ahogy conok esetén szokás, a hétvégére webshop teljes kínálata kiköltözik a HungExpón megrendezett MondoConra. Itt, a SoundOfJapan.hu pultjánál a CDken kívűl bezserezhettek még kitűzőket, Gazette és Dir en grey gitárpengetőket, valamint KPop posztereket is. Valamint szintén itt találjátok majd Kokia hivatalos merch cuccait is: CDket, táskákat, valamint turnéposztereket és pólókat.

10.10.01 - Most, hogy lement a DéspairsRay koncert (beszámoló és interjú a novemberi Mondo-ban!), máris lehet készülni a kovetkező eseményre, Kokia szombati MondoCon-os koncertjére, amit egy nyilvános beszélgetés előz meg az énekesnővel délután öttől. Vasárnap pedig a szokásos japán videós blokk zárja majd a con zenei programjait. Bővebb infóért klikk.

10.09.27 - A szerdai DéspairsRay koncert előtt interjú készül a zenekarral a Mondo magazin és a soundofjapan.hu számára és a kérdésekkel kapcsolatos ötleteléshez most akárki csatlakozhat a fórumon. A kérdések közül a legjobbak, legérdekesebbek bekerülnek az interjúanyagába, szóval hajrá mindenki, ha van olyan dolog, amit mindig is meg szerettetek volna kérdezni a csapat tagjaitól, akkor itt az esély, hogy megkapjátok a válaszokat.

10.09.25 - Hamarosan érkezik majd a Versailles koncert beszámolója, természetesen némileg kiegészítve a Mondo magazinban megjelentekhez képest, de előbb még egy régebbi adósság lett pótolva: itt találjátok az áprilisi, budapesti LM.C koncert beszámolóját, itt pedig a két taggal készült interjút. Ezek is megjelentek már a Mondo magazinban, még májusban, de egyrészt az ottani verzió egy kicsit rövidebb volt annál amit most olvashattok, másrészt pedig jópár, a koncerten készült fotót itt láthattok először.
És egy kis emlékeztető: holnap játszik a világ legjobb koncertzenekarai közé tartozó japán noise-core legenda, a Melt-Banana az A38-on!

10.09.23 - Az eseménynaptárba bekerült az infó a következő Nippon Shoxx buliról: a dátum október 22, péntek lesz és a napokban jönnek majd a hírek a többi ide rendezvényről is. Ezen kívűl mostantól van a soundofjapan.hu-nak facebookos oldala is, ahol sok infó, stb nem lesz, arra itt van az oldal, de ott egyben megtaláljátok majd a linkeket a közeljövőben levő bulik eventjeihez.

10.09.16 - Beszámoló a múlt hétvégi szezonnyitó Nippon Shoxx buliról, plusz képek, tracklista, egyebek. Klikk!
És pár hír a webshoppal kapcsolatban: egyrészt a hétvégi Őszi Animecon miatt péntek délutántól előreláthatólag hétfő estig szünetel az online rendelés, másrészt a kínálat bővült egy mostantól előreláthatólag folyamatosan bővülő KPop szekcióval.

10.09.05 - Idén ősszel két animecon is lesz Budapesten és természetesen mindkettőn lesz több, japán zenével kapcsolatos program is.
Az első, az Őszi AnimeCon, a klasszikus MAT féle conok folytatása, a Petőfi Csarnokban került megrendezése szeptember 18 / 19-én. Itt szombaton este a szokásos JPop / JRock afterparty zárja majd a programokat, vasárnap pedig koradélután egy órás zenei videóblokk lesz, most kivételesen fele-fele arányban japán és koreai videókkal.
Az október 2 / 3 hétvégén, a HungExpo területén megrendezésre kerülő MondoConon pedig, a korábban már említett Kokia koncert mellett, egyrészt színtén lesz japán zenei videóblokk vasárnap, másrészt pedig a cosplay verseny keretein belül most külön kategória indul a Visual-kei / JRock cosplayereknek és a japán streetfashion követőinek. Bővebb infó mindkét rendezvényről az eseménynaptárban.

10.09.01 - Felkerült egy eléggé infódúsra sikeredett beszámoló a pont egy hónappal ezelőtti, A38-as DJ Kentaro fellépésről, sok képpel és egy videóval kiegészítve.

10.08.29 - Ebben az évben tényleg nagyon el vagyunk kényeztetve idelátogató japán zenészekkel és a már eddig is sűrű őszi koncertprogram két további dátummal bővült: október 26-án DJ Krush tér vissza Budapestre, immár sokadik alkalommal, 31-én pedig a dubstep guru Goth-Trad lép fel nálunk. Részletekért klikk ide.

10.08.26 - Végre valahára: augusztusi Nippon Groove mini-beszámoló, tracklistával és pár képpel (a további képeket szokás szerint a fórumon lehet fellelni).

10.08.16 - A nagyon jól sikerült hétvégi Nippon Groove után (beszámoló+tracklista a napokban!) már lehet is készülni a következő bulira, a szeptember eleji, szezonkezdő Nippon Shoxx-ra, amihez immár elkészült a flyer is.

10.08.07 - Egy csúnyán elkésett beszámoló a májusi The Lowbrows buliról, képekkel és videóval. Klikk!
Ezen kívűl az eseménynaptárba felkerültek a last.fm és facebook event linkek a következő pár hónap bulijaihoz és koncertjeihez, szóval lehet jelölgetni és küldözgetni a meghívókat ismerősöknek. És végül egy kis kedvcsináló a Mondo korábban már említett augusztusi számához:

10.08.05 - Ma jelent meg a Mondo augusztusi száma és benne az igért négy oldalnyi anyag a Versailles koncertről: beszámoló, exkluzív képek, setlist, Kamijo interjú és egyéb extrák, plusz emellé még egy Dir en grey poszter is jár a magazinhoz. Részletesebb tartalomért klikk ide.
Ezenkívűl egy sokak által már valószínűleg várva-várt hír: a Nippon Shoxx bulisorozat a nyári szünet után szeptember harmadikán, pénteken indul majd újra, természetesen továbbra is a megszokott helyen, a Kék Yukban.

10.07.30 - Csak egy kis emlékeztető: vasárnap végre Budapesten is fellép a világ egyik legtöbbre tartott lemezjátszó-bűvésze, DJ Kentaro, aki amellett, hogy 2002-ben megnyerte a világ legrangosabb DJ versenyét, olyanoknak készített remixeket, mint Ayumi Hamasaki és a Coldcut. Kedvcsinálóként bekerült az eseménynaptárba egy kis videóválogatás tőle, saját számokkal, élő fellépésekkel és remixekkel.

10.07.21 - A koncert munkálatai miatt jókora késéssel ugyan, de végre felkerült a június végi Nippon Groove buli beszámolója, szokás szerint pár képpel és tracklistával kiegészítve. Klikk!

10.07.18 - A múlt vasárnapi Versailles koncertről először a Mondo augusztusi számában olvashattok majd részletes, fotókkal, interjúval és egyebekkel kiegészített exkluzív beszámolót, majd valamikor később itt az oldalon is, de a többi, a koncert munkálatai miatt elmaradt anyag is érkezik hamarosan. Addig is lelkiekben már lehet készülni a következő Nippon Groove bulira, melyre augusztus 13-án kerül majd sor az előzőhöz hasonlóan újra a Diesel klubban, nomeg a már most is nagyon sűrűnek tűnő őszi koncert és partyszezonra.

10.07.09 - Mivel többen is rákérdeztek a dologra, következzék egy kis helyreigazítás: a Mondo magazin aktuális számában, a Dir en grey cikk bevezetőjében olvasható információk teljességgel nélkülöznek minden alapot. A bevezetőt a (témában semennyire nem jártas) főszerkesztő írta át a cikk írójának megkérdezése nélkül, összekeverve két zenekart és elmulasztva az utólagos egyeztetést vagy ellenörzést. A kavarodásért elnézést, a főszerk pedig amúgyis távozóban van a laptól, vagyis remélhetőleg nem fordul elő hasonló probléma mégegyszer.

10.07.08 - Még pár fontos infó és ez-meg-az a vasárnapi Versailles koncerttel kapcsolatban: a ticketportal terjesztőinél szombat estig lehet elővételes jegyeket venni, de természetesen a helyszínen is lehetőség lesz jegyvásárlásra a koncert előtt. Ezen kívűl nyomatékosan kérnénk mindenkit, hogy kora reggel előtt senki ne kezdjen várakozni a helyszínen, mivel a park éjjel nem biztonságos. Valamint a hétvégére jósolt kánikula miatt mindenki igyon eleget a koncert előtt, hogy nagyobb eséllyel el lehessen kerülni az esetleges rosszulléteket és ájulásokat.

10.06.30 - Október másodikán, szombaton, a MondoCon keretein belül Budapesten lép fel a több animebetétdaláról is ismert japán énekesnő, Kokia. Részletekért klikk az eseménynaptárba.

10.06.27 - Új hír a Versailles koncerttel kapcsolatban: a koncert vége után meet & greet a zenekar tagjaival! Részletekért klikk ide.

10.06.15 - Beszámoló, tracklista, plusz pár kép a május végi Nippon Groove buliról itt. Folytatás alig két hét múlva a Diesel Clubban!

10.06.14 - Pár hír és frissítés a következő pár hónap programjaival kapcsolatban: Végre hivatalos lett, hogy a Versailles koncert után, a Diesel kistermében afterparty is lesz egészen hajnalig, a Nippon Shoxx bulikban megszokott zenei irányvonallal. A hó végi Nippon Groove bulihoz bekerült az esemény last.fm és facebook linkje is, szóval ott is lehet jelölni és hirdetni az eseményt. Az év második felében is folytatódik tovább az A38 Rising Sound néven futó japán koncertsorozata. Ami egyelőre fix, az az augusztusi DJ Kentaro és a novemberi Acid Mothers Temple / Ruins koncert, de hamarosan jönnek majd a hírek még pár további koncetről is. Bővebben a fentiekről az eseménynaptárban.

10.06.12 - Ahogy láthatjátok fent, elkezdődött a visszaszámlálás a Versailles várva-várt budapesti koncertjéig. Ha valaki szeretne a saját oldalán, blogján, stb. is visszaszámolni, akkor itt megtalálható a szükséges kód.

10.06.09 - Megint van egypár csúnya lemaradás beszámolóügyileg, de végre elkezdtem ledolgozni a hiányosságokat és elsőnek a május közepi, 20. Nippon Shoxx buliról került fel végre egy kis összefoglaló. A dupla-jubileumi eseményre készült egy kis Nippon Shoxx történeti mini-kiállítás is, így most, a szokásos tracklista+bulifotó kombó mellé annak az anyagát is megtaláljátok a beszámoló mellett, ide klikkelve.

10.06.06 - Bővebb infó és flyer az újabb, június végi Nippon Groove bulihoz! Klikk!

10.06.05 - Június 2 és 8 közt folyik a Dürer Kertben a Tilos Maraton, a legrégebbi és legjelentősebb hazai független, underground nonprofit rádió, a Tilos támogatói és adománygyűjtő hete. A minden évben megrendezett eseményen az egyébként szombat reggelenként jelentkező japán zenei műsor most képviselteti magát először élőben is, hétfőn 16:00 és 17:30 közt, várhatóan főleg nyugisabb, jazzesebb vonalon mozogva. A rengeteg egyéb zenei és nem zenei programról, valamint a helyszínen beszerezhető merch cuccról a rádió oldalán találtok bővebb információt.

10.05.18 - Kicsit utolsó pillanatos, de annál jobb hír: most szombaton, az A38 tetőteraszán vendégszerepel a The Lowbrows, japán egyik legjobb és legfelkapottabb electro formációja. Klikk!

10.05.13 - Megjelent a Mondo magazin legújabb száma, benne négy oldalnyi LM.C cikk: képes koncertbeszámoló, interjú, lemezkritika. A eseménynaptárba pedig bekerült még némi pluszinfó a szombati bulival kapcsolatban (Para Para!), valamint egy újabb, június végi Nippon Groove dátum.

10.05.05 - A nyár közeledtével, a korábbinál jóval rendszeresebben újra beindulnak majd a japán, koreai és egyéb ázsiai partibarát zenékre (JPop, KPop, electro, RnB és társaik) koncentráló Nippon Groove bulik, melyek közül az elsőre május 29-én kerül majd sor a Mappa Clubban. Ehhez került fel a flyer, valamint az eddiginél bővebb infó az eseménynaptárban.

10.05.03 - A július 11-i Versailles koncert a Dürer Kert helyett a Diesel Clubban kerül megrendezésre! Az eddig megvásárolt jegyek természetesen érvényesek az új helyszínre is, amiről minden szükséges infót megtalálhattok a koncert infóoldalán.

10.04.24 - Dátum, flyer, jegyinfó és további tudnivalók az őszi DéspairsRay koncertről az eseménynaptárban.

10.04.23 - Két kisebb update: flyer a májusi, 20. Nippon Shoxx bulihoz, valamint újabb CDk és DVDk a webshopban!

10.04.22 - Újabb plusz infók a szombati conos afterpartiról.

10.04.15 - A DéspairsRay hivatalosan is bejelentette, hogy ősszel európai turnéra indulnak, amely Budapestet is érintí majd. Pontos dátumok és további részletek a hónap végén várhatóak.
A jövő hétvégi animeconon pedig természetesen újra lesz SoundOfJapan.hu pult, ahol a szokásos CD és kitűző választék mellett most a júliusi Versailles koncertre is lehet majd jegyeket kapni. Bővebb infók az eseménynaptárban.

10.04.07 - Újabb infók a szombati LM.C koncert utáni afterpartiról! Klikk a részletekért!

10.04.05 - Itt találjátok meg a beszámolót és tracklistát a legutóbbi Nippon Shoxx buliról, további képek szokás szerint a fórum megfelelő topicjában. Ide klikkelve pedig egy kis kérdőívet találtok a bulibeszámolókról, melyek a tervek szerint meg lesznek kicsit reformálva valamikor a közeljövőben.

10.03.29 - Buliinfók a tavasz további részére az eseménynaptárban: afterparty az LM.C koncert után és az animeconon, évfordulós, fullextrás Nippon Shoxx május közepén, a hó végén pedig végre újra Nippon Groove party!

10.03.18 - Némi pluszinfó a jövő szombati Nippon Shoxx buliról és az ott várható zenei felhozatalról az eseménynaptárban.

10.03.15 - Végre a február végi Mono koncertről is felkerült a beszámoló, szokás szerint sok képpel kiegészítve.

10.03.08 - Ma délután a Ticketportal partnerirodáiban és weboldalán beindult a jegyelővétel a Versailles koncertre. További jegyinfó, poszter és egyéb tudnivalók az esemény saját oldalán, valamint ugyanott link a koncert last.fm és myspace eventjéhez is.

10.03.07 - Elindult a Versailles koncert infóoldala. A linkért klikk ide, vagy a fenti bannerre.

10.03.06 - Mostantól napi adagolásban kerülnek fel a tudnivalók a júliusi Versailles koncetről. Ma a jegyárak kerültek fel az eseménynaptárba, holnap startol a később folyamatosan bővülő infóoldal, hétfőn pedig beindul a jegyelővétel is.

10.03.04 - Új flyere van az áprilisi LM.C koncertnek, szóval itt, az oldalon is lecseréltem az új verzióra a régit.

10.03.02 - Felkerült a minibeszámoló a múlt hétvégi Nippon Shoxx buliról, szokás szerint képekkel és tracklistával kiegészítve.

10.02.27 - Nippon Shoxx # 19 infó és flyer, valamint Zeni Geva és Soil & "Pimp" Sessions koncert Budapesten, áprilisban! Bővebben itt.

10.02.17 - Egy régi tervet megvalósítva elkezdtem felpakolni az oldalra a Mondo magazinban megjelent régebbi zenei cikkeket és elsőnek ezek közül a tavaly októberi budapesti Miyavi koncertről készült beszámoló került sorra, természetesen itt is Baldy képeivel kiegészítve, köztük olyanokkal is melyek az újsgban a helykorlátok miatt már nem kaptak helyet. A további, kevésbé aktuális eseményekhez kötött cikkek (elsősorban zenekarprofilok és lemezajánlók) minimum fél, de inkább egy évvel a magazinos megjelenés után kerülnek majd fel ide, természetesen a lehetőségekhez képest naprakészebb változatban, de mivel a Mondo 2007 májusában indult, az időkorlát ellenére is bőven lesz miből válogatni.
Ezen kívűl újra kiegészült pár dologgal a Mono koncertajánló: ezúttal a hivatalos sajtóanyag került fel, valamint pár régebbi koncertvideó és a tervezett kezdési időpontok.

10.02.15 - Két apróság az eseménynaptárban: poszter a jövő hétfői Mono koncerthez és előzetes infó a márciusi Nippon Shoxx buliról.

10.02.10 - A múlt hétvégi Gothika koncert képekkel és tracklistával kiegészített beszámolóját itt olvashatjátok. Az eseménynaptárba pedig bekerült egyrészt némi pluszinfó a február 20-i Nippon Shoxx buliról, másrészt pedig ami a legfontosabb: nyilvánosságra kerültek a Versailles idei világkörüli turnéjának európai dátumai és a zenekar július 11-én Budapestre is ellátogat.

10.01.27 - Pár apróság az eseménynaptárban: a szombati Gothika koncert időbeosztása, flyer a februári, farsangi Nippon Shoxx bulihoz és infó DJ Krush áprilisi, pécsi fellépéséről.

10.01.24 - Felkerült végre-valahára a december közepi Merzbow koncert beszámolója is, kiegészítve sok képpel, valamint a koncert utáni beszélgetés rövid összefoglalójával.

10.01.22 - A napokban beindult a korábban már emlegetett szavazás a tavalyi év legjobb előadóiról, videóiról, lemezeiről, koncertjeiről. A voksokat a hónap végéig lehet leadni, link és további részeletek pedig továbbra is a fórumon találhatóak.

10.01.13 - Felkerült, a szokás szerint tracklistával és képekkel kiegészített beszámoló a szilveszteri Nippon Groove buliról, az eseménynaptárba pedig a napokban került be két februári program: az idei első Nippon Shoxx party, ami egy kicsit az éppen akkoriban aktuális farsangi szezonhoz igazodik majd, valamint a két nappal későbbi Mono koncert. Az utóbbi, közel hét év kihagyás után végre újra Budapestre látogató zenekar az A38 hajón lép majd fel, és a koncetről a napokban várható továbi, részletesebb infó.

10.01.07 - Idén első alkalommal, félig-meddig kisérleti jelleggel, szavazást indítunk a fórumon az előző év lejobbjairól, Sound Of Japan Awards néven. Részletekért klikk ide.

09.12.30 - LM.C flyer és jegyinfók: klikk.

09.12.28 - Az eseményaptárban ezúttal: Gothika flyer és némi pluszinfó LM.C ügyben.

09.12.26 - Breaking news: az LM.C jövő évi turnéja keretében Budapesten is fellép április tizedikén. Egyelőre csak annyit lehet tudni a koncertről, hogy a helyszín a Diesel Klub lesz, de jegyinfó, stb is várható hamarosan.

09.12.21 - Újdonságok a webshopban: Mucc-gokusai és 6, Alice Nine-Vandalize, megérkezett a napokban megjelent Gazette-Dim Scene dupla-DVD is, valamint a DIM album is újra kapható (és ez még aztóta kiegészült mégegy Gazette DVD-vel).

09.12.18 - Felkerült néhány jövő év eleji, európai turnéprogram az eseménynaptárba, a webshop kinálata pedig bővült a Black Love Fantom mini-albummal.

09.12.12 - Dupla update: elkészült a szilveszteri Nippon Groove party plakátja és frissült a Mondo rovat is a decemberi szám tartalmával.

09.12.09 - Beszámoló a Black Love Fantom koncertről, videókkal, képekkel, számlistával: klikk! Ezen kívül pedig az eseménynaptárba is felkerült némi pluszinfó a szilveszteri Nippon Groove partiról.

09.12.06 - Végre, a BLF koncertes ügyködések miatt kicsit megkésve fent van a LD50 szülinapos buli tracklistája a szokásos mini-beszámolókkal és képekkel. Klikk!

09.12.02 - Egyrészt végre van pár újdonság a nyár vége óta egy kissé elhanyagolt webshop-ban, másrészt pedig a linkek közé bekerült egy új oldal (egy Namie Amuro fansite). A napokban várható még: a legutóbbi két buli beszámolója, szilveszteri partyinfók és pár régebbi elmaradás pótlása.

09.11.19 - Kis előzetes infó az idei szilveszteri bulihoz. További részletek hamarosan.

09.11.08 - És szokatlan módon, hosszas késések nélkül, máris...: klikk ide az igért Nippon Shoxx beszámolóért.

09.11.07 - A mai naptól, vagy legkésőbb hétfőtől újságosoknál a Mondo legutóbb már emlegetett új száma a Miyavi koncert beszámolójával. Alább két kép kedvcsinálónak, itt az oldalon a következő frissítés pedig vasárnap várható, amikor a múlt heti Nippon Shoxx partyról érkezik majd a szokásos mini-beszámoló+tracklista+fotó kombó.

 

09.11.04 - Az eseménynaptárban megtaláljátok a legutóbb igért további infókat a november végi Black Love Fantom koncertről (belépőár+flyer), valamint végre kikerültek a következő pár hónapban aktuális európai turnék dátumai is. A napokban érkezik a megszokott képes, tracklistás mini-beszámoló a pénteki Nippon Shoxx buliról, a hétvégétől kezdve pedig lehet majd figyelni az újságosokat a Mondo novemberi számáért, amiben a rég várt Miyavi beszámoló is helyt kapott (nomeg a JRock Retro cikksorozat utolsó előtti része is, a Lareine főszereplésével).

09.10.27 - Ahogy tegnap be lett igérve, máris frissült az eseménynaptár a novemberi programokkal és, ahogy láthatjátok, erre a hónapra két egészen különleges party is jut majd. Először, 13-án, az LD50.hu, az egybenyitott Kék és Vörös Yukban tartott nagyszabású szülinapi megabuliján próbáljuk majd megidézni a régi, évekkel ezelőtti JRock/visual kei partyk hangulatát, a régi zenékkel, a szokásostól kicsit eltérő közegben és környezetben. A hónap utolsó péntekén pedig végre újra koncert lesz: ezúttal a tokiói Black Love Fantom duó látogat el hozzánk, akik, igaz akkor még csak röviden és szóló verzióban, a tavalyi Gothika fellépés előzenekaraként már egyszer bemutatkoztak Budapesten. A koncert előtt és után természetesen party is lesz, a szokásos Nippon Shoxx stílusban és zenékkel, vagyis akár úgy is fel lehet fogni ezt az eseményt, mint egy nagyon különleges extrával megtoldott, évzásó NS bulit. További részletek hamarosan, a zenekarról bővebben pedig itt olvashattok.

09.10.26 - Újabb hosszabb kihagyás után dupla, pontosabban tripla update: egyrészt, a megszokott csigatempóhoz képest szokatlan gyorsasággal felkerült a múlt szerdai, budapesti Goth-Trad fellépésről a beszámoló, valamint (a plusz egy updateként) azon belül van egy kis szösszenet a két évvel ezelőtti, pozsonyi látogatásáról is. Nomeg persze sok-sok kép is van mindkét eseményről. A másik nagyobb frissítés szintén ehhez kapcsolódik: ki tudja mennyi idő után újabb elóadóprofillal bővült az oldal, melynek főszereplője persze megintcsak a dubstep nagymester Goth-Trad. A napokban még pár további, kisebb frissítés is várható, mindenekelőtt az eseménynaptár bővül majd a két novemberi majdnem-Nippon Shoxx buli infóival, szóval érdemes lesz visszaklikkelgeteni időnként.

09.10.07 - Október 21-én végre Budapesten is fellép a japán dubstep színtér legismertebb és legfontosabb alakja, az Európában is közismert névnek számító Goth-Trad. A buli a Corvintetőn lesz, a Rewind party-széria részeként, bővebb infó pedig természetesen az eseménynaptárban.

09.10.02 - Az eseménynaptárba bekerült az október 30-as Nippon Shoxx buli flyere, amit már a tegnapi Miyavi koncerten is kiszúrhattak a figyelmesebbek plakátformában. A koncertről egyébként a Mondo magazin következő, november elején megjelenő számában lesz majd képes beszámoló.

09.09.17 - Az augusztusi után a szeptemberi bulihoz is felkerült a tracklista, nomeg a mini-beszámoló.

09.09.11 - Jókora csúszással ugyan de fent van végre a tracklistával és képekkel kiegészített beszámoló az augusztusi Nippon Groove buliról, valamint a Mondo szekciói is frissült az aktuális szám tartalmával.

09.09.09 - Az utóbbi pár napban volt egy-két kisebb frissítés az oldalon: az eseménynaptár hazai részébe bekerült az őszi con és a következő Nippon Shoxx buli időpontja, plusz egy kis update az egyre inkább kétségessé váló budapesti DJ Kentaro fellépésről; a link szekció is bővült egy új oldallal (Monlight Meido), valamint a webshopban is akad pár újdonság.

09.08.19 - Az eseménynaptár bővült egyrészt a szeptember ötödikei, szezonnyitó Nippon Shoxx party flyerével, valamint némi pluszinfóval a buliról, másrészt a szeptember végi, budapesti DJ Kentaro fellépés helyszínével. A webshopba pedig az animeconos soundofjapan féle CD és kitűző pult nyitvatartásáról került fel még egy kis kiegészítő információ.

09.08.13 - Újabb mellékprojekttel bővült az oldal, egy innen, a főoldalról is elérhető bloggal (látjátok ott lent balra azt a kis nindzsás bannert? No, arra kell kell rábökni.), ahol nagyjából napi szinten lesznek videók, linkek, újdonság és zenekar ajánlók, mindig csak röviden, tömören, valami nézni- vagy hallgatnivalóval kiegészítve, teljesen műfajfüggetlenül, a régi klasszikusoktól a random érdekességeken át az újdonságokig. (A blog a blog.hu oldalon van, vagyis a kommenteléshez szükség van indapass regisztrációra.)
Az oldalon több kisebb-nagyobb változtatás, bővítés be lett tervezve erre az évre, ezek közé tartozott a jobboldali eseménynaptár helyrepofozása, a mostani blogindítás és ősszel még várható pár más újdonság is. Szóval szépen lassan fejlődik, alakul az oldal, vagyis mostantól újra lesz miért ideklikkelni a főoldalra időnként.

09.08.12 - Hazai kezdeményezésként (melyhez időközben nemzetközileg is sokan csatlakoztak) a rajongók péntek este nyolckor gyertyagyújtással emlékeznek Jasmine You-ra, a Versailles vasárnap elhunyt basszusgitárosára. Ha valaki csatlakozni szeretne, az a részleteket megtalálja a fórumon.

09.08.07 - Mini-beszámoló a júliusi Nippon Groove buliról, természetesen tracklistával és képekkel kiegészítve.

09.08.06 - Rengeteg új CD-vel bővölt a webshop kinálata, valamint felkerült még egy kis pluszinfó a jövő heti Nippon Groove buliról az eseménynaptárba.

09.07.23 - Végre frissült az eseménynaptár külföldi része a következő pár hónapban várható európai koncertdátumokkal, a hazai szekcióba pedig bekerült a július végi Makoto fellépés, nomeg ott persze ott van az augusztus közepi újabb A38-as Nippon Groove buli is, de már az első őszi Nippon Shoxx party dátumát is be lehet vésni a naptárakba.

09.06.24 - Az eseménynaptárba felkerült a két nyári, A38 tetőteraszos party flyere, plusz némi infó az eseményekről.

09.06.16 - Megintcsak jókora késéssel, de végre felkerült a tracklista és mini-beszámoló a legutóbbi Nippon Shoxx buliról. Folytatás szombaton a Ra:IN koncert afterpartyján. Utóbbival kapcsolatban az esénynaptárba bekerült egy kis kiegészítés a közlekedéssel kapcsolatban, mivel a megszokott Kék Yukas útvonalat is érinti a legutóbbi BKV menetrendátalakítás.

09.06.05 - Last minute info: a japán post-rock zenekar, az Uramichi ma este játszik Budapesten, a Városligetben található Kertem klubban. Flyer, link és némi további pluszinfó az eseménynaptárban.

09.05.22 - Néhány újabb hír az X-Japan gitárosának budapesti fellépésével, vagyis a júniusi Ra:IN koncerttel kapcsolatban: egyrészt beindult a jegyelőjegyzés (bővebb infó az eseménynaptárban), amit egyrészt azért érdemes igénybe venni, mert így esetleges teltház esetén bárki előre bebiztosíthatja a bejutást, másrészt pedig beegedésnél is elsőbbséget élveznek majd az előjegyzési listán szereplők. A másik hír pedig, hogy a zenekar a koncert után autogramosztással egybekötött közönségtalálkozót tart majd, vagyis mindenki személyesen is találkozhat a japán rock egyik élő legendájával.

09.05.12 - Három kisebb frissítés is volt az oldalon a napokban: egyrészt felkerült az eseménynaptárba a júniusi Ra:IN koncert plakátja, valamint ugyanott a jegyelőjegyzési lehetőségekről is olvashattok, másrészt a Mondo részleg is frissült az aktuális szám tartalmával, harmadrészt pedig, a hétvégi animeconra készülve, a webshop is bővült jópár új CD-vel.

09.05.06 - Egy kis változás az októberi Miyavi koncerttel kapcsolatban: a nagy érdeklődésre tekintettel a koncert a Petőfi Csarnokban kerül megrendezésre. A korábban megvásárolt, a Diesel klubba szóló jegyek természetesen az új helyszínre is érvényesek. A jegyár marad az eddigi, vagyis június 30-ig 6000 forint, utána pedig 6200.

09.04.26 - Nagyon sűrű és izgalmas lesz a koncert és bulifelhozatal a következő egynéhány hónapban: június huszadikán az X-Japan gitárosának és hide volt zenésztársának közös együttese, a Ra:IN látogat el Budapestre, október elsején pedig Miyavi lép fel a Diesel klubban. Bulik közül a május közepi, animeconos afterparty lesz az első, amit május 29-én a szezonzáró Nippon Shoxx #15 követ a Yukban, a nyár utolsó két hónapjában pedig újra kiköltözünk az A38 tetőteraszára, ahol a tavaly megkezdett Nippon Groove bulisorozat folytatódik majd. További részletek az eseménynaptárban.

09.04.05 - Némi technikai problémák (köztük egy használhatatlanná vált PC) miatt csak most, de végre fent van a tracklistával és egyéb szokásos ezzel-azzal kiegészített összefoglaló a legutóbbi Nippon Shoxx buliról.

09.03.29 - Felkerült az eseménynaptárba a már korábban is behírdetett Detroit7 koncert flyere, infó az előzenekarokról, valamint minden egyéb szükséges tudnivaló.

09.03.18 - Megint egy elég csunya csúszással, a következő, pénteki buli előtt mindössze pár nappal felkerült a februári Nippon Shoxx mini-beszámoló a tracklistákkal, plusz, szokás szerint pár képpel kiegészítve.

09.03.11 - Az eseménynaptár külföldi szekciójába felkerültek a következő pár hónap európai turnédátumai: többek közt olyanok járnak majd tőlünk nyugatabbra, mint Zeni Geva, Mono, Girugamesh, Merzbow vagy éppen a Dir en grey. Ezen kívül lekerült innen, jobbról az oldal indulása óta ott levő, nagyjából havonta változó kép (itt meg lehet nézni az összeset visszamenőleg a kezdetekig) és ezentúl az éppen aktuális események flyerei kapnak majd ott helyet inkább. Plusz még a Mondo rovat is frissült az aktuális szám tartalomjegyzékével.

09.03.05 - Két újdonság az eseménynaptárban: egyrészt a márc 20-as Nippon Shoxx #14 flyere, másrészt pedig egy kis előzetes az április 15-i, budapesti Detroit7 koncerthez. Utóbbiról hamarosan sokkal részletesebb infók kerülnek majd fel, plusz flyer, plusz az, hogy miért is lesz olyan nagyon fontos ez a koncert. Hamarosan: NS#13 beszámoló és pár kisebb-nagyobb változás az oldalon.

09.02.20 - Két apró frissités: egyrészt a tavaly évvégi pangás után újra elkezdett bővülni a webshop kinálata és az utóbbi hetekben két adag újabb CD is felkerült, másrészt -kis csúszással- frissült a Mondo magazinos szekció is az újság februári számának tartalmával (ami most zenei részről: Shazna, Capsule és Dir en grey).

09.02.11 - Rövidke, természetesen tracklistákkal kiegészített, beszámoló a január végi Nippon Shoxx buliról. Az eseménynaptárban pedig már fent is van a következő, február 27-i NS flyere, valamint infó a két nappal azelőtti, szegedi Japánkert partyról.

09.02.04 - Újabb lemezajánló került fel, ezúttal a Koenjihyakkei 2005-ös Angherr Shisspa című albumáról, amely egyúttal hosszú évek óta az első vendégírás az oldalon. A kritika elkövetője a fórumról már jól ismert Bíborhold, aki remélhetőleg a jővőben több hasonló kis szösszenettel járul majd hozzá a lemezajánló rovathoz.

09.01.26 - A tervek szerint a közeljövőben egy kicsit újra gyarapodik végre az oldal méltatlanul elhanyagolt lemezkritizálós része. Kezdésnek a tavalyi év egyik legfontosabb válogatáslemeze, az oszakai dubstep színteret bemutató sei-lent került sorra, a következő pár hétben pedig még több más review is várható.

09.01.21 - A napokban több kisebb frissítés is történt: Végre helyre lett kicsit pofozva a link szekció, át is lett némileg rendezve, hogy átláthatóbb legyen, törölve lett több régi, megszünt oldal, pár helynek, melyek, mint kiderült, elköltöztek, frissítve lett a linkje, valamint bekerült egy új oldal (Secret Hearts) is. Ezen kívűl a Mondo részlegbe is felkerültek az infók a legfrissebb, januári számról, melyben beindult az év végéig tartó JRock retro sorozat, melyben a kilencvenes évek fontos, de mára feloszlott bandáit mutatjuk majd be. Az eseménynaptárba pedig a közelgő Nippon Shoxx #12 flyere került fel egy kis késéssel, valamint egy kis előzetes a február 25-i, szegedi, Japánkert néven futó buliról, plusz az alapinfók a tavaszi animeconról, de hamarosan érkeznek majd a további hírek is a tél hátralevő részére és tavaszra várható programokról.

08.11.10 - Az eseménynaptárba felkerült pár mostanában bejelentett, jövő év eleji Európa-turné (Calmando Qual, An Cafe, Mix Speaker's Inc.) programja, plusz némi pluszinfó a hétvégi WAMP piacról.

08.10.31 - A legutób beharangozott november közepi, budapesti DJ Kentaro fellépés nagyon úgy néz ki, hogy elmarad, vagyis az kikerült az eseménynaptárból, ellenben felkerült a Nippon Shoxx 11 banner, valamint a  flyer nagyobb méretben.

08.10.28 - Egy oldallal (Gothloli Garderobe) bővült a link szekció, az eseménynaptárba pedig felkerült a november hetedikei Nippon Shoxx buli plakátja.

08.10.21 - Végre frissült az eseménynaptár is, ami már csak azért is időszerű volt, mert kezd nagyon sűrösödni az évvégi budapesti program: november hetedikén újra Nippon Shoxx a Kék Yukban, pont egy hétre rá a turntable zseni DJ Kentaro lép fel az A38-on, december 12-én breakcore és őrület a Dürer-kertben DJ Scotch Egg-től, szilveszterkor pedig a tavalyi példát követve újra Nippon Groove partyval zárjuk majd az évet. De ezek mellett természetesen felkerültek a mostanában és a közeljövőben aktuális európai turnédátumok is. Ha ez nem lenne a elég, a Gothika koncert és afterparty képeit is megtaláljátok a fórum megfelelő topicjában, plusz a napokban várható még pár egyéb frissítés is az oldalon.

08.10.19 - A (sajnos) szokásos késéssel, de végre fent van a júliusi budapesti DJ Krush fellépés beszámolója is. Sins Of The Flesh és Gothika beszámoló hamarosan.

08.10.06 - Ahogy korábban is szóba került már itt a főoldalon: pénteken újra Gothika koncert lesz a Kék Yukban, ezúttal saját előzenekarral, a Black Love Fantom szóló verziójával. Részletesebb infó az eseménynaptárban. Jövő héttől pedig remélhetőleg végre újra elkezdenek normalizálódni az oldal frissítései és felkerül némi tényleges új tartalom, frissülnek a különböző rovatok és remélhetőleg némi komolyabb fejlesztésekre is sor kerül még az év vége előtt.

08.08.19 - Egyrészt elkészült az augusztus tizedikei, nagyon korrektül sikeredett Nippon Groove party beszámolója, másrészt pedig az eseménynaptárba felkerült némi plusz infó a szeptember 14-i Sins Of The Flesh koncerttel kapcsolatban.

08.08.06 - A webshop-ba a Versailles új lemeze után most végre megérkeztek a legfontosabb japán electro-industrial kiadó, a Deathwatch Asia újabb kiadványai is. Az oldal Mondo magazinos szekciójában pedig megtalálható a 15.-e körül megjelenő új szám borítója, nomeg egy kis előzetes a tartalomból.

08.07.29 - Az augusztus tizedikei party flyere az eseménynaptárban, plusz ugyanott banner, nomeg bővebb infó a buliról.

08.07.27 - Jókora késéssel ugyan, de végre felkerült a februári DJ Krush fellépés beszámolója is, természetesen sok képpel kiegészítve és hamarosan érkezik majd a sajtótájékoztató teljes anyaga is. Szerdán pedig újra ellátogat a hip-hop zseni Budapestre és ezúttal a Zöld Pardon lesz majd a látogatás helyszíne.

08.07.24 - Felkerült az igért frissítés az eseménynaptárba, egyrészt az európai koncertek és turnék listájával, másrészt az elkövetkezendő hónapokban várható hazai eseményekről is kikerültek a tudnivalók, vagyis a jövő heti DJ Krush fellépésről, az augusztus tizedikei Nippon Groove buliról az A38 tetőteraszán, a japán/angol goth-industrial csapat, a Sins Of The Flesh szeptemberi koncertjéről, plusz az őszi animeconról és a Gothika októberi visszatéréséről is található már ugyanott némi előzetes infó.

08.07.23 - Elkészült a beszámoló a tizedik, jubileumi Nippon Shoxx buliról, holnap várható egy régóta esedékes frissítés az eseménynaptárban, plusz ezzel együtt végre kiderül majd az is, hogy pontosan mi is szerveződik szeptemberre, valamint az augusztus tizedikei buliról is felkerülnek majd részletesebb infók. Ezen kívűl a közelmúltban frissült az oldal Mondo magazinos része is, valamint a webshopba is érkezett jónéhány új CD az utóbbi időben.

08.06.22 - Kis késéssel, de végre felkerült a Nippon Shoxx #9 beszámolója, szokás szerint tracklistával és képekkel kiegészítve. Következő, jubileumi buli július 12-én lesz, újra a Kék Yuk-ban, erről, valamint a későbbi tervekről bővebb infó rövidesen. Plusz még egy kérésnek eleget téve egy kis hír: Nyiregyházán animés piknik lesz július ötödikén, szombaton. A programot, térképet és egyéb részleteket megtaláljátok az AnimGo oldalán.

08.06.10 - Újabb cikkel bővült az oldal (még mindig jókora lemaradásokkal küzdő) koncertbeszámolóknak fenntartott szekciója: ezúttal a Jazzy Sport kiadóhoz tartozó Cro-Magnon és DJ Mitsu The Beats tavaly nyári, bécsi fellépése volt soron.

08.05.28 - Felkerült az oldalra a Mondo magazinban már megjelent Versailles koncertbeszámoló kibővített verziója, több képpel és setlistákkal. Míg a magazinban nagyjából megszabott karakterszámmal kellett gazdálkodni és emiatt csak a lényegre lehetett szorítkozni, itt nem voltak ilyen korlátok, így a koncertről szóló rész is kibővült kicsit, de leginkább a szokásos, kalandos útinapló rész lett lényegesen terjedelmesebb.

08.05.22 - Beszámoló a legutóbb, nyolcadik Nippon Shoxx buliról, tracklistákkal és pár képpel kiegészítve.

08.05.15 - Néhány újabb európai koncertdátum, valamint a következő Nippon Shoxx buli időpontja az eseménynaptárban.

08.05.05 - Frissült az eseménynaptár az aktuális budapesti eseményekel (Boris koncert, Nippon Shoxx#8, plusz előzetes infó pár későbbi erről-arról), valamint természetesen a következő pár hónapban várható európai koncertek dátumaival is. Ezen kivül a Mondo magazin nemsokára megjelenő számáról is felkerült egy kis előzetes, amelyben minden eddiginél több és nagyobb zenei témájú cikk lesz. További frissítésekkel kapcsolatban már inkább nem is igérek semmit, de lesznek, ráadásul (elvileg most már tényleg) hamarosan.

08.03.14 - Elkészült a beszámoló a szombati Nippon Shoxx #7 buliról. A tracklistákban egyenlőre van még 1-2 hiányosság, de ez napokon belül pótolva lesz. Nippon Shoxx legközelebb május kilencedikén lesz, de addig még az április közepi animecon-on is befigyel majd természetesen egy afterparty. Az oldalon a közeljövőben várható pár kisebb update (eseménynaptár, hírek, stb), egy friss és egy tavalyi koncertbeszámoló és néhány egyéb ez-az.

08.03.04 - A Mondo magazinos szekcióba felkerültek az infók az újság nemsokára megjelenő márciusi számáról. A szokásos anime és japánkultúr témák mellett természetesen lesz zenei cikk is, amiben most a Buck-Tick lesz a főszereplő.

08.02.26 - Felkerült az oldalra egy újabb darab a archív beszámolók kiapadhatatlan forrásából: ezúttal a Calmando Qual 2006 nyári bécsi fellépése volt soron.

08.02.06 - Kis frissítés az eseménynaptárban: felkerültek a Versailles (Matenrou Opera-val közös) Európa turnéjának eddig bejelentett dátumai.

08.02.03 - Nagyszabású frissítés a hírrovatban: Nippon Shoxx #7, DJ Krush, Kultiplex, L'Arc~en~Ciel, An Cafe, Dallax, Polysics, Nisennenmondai, Akiakane, Japanese New Music Festival (Ruins, AMT), Electric Eel Shock, The Candy Spooky Theater, Versailles, Miyavi, Pistol Valve, Dio, Mucc, DéspairsRay, Transtic Nerve, alice nine., kannivalism, X Japan / Yoshiki / hide, Sugizo, Juka, -The- UnForGiveness, Matenrou Opera, Metis Gretel, Viored, Anjyu, Gram-Maria, Plasma Jet, Tokyo Yankees, Doremidan, D, Ayabie, LuLu, ALvino, Phantasmagoria, Hiskarea, Karen, 9Goats Black Out / Gullet, Moran / Fatima / KuRt, mica, Husky / La'cryma christi / Whiteberry, Ayumi Hamasaki, Go Hiyama, Goth-Trad, Melt-Banana / Boris / Mad3, Kiiiiiii, Halcali. Valamint az eseménynaptár szekcióba is felkerültek a következő pár hónap koncert és turnédátumai.

08.01.29 - A jópár elfekvőben levő koncertbeszámoló közül felkerült egy újabb és ezt a hetekben még követi pár másik is. Ezúttal a tavalyi Gram-Maria koncert volt soron, aminek a kissé hosszadalmasra sikeredett beszámolója legalább annyira szól a káoszba hajló szervezési bonyodalmakról, mint magáról a koncertről.

08.01.14 - Elkészült végre a beszámoló a nagyszerűen sikerült szilveszteri buliról, sok képpel, nomeg tracklistával, amiben ugyan van még egy-két apróbb hiányosság, de remélhetőleg a napokban ezek is pótolva lesznek. Köszönet mindenkinek aki eljött, ennél jobb évzárást/kezdést kivánni sem lehetett volna, reméljük az év további része is lesz legalább ilyen jó. A következő party (Nippon Shoxx #7) ideje a tervek szerint március 8 lesz, részletek majd később az eseménynaptárban.

08.01.01 - Mindenekelőtt: Boldog új évet a tavaly létezésének ötödik esztendejébe lépett soundofjapan.hu minden olvasójának!! Ilyenkor mindenki fogadalmakat tesz, jusson ide is egy: az idei pangás után 2008-ban végre újra beindul az oldal rendesen, sok frissítéssel, új cikkel, naprakész hírekkel és persze sok (a tegnapi, évzáró partyhoz hasonlóan brutáljó) bulival és remélhetőleg koncertekkel is. Köszönet mindenkinek aki valamilyen módon támogatta az oldalt, aki hozzájárult ahhoz, hogy a fórumon mindig olyan nagy a pörgés és aki eljött a 2007-es bulik valamelyikére. Legyen ez az év mindenkinek legalább olyan jó, mint a tavalyi, vagy még jobb és persze reméljük, hogy idén is jobbnál jobb lemezek sorával kényeztetnek el minket kledvenc zenészeink a messzi Japánföldön.

07.12.25 - Beszámoló a bő egy hete lezajlott Nippon Shoxx #6 partyról, képekkel, tracklistával és egy kis összefoglalóval, hogy mi is történt azalatt a másfél év alatt, míg szünetelt a bulisorozat, nomeg, hogy mi is volt az oka ennek a szünetnek.

07.12.05 - Elkeztem behozni a hatalmas lemaradásokat a hírrovatban, elsőnek a múlt, jelen és jövő koncertjei kerültek szóba és ehhez kapcsolódóan, természetesen frissült az eseménynaptár is, az aktuális és közeljövőben várható európai koncerek dátumaival.
Ugyanitt olvashattok bővebben a Nippon Shoxx bulisorozat jövő pénteki visszatéréséről, valamint előzetes infókat a szilveszteri japán zenei party-ról.

07.11.18 - Egy új rovattal bővült az oldal, ahol az idén májusban indult Mondo magazinnal, pontosabban az abban futó japán zenei cikksorozattal kapcsolatos infókat találjátok meg.

07.11.11 - Mint ahogy észrevehető volt, nagyon sokáig nem volt az oldalon update, ennek sok oka volt, de mostanra rendeződtek a dolgok, így végre újraindulnak a frissítések és remélhetőleg hamarosan minden szekció up-to-date lesz, nomeg lesz majd jópár új cikk is. Elsőnek a Mondo magazinban már részben megjelent Versailles interjú teljes változata került fel, kiegészítve az angol verzióval.

07.08.13 - Felkerültek az eseménynaptárba a végleges információk a szeptember 14-i, budapesti Gothika koncertről. A zenekar, még Euthanasie néven, már decemberben is adott egy pokoli jó koncertet a Kék Yuk-ban (beszámolóért klikk ide) és most új névvel, kicsit átalakult felállással, valamint a turné előtt megjelenő új nagylemezük anyagával térnek vissza hozzánk. Az estet a servo.hatred, egy hazai electro-industrial csapat nyitja majd, a koncertek után pedig természetesen afterparty lesz két teremben, egyrészt az LD50, másrészt a Nippon Shoxx bulik DJivel.

07.06.20 - Újabb frissítés a hírek közt, ezúttal kivételesen csupa bulvár témával: botrányok, válás, házasság, leleplezések, titkolt szerelmek. Meg némi tagcserék és egyéb kis színes hírek kiegészítőnek. Akikről szó van: My Little Lover, Yo Hitoto, Aikawa Nanase, Morning Musume, Tsuji Nozomi, Gyaruru, Miki Fujimoto, NewS, Kat-Tun, Izam, Ayaka, Tsuyoshi Nagabuchi, Ayumi Hamasaki, Rina Chinen.

07.06.01 - Habár az igért egy hétből majdnem egy hónap lett, de végre felkerült csak az aktuális híradag második része is. Időközben persze becsúszott még egypár koncertinfó is (ezekhez a pontos dátumok az eseménynaptárban találhatóak szokás szerint), de ettől függetlenül most inkább az egyéb hírek vannak előtérben. Akik szóba kerülnek: Satoshi Tomiie, Takaaki Itoh, Guitar Wolf, Boris, Sisen / Aural Vampire / Takuya Angel, Soil & Pimp Sessions, Anti Feminism / Hagakure, Mucc, Kokia, Goth-Trad / Rumi / SKE, Zard, Kemuri, Charcoal Filter, Yoshiki / SKIN / Miyavi, DIO, Nana Kitade, AnCafé, MELL, Ketchup Mania, Metronome, Vidoll, 12012, Crack 6, Transtic Nerve, D&L, PSC / Screw / SuG, Bounty, Marlboro star, The Studs, Sid, Rentrer en soi, Girugamesh, L'Arc~en~Ciel, Moi dix Mois, Luvie / Ruvie, The Candy Spooky Theater, The Pumpkin Head, Aikaryu, Versailles, Black:List.

07.05.09 - Az áprilisi Gram-Maria koncert és a múlt hétvégi animecon szervezése és egyéb okok miatt sajnos az oldalra nem nagyon jutott idő az utóbbi hetekben, ezért most egy ideig az elmaradások behozásáról fognak szólni a frissítések. Elsőként természetesen a hírekre kerül sor, a felhalmozódott hatalmas infómennyiség miatt két részre bontva: most az aktuális (vagy éppen időközben lezajlott) koncertekről és egyéb fellépésekről lesz szó, a következő adagban - nagyjából egy hét múlva - pedig az egyéb hírek kapnak majd helyet. Ezzel együtt természetesen az eseménynaptár is frissült, vagyis érdemes oda is benézni a pontosabb turnédátumokért. A hírekben a klikkelés után: a Gothika (ex-Euthanasie) újra Budapesten, valamint: Ghost, Takaaki Itoh, Zeni Geva, Boredoms, Taeji Sawi, Aki Onda, Cicala mvta, Numanoid, 54 Nude Honeys, Metalchicks, Motocompo, Miami, Levelload, Dallax, Abigail, AnCafe, Girugamesh, bis, Miyavi, PlasmaJet, Anti Feminism, Hagakure, DéspairsRay, Dir en grey, The Studs és Blood.

07.04.08 - Következzék a szokásos kis visszatekintés és összefoglaló, hogy mikre is volt érdemes figyelni a múlt hónapi megjelenések közül (a teljes lista, mint mindig, most is itt található): Az év első két hónapjában elmaradt az ilyenkor szokásos uborkaszezon, de most még az akkori túltermeléshez képest is felpörögtek az események és szinte követhetetlen mennyíségű lemez jött ki, ezért alább most tényleg csak a legérdekesebbeket emelem ki külön, hogy ne legyen kisregény hosszúságú ez a bejegyzés.
Kezdjük az elején, a toplisták csúcsmezőnyében, a JPop előadók közt a nézelődést, ahol nemcsak, hogy rengeteg újdonság volt, de ráadásul a szokásos kislemez túltermeléssel ellentétben, most közel ugyanolyan számban jöttek ki albumok is (Suzuki Ami, Jitterin' Jinn, Mika Nakashima, Hitomi Shimatani, m-flo, Tomiko Van, w-inds, Exile), valamint még pár best is is jutott márciusra (Koda Kumi, Tokyo Ska Paradise Orchestra, Ai Otsuka). Azért persze jutottak kislemezek is a boltokba szép számmal: Bonnie Pink, Halcali, aiko, Sophia, Bennie-K, Dreams Come True, My Little Lover, Tommy heavenly6, Aya Ueto, stb...
A JRock / visual kei vonal szintén nagyon beindult nagylemezek terén. Mindenekelőtt a most visszatért visual kei alapbanda, a D'Erlanger hozott ki egy új albumot, valamint egy válogatást a régi klasszikus darabjaiból, de ezen kívül is jutott még jópár nagylemez a hónapra: J, KuRt, Moi dix Mois, Mucc, Megamasso, Hora, Aki, Kra, LM.C, míg kislemezek a következőktől jelentek meg: Tetsu (L'Arc~en~Ciel), DéspairsRay, Vidoll, UnsraW, Sadie, Juka (ex Moid dix Mois), Kirito, Doremi-dan, Ayabie, Nega, aline nine., Rentrer en Soi, hurts, 6R (a volt Phobia énekes Kisui új csapata), Dacco, Arc, beaU, Jun (from Phantasmagoria), Kisaki Project és ALvino.
Hip-hop berkekben is volt pár érdekesebb kislemez (Tha Blue Herb, Aktion és F.U.T.O.), de itt is inkább az albumok voltak túl súlyban és most jelentkezett új anyaggal az underground kedvenc Chief Rokka, valamint Kashi Da Handsome, Twigy, Mr. OZ, nomeg AK-69. A reggae részleg is kezd magához térni a téli álom után, de egyenlőre csak egy Moomin és Megaryu kislemez, nomeg egy Lady Q best of kavarta fel kissé az állóvízet, viszont jutott márciusra egy kiemelkedően jó kisérleti dub album is, méghozzá a Rebel Familia régvárt harmadik nagylemeze.
Nomeg persze, egyéb műfajokban is akadt bőven izgalmas újdonság: volt populáris jazz (P'EZ és Jazztronik), garage-rck (The Cobra Twisters), populárisabb rock (The Back Horn), nagyon nem populáris rock (Boredoms), Shibuya-kei (Halfby, Yoshinori Sunahara), new wave (MotoCompo), közönségbarát punk (Maximum The Hormone), hard techno (Shin Nishimura), ska (a mostanság éppen Amerikában turnézó OreSkaBand), valamint ellenállhatatlan goth-furcsaság (Kokushoku Sumire).

07.03.28 - Frissült a hírrovat az elmúlt bő egy hónap érdekesebb eseményeivel, valamint a szokásos információkkal a közeljövőben várható koncertekről: Gram-Maria, 2:35, Celestial le Ciel, Ayabie, Plastic Tree, Gothika (ex-Euthanasie), DéspairsRay, Dir en grey, Papaya Paranoia, Mad3, Olivia, Anna Tsuchiya, Onitsuka Chihiro, Tomiko Van, AAA, Angela Aki, Kiroro, Utada Hikaru, Exile/Dreamers, Morning Musume, Quruli, Suzuki Hiromitsu (The Mops), Crystal Lake, Penicillin, Shazna, Mix Speaker's Inc., Janne Da Arc, The Piass, HeaRt/NEU, ClearVeil, Amaterase, Gift, Hysteric, Gyackmen, Jils, Kinarura (kenllre), Juka, Hizaki, Kamijo, valamint a végére pár szó a legjobb bécsi klub, a Monastery megszünéséről.

07.03.23 - Április 22-én Budapesten, a Vörös Yuk-ban lép fel a Gram Maria, az első hazánkba látogató visual kei zenekar. A koncertről minden szükséges infó megtalálható itt, kiegészítve kis ismertetővel, képekkel és videókkal. Ezen kívűl frissült az eseménynaptár is a tavaszi/nyári szezon koncertjeivel és eseményeivel.

07.03.08 - Kisebb szünet után folytatódik tovább a megkésett koncertbeszámolók pótlása: ezúttal a december elsejei müncheni Merry koncerten volt sor. A beszámoló újfent inkább terjengős útinapló szerűségre hasonlít, vagyis akit csak maga a koncert érdekel az inkább scrollozzon le nagyjából az oldal közepéig.

07.02.26 - Most kivételesen a megszokott csúszás nélkül került fel a februárban megjelent CD-k listája, nomeg alább a kis összefoglaló arról, hogy mire is volt érdemes igazán odafigyelni. Ki tudja miért a február a best of lemezek hónapja volt és ez elsősorban JPop fronton volt nagyon érezhető, ahol egész sor előadó hozott ki most válogatáslemezt: Ayumi Hamasaki, a Puffy, az Every Little Thing, az Ulfuls, a TRF, a Perfume, a Tokyo Purin, valamint a Soulhead. Kislemezből nagyjából az átlagos mennyiség jelent meg most is (Utada Hikaru, Ai Otsuka, Mika Nakashima, Kuraki Mai, Crystal Kay, Garnet Crow, Morning Musume, Hitomi Shimatani, Miriya Kato, MARIA, Arashi valamint egy közös Ami Suzuki / Buffalo Daughter single), ellenben nagylemezből is meglepően sok jutott az egyébként inkább holtszezonnak számító hónapra: Shena Ringo, High And Might Color, Anna Tsuchiya, Olivia, Chara, Kaela Kimura, Ryohei, Misia, misono, Shena Hekiru, plusz egy közös  Yosui Inoue / Tamio Okuda album. A hónap egyik legérdekesebb kiadványa pedig a Theater Brook-ból ismert Taiji Sato nevéhez fűződik, aki Taiji All Stars név alatt szólólemezt adott ki elképesztően erős közreműködő-listával kiegészülve, melyben többek közt olyanok szerepelnek, mint UA, hitomi, bird, valamint a Coldfeet.
Visual kei / JRock vonalon most meglepően kevés single és mini-album jelent meg a megszokott mennyiséghez képest (Gazette, Nega, J, Gackt, Babylon, Panic Channel, hurts, Blood, Deflina Ma'riage, Dolly, Phantasmagoria, Wizard, Sugar, Angelo, Billy), ellenben nagylemezből akadt jópár (Dir en grey, Kagrra,, kannivalism, Nightmare, Penicillin, Anchang) és persze ők sem maradhattak válogatáslemezek nélkül: a Janne Da Arc egy újabb best of-ot dobott össze, ami azonban sokkal izgalmasabb az a Vidoll hiánypótló két CD-s gyűjteménye a korai, csak kislemezen megjelent dalaikból, melyek nagyrészét időtlen idők óta nem lehetett már sehonnan beszerezni.
A hip-hop színtér meglehetősen csendes volt, azonban ezért az új Macka-Chin album önmagában kárpótolt mindenkit. Rajta kívűl még Dabo és AK-69 hozott ki nagylemezt, Dohzi-T és Red kislemezt, a Gagle legutóbbi lemezét dogozta át és egészítette ki kissé, míg a Rhymester másokkal közösen készített számaikból dobott össze egy válogatáslemezt.
Persze mint mindig, most is akadt jópár egyéb ez-az is, mindenekelőtt új Capsule és Polysics album, valamint pár indie-rock cucc (Art-School, Mo'some Tonebender, Acidman), némi jazz (Soil & "Pimp" Session és Fonogenico), punk (BEE-315 és egy Nicotine best of), shibuya-kei (Crazy Ken Band album és Fantastic Plastic Machine best of), valamint egy monumentális, háromlemezes válogatás Michiro Endo-tól, a The Stalin legendás ex-énekesétől. Ezeken kívűl volt még két kiadókhoz köthető válogatásalbum is, amit érdemes megemlíteni: az egyik a Chip Toy Company, ami egy nagyon korrekt újvonalas Shibuya-kei szelekció, a másik pedig a Goggle-A zenekarhoz köthető Sazanami kiadónál futó garage / surf-rock sorozat, a Wild Sazanami Beat! negyedik része.

07.02.15 - Pár hét szünet után újra frissült a hírrovat: Aural Vampire, Calmando Qual, DJ Sisen, Balzac, Dir en grey, Zeni Geva, DJ Krush, Bespa Kumamero, Tokyo Pinsalocks, Sonic Dragolo, Celestia Le ciel, Head Phones President, Electric Eel Shock, Makoto Kawabata, Masonna, Limited Express (has gone?), Polysics, Vola And The Oriental Machine, Zazen Boys, SXSW, Libraian (La'cryma christi), Kanaetai (Izabel Varosa, Aile), Lareine, Janne Da Arc, Phanatsmagoria, Codomo A, Celia'xeno, G.O.Z VII és Oto-Oni.

07.02.09 - Következzék a szokásos kis visszatekintés arra, hogy milyen új lemezekre volt érdemes figyelni a múlt hónapban, ami, hozva a standard januári átlagot, most sem volt igazán termékeny. A papírforma szerint az előadók többsége inkább az év végére időzíti az nagylemezeket, azonban most meglepően sokan várták meg a januárt a nagyobb nevek közül is: BoA, Glay, Chage & Aska, Yuna Ito, speena, valamint Ayaka Hirahara hozott ki albumot, míg Olivia egy mini-albumot, Suga Shikao és a dream pedig best of-ot jelentetett meg (utóbbi rögtön kettő is). Kislemezek közt is volt pár egészen figyelemreméltó, elsősorban a Tokyo Jihen mellett szólóban is újra ügyködő Shena Ringo új anyaga, egyébként pedig a következők közül lehetett válogatni: Namie Amuro, Chara, Rina Aiuchi, Kaela Kimura, Anna Tsuchiya, High And Mighty Color, Crystal Kay, w-inds, V6, Sowelu, Mr. Children, U-ka Saegusa, Morning Musume, Trax.
Visual kei / JRock vonalon is meglepően sok nagylemez jelent meg: a Himitsu kessha Codomo-A, az UnsraW, a Megamaso és a Metronome mellett a rendőrségi kalandja után szólóban visszatérő volt Psycho le cému énekes Daichi Kajinaga, valamint a most startoló all-star Hizaki Grace Project is albummal bukkant fel, nomeg most jött ki a Schwardix Marvally best of is. Kislemezből és mini-albumból pedig közel a szokásos adag jutott januárra is: Deflina Ma'riage, lynch., Gechena, Halation, Nega, Anchang (ex-Sex Machinegun), kannivalism, hurts, BeaU, Hagakure, Kisaki Project, Lab. The Basement, Plastic Tree, Penicillin, LM.C, Serial Number.
Továbbra is tart a reggae holtszezon, amit csak egy Dubsensemania album kavart fel kicsit, de a hip-hop színtér is elég csendes volt most: a Mic Jack Production tripla instrumentális bakelitet adott ki, Asa és a Teriyaki Boyz egy-egy kislemezt, DJ Masterkey mixalbumot, a Negotiator EPt, a Rhymester válogatást, az R'n'B-be hajló Hi-D pedig nagylemezt.
Januárban a fentiek mellé jutott még jobbfajta indie-rock (The Birthday, Mo'some Tonebender, Noodles), jazz (Paris Match, Jazztronik, H Zett M), elszállós post-rock (Eksperimentoj), Shibuya-kei (Karia Nomoto, akinek a zenét mint mindig, most is a volt Pizzicato Five vezér Konishi Yasaharu írta), new-wave agymenés (Polysics), nomeg egy új lemez a garage-rock legenda Guitar Wolf-tól.

07.02.05 - Újabb beszámoló, ezúttal a noise-core legenda Melt-Banana majd másfél évvel ezelőtti bécsi koncertjéről.

07.01.28 - Az igértek szerint folytatódik az elmaradt beszámolók pótlása és ezúttal a tavaly nyári Bathtub Shitter fellépés került sorra, amely egyébként az első soundofjapan.hu szervezésében lezajlott koncert volt. Következő pár hétben a tervek szerint a Merry decemberi müncheni vendégszereplévél, valamint két, majd másfél éves koncerttel folytatódnak a pótlások.

07.01.20 - Az idei második híradag témái: Zeni Geva, Euthanasie / Gothika, Radio Aktive Projekt (DJ Oasis & K Dub Shine), DJ Kentaro, Baal / Calmando Qual / Sisen, Mucc & Balzac, Gram∞Maria, Kana, The Candy Spooky Theater, Himitsu Kessha Codomo A, HeaRt, Brain Hacker, Malice Mizer, Creature Creature, DJ Ozma, NEWS. Ezen kívül a link szekció is bővült egy újabb oldallal, ezúttal egy Anna Tsuchiya fansite-tal.

07.01.16 - Végre felkerült a szűk egy hónapja lezajlott Euthanasie koncert beszámolója is, képekkel, setlistával ésatöbbivel, a szokásos terjengős stílusban. Persze ezen kívül is jópár beszámolóval vagyok még adós, néhánnyal közülük nagyon hosszú ideje, azonban a közeljövőben végre ezeket a lemaradásokat is pótlom és mostantól hetente kerül majd fel egy-egy ezek közül. A hét vége felé pedig várható majd egy újabb híradag és még egy-két apróság.

07.01.11 - Két kisebb változás az oldalon: egyrészt külön - egyenlőre kissé sivár - menűpontot kaptak az interjúk (ez már a layout váltásnál be lett tervezve, csak a nagy kapkodásban kimaradt valahogy), valamint a link szekció is kiegészült pár oldallal.

07.01.04 - Megmaradva az utóbbi egy-két hét gyakorlatánál újfent nagyon naprakész az oldal és máris felkerült az idei első híradag. A mai témák: Kiyoshi Hikawa (plusz Kohaku Uta Gassen és Nihon Record Taisho), DJ Kentaro, Tomoyasu Hotei, Calmando Qual, Anti Feminism / Hagakure, KuRt, Dir en grey, Sugizo, Hidehiko Hoshino (Buck-Tick), Klaha, Madara, Pablo Honey és Neverland.

07.01.02 - Az első 2007-es frissítésben természetesen mindenekelőtt sikeres, boldog, koncertekben, bulikban, cool zenékben gazdag, meg úgy általában is kiugróan happy-happy-joy-joy újévet szeretnék kívánni minden állandó, vagy véletlen idekeveredő olvasónak. Node, a lényeg: a szokásos sok-sok hetes csúszásokkal ellentétben, most relatíve naprakészen következzék a kis visszatekintés az elmúlt hónapban megjelent fontosabb lemezekre. A szokásos helyen a decemberi mellett fent vannak az időhiány miatt eddig kimaradt novemberi megjelenések is, azonban mivel ezek már nagyon nem aktuálisak, ezekről részletesebben most nem lesz szó. (de azért... El Nino! Mr. OZ! JSS! dahlia! Personz! Jó hónap volt ám az is.)
Decemberben ki tudja miért, de elmaradt a szokásos évvégi JPop túladagolás és még az ilyenkor dömpingszerűen érkező bestof lemezekből is mindössze egy akadt (a SOUL'd OUT kislemezválogatása). Az évvégi szezon szinte csak abban volt érezhető, hogy a szokásos kislemez/nagylemez arány látványosan kevésbé volt eltolódva a kislemezek felé. Persze volt azért ezekből is bőven (Kuraki Mai, Halcali, TegoMass, Soulhead, Kat-Tun, Dragon Ash, doa, AAA, Da Pump, Yuna Ito, Chemistry, Tommy heavenly6, és egy közös Yosui Inoue / Tamio Okuda kiadvány), de albumból lényegesen több akadt az átlagnál (Mika Nakashima, Melon Kinenbi, Orange Range, Nana Kitade, Seiko Matsuda, Koda Kumi, Kotoko, Kinki Kids, valamint a bő két és fél éves kihagyás után újjáéledő My Little Lover), plusz most jelent meg a Heartsdales búcsúkoncertje is.
A hip-hop színtéren ellenben megint meglepően nagy volt a pörgés és itt is a nagylemezekből akadt sokkal több (Anarchy, Asa, Seeda, Anty the kunoichi, Doberman Inc., AK-69, By Phar The Dopest, KM-Markit, valamint egy, az Ozrosaurus és Big Ron közreműködésével összehozott speckó DS455 album), de még jutott ezek mellé pár mini-album és 12" EP is (DJ Quietstorm, Kemuri Prod., Ballers), kislemezzel viszont csak Zeebra jelentkezett.
Nemúgy a visual kei/JRock részlegben, ahol, mint mindig, most is a mini-albumok és kislemezek voltak túlszárnyalhatatlan többségben, többek közt volt lynch., Phantasmagoria, Calmando Qual, UnsraW, Babylon, Shilfee & The Tulipcrobockles, Merry, ALvino, La vie en rose, Rentrer en soi, Kra, Kiyoharu, Dustra-3, Everlasting-K, KuRt, Arc, Megamasso, Dacco, exist-trace, Screw, stb. Albumot csak négyen időzítettek decemberre: a Mucc, a Ghost, a búcsúzó Kagerou, valamint a korábban a Schwarz Stein-ben ügyködő Kaya.
Nopersze, mint mindig, ezeken kívűl is akadt még hallgatnivaló bőven, ezúttal főleg rock vonalról. A legendás Boowy két ex-tagja (Tomoyasu Hotei és Kyosuke Himuro) is most adott ki új albumot, az Art-School és a The Back Horn kislemezzel, a punkosabb Choke Sleeper és a garage-rock felé hajló The Rodeo Carburettor pedig mini-albummal bukkant fel. Metal rajongóknak érkezett egy új Loudness album, a japán garage-rock színtér legnagyobb nevének számító Guitar Wolf pedig másokkal közösen összehozott single-sorozatának eddigi messze legváratlanabb darabját adta ki, melyen az MSCru közeli abstract hip-hop guru DJ Baku-val álltak össze. A Shibuya-kei üdvöske Karia Nomoto a popposabb hip-hop-ot játszó Asia Engineer-el közös kislemezzel jelentkezett, a Kyoto Jazz Massive-ból ismert Shuya Okino szólólemezt adott ki, a Malawi Rocks pedig legjobban sikerült remixeit gyüjtötte össze.

06.12.26 - Nagyon aktuálisak vagyunk és a két nappal ezelőtti gigantikus híradag után újra felkerült egy-pár friss infó: Takaaki Itoh Budapesten, a KuRt énekesproblémái, Kisaki adóügye, Koda Kumi díja, Rip Slyme és némi bepillantás a lemezkiadók világába. Klikk.

06.12.24 - Egy kis olvasnivalóként az évvégi punnyadás idejére felkerült egy újabb hatalmas híradag. Mivel sajnos szokás szerint nagyon sok idő telt el az elöző frissítés óta, van egy-két némileg elavult hír is, de kárpótlásként akad pár nagyon friss ez-az is, plusz néhány érdekesség. Kezdésnek koncertek (Merzbow, Aural Vampire, Sins Of The Flesh, Calmando Qual, Baal, DJ Sisen, Hagakure, Anti Feminism, Kana, Versus The Night, DJ Seen/DJ Shoes), majd egy jó adag filmekhez kapcsolódó hír (Anna Tsuchiya, Shena Ringo, Közi, High And Mighty Color, Chemistry, Koda Kumi, noodles, Mika Nakashima, GLAY, Saburo Kitajima) valamint Swinging Popsicle, MAX, Olivia, ACO/Golden Pink Arrow, toddle, Kat-Tun, TegoMass, AAA, DJ Mitsu The Beats/Gagle, Blood Stain Child, The Royal Dead, Acid Mothers Temple, Masashi Kitamura, Bathtub Shitter, Velfarre, Izam, Razor Ramon HG, Sex Machineguns, La'cryma christi, Kagerou, Lareine, Hizaki Grace Project, Dir en grey, 6R, hannah, Pashya, Codomo A, Kisaki Project/Phantasmagoria, Daishi/Psycho le cému, Bull Zeichen 88/Junji (Siam Shade), D'Erlanger, Ayabie, Wizard, Dio, Megamasso, J, Shelly Trip Realize, Waive/Yoshinori Sugimoto, Deathgaze, Aikaryu, gossip, Siva, Clutch, Holic, Aile, Renny Amy, Cannival Method és Gram∞Maria. Ezek mellett terészetesen frissült az eseménynaptár is az aktuális koncert dátumokkal.

06.11.28  - 2002 november 28-án, vagyis pontosan négy évvel ezelőtt indult útjára ez az oldal és ennek örömére egyrészt kicsit megújult a kinézet (erről részleteseben majd kicsit lentebb), valamint, mint ilyenkor mindig, most is visszagondoltam, hogy mik is történtek az elmúlt egy évben és szerencsére kifejezetten pozitív a mérleg. Magán az oldalon mondjuk nem sok minden változott, újra vészesen kevés volt az update (vagyis továbbra is: ha bárki kedvet és tehetséget érez ahhoz, hogy előadó-profilokat vagy lemezkritikákat írjon, annak a jelentkezését nagyon, nagyon szivesen veszem), de azért bővült ezzel-azzal minden szekció. Az új anyagok közül a legkülönlegesebb talán a KK. Null interjú, melyhez hasonlóan hosszú és részletes beszélgetés kevés van online a zajzenész legendával. Időközben az oldalhoz kapcsolodó Nippon Groove rádióműsor is túljutott első, nagyon jó sikerült és rengeteg hasznos tapasztalattal teli évadján, a Nippon Shoxx bulik is tovább folytak, habár erre az évre csak kettő jutott a törzshelynek számító Marco Polo Club megszünése miatt, ellenben végre beindult egy nagyon régóta tervezgetett projekt, az oldalhoz kapcsolódó koncertek szervezése. Elöszőr nyáron látogatott el hozzánk a japán grind core favorit Bathtub Shitter, a következő pedig a electro-gothban utazó Euthanasie lesz pár hét múlva és ha ez is jól sikerül, akkor jövőre is garantáltan lesz folytatás, mint ahogy a Nippon Shoxx bulik is újraindulnak majd, még valamikor az év elején. Vagyis egy jó év után vagyunk, még jobb kilátásokkal, mivel nagyon úgy néz ki, hogy kezd komolyan beindulni valami nálunk, amiből egészen nagyszerű dolgok születhetnek a közeljövőben.
Mint azt említettem fentebb is, nomeg amint látható, az oldal egy kicsit megújult a születésnap alkalmából. Egyrészt amiatt, mivel az elöző design kezdett kissé unalmassá válni, nomeg egyébként is, az még olyan tartalmi fejlesztésekhez lett kitalálva, amikből végülis nem lett semmi, vagy legalábbis nem az akkor tervezett formában. Ami változott: eltünt az eddigi intro-kép, vagyis mostantól ez az oldal ugrik be rögtön. Ezen kívül az eddigi két menű helyett mostantól minden egyben található meg a baloldalon, átszerveződött egy-két részleg, az egyre terjedelmesebb archívum kettévált képes és szöveges verzióra, elkészült egy mini angol szekció (ami nem lesz más mint egy egyszerű linkgyüjtemény az oldalon található angol anyaghoz, elsősorban az interjúkhoz), van műfaj szerinti tartalomjegyzék, jobban ki lett emelve az eseménynaptár itt, a frissítések mellett is, nomeg persze megváltozott maga a layout és Kahimi Karie helyett mostantól gésák tekintenek (illetve 800x600-on csak egy tekint) a látogatóra. Namie Amuro ellenben megmaradt a balsarokban és nem is megy onnan sehova még jóideig.
A végén pedig újfent szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki rendszeresen, vagy rendszertelenül, vagy akár csak alkalmi szinten is látogatja az oldalt, véleményt mond, eljön a bulikba, koncertekre, hallgatja a Nippon Groove-ot, vagy akármi más módon érdeklődik ez iránt az egész valami iránt amit megpróbálok itt képviselni. Nomeg persze külön köszönet a fórum lelkes törzslátogatóinak, akik nélkül nem jutott volna az oldal oda ahol ma tart.

06.11.11 - Következzék a szokásos kis visszatekintés a múlt hónapban megjelent lemezekre. A teljes lista mint mindig most is itt található, alább pedig az összefoglaló a fontosabb kiadványokról. Október mennyiségileg amolyan közepesen erős hónap volt, minőségileg viszont egészen kiemelkedő, jópár nagyon erős lemezzel és néhány nagy visszatéréssel. Már a JPop választék is igencsak terjedelmes volt: nagylemezt az Asian Kung-Fu Generation, Akiko Wada, Lisa, a Garnet Crow, a Tokio, a Deen, valamint egy újabb kétségbeejtő lánycsapat, a Cute! adott ki, kislemezekkel pedig a következők rukkoltak elő: Sophia, Tommy heavenly6, Olivia, Miki Imai, High And Mighty Color, Orange Range, Ai Otsuka, Koda Kumi, Rip Slyme, Abe Natsumi, Nana Kitade, Chemistry, Porno graffitti, SMAP, az egyre inkább bikinimodellkedés felé eltolódó Maki Goto és bikinimodellkedésből az éneklés felé kacsintgató Saori Yamamoto. Nomeg volt még egy 15 éves jubileumra kiadott Zard best of is. A JRock / visual kei részleg viszont most csak az átlagos havi termést hozta: nagylemez a Bug-tól, D-től, a Sufuric Acid-tól, nomeg az oszlóban lévő La Vie En Rose-tól (tőleg meg mellé egy best of is), kislemez pedig: LM.C, Moi dix Mois, Blood, Nightmare, KuRt, Gram-Maria, The Gazette, UnscraW, Dali, Rentrer en soi, Renny Amy, Antic Cafe, 12012.
A hip-hop termés ellenben talán az eddigi legjobb idén: nagylemezzel jelentkezett a hip-hop legenda Rappagariya, a Furin Kazaan-ból ismert F.U.T.O., DJ Baku, a Smrytrps, Seeda, GDX és a furcsa hangulatú underground hip-hop-ban utazó Robo Chu & Dau páros. A jelenleg éppen Európában turnézó DJ Mitsu The Beats mixlemezt adott ki, míg zenekara, a Gagle a kiadójuk egyéb előadóival közösen hozott össze új nagylemezt. Single csak egy volt, AK-69-tól, ellenben mini-albumból három is jutott októberre és a Mic Jack Production, nomeg Hori új anyaga mellett ezek közt volt a hónap egyik legnagyobb dobása, a hosszabb szünet után visszatérő K Dub Shine kiadványa. Reggae-ből és alműfajaiból is nagyon korrekt volt a termés: Ryo The Skywalker, Dubsensemania, Kenty Gross nagylemez, egy újabb adag Bob Marley feldolgozás Makoto Karukaya-tól, Mighty Jam Rock mix-CD, nomeg Rudebwoy Face és Dubsensemania mini-album.
A fentieken kívüli random egyéb műfajokban is tömegével akadtak kiemelkedő lemezek. Az aktuális favorit, a Vola & The Oriental Machine kislemezet, a régebben Yoshii Lovinson néven futó Kazuya Yoshii és az újabb TMGE utódbanda, a The Birthday pedig nagylemezt hozott ki, csakúgy mint a szintén nagy visszatérőnek számító Go!Go!7188. A volt Boowy énekes Kyosuke Himuro és a Polysics kislemezzel jelentkezett, a fúvós jazz nagyzenekar Black Bottom Brass Band, a ska kedvec Yum!Yum!Orange, a nagy személyes favoritnak számító garage-rock banda, a Mad3 és a Kaela Kimura-val kiegészült Sadistic Mika Band nagylemezt dobott piacra, míg a punkos Nicotine egy újabb mini-albumot hozott össze. Ha mindez nem lenne elég, akkor a Shibuya-kei műfaj legnagyobbjai közül kettő, Kahimi Karie, valamint a stílus egyik megteremtőjének számító Cornelius is októberben adott ki új albumot, plusz még Halfby is kihozott egy kislemezt, hogy a relatíve újabb generáció is képviseltesse magát valamivel.

06.11.03 - Az elmúlt másfél hónap hírei most két részre lesznek bontva, mivel csak európai koncertekkel kapcsolatos infóból annyi van, hogy azt bőven elég végigolvasni és feldolgozni egyszerre, vagyis a hagyományosabb hírek majd külön érkeznek, néhány nap múlva. A koncertek közül a két legfontosabb az Euthanasie hazai fellépés, valamint a Merry mini-turnéja, de volt / van / lesz még: DéspairsRay, Kagerou, Mono, KK. Null, DJ Mitsu The Beats, eX-Girl, Tokyo Sound Revolution Festival, Baal, Dirtrucks, Church Of Misery, nomeg nagyon elkésve egy hír Anna Tsuchiya nyári, párizsi szerepléséről.

06.10.18 - A múltkorinál valamivel kisebb csúszással végre összepakoltam a szeptemberben megjelent érdekesebb kiadványok listáját. Elég termékeny hónap volt, de igazán figyelemreméltó anyag mégis viszonylag kevés akadt. Persze az indies visual előadók szokás szerint újfent roppant virgoncak voltak és rengeteg új kiadvány jelent meg, köztük egypár kifejezetten érdekes, nomeg persze sok-sok tucattermék. A kínálat: albummal csak a Scar., Miyavi és a Gilgamesh jelentkezett, ellenben kislemez és mini-album rengeteg volt: 12012, Wizard, The Dead Pop Stars, Sex Android, Phantasmagoria, Siva, Charlotte, KuRt, 176biz, kannivalism, bis, Pashya, Kra, Antic Cafe, Billy, Metis Gretel, valamint Asagi (aki egyébként a D énekese ugye). Ezenkívűl miután múlt hónapban a Penicillin mellék-projekt nano zúdított rá a közönségre megszámlálhatatlan mennyíségű singlet, most a rettentő Imitation PoPs Uchuu Sentai NOIZ tette ugyanezt. A Schwarz Stein mindkét ex-tagja is most adott ki új anyagokat, Kaya egy kislemezt, Hora pedig full albumot, valamint a Shock Wave válogatássorozat hatodik része is szeptemberben látott napvilágot. A major részleg nem volt ennyire aktív persze, de azért onnan is jött egypár újdonság, mint példul Penicillin, Glay és Kirito kislemez, valamint Inoran album, nomeg a La'cryme christi búcsúlemeze.
A JPop szekció sem volt túl termékeny és havi kislemeztermésből (többek közt: Kaela Kimura, Shizuka Kudo, w-inds, bird, Chara, AI, Garnet Crow, Lisa, Tomiko Van, Da Pump, Kome Kome Club, stb) igazából csak a közös Puffy / Tokyo Ska Paradise Orchestra kiadvány emelkedett ki. Nagylemezek közül pedig leginkább Yuki és hitomi aktuális lemeze, meg talán az új Suga Shikao és U-ka Seagusa in db album, nomeg az Aya Ueto best of amire érdemes volt odafigyelni.
A hip-hop és reggae színtér úgyszintén nem igazán kényeztette el a hallgatókat. Kislemezek egyáltalán nem jutottak szeptemberre, de azért az albumok közt volt egypár érdekesebb darab: előbbiből Asa, a Mic Bank, Seamo, Equal és a Doberman Inc. aktuális lemezei, valamint egy eredetileg Franciaországban megjelent DJ Krush mixalbum, utóbbiból pedig Rankin Taxi, Shiba Yankee és a TSPO tag Tsuyoshi Kawakami szólóprojektje érdemel említést.
Ellenben egyéb random műfajok terén kifejezetten izgalmasra sikeredett a hónap és szinte mindenki találhatott valami kedvére valót. Volt ska (Yum! Yum! Orange), könnyed jazz (Katteni Shiyagare, Pe'Z), Shibuya-kei (Cornelius, Crazy Ken Band), egy csomó rock ez-az (Acidman, Shaka Labbits, Art-School, Sparta Locals, Does), ezen kívül hosszú szünet után új kislemezzel jelentkezett a Go!Go!7188, most jött ki a hírrovatban is emlegetett Kenishi Asai szólóalbum, valamint egy újabb The Birthday single, nomeg egy másik TMGE utódbanda, a Radio Caroline aktuális nagylemeze, a hónap egyik legérdekesebb lemeze pedig az ambientben utazó Calm és a Tha Blue Herb MCjeként ismert Ill Bostino közös, Japanese Synchro System név alatt kiadott anyaga.

06.09.26 - Sajnos megint csak a szokásos hatalmas késéssel, de végül csak felkerült az augusztusban megjelent lemezek listája. Most, mivel a késés miatt már amúgy sem aktuális, inkább ki is hagyom a szokásos összefoglalót, mindenki bogarássza a listát kedvére, ha pedig bármi kérdés, megsatöbbi felmerülne, akkor azt nyugodtan kérdezze meg a fórumon. A megjelent anyagok közül csak két személyes favoritot emelnék ki (Buck-Tick és a hip-hop zseni Macka-chin), valamint a TMGE-ből és Rosso-ból ismerős Chiba Yusuke új zenekarát a The Birthday-t, nomeg az ijesztő mennyiségű nano kislemezt.

06.09.12 - Felkerültek az elmúlt szűk másfél hónap hírei. Az újabb híradag elején van egy kis infó a holnapi táncszínház előadásról és az ahhoz kapcsolódó Tilos Rádiós műsorról, majd a szokásos összefoglaló következik a közeljövőben várható (és időközben lezajlott) európai koncertekről (Goth-Trad, Marble Sheep, PhantasMagoria, Tokyo Ska Paradise Orchestra, Baal, Aural Vampire, Sins Of The Flesh, Déspairs Ray, Blood). Szóba kerül még az Astan magazin új száma, valamint: Eve Of Destiny, Versus The Night, Acid Mothers Temple, hitomi / Shinya Tsukamoto, Something ELse, Thee Michelle Gun Elephant / Rosso / The Birthday / Midnight Bankrobbers / Koologi / Radio Caroline, Kenichi Asai, Merry / Balzac, Gackt / Yoshiki, Kana, Pierrot / Angelo / LMC, Luvie, Aile, Izabel Varosa, Sulfuric Acid, La Vie en Rose, Kraidhearz, Charlotte, michi with Mach LiDARZ, Guy's Family, heidi., hurts és az Arc. Ezen kívül természetesen az eseménynaptárba is felkerültek a várható koncertek és turnék adatai.

06.09.08 - Felkerült mégegy az elmaradt beszámolók közül, ezúttal a májusi berlini Dir en grey koncertről szóló, mely a tavalyihoz hasonlóan szűkszavú koncertleírás helyett inkább lett amolyan csapongó stílusú útinapló szerűség, sok képpel illusztrálva.

06.08.29 - A szokásos kis összefoglaló (a szokásos nagy késéssel) a júliusban megjelent lemezekről (az augusztusit próbálom majd időben megcsinálni). A júliusi termés újra kivételesen erősre sikeredett és minden műfajba jutott egypár kiemelkedően érdekes kiadvány. JPop előadóktól még az átlagosnál is több single jelent meg (Kome Kome Club, Crazy Ken Band, Tommy heavenly6, Tomomi Kahala, aiko, Garnet Crow, Tamio Okuda, Suzuki Ami, Sowelu, U-ka Saegusa, Mika Nakashima, Koda Kumi, High And Mighty Color, Mr. Children, Misia, misono, Maria), nagylemezből ellenben csak egypár és azok sem különösebben izgalmasak (Heartsdales, Nami Tamaki, Morning Musume, SMAP), viszont ezek mellé jutott még egy Bonnie Pink és m-flo Best Of, egy Nana Kitade mini-album, a Quruli pedig különösen termékeny volt és egy best of mellé még két Rip Slyme-al közös kislemez is megjelent tőlük.
A JRock/visual színtéren természetesen szintén a kislemezek és mini-albumok voltak túlsúlyban. A leginkább várt ezek közül talán a Creature Creature tripla debütkislemeze volt, de egyébként is egy sor izgalmas anyag jelent meg ( Guruguru Eigakan, Dir en grey, J, Glay, Aki, Kirito, Codomo A, lynch., Kinarura, beaU, Ayabie, Izabel Varosa, KuRt, exist trace, Duel Jewel, Jils, Miyavi, Dacco, gossip, Sugar, Ruiza). Nagylemezből természetesen kevesebb volt, viszont azok többségében a legnagyobb közkedvencektől (Merry, Doremidan, Kiyoharu, Kagerou, Deathgaze, Sendai Komatsu).
A júliusi hip-hop választékot jórészt az ismeretlen újoncok uralták (El Latino, Yas, Delicatessen, stb..), de azért becsúszott egy-két nagyobb dobás is, például a Seeda és a II-J lemez, nomeg a régvárt új Suiken album. A reggae/dancehall felhozatal ellenben, ahogy nyáron szokás, most is nagyon erős volt és a műfaj legnagyobbjai közül jópáran mostanra időzítették új nagylemezeiket (Fire Ball, Papa B, Boy-Ken, Home Grown, Mighty Jam Rock és Pushim), nomeg ezek mellé ráadásnak jutott még egy Dubsensemania EP és egy Bagdad Cafe single is.
Persze egyéb műfajokban is akadt érdekesség bőven: A volt Blankey Jet City vezért Kenichi Asai szólókislemezt adott ki, az Asai-val egykor, az Ajico projektben együtt dolgozó énekesnő, UA jazzlemezzel jelentkezett, volt egy halom rock, punk, indie-rock lemez is (Noodles, Metalchicks, Zoobombs, Bomb Factory, Red Hots, The Cobra Twisters, Back Drop Bomb, Nicotine), a kisérleti elektronikában utazó Rei Harakami albummal, a Shibuya-kei favorit Halfby és az enka énekesnő Yuki Maeda kislemezzel bukkant fel, a Shonen Knife válogatást adott ki, a metal fanok pedig az Anthem legutóbbi kislemezének, nomeg egy Galneryus és Wizards' Hymn albumnak örvendhettek.

06.08.08 - Még áprilisi, pesti koncertje előtt készült egy interjú a japán zajzenei színtér egyik legjelentősebb alakjának számító KK. Null-lal. Ez került most fel az oldalra, eredeti angol verzióban, valamint természetesen magyar fordításban is. Klikk! (A koncertről szóló beszámoló is rövidesen várható, együtt a többi beszámolóval, melyekkel még adós vagyok.)

06.07.30 - Az előző frissítés kiegészítéseként felkerült egy újabb, kisebb híradag, ezúttal hazai vonatkozású eseményekkel. Szóba kerül a Tilos Rádió új weboldala, a következő, őszi AnimeCon, valamint a legfontosabb: Elkészült a hazai készítésű, de angol nyelvű The Dose első száma, rengeteg Japánnal kapcsolatos interjúval (DéspairsRay, Aural Vampire, KK. Null, Tsuyoshi Suzuki, stb.) és egyéb cikkel. Klikk!

06.07.26 - Hosszú, közel negyedéves kihagyás után végre frissült a hírrovat és ennek következtében természetesen megint igencsak hosszúra, töményre és tartalmasra sikeredett az újabb infó-adag. Először is szóba kerülnek a különböző lezajlott és tervezett európai koncertek (Bathtub Shitter, Mono, Boredoms, Plastic Tree, Moi Dix Mois, Gazette, Calmando Qual, 12012, Plasma-Jet, Onmyouza, Gram∞Maria, Kokia, Aural Vampire+co., nomeg persze Gackt), egy sor visual-kei/jrock témával kapcsolatos hír (Shazna, Kannivalism, Blood, Deflina Ma'riage/Key Party, Mucc, Yoshiki, L'Arc~en~Ciel/Ken/Lion Heads, D/Asagi, ALvino/Pierrot/La'cryma christi, Karma-Shenjing, Isabelle, Soroban, Clavier, Ayabie, Babylon, Kamikaze Boyz, HeaRt, R*A*P/Mask/Dasein, The Trax, EllDorado, Dir en grey, valamint Soundilicios, Gan-Shin és egy nagyon komoly, a témával foglalkozó német kiadvány), plusz egy csomó érdekesség pop, rock, hip-hop, megstb előadókkal kapcsolatban: Yoshika, Babamania, Morning Musume, SweetS, Nana Kitade, Puffy, Dreams Come True, Kome Kome Club, Shing02/Ryuichi Sakamoto, Head Phones President/Anza és Supercar.
Ezen kívül frissült az eseménynaptár is az összes elkövetkezendő hetekben, hónapokban várható koncert adataival.

06.07.19 - Ahogy be lett igérve, fent van a múlt hónapban megjelent érdekesebb lemezek listája. A június egyébként kifejezetten erős hónap volt; egyrészt mennyiségileg is több volt új lemezből, valamint nagyjából minden műfajban becsúszott egypár abszolúte kihagyhatatlan anyag. Node nézzük szépen sorjában. A nyár első hónapjában messze magasan a JPop előadók voltak a legtermékenyebbek, mindenekelőtt volt új Ayumi Hamasaki single, de szintén kislemezzel jelentkezett Yaida Hitomi, a Love Psychedelico, Bonnie Pink, Kuraki Mai, a Morning Musume, Olivia, Kaela Kimura, Tommy heavenly6, Nami Tamaki, az m-flo, Hitomi Shimatani, a volt Do As Infinity énekesnő Tomiko Van, Mika Nakashima, a SweetS, az Every Little Thing, Anna Tsuchiya, a Porno graffiti, Maaya Sakamoto, valamint a nevéből is eléggé egyértelműen nem a zenét előtérbe helyező új idol-lánycsapat, a Sexual Kiss Sakuragumi. Mindeközben Rina Aiuchi és Yuuka Saegusa pedig közös kislemezzel rukkolt elő és nagylemezből is akadt jópár figyelemreméltó, először is a két nagy visszatérő Cocco és Utada Hikaru új anyagai, valamint Puffy, a B'z, Akina Nakamori, valamint Soulhead.
JRock részen talán a nagyon korrektre sikerült Plastic Tree album volt a legfontosabb új kiadvány, de volt még mellé La'cryma christi évfordulós best of, Omyouza album, Hideki single, valami Pierrot búcsúkislemez. A visual kei szekció most meglepően csendes volt, de azért becsúsztak kislemezek a Merry-től, Sid-től, Kagerou-tól, Ayabie-tól, Doremidan-tól, Jils-től, a Kamikaze Boyz-tól, meg még ettől-attól, nomeg megelent a Hysteric Media Zone válogatás-sorozat legújabb része, valamint egy új Nightmare album is.
A hip-hop színtér ellenben annál termékenyebb volt, számos kiemelkedően érdekes anyaggal: DJ Baku, Chikara The MC, DJ Quietstorm és ECD album, DJ Mitsu mix-CD, II-J, Uzi kislemez, közös DJ Krush / DJ Shadow 12", valamint Illmariachi és DJ Masterkey válogatás. A nyár lévén amúgyis főszezonját élő reggae/dancehall részleg szintén nagyon erős volt júniusban: Pang, H-Man, Spinna B-Ill, a Rub-A-Dub-Market és a Cool Wise Men jelentkezett album, a Rebel Familia egy a reggae-legenda Max Romero-val felvett kislemezzel, Makoto Karukaya pedig egy albumnyi Bob Markey feldogozással rukkolt elő.
A legizgalmasabb anyagok jórésze azonban a fentieken kivül eső műfajokhoz köthető: két TMGE utódbanda, a Rosso és a Radio Caroline is most bukkant fel újra és rajtuk kívül még a Jude, a Local Art, valamint egy rakat igéretes relatíve új banda (The Face, The Mackshow, The Rows, The Cobra Twisters) erősítette a rock színteret, a jazzesebb dolgok kedvelőinek ott volt a Katte ni Shiyagare és az Ego-Wrappin' közös kislemeze, ska fanatikusok az új TSPO és Skapontas anyagnak örülhettek, a Shibuya-kei iránt érdeklődőknek pedig egy Karia Nomoto single és Cosa Nostra album jutott. Volt még ezek mellé új Polysics és Yura Yura Teikoku kislemez, egy kiemelkedően igéretes pszichedelikus rock válogatás (Demonic Freak Scene), nomeg egy három CDs United Future Organization best of szerűség, kiegészítve rengeteg ritkasággal és remix-el.

06.07.14 - Felkerült a beszámoló a legutóbbi Nippon Shoxx buliról, valamint újfent nagyon durva késéssel, most már inkább csak utólagos infó szinten a májusi megjelenések listája is. Mivel ezutóbbi már csöppet sem aktuális ezért a szokásos összefoglaló kimarad és habár azért az új Ego-Wrappin' és Capsule album mellett nem lehet elmenni említés nélkül, a többi közül most mindenki bogarássza ki magának az esetleges, még be nem szerzett érdekességeket. A júniusi megjelenések (a szokásos hosszadalmas szövegeléssel kiegészítve) jövő hét elejefele várhatóak, de egyébként is, mostantól igyekszem majd visszaállni a régebben megszokott heti egy-két frissítésre.

06.07.06 - Jövő szerdán Pesten játszik Japán egyik legismertebb grind core / death metal zenekara, a Bathtub Shitter, közösen két hazai bandával. Az alábbi bannerre klikkelve megtaláljátok a térképet, plakátot és minden egyéb szükséges infót a koncerttel kapcsolatban:

06.06.11 - Egy új cikk a lemezkritikák közt a Number Girl utódzenekar Vola And The Oriental Machine debüt mini-albumáról.

06.05.23 - A rettentőmód megkésett márciusi CD-figyelő után 'máris' itt az áprilisi verzió és most a megszokott lista mellé újra van egy kis elemzés is.
Mondjuk igazából nem sok kielemezni való van, mivel ez volt ki tudja mióta a legsoványkább hónap új lemezek szempontjából, de persze, azért ettől függetlenül mostanra is jutott egypár izgalmas anyag. A pop termés mondjuk tényleg eléggé sápatag lett, és az aktuális Puffy, BoA, B'z, Ai, Seiko Matsuda, Suga Shikao kislemezt, Orange Range remixalbumot, nomeg egy High And Mighty Color nagylemezt leszímítva semmi említésre méltó nem bukkant fel. A major JRock adag hasonlóan szűkös volt, csak egy Acid és Hyde nomeg persze Lucy album és egy Dustar-3 mini-album és acid android single dobta fel a dolgokat. A visual részleg persze jóval aktívabb volt, de még ott sem volt meg a szokásos özönvízszerű mini-album és kislemeztömeg, habár azért volt így is miből válogatni: DéspairsRay, Siva, Mask, Miyavi, Deathgaze, Gilgamesh, bis, Doremidan, Shelly Trip Realize, Adapter, Panic Channel, kannivalism, Rentrer en soi valamint nagylemez a goatbed-től, a Mucc-tól és az Alice Nine-tól.
A reggae/dancehall színtér úgyszintén nem volt túl termékeny, csak két kislemez jutott áprilisra (Boxer Kid és Rudebwoy Face). A hip-hop vonalat Hime harmadik lemeze, egy Phobia Of Thug mini-album, egy DJ Baku 12" valamint egy-két relatíve újonc előadó (Destino, Juswanna) erősítette, a minden egyes kiadvánnyal új mélypontokat ostromló Seamo és Brier pedig gyengítette.
Amit még mindenképpen meg kell említeni a fentieken kívűl az a hard core banda Endzweck, az angsty rockban utazó The Back Horn és a punk vonalon mozgó Bulldogs új lemeze, valamint a legutóbbi single a kellemes jazzt játszó dorlis-tól.
Egyébként pedig... igen, tudom, hogy nagyon megfogyatkoztak utóbbi időben a frissítések, még az átlagoshoz képest is (olvassa ezt még valaki...? van olyan aki átvergődött a fenti zenei ömlengésen?), de most már tényleg próbálok ezen változtatni és legalább a heti 1-2 update szintet tartani és nem csak a newrelease és a hír-rovattal törödni, hanem a tényleges tartalommal is.

06.05.09 - A szokásosnál is nagyobb késéssel, inkább már csak utólagos infó jelleggel felkerült a márciusi kiadványok listája. Mivel már nagyon nem lenne aktuális a dolog egyébként sem, ezért a szokásos részletesebb összefoglaló most elmarad, csak tényleg a legeslegfontosabbak: jpop: globe és Tomiko Van album, Love Psychedelico koncertlemez, Ayumi Hamasaki single, valamint négy (4!) Do As Infinity válogatás / jrock & visual: Lucy, Kiyoharu, Kirito, Phantasmagoria, Dali, Gackt single, Aki remixlemez, Moi dix Mois mini-album / hiphop: Montien, Q (Rappagariya), Rhymester és Ozrosaurus album, DJ Krush best of / meg még: új Balzac (horrorpunk), Paris Match (jazz) és Electric Eel Shock (metal) lemez, Little Tempo (dub) koncertalbum, Coldfeet (fene tudja.. mondjuk trip-hop.) válogatás és Jazztronik (acid jazz) remixgyüjtemény. A még több-kevésbé aktuális áprilisi lista napokon belül szintén felkerül majd.

06.04.26 - Kéthónapos kihagyást pótol a most felkerült híradag, ami emiatt természetesen újfent igencsak hosszúra és tartalmasra sikeredett: újfent vannak koncerthírek, mind hazai (Kyoto Jazz Massive!), mind európai viszonylatban (Boris, Polysics, Gazette, Calmando Qual, Ayabie, Animetal) valamint egyéb aktualitások: Deadman, Pierrot, Psycho le cému, Aikaryu, Mask, Kra, Penicillin, Laputa/Jils, Lareine, KuRt, Blood, Hyde, Betty, lab., The Pillows, Dir en grey, Exile, Da Pump, The Mad Capsule Market's, nomeg szóba kerül az Astan magazin és a Gan-shin is.

06.04.16 - Felkerült a beszámoló a múlt havi Nippon Shoxx buliról, playlistekkel és egypár képpel kiegészítve.

06.03.24 - Különböző okok (múlt heti szerverproblémák, stb) még az átlagosnál is jobban lekésve érkezik a havi összefoglaló a februári új lemezekről.
Mondjuk a február egyébként sem volt egy különösebben izgalmas hónap és igazából csak a pop mezőny szolgált nagyobb számú érdekes új anyaggal, többek közt volt új Cocco, Utada Hikaru, Mika Nakashima, Halcali, Tomomi Kahala, Aya Ueto, Asian Kung-Fu Generation, U-ka Saegusa, Nanase Aikawa, Nana Kitade, Kuraki Mai, Kokia és Suzuki Ami single, TRF, MAX, Heartsdales, Dreams Come True, BoA, Morning Musume album, valamint egy Tetsuya Komuro best of. Nomeg Koda Kumi is most fejezte be 12 hétig tartó single sorozatát, de emellé még egy SoulHead-del közös kislemez is kijőtt tőle, ha esetleg a heti egy megjelenés kevés lett volna a rajongóknak.
JRock vonalról volt egy-pár kiadvány a régi favoritoktól is (Hyde, Everlasting-K, Sophia, Janne Da Arc single és egy Sex Machineguns nagylemez, plusz a Sugizo féle The Flare első és egyben utolsó albuma), de szokás szerint a visual szekció volt az ami igazán nyüzsgött: most a szokásoshoz képest borult az arány és relatíve kevesebb single és mini-album jelent meg (Babylon, Syaranosui, Ayabie, exist-trace, Wizard, Kagrra, Mucc, Sid, Soroban, AliceNine, Rentrer en soi), ellenben nagylemezből kifejezetten sok volt: Inugami Circus-dan, Nightmare, Gazette, Duel Jewel, KuRt, Onmyoza. Emellé volt még egy kislemez a Lab. The Basement név alatt új irányvonalat becélzó lab.-tól, nomeg egy kis Under Code over-dose: Pashya, Karen, Dali, Phantasmagoria single és két 12012 album, egy új anyagokkal egy pedig ritkaságokkal.
A hip-hop színtéren a múlthavi, szűkös, de annál erősebb kinálat most átfordult a másik végletbe és habár jónéhány új nagylemez jelent meg (Zeebra, Dabo, Hannya, Large Prophits, AK-69/Kalassy Nikoff, Anty The Kunoichi) nem igazán volt köztük egy különösebben igéretes sem, leszámítva talán Rino Latina II és Afra új lemezét. Reggae témában pedig folytatódott tovább az üresjárat és mindössze egy új Pang kislemez jött ki februárban.
A fentieken kivül is volt még pár érdekesség, többek közt új lemez Monday Michiru-tól (jazz), a Fantastic Plastic Machine-tól (Shibuya-kei), a Ketchup Mania-tól (S-kei vs punk!) és Eizo Sakamoto-tól (metal), nomeg The Back Horn (rock), Tokyo Ska Paradise Orchestra (ska) kislemez, valamint egy Kyoto Jazz Massive mixlemez (acid-jazz).

06.03.19 - Bővült a lemezismertető szekció a Bathtub Shitter tavaly évvégén megjelent kislemezével.

06.03.01 - Megújult az oldal link szekciója: jóval átláthatóbb elrendezés, tematikus bontás, nomeg természetesen jónéhány új link. Ezen kívül készült két új saját banner is (lesz több is nemsokára), egy régebbi kicsit át lett alakítva, valamint felkerült egy a Nippon Groove műsorhoz is. Az eseménynaptárba pedig felkerültek a Kyoto Jazz Massive tag Shuya Okino március végén Pozsonyban kezdődő európai DJ-turnénjának dátumai.

06.02.26 - Frissítés a hír-rovatban az elmúlt egy hónap eseményeivel: újabb európai koncertek (Dir en grey, DéspairsRay, Mucc, Aural Vampire, Blood, Hagakure, Ove-Naxx, 54 Nude Honeys), valamint Isabelle, Moi dix Mois, Schwarz Stein/another cell, Gazette, Screw, Lareine, Fake?, Puffy, NewS, W, Core Of Soul, Maria/Zone, valamint egy kis előzetes a májusi animeconról.
Természetesen szintén frissült az eseménynaptár is a friss koncertdátumokkal, valamint mint minden héten most is felkerült a Nippon Groove éppen aktuális adásának (jelen esetben a karneváli különkiadásnak) a tracklistája is.

06.02.21 - Következzék a szokásos (és szokás szerint megkésett) havi összefoglaló, az új kiadványokról. Az évvégi dömping után a január eléggé soványra sikeredett: egyrészt viszonylag kevés új anyag jelent meg és azok közt is kevés volt az igazén említésre méltó. Persze kivételek azért akadtak, elsőnek rögtön a január elsején kiadott új Ayumi Hamasaki album, valamint a sokévnyi szünet után visszatérő TRF kislemeze. Ezenkívül volt még Kaela Kimura, Kokia, Heartsdales, Yuki, Tackey & Tsubasa, BoA, B'z, move single, album a F.O.H.-tól, TMR-től, a Buzy-től, Fayray-től és a feloszlás előtt álló Core Of Soul-tól, valamint egy Momoe Shimano best of, egy közös Tomoyasu Hotei/Rip Slyme (!?!) kislemez, Koda Kumi pedig folytatta tovább a decemberben elkezdett 'heti egy single' sorozatát.
Rock ésatöbbi kategóriában is volt egypár érdekes anyag, mint az új Tokyo Jihen, the pillows és Zazen Boys album, egy kislemez a korábban Yoshii Lovinson-ként ismert, de most már Kazuya Yoshi néven futó ex-The Yellow Monkey énekestől, plusz Vola & The Oriental Machine és Red Bacteria Vacuum mini-album, valamint egy single a Shibuya-kei hangzást punkkal keverő Ketchup Mania-tól. Az inkább az elektronikát preferáló hallgatók az új Joujouka albumnak örülhettek, nomeg az meglehetősen titokzatos Kokusyoku Sumire is nagylemezzel jelentkezett.
A mainstream JRock színteret csak a mostanában egyébként is fáradhatatlan Gackt képviselte egy kislemezzel, ellenben az indies visual szcéna a holtszezon ellenére is ontotta magából a kislemez/mini-album áradatot: Nega, BeaU, Kagerou, Ayabie, Lareine, Karen, Phantasmagoria, Gazette, HenzeL, Gellonimo, Alice Nine, Soroban, Danger Gang, Vidoll, Miyavi, Blood, Codomo-A, valamint az Under Code most debütáló csapata, a Dali. Nomeg egy Karma-Shenjing album.
A hip-hop termés szintén nem volt különösebben bőséges, azonban a minőség bőven kárpótolt a mennyiségért, mivel a műfaj legjobbajai közül jelentkeztek többen is új lemezekkel: DS455, MSCru, D.O, valamint az Infumiaikumiai. Plusz mellé még bónuszba megjelent egy Dabo kislemez és hosszas kihagyás utáni első Rino Latina II szólóanyagként egy mini-album, valamint még ez-az egypár új, underground előadótól.

06.02.15 - Felkerült a beszámoló a Deadman január végi frankfurti koncertjéről.

06.02.07 - Frissült az eseménynaptár az összes mostanában Európában turnézó japán előadó turnéprogramjával: Ove-Naxx, Noiz, Marble Sheep, Calmando Qual, Moi dix Mois, Blood, Hagakure, Polysics, Kagerou, Akino Arai, Dir en grey, Aural Vampire.

06.02.02 - Természetesen az utóbbi egy-két hónapban is rengeteg minden történt japán zenei fronton, így az évi első híradag újra igencsak terjedelmesre sikeredett: európai koncertek (Marble Sheep, Polysics, Calmando Qual, Blood, Kagerou, Mucc, Moi Dix Mois, Akino Arai, stb), Nookicky/Shilfee And Tulipcorobockles, Sugizo/The Flare, Heath, HenzeL, kannivalism/baroque, Creature Creature (vagyis a volt Dead End énekes Morrie és Tetsu a L'Arc~en~Ciel-ből), mayabeya, Siva, PanicCh, gossip, Isabelle/Scissor, Yumi Yumi, Gallhammer, SXSW, Japan Record Award, Cocco, Cutey Mommy, TRF, Ayaka Hirahara, High And Might Color, Ellegarden, Acid Mothers Temple, Likkle Mai/Dry & Heavy, valamint Chirinuruwowaka/Go!Go!7188.

06.01.13 - A megszokott kis havi összefoglaló az új lemezekről, ezúttal a decemberi termést kielemezgetve: Furcsamód az év utolsó hónapja a vártál kevésbé volt zsúfolt, egy-pár kivételtől eltekintve nem igazán voltak igazi nagyszabású kiadványok és még az ilyenkor tipikus bestof-dömping is kevésbé volt idén jellemző.
A hónap talán leginkább várt kiadványa a Buck-Tick tributelemez volt, de emellé megjelent még a fennállásának huszadik évét ünneplő csapattól egy válogatás is, de egyéb JRock előadóktól is érkezett még ez-az: Fake? best of, Kiyoharu és J nagylemez, Hideki és Plastic Tree single, valamint egy Acid mini-album. Visual indies körökből is a szokásosnál kevesebb kislemez és mini-album érkezett (jó, persze mihez képest, azért így is szép a névsor: Aikaryu, Gazette, Codomo-A, Jinkaku Radio, Shelly Trip Realize, spam_life, Sulfuric Acid, Scissor, Nightmare, stb.. nomeg persze az elmaradhatatlan havi Ayabie adag), ellenben nagylemez jóval több volt az átlagnál, mindenekelőtt a volt Nookicky vezér Full új zenekarának, a Silfee And Tulipcorobockles debütkiadványa, egy Calmando Qual remixgyűjtemény, Mask koncertlemez valamint Deadman, Hora, Wizard és Charlotte album.
A slágerlistabarát popzenék közt is max abban mutatkozott meg az évvége, hogy az átlagnál kevesebb kislemez és több album jelent meg. Kislemezek közül Hikaru Utada, a Halcali, Akina Nakamori, az Exile, a Tokio, Ami Suzuki, a move, a YeLLOW Generation, és a Soulhead új anyagait érdemes kiemelni, nomeg Kumi Koda-t, aki teljes mellszélességgel nekifeküdt a februárig tartó heti egy single maratonjának. Ezeken kívül megjelent egy Yaida Hitomi koncertlemez, egy dream mini-album, best of Tomomi Kahala-tól és Mika Nakashima-tól, nomeg a nagylemezek: Miki Imai, Seiko Matsuda, Akiko Wada, Kaori Iida, Da Pump, Yo Hitoto, Asuca Hayashi, Ai Otsuka és a bikini-modellből énekesnek felcsapó JoyToy.
A hip-hop közönségbarátabb vonaláról, az új Gaki Ranger és Hi-D lemezt, Douji-T kislemezt és az ultra-kommersz Kick The Can Crew válogatását leszámítva semmi igazán nagy dobás nem érkezett, ellenben a műfaj underground részlege újra eléggé erős hónapot zárt: Mr. Oz, Big Joe, Masaru, Ryuzo, Maria, Motoy, I The Tenderness, valamint egy közös ECD / Illreme nagylemez, Brier és Roshi mini-album, valamint Anarchy és Hannya single, nomeg a múlthavi Kemuri Prod. EP folytatásaként most egy egész nagylemeznyi Disney klasszikus átdolgozva hip-hop-ba. A reggae kinálat viszont talán az idei leggyengébb volt és kimerült egy darab Papa B albumban.
Ellenben a mindenféle egyéb random műfajokban kiugróan erős volt a decemberi termés: új anyaggal jelentkezett az altern/indie/stb-rockban utazó Mo'some Tonebenders, The Back Horn, Acidman és a vicces nevű Ogre You Asshole (a Number Girl pedig egy újabb adag ritkaságot dobott piacra), a ska-legenda Tokyo Ska Paradise Orchestra, a jazzes Orange Pekoe, Jazztronik és Pe'z, a Metronome side-project BEE-315, a Shibuya-kei különböző korszakait képviselő P&Art Sasanoooha, Cosa Nostra, Ketchup Mania és YMCK, a techno-guru Takkyu Ishino és legfőbbképp a japán elektronika egyik legnagyobb reménysége, a Cycheouts Ghost, de a két legaktívabb és legmegbízhatóbb rock-veterán is hallatott magáról: Tomoyasu Hotei egy válogatást adott ki, Kiyoshiro Iwamono pedig kislemezt. Ezzel le is zárult 2005 és csak reménykedhetünk, hogy az új év is ugyanilyen rengeteg jobbnál jobb kiadvánnyal szolgál majd.

06.01.08 - Jónéhány beszámolóval vagyok még adós, néhánnyal közülük hosszú-hosszú hónapok óta, de most végre elkezdem pótolni a hiányt és szépen sorban mindegyik felkerül az oldalra az elkövetkező néhány hétben. Elsőnek természetesen a december eleji Nippon Shoxx #3-ról szóló kis összefoglalót olvashatjátok, de ezt rövidesen követi majd a többi is.

05.12.25 - Még az átlagnál is jobban megkésve következzék egy csak a legfontosabb kiadványokra koncentráló (és még így is eléggé hosszúra sikeredett) összefoglaló a novemberben megjelent új lemezekről. Ahogy várható volt novemberben beindult az év végi hajrá és habár a kinálatot a válogatáslemezek és újrakiadások uralták, azért rengeteg érdekes anyag is becsúszott. A JPop kiadványokra a kislemez dömping volt jellemző (Ayumi Hamasaki, Namie Amuro, Tokyo Jihen, aiko, hitomi, BoA, Morning Musume, Garnet Crow, MAX, Tommy february6, Puffy), nagylemezzel csak a Chemistry és az inkább animékből ismert Akino Arai rukkolt elő, míg az m-flo remix-gyüjteményt, Nanase Aikawa pedig új mini-albumot adott ki.
JRock részről is egész sok érdekes anyag érkezett: Dustar-3 mini-album, Sophia és B'z best of, Tourbillion debütlemez, Penicillin és Bug album, Plastic Tree, J, Kiyoharu single, de persze a visual színtér még ennél is aktívabb volt: a Shulla, Sid és Mucc albumot adott ki, a szokásos single/mini-album áradatból pedig csak egypár a legfontosabbak közül: lynch., Deathgaze, Mask, Doremidan, Kagerou, Alice nine, KuRt valamint Lareine (utóbbiaktól rögtön három is...).
Hosszú kihagyás után tért vissza új kislemezzel a japán R'n'B koronázatlan királynőjének számító Double, a dancehall-kedvenc Corn Head mini-albumot adott ki, hip-hop részről pedig, leszámítva a Teriyaki Boyz debütlemezt, Sygnal albumot, nomeg Yamadaman új mini-albumát, egyértelműen a kisérletezőbb előadóké volt a főszerep: új lemez Nujabes-től, Dev Large-tól, a Gagle-tól, a hip-hop-ot zajzenékkel keverő Goth-Trad-tól és az inkább trip-hop felé hajló Silent Poets-től, egy-egy mini-album a Mic Jack Productions-tól és a legendás Kemuri Productions-tól, valamit egy kiemelkedően jó Mabo remix-gyűjtemény.
Az egyéb új anyagok közt is rengeteg érdekesség volt: új lemezzel jelentkezett a Sherbets, a Macdonald Duck Eclair, a swing-ben utazó dorlis és a punk-legenda Star Club, koncertalbummal a Rosso, kislemezzel az Acidman, a Paris Match, mini-albummal a Head Phones President, a Skapontas és a Lolita No. 18, Towa Tei pedig legutóbbi albumához készült remixeket gyűjtötte egybe.

05.12.18 - Kis összefoglaló az elmúlt bő egy hónap fontosabb eseményeiről a hírrovatban: Merzbow, Deadman, Kokia, Akino Arai, Imitation PoPs Uchuu Sentai NOIZ, Közi, Pashya, Dari, Karen, D, KuRt, Moi Dix Mois, The High Lows, Sloth Love Chunks, Heesey with Dudes, Sayaka Yamamoto/dream, valamint egy igencsak szokatlan hip-hop project.

05.11.28 - A mai napon három éves lett az oldal. Az utóbbi egy évben történt egy-s-más és habár sok betervezett dolog a mai napig nem valósult meg, azért bővült az oldal ezzel-azzal, talán olvasó is több lett, lenyomtunk pár sikeres bulit és ami talán a legfontosabb előrelépés, két hónapja beindult a Nippon Groove rádióadás. A tervek továbbra is megvannak és ha minden jól megy egy újabb év múlva már nem csak tervek lesznek, hanem megvalósult projektek.
Az utóbbi egy-két hónap nagyon sűrűre sikeredett és ez sajna a frissítések számán is meglátszott, de remélhetőleg a december és az utána levő pár hónap nyugisabb lesz és újra belendül kicsit az oldal. Mert anyag van bőven. Rengeteg cikk van félkész állapotban... beszámolók az utóbbi hónapok koncertjeiről, előadó-profilok, nagyobbszabású összefoglaló írások, nomeg persze a galériába is sok kép és rajz vár feltöltésre. A bő két éve készült layout kiállta az idő próbáját, így marad továbbra is, csak egy-két kisebb változás várható, mint amilyen az új háttérkép a logó mögött.
A születésnapot most szombaton a Nippon Shoxx bulik egy újabb felvonásával is megünnepeljük, ami reméljük még jobb lesz mint az eddigiek. Addig is: jó volt ez a három év, sok tapasztalattal és szép emlékkel járt és ezennel is szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ellátogatott ide, hogy írt a fórumra, eljött a bulikba, vagy bármi más módon jelezte, hogy volt értelme elkezdeni az oldalt és, hogy folytatni is van miért.

05.11.17 - A már-már szokásos késéssel felkerült az októberi új kiadványok listája. Ez a hónap jóval soványabb volt mint az átlag, valószínűleg a kiadók már az évvégi hajrára tartalékolják az erejüket. Azért persze így is volt egy-néhány érdekesebb kiadvány. Pop előadóktól alig-alig volt valami érdemleges, leszámítva persze az új UA nagylemezt és egy-két más ezt-azt (Hitomi Shimatani, Ami Suzuki, SweetS, Orange Range album, Heartsdales, Kiroro, ELT, Lisa, Beenie K, move és Tomoe Shinohara (!!) kislemez, valamint egy best of a Garnet Crow-tól). Az érdekesebb visual/JRock előadók már némileg aktívabbak voltak; a vk indies színtér hozta a szokásos single/mini-album áradatot (Metronome, Ayabie, Vidoll,  Phantasmagoria, Izabel Varosa, Mask, HenzeL, spam_life, Scissor, Sid, Miyavi) plusz még mellé egy-egy album a Babylon-tól és a Shulla-tól, major/jrock részről pedig Plastic Tree kislemez és dupla best-album, Zeppet Store album, Ends, Hyde, Mucc, Tourbillion single és egy Daita koncertlemez jutott októberre.
Reggae részről mindössze egy válogatás érkezet, ellenben hip-hop kiadványok közt volt egy-pár érdekesebb darab, elsősorban az Ozrosaurus hosszú kihagyás utáni első kislemeze, valamint új Deli, Mikris, DJ Tonk, Maria és (egy borzasztóan kiábrándító) Seamo nagylemez, DS455 és dj honda single, DJ Masterkey best of, valamint egy kiváló DJ Hazu mini-album.
Meg persze volt még egypár random más érdekesség is: Egy nagyon korrekt grind-core válogatás (Extreme Generation), Kemuri lemez (ska-core), új Maki Nomiya album és egy, a Qypthone korai felvételeit egybegyüjtő CD (Shibuya-kei), Radio Caroline (garage-rock), Orange Pekoe (jazz), Ken Yokohama (aki egyébként a Hi-Standard és BBQ Chickens gitárosa, vagyis: punk), jónéhány indie-rock ez-az: Art-School, Acidman, Chisato Mikami, Mo'some Tonebender, valamint debüt szóló album a volt Cibo Matto tag Miho Hatori-tól (hogy ez milyen műfaj, azt a Cibo Matto-s kavarásokat ismerve meg nem tippelem látatlanba).

05.11.09 - Újabb frissítés a hírrovatban, elsősorban két tragikus haláleset kapcsán, de néhány aktualitás is szóba kerül: Guitar Wolf, Deadman, Brahman, Phantasmagoria, julietdoll és ez-az a német vk színtérről.

05.11.01 - Jókora frissítés a hírrovatban, az elmúlt másfél hónap fontosabb eseményeinek összefoglalásával: Ruins, Acid Mothers Temple, Afrirampo, Mono, World's End Girlfriend, The Back Horn, Pe'z, Electric Eel Shock, Tomoe Shinohara, Advantage Lucy, Tokyo Jihen, Ozrosaurus, Teriyaki Boyz, Nanase Aikawa, Do As Infinity, Koda Kumi, Kiroro, [Sin], Ichigo68, Chelsea, Gimikku, Scissor, Fairy Fore, Craze, Betty, Onmyou-za, Buck-Tick, Babylon, DéspairsRay, Ayabie, Jinkaku Radio, Sex Machineguns, Yoshiki, Psycho le cému, valamint Dir en grey.

05.10.23 - Nagyon elkésve bár, de felkerültek a szeptemberi megjelenések. Mivel már nem igazán aktuális a lista, eredetileg nem akartam hozzá semmi kommentárt írni, de mivel rengeteg olyan anyag jelent meg amit nem lehet nem kiemelni, végül mégiscsak született róluk egy kis összefoglaló: A JPop részleget a két 'rivális' Ayumi Hamasaki és a hosszú idő után visszatérő Utada Hikaru új kislemezei uralták, rajtuk kívül kislemezzel még Yuki és az m-flo jelentkezett (utóbbi ezúttal az ex-Pizzicato Five énekesnő Maki Nomiya-val kiegészülve). Nagylemek közül igazán csak bird és Bonnie Pink új anyagait érdemes kiemelni, válogatásból viszont három is jutott szeptemberre: egy Koda Kumi-tól, egy Onitsuka Chihiro-tól és az elmúlt két évben már számolni is nehéz, hogy hanyadik a Do As Infinity-től.
JRock előadóktól single csak három jutott erre a hónapra (Dir en grey,  Penicillin valamint a két Luna Sea tag alkotta Tourbillion debütkislemeze), ellenben nagylemezből volt jónéhány, többek közt az ex-Laputa énekes Aki-tól, Gackt-tól, a Craze-től, Hideki-től, valamint a volt Soft Ballet tag Ken Morioka-tól. Visual részről a Merry új lemeze lazán verte a mezőny, de azért még meg kell említeni a D debütalbumát és ezt-azt a szokásos single és mini-album áradatból: Vidoll, Karen, beaU, Luvie, Gimikku, nomeg egy Scissor koncertalbum.
A hip-hop színtérről főleg új előadóktól érkeztek anyagok, de a már befutott nevek is adtak ki ezt-azt: MSC 12", Zeebra single, Deli mini-album, G.K.Maryan, Norisiam-X és Equal album és a múlt hónapról végülis szeptemberre csúszott DJ Yas lemez. Reggae kiadvány most viszonylag kevés volt az utóbbi pár hónap túlpörgése után, de azért így is akadt pár érdekesség: új Bagdad Cafe és Home Grown lemez, Boy-Ken mini-album, Jin/Corn Head single valamint a Fire Ball és a Back Drop Bomb rock-banda közös kiadványai.
A fentieken kívül is rengeteg egyéb más érdekesség is jelent meg, mint például a Missile Girl Scoot utódzenekar Deltabush debütkiadványa, egy downy koncertlemez valamint a zenekar egyik tagja által összeállított 'compilation: class plan b' című válogatáslemez, amely a tokiói underground zenékről ad áttekintést. Szintén új albumot adott ki a The Back Horn, Ryuichi Sakamoto, az Advantage Lucy, valamint a Shibuya-kei új generációjának legfontosabb csapatai közül a Capsule és a Hazel Nuts Chocolate. A Google-A retro garage-rock banda egy tributelemezzel, a techno-guru Ken Ishii pedig mixlemezzel jelentkezett.

05.10.16 - Végre elkészült a beszámoló a szeptember eleji, bécsi Balzac koncertről, természetesen sok képpel kiegészítve.

05.10.04 - Felkerült a beszámoló a szeptember eleji Nippon Shoxx#2 buliról, valamint még vasárnap helyére került a második Nippon Groove adás playlist-je.

05.09.27 - Egy új előadóprofillal bővült az oldal: a Pizzicato Five és társaik nevével fémjelzett Shibuya-kei műfaj új generációjának talán legfontosabb zenekaráról, a Capsule-ről került fel egy kis ismertető.

05.09.24 - A ma reggeli Nippon Groove adásban elhangzott számok listájáért klikk ide. Mostantól minden szombaton felkerül majd, hogy mik szóltak az éppen aktuális műsorban, valamint mindig lesz egy kis előzetes is, hogy mi várható a következő héten.

05.09.21 - Most szombattól, vagyis szeptember 24-től a Tilos Rádióban japán zenékkel foglalkozó műsor indul Nippon Groove címen. Az adás minden szombaton 09:00 és 10:30 közt jelentkezik majd és az FM 90.3-on valamint online hallgatható. További részletekért klikk ide.

05.09.11 - Felkerült a hírrovat hiánypótló frissítésének harmadik része is: MSBR, Melt-Banana, FC Five, Loudness, Buddha Brand, Lamp Eye, Microphone Pager, Teriyaki Boyz valamint egy adag újabb visual-kei hír: Psycho le cému/Dacco, Sugar Folkfull, Figure, Marusa, bis és Panic Channel.

05.09.06 - A viszonylag gyengus július után az augusztus nagyon erős hónap lett új lemezek szempontjából. A júliusi havi kislemezdömpinggel ellentétben, most nagylemezek is jelentek meg szép számmal. Pop előadók közül például a globe, Yaida Hitomi, Tommy heavenly6, Nana Kitade, a Yellow Generation, az Arashi, ahhco, a Rip Slyme, az m-flo, Kuraki Mai, valamint a volt Pizzicato Five énekesnő Maki Nomiya is nagylemezt adott ki a rengeteg kislemez mellé (pl. Chiaki, Ayumi Hamasaki, B'z, Fukuyama Masaharu, Eikichi Yazawa, aiko, Mika Nakashima, SweetS, Bonnie Pink, Orange Range, BoA, Exile, Seiko Matsuda, hitomi, Porno Graffiti, bird, TMR, Koda Kumi, Ami Suzuki, Core of Soul és Hitomi Shimatani, aki rögtön két single-t is kihozott augusztusban). Pluszba volt még a feloszlóban levő day after tomorrow-tól egy kislemez válogatás, valamint egy Aya Ueto remixlemez.
Hip-hop kiadványok közt szokás szerint túlsúlyban voltak a nagylemezek: G.K.Maryan, Hifana, Seeda, Rappagariya, DJ TopBill & Shing02, DJ Yutaka, Jhett/Yakko és DJ Yas is albummal jelentkezett, DJ Hazu egy mixlemezt hozott ki, míg kislemezt csak a Rhymester és az Illmatic Buddha MCs adott ki. Az utóbbi időben nagyon megerősödött reggae/dancehall színtér úgyszintén nagyszerű hónapot tudhat maga mögött három kislemezzel (Bagdad Café, Makoto Karukaya, Shonannokaze) egy sor albummal (Spinna B-ill, U-dou & Planty, Nahki, Rudebwoy Face, Home Grown, Pang, Pushim) valami két válogatáslemezzel.
Még a visual részleg is előrukkolt három albummal (Shelly Trip Realize, Calmando Qual, Charlotte), de azért itt persze jókora többségben voltak a kislemezek és a mini-albumok: Metronome, Babylon, Gazette, Codomo-A, Nightmare, Ayabie, lab., Kra, bis, Rentrer en Soi, Antic Cafe, Karen, Kinarura, nomeg a Lareine. JRock részről a különböző szólókiadványok voltak többségben: Gackt, Kirito (Pierrot), Aki (ex-Laputa), Halation (Junji, szintén ex-Laputa), Hideki, Jun-ji, The Flare. Ezeken kívül, csak egy Dead Pop Stars album, egy Sex Machineguns single és egy Transtic Nerve mini-album jutott a múlt hónapra.
Persze a beszerzendő kiadványok listája ezzel közel sem ért véget, mert egyéb műfajokban is jópár érdekes anyag jelent meg: volt enka (Yoshimi Tendo), Shibuya-kei (egy újabb Fantastic Plastic Machine mixlemez), acid-jazz (Jazztronik), elektronika (Haruomi Hosono), metal (Blood Stain Child, Loudness, Gargoyle), ska (Skapontas), rock (Jude, DMBQ, The Back Horn, Uzumaki), punk (Hawaiian6) nomeg persze Polysics, a végképp behatárolhatatlan kategóriából.

05.08.22 - Először is a legfontosabb hír: szeptember 3-án, szombaton újra JRock/Visual kei buli lesz Budapesten. Részletek az eseménynaptárban. Ezen kis kitérő után vissza az update-ekhez: a múltkori JPop híradag végére utólag még bekerült egy bejegyzés a dream európai fellépésével kapcsolatban, valamint elkészült a beigért összefoglaló az utóbbi pár hónap Visual kei és JRock témával kapcsolatos eseményeiről: Kagerou, DéspairsRay, Tourbillion/Luna Sea/Fake?, Shulla, Waive, Hideki, Psycho le cému, Malice Mizer, X-Japan, bis, Lolita23q, Scissor, D, Ayabie, Babylon, Deadman, Vidoll.

05.08.18 - Jóideje elmaradtak a frissítések a hírrovatban, de ezek az elkövetkező egy hétben pótolva lesznek. Annyi említésre méltó ez-az történt, hogy azt egy adagban túl sok lenne kirakni, ezért inkább műfaj szerint három részre lett bontva a frissítés. Elsőként a pop/rock hírek kerültek ki (Mika Nakashima, Hyde, Tokyo Jihen, Utada Hikaru, Number Girl/toddle, Orange Range, Kat-Tun), ezt jövő hét elején követik majd ki a visual-kei színtérrel kapcsolatos események, majd végül a hip-hop kerül sorra.

05.08.14 - Elkészült (szokás szerint megkésve) a kis összefoglaló a júliusban megjelent új lemezekről.
Major JRock előadóktól egy The Predators és Dustar-3 mini-albumot leszámítva csak kislemezek jelentek meg (L'Arc~en~Ciel, Kiyoharu, Sophia, J, Kirito, Halation (a volt Laputa tag Junji új projekje) nomeg egy közös Glay/Exile szám..), de az egyéb rockbandák sem vitték túlzásba a nagylemezeket (Zazen Boys, Road of Major, Bazra, Brahman kislemezek mellé csak egyszem Sparta Locals album jutott).
Visual indies részről szintén egy nagylemez érkezett csak, méghozzá a Kagerou-tól. Nomeg persze volt egy Nookicky album is, de ők ugye nem igazán tartoznak vk kategóriába. Ellenben kislemez itt is volt rengeteg: Vidoll, Doremidan, Kagrra, 12012, Karen, Blood, Sid, KuRt, Alice Nine, Figure, Jinkaku Radio, nemeg persze Ayabie, akik láthatóan minden hónapban előrukkolnak valamivel.
A változatosság kedvéért a JPop kiadványok közt úgyszintén a kislemezek domináltak (Do As Infinity, Morning Musume, Miki Imai, Dragon Ash, Puffy, Kiroro, Minmi, Yaida Hitomi, m-flo, Heartsdales, ahhco, Nana Kitade, Tommy heavenly6, Chemistry, Ai Otsuka, Yellow Generation, MAX, Hayami Kashimoto). Shela válogatást adott ki, a dream egy mini-album-ot hozott össze, de azért itt már akadt egy-pár normális nagylemez is, mindenekelőtt Namie Amuro új anyaga, valamint egy-egy album Sowelu-tól, Tsunku-tól és Lisa-tól.
Ellenben hip-hop és reggae/dancehall színtéren a nagylemezek voltak többségben és jónéhány nagyon erős anyag is megjelent. Hip-hop részről volt egypár kevésbé érdekes, inkább a kommersz vonalba tartozó kiadvány is (AI, Co-Key, Brier, Norisiam-X, valamint Twigy és Hi-D közös lemeze), de többségében inkább az underground előadóktól (Shing02, Rumi, Hifana, és a Phobia of Thug-ból ismert Mr. Oz) és a műfaj legnagyobb neveitől érkeztek új anyagok (a Nitro tag Suiken, S-Word és Big Z, GK Maryan, a pályájának huszadik évét ünneplő Muro, valamint a hosszú szünet után visszatérő és a hónap talán legjobb lemezét összehozó DJ Oasis). A reggae/dancehall színtérnek pedig ez volt az eddigi egyik legjobb hónapja: Pushim, Nanjaman és a Home Grown kislemezek mellé ott voltak még a Rankin Taxi, Papa U, Ryo The Skywalker és Kenty Gross nagylemezei is.
Természetesen egyéb ez-az is jutott még júliusra: most jött ki az év legnagyobb japán techno-eseményéhez (Wire) készült válogatásalbum, plusz a rendezvény egyik húzónevének számító DJ Tasaka új munkája, volt Yum!Yum!Orange album a ska-rajongóknak, Crazy Ken Band lemez és egy válogatás (Cicismo 2) az Elevator Records kiadótól a Shibuya-kei fanoknak, Vaxation debütalbum a fura goth-közeli zenék iránt érdeklődöknek, nomeg a Buffalo Daughter/DMBQ mellékprojet Metalchicks első lemeze.

05.07.30 - Egy újabb régóta esedékes update: beszámoló a június 11-i jrock buliról.

05.07.24 - Elkészült a még az oldal indulása környékén íródott, a japán popzene történetét áttekintő cikksorozat első és második részének felújított verziója. Elsősorban a nyelvtani hibák javítása volt a cél, de jópár kisebb kiegészítés is került a cikkekbe, mint például egy rövid ismertető a techno-kayo néven ismert, a nyolcvanas években létezett furcsa alműfajról.

05.07.09 - Egy adag új kép a galériában: Boris, B'z, hitomi, Mucc, Plastic Tree, the brilliant green, The Yellow Monkey (az új képek pirossal jelölve).

05.07.03 - A június volt az év eddigi messze legsűrübb hónapja, rengeteg új kiadvánnyal és köztük jópár kiemelkedően érdekes darabbal, melyek közül legnagyobb várakozás persze a L'Arc~en~Ciel új lemezét előzte meg. A szerencsére nagyon jól sikerült Awake-et leszámítva major JRock előadók sok izgalomra nem igazán adtak okot ebben a hónapban, habár volt azért új The Flare single, Tomoyasu Hotei, Janne Da Arc, Fake? és La'cryma christi nagylemez, Bug mini-album, valamint egy Pierrot válogatás. A visual indies színtér ellenben sok érdekességgel szolgált. A hónap legfontosabb lemeze kétségtelenül a DéspairsRay debütalbum volt, de emellett is számtalan új anyag jelent meg, természetesen egy-két kivételt (Vidoll, Kamikaze Boyz, Onmyoza, Miyavi) leszámítva főleg kislemezek és mini-albumok: Deadman, Mask, Mucc, Ayabie, Puppet Mammy, Codomo A, Vogus Image, eile de mu és D, valamint egy Merry Best of és a Cannonball válogatás második része.
A legtöbb újdonsággal azonban a pop színtér szolgált: most jelent meg Cocco új zenekarának, a Singer Songer-nek debütalbuma, a második Screaming Frogs lemez és még egy halom más single (Love Psychedelico, hitomi, globe, Yuki, Sowelu, Aya Ueto, Shizuka Kudo, Hitomi Shimatani, Soulhead, U-ka Saegusa, Mika Nakashima, Fayray, Da Pump, Koda Kumi, Bennie K, Kinki Kids, Orange Range, Dragon Ash, Nana Kitade, Yumi Matsutoya, speena, Mai Kuraki, SweetS) és album (Bonnie Pink, Tomomi Kahala, w-inds, F.O.H, Heartsdales), plusz egy mini-album a Kiroro-tól.
Szintén nagyon erős hónapot zárt a hip-hop részleg és a sok régi ismerős (Zeebra, Mellow Yellow, az őskövület East End, a Nitro side-project Mabo, a yokohamai Big Ron, a Phobia of Thug-ból ismerős Mr. Oz, valamint a Denki Groove technocsapattal közös lemezt készítő Scha Dara Parr) mellett jópár újonc is felbukkant (Large Prophits, 565, Kaijin, Maria). Reggae/dancehall kiadványból szintén nem jutott még ennyi egy hónapra: Mighty Jam Rock kislemez, valamint Pang, Lady Q, Moomin, Papa B és persze mindenekelőtt Fire Ball album.
Az indie-rock kedvelői a Jude, a Straightener, a Nananine, a Sparta Locals, az Art-School és a Mo'some Tonebender új anyagai közül válogathattak, enka rajongóknak ott volt egy Saburo Kitajima album és egy Cheuni single, de a jazzesebb zenék kedvelőinek is jó hónap volt a június, mivel a műfaj legnépszerűbb zenekarai közül a Paris Match, a dorlis és az Orange Pekoe is új anyaggal jelentkezett. A skarajongókat a Yum!Yum!Orange és a Skapontas, a metalosokat pedig Demon Kogure boldogította, de most adott ki új lemezt a súlyos doom hangzást preferáló Boris is, az egykori goatrance-guru Tsuyoshi Suzuki pedig hosszabb kihagyás után végre visszatért egykori műfajához.

05.06.22 - Pótolva lett még egy régi elmaradás és felkerült a februári Takeo Toyama koncertről készült beszámoló, természetesen sok-sok képpel kiegészítve.

05.06.18 - Közel két hónap kihagyás után végre frissült a hírrovat. A hosszú szünet egyik eredménye, hogy rengeteg infó gyült össze a visual, a pop, a rock és a hip-hop szintérről, de persze bekerült néhány némileg idejemúlt hír is. Először is, szóba kerül a július 16-i szegedi animecon, valamint: Nitro Microphone Underground, Twigy/Hi-D, Lamp Eye, fra-foa, day after tomorrow, Ryoko Hirosue, Da Pump, Eriko Imai, Utada Hikaru, globe, The Mad Capsule Market's, Dir en grey, Mucc, Loudness, Blood, The 5.6.7.8's, Onmyouza, Tokyo Ska Paradise Orchestra, Phantasmagoria, Puffy, Miyavi, Moi Dix Mois, Siva, Asia Rave, Hizaki/Sulfuric Acid, Predators/Glay, Laputa, Luna Sea, Psycho le cému, Anny's Ltd, Zeppet Store, Sugar Trip, moll'e node, Panic Channel.

05.06.12 - Azon alkalomból, hogy ma Bécsben játszik az Acid Mothers Temple felkerült az egyik tavalyi albumuk ismertetője. Sajna nem külön koncertet adnak, hanem valami nem igazán igéretes fesztiválon lépnek fel, így ez most kimaradt, de reméljük legközelebbi turnén is jönnek majd (legalább) Bécsig.

05.06.07 - Beszámoló a másfél héttel ezelőtti berlini Dir en grey koncertről, a szigorú biztonsági előírások miatt (koncert)képek nélkül, de annál terjedelmesebben.

05.06.01 - A nagyon sűrűre sikerült múlt hónap miatt sajnos jóideig szüneteltek az updatek, de mostantól újra visszaáll a szokásos, heti egy-két frissítéses rend. Ma elöszöris felkerültek a részletes infók a két hét múlva, június 11-én esedékes jrock/visual kei partyról az eseménynaptárba. A bő két éve folyó partysorozat végre saját nevet kapott (Nippon Shoxx) és mostantól minden alkalommal megpróbáljuk valami extra eseménnyel szinesíteni a programot; ezúttal kedvenc divattervezőnk, megumi ruhakreációiból tartunk egy kis bemutatót.
A másik mai update pedig a szokásos kis összefoglaló a múlt hónapban megjelent új lemezekről:
A május megint egy erős hónap volt és most éppen minden stílusból nagyjából ugyanolyan mennyiségben érkeztek érdekes kiadványok. JRock részről a L'Arc~en~Ciel, Plastic Tree, Janne da Arc, Gackt (kislemezek), a La'cryma christi, Fairy Fore (album) boldogitotta a rajongókat, míg a visual kei színtér gondoskodott a szokásos kislemez és mini-album dömpingröl: Scissor, Retrer en soi, Alice nine, Syara no Sui, Ayabie, Gellonimo, moll'e node, Hizaki, Miyavi. Plusz egy újabb nagylemez a goatbed-től.
Egyéb rock előadóktól is szép számmal jelentek meg új anyagok: albummal jelentkezett a (Blankey Jet City utódzenekar) Losalios, Aiha Higurashi, a Beat Crusaders valamint a zúzos hc/punk csapat Razors Edge, kislemezt pedig az Acidman, a Shakkalabits, az Orange Range és mindenekelött új, Singer Songer nevű zenekarával felbukkanó Cocco adott ki. A TMGE egyik utódzenekara, a Radio Caroline pedig végre visszatért és egy mini-albummal rukkolt elő. Curse of the Damned címmel pedig feldolgozásalbum jelent meg a legendás angol punk/goth csapat a The Damned dalaiból, olyanok közreműködésével, mint a Mad3, Eve of Destiny és a Balzac.
Szokatlan módon pop előadóktól még nagyobb kislemezáradat érzkezett mint visual részről: Tomomi Kahala, Miho Komatsu, Ayaka Hirahara, Rina Aiuchi, Shela, Ami Suzuki, Garnet Crow, Tackey & Tsubasa, Crystal Kay, Stardust Revue, Asuka Hayashi, Yoshika, Ai Otsuka és úgy látszik tényleg minden hónapra jut egy újabb kistinikből álló igénytelen lánycsapat, most éppen a Hinoi Team nevezetű négytagú kreálmányt szabadította a világra az avex trax kiadó. Igazán említésre méltó nagylemez mindössze kettő jelent meg (Nami Tamaki, valamint a nemrég hozzánk is elérő rajzfilmsorozatának betétdalaiból válogatást kiadó Puffy).
Hip-hop frontról egy-két nem túl izgalmas kommerszebb kiadványt (Ai, Little, You The Rock, I The Tenderness) leszámítva, most inkább az elborultabb, kisérletibb ütemek kedvelőinek kedvezett a hónap köszönhetően Shin02, KK the Khaosist és El Topo új anyagainak.
A fentieken kivül is jelent meg még jópár érdekesség, melyek közül legizgalmasabbak talán a japán kisérleti elektronika egyik legfontosabb alakjának számító Rei Harakami és a mindig új dolgokkal előrukkoló Hoppy Kamiyama új lemezei. De volt még új The Aprils (indie-pop), dorlis (jazz), Anthem (metal) és Yura Yura Teikoku (no, őket kategorizálja be valaki...) is.
Sok-sok update hamarosan.

05.05.09 - Május 28-án újra Pestre látogat DJ Krush és ezúttal hozza magával az absztrakt hip-hop másik japán kiválóságát DJ Hide-t is. További részletek az eseménynaptárban.

05.05.06 - Európába is elért a Puffy pop-duó kalandjain alapuló rajzfilmsorozat, a 'Hi Hi Puffy AmiYumi, amit májustól szombatonként és vasárnaponként láthatunk 9:30-tól a Cartoon Network csatornán.

05.05.04 - Kissé megkésve ugyan, de elkészült a szokásos kis összefoglaló az áprilisi új megjelenésekről. Az e hónapra jutó JRock kiadványok közül kétségtelenül az új Buck-Tick album a legfontosabb, de azon kívül is volt még egypár érdekes anyag, mint például L'Arc~en~Ciel, Sophia és Gackt kislemezek, Pierrot válogatás, mégegy újabb Dustar-3 mini-album és az új machine és nil nagylemez. Visual kei előadóktól már jóval több minden jelent meg: Babylon, Nightmare, Charlotte, bis, Shulla, Alice Nine, Gimmikku, Hizaki, Marusa, Psycho le cému, goatbed, Omyoza, Ayabie, Fatima, Kra, Iroha kislemez, valamint KuRt és Henzel album
Pop előadóktól most a szokásosnál talán kevesebb új anyag érkezett, de így is akadt köztük pár fontosabb darab, elsősorban Ayumi Hamasaki, Namie Amuro, Yuki és a Yellow Generation új kislemezei. Szintén kislemezzel jelentkezett Nami Tamaki, a Zard, Abe Natsumi, Shizuka Kudo, Takako Matsu, Yo Hitoto, Koda Kumi, a Morning Musume plusz az éppen aktuális újabb tehetségtelen kislányzenekar, a Chu! Lips. Albumot Lisa, a B'z, a Porno Graffiti, a Suitei Shoujo és Seiko Matsuda adott ki, meg persze még ott volt a nemrégiben feloszlott Zone válogatáslemeze is.
Ellenben hip-hop/reggae téren megint nagyon erős hónap van mögöttünk. Hip-hop részről mind a mainstream (DS455, Big Z/Bigzam, KM-Markit, AI) mind az underground színtérről (Phobia of Thug, II-J, Q-ILL, Fu-Ten) érkezett jópár kiadvány és a reggae/dancehall (Fire Ball, Papa B, Leyona, Makoto Karukaya) vonal is erősebb volt a szokásosnál.
Szintén sok érdekes anyag jelent meg rock, punk, indie-rock bandáktól is, mint például Spiral Chord, bloodthirsty butchers, Lolita No.18, Afrirampo, Yamaarashi album, Mo'some Tonebender kislemez, egy Noodles mini-album és mindenekelőtt a Fine Time 2 válogatás, amin a japán indie-rock színtér legjobbjai dolgoznak fel new wave klasszikusokat. A Shibuya kei és egyéb, nehezen kategorizálható zenék rajongói pedig áprilisban a Polysics, a Doping Panda és a Crazy Ken Band kislemezének, nomeg persze az új Towa Tei albumnak örülhettek.

05.04.19 - Újabb nagyszabású frissítés a hírrovatban: Mucc, Kagerou, DéspairsRay, Blood, Loudness, Brahman, Acid Mothers Temple, Eve of Destiny, Moi Dix Mois, hide, Morning Mosume, m-flo.
Ezenkívül két újabb magyar fanoldal került a linkek közé: a tsukiyo a Dir en grey-el foglalkozik, a Be Ambitious pedig Miyavi-val.

05.04.19 - Bővült a lemezkritika rovat a Nitro Microphone Undeground hip-hop csapatból is ismert Gore-Tex tavalyi szólólemezének ismertetőjével.

05.04.06 - Frissítés a hírek között: Guitar Wolf, Yuki, Cocco, Puffy, Merry, Fatima, visual kei Németországban valamint a Dir en grey Európában.

05.03.31 - A szokásos összefoglaló a havi megjelenésekről, így a hónap utolsó napján. Március megint nagyon erős hónap lett, amit ki tudja miért a best of-ok (Number Girl, Fanatic Crisis, Wyse, Husking Bee, dream, Nana Katase, Luna Sea, Supercar, Rize) és koncertlemezek (Miki Imai, Go!Go!7188, Loudness) domináltak.
No, azért persze volt más is bőven, főleg a visual és hip-hop termés volt kiugróan erős... de előbb nézzük mi történt a popzenék világában. Erre a hónapra is jutott jópár album a legnagyobb nevektől: Mika Nakashima, Triceratops, UA, Paris Match, Aiko, Crystal Kay, Heartsdales, Asuca Hayashi, day after tomorrow. Mindeközben a Halcali remixalbummal, Speena egy nagyon fura feldogozásgyüjteménnyel, Ayumi Hamasaki pedig a legutóbbi lemezének klasszikus átdolgozásával jelentkezett. Kislemezekből ellenben a szokásosnál kevesebb jutott mostanra (Kuraki Mai, Porno Graffiti, Zone, B'z, Suzuki Ami, meg még ez-az). Jópár mindenféle rocklemez is megjelent, mindenekelőtt egy single a hosszas kihagyás után visszatérő Buck-Tick-től, de volt még Kiyoharu, Yoshii Lovinson, Dir en grey, Sex Machineguns, Sherbets és The Back Horn album, Aiha Higurashi, machine, La'cryme christi, The Flare, nil, Fake? kislemez, valamint Everlasting-K debüt mini-album, Yoshiki pedig egy újabb adag klasszikus szerzeménnyel boldogította a világot.
Amint fentebb már említve lett, a visual indies termés (főleg a roppant sovány múlthavihoz képest) most kiugróan erős lett. Nagylemez "csak" négy volt, egy az Ayabie-tól, egy a Doremidan-tól, egy az Iroha-tól, egy pedig az Inugami Circus-dan-tól, kislemezekből és mini-albumokból ellenben elképesztő mennyiség jelent meg. Csak a fontosabbak közül egypár: Merry, Deadman, Aikaryu, Kagerou, Mask, Karen, Gazette, Mucc, [Figure:], Kra, 12012, Antique Cafe, Shelly Trip Realize, Vogus Image, Sulfuric Acid, Joker, alice nine, ésatöbbi.
A hip-hop mezőny szintén hasonlóan húzós lett, élen Dev Large-al, a legendás Buddha Brand volt tagjával, aki végre összehozott egy szólóalbumot, a legtöbbet viszont az Aquarius duóból ismert Jhett (aka Yakko) kislemezeiről és albumáról lehetett hallani. A volt M.O.S.A.D tag Equal mini-albummal jelentkezett, a szólóban most bemutatkozó Seamo kislemezzel, csakúgy mint Big Ron, a yokohamai G-Funk szintér ismert alakja, a nők közül Brier albumot, Lady Q pedig remixlemezt hozott ki, ami pedig még különösen izgalmasnak igérkezik, az a nagyon erős közremüködőgárdát összehívó DJ Ryow lemeze valamint az új Infumiai Kumiai mini-album.
Ha pedig valakinek ennyi nem elég egy hónapra, akkor még ott van a Little Tempo dub-csapat új albuma, valamint a mindig megbízhatóan zseniális Tokyo Ska Paradise Orchestra legújabb lemeze is.

05.03.27 - Kilenc új háttérkép Megumi-tól a galéria desktop részében: Ayabie, Buck-Tick, Deadman, Dir en grey, Doremidan, Merry, Plastic Tree, Seo Taiji.

05.03.20 - Két érdekes rendezvény is lesz a közeljövőben: egyrészt áprilisban újra lesz animecon, másrészt március 31 és április 10 között kerül megrendezésre a tavalyról mostanra átcsúszott Titanic Filfesztivál. Utóbbin külön blokk lesz a japán rajzfilmek számára amiben a következők felbukkanása várható: Steamboy, Howl's Moving Castle és Ghost in the Shell: Innocence. Habár már csak kevesebb mint két hét van a kezdésig a fesztivál weboldala nulla infóval szolgál egyenlőre, az elöbbi filmcímek is az aoianime oldal-ról származnak, tehát nem lehet tudni, hogy ezeken kívül szerepel-e még bármilyen más ázsiai alkotás a programban.
Az animecon időpontja pedig április 16, szombat lesz és a cseresznyefavirágzás tematikája köré szervezödő rendezvény Sakura Party néven fog majd futni. Amint meglesz a pontos program még visszatérünk a témára, de természetesen a szokásos zenei-videó blokkra most is számítani lehet majd.

05.03.18 - Elkészült a galéria régóta tervezett részlege, ahol mindenféle jpop, jrock, ésatöbbi előadókról lesznek képek összegyüjtve. Ennek a szekciónak nem az a célja, hogy egy-két zenekarról hatalmas fotómennyiség legyen itt felhalmozva, hanem inkább, hogy a lehető legtöbb és legkülönfélébb előadóról legyen fent egypár kép, amolyan tájékoztatásképpen, hogy legyen mihez kapcsolni a különböző írásokban esetlegesen felbukkanó neveket.
Egyenlőre még csak kevés kép van fent, de ez persze folyamatosan fog bővülni a jövőben.

05.03.13 - Beszámoló a február végi JRock & visual-kei buliról.

05.03.09 - Egy új Közi fanart a galériában LocdogMC-től.

05.03.06 - Úgy tűnik végre minden probléma megoldódott, így végre újra beindulnak az update-ek, először is egy jóideje esedékes frissítés a hírek között: Despair a WGT-n, Bigzam (NMU), Dev Large, Seamonator, SxSW, Supercar, Zazen Boys/Number Girl, Zone, S, Vogus Image, Ra:IN, Kirito (Pierrot), Daishi (Plc), Climax Enterprise, Deadman, Phantasmagoria, La'cryma Christi, Babylon, nil, Moi Dix Mois.

05.03.03 - Egy jóideje megfogyatkoztak az updatek, egyrészt a múlt heti vkei bulira való készülődés miatt, másrészt pedig különböző technikai problémákból kifolyólag (vírus, windows összeomlás, majd a teljes számítógép halála). Remélhetőleg rövidesen visszaáll majd a normális heti egy-két update rend, de addigis, a fenti okok miatt megkésve bár, de következzen a februári megjelenések szokásosnál jóval kompaktabb összefoglalója:
Ahhoz képest, hogy a február általában nem egy különösebben erős hónap, most rengeteg figyelemreméltó kiadvány jelent meg. Különlegesen feltünő, hogy JPop részről mennyi nagy név jelentkezett most új albummal (Yuki, Nanase Aikawa, Do As Infinity, Koda Kumi és Hitomi Shimatani), míg a Love Psychedelico, globe és BoA best of válogatást adott ki, az Every Little Thing akusztikus verzióban vette fel újra régi sikerdarabjait és két nyolcvanas évekbeli pop-díva (Shizuka Kudo és Seiko Matsuda) is új kislemezzel tért vissza, de még ezen kívül is volt egynéhány érdekes single, többek közt az m-flo-tól, aiko-tól, a SweetS-től és Mika Nakashima-tól.
Major JRock előadók közül csak Gackt-tól érkezett új nagylemez, ellenben kislemezek közül bőven van mit beszerezni: Kiyoharu, Sex Machinaguns, Atsushi Sakurai, Penicillin, Kagrra (utóbbiaktól rögtön kettő is) Az indies visual termés ellenben eléggé harmatos volt és a saját kiadót alapító Kana új nagylemezét kivéve csak egy-két nem különösebben izgalmas single és mini-album látott napvilágot (Antic Café, Figure, Duel Jewel, stb..)
Hip-hop előadóktól viszont szintén kiugróan sok anyag jelent meg, többek közt DJ Honda, Hannya, Douji-T nagylemez, DJ PMX mixalbum, a Rhymster a 70es évek rock ikonjával, a volt RC Succession vezér Kiyoshiro Imawano-val adott ki közösen singlet, dancehall részről pedig a Fire Ball jelentkezett kislemezzel.
A Shibuya-kei és az acid-jazz rajongói is két-két albumnak örülhetnek, elözőek Yukarti Fresh, valamint (a meglehetősen sikertelenül) a Pizzicato Five babérjaira törő Capsule kiadványainak, míg utóbbiak a Jazztronik nagylemeznek és Orange Pekoe koncertalbumnak. Ezen kívül szintén kislemezzel tért vissza a tavalyi év egyik legjobb albumát jegyző Rosso és újabb nagylemezt adott ki a teljesen bekategorizálhatatlan Asa-chang & Junrei. Ennyit februárról röviden és reméljük, hogy nemsokára újra beindulnak a rendszeres frissítések.

05.02.10 - Egy új site a linkek szekcióban: a ManaMana.hu az easy listening, jazz és kisérleti elektronikai zenékkel foglalkozik (és persze az ezen műfajokban ügyködő japán előadókkal is)

05.02.02 - Az idei első japán fellépőként ismét ellátogat hozzánk Satoshi Tomiie, aki elöször február 4-én Szegeden játszik a Sing Sing klubban, majd következő nap Siófokon a Flört diszkóban. A márciusi UH Fest (Ultrahang Fesztivál) előzeteseként jövő hét kedden, azaz február nyolcadikán pedig a Takeo Toyama Trio nevű könnyedebb kisérleti elektronikában nyomuló formáció lép fel a Kultiplex-ben a német Karaoke Kalk kiadóhoz tartozó előadók turnéjának keretében. Kezedés 22.00, belépés ingyenes!

05.01.31 - Mostanában felkerül majd egy-két újabb kritika az igencsak elhanyagolt lemezismertető rovatba. Ezek közül az első a yokohamai hiphop csapat, az Ozrosaurus egyik kislemezének kritikája.

05.01.28 - Elkészült a szokásos lista és összefoglaló az ehavi megjelenésekröl. Ahogy várható volt, az év végi lemezdömping után a januári kínálat viszonylag soványka lett. JPop részről azonban még így is egész sok minden érkezett, persze szokás szerint elsősorban kislemezek (Do As Infinity, Nami Tamaki, Hitomi Shimatani, Morning Musume, Kumi Koda, Yuki, Nanase Aikawa, Sonim, day after tomorrow, Crystal Kay, Buzy, Core of Soul, Mai Kuraki, melody.), habár azért nagylemezből is volt egypár, de semmi igazán kiemelkedő (move, Chemistry, TMR, Sowelu, valamint egy tripla Exile best of). A visual szintéren egy D, Joker és Figure kislemez, egy Mucc koncertalbum, egy Jils újrakiadás, valamint a Rentrer en Soi debütalbum a havi termés említésre méltó része, egyéb JRock előadóktól pedig ott volt ugye az új L'Arc~en~Ciel kislemez, a Kazuma és Wyse album, Gackt, Spiky és Janne da Arc single és egy Glay ballada válogatás. Más műfajokból többnyire szintén csak egy-két érdekesebb kiadvány jelent meg (acid-jazz: dorlis, rock: Yoshii Lovinson és The Back Horn, Shibuya-kei: Cosa Nostra) kivéve a hiphop szinteret, ahol bár szintén kevés megjelenés volt, azonban azok mind kiemelkedően érdekes anyagok voltak: egy remix mini-album K Dub Shine-tól, DJ Masterkey harmadik nagylemeze, valamint egy válogatásalbum az absztrakt/kisérleti hiphop legfontosabb előadói közé tartozó Tha Blue Herb-től és a kiadójukhoz tartozó előadóktól. Azonban a hónap legjobban sikerült válogatásalbuma címet mégis kétségkívül a 'Dancehall Premiere presents Reggae Million' érdemli, ami a messze legjobb eddig megjelent japán dancehall szelekció.

05.01.23 - Frissítés a hírrovatban: Moi Dix Mois/Mana, Hora/Schwarz Stein, Kouichi/Laputa, emmurée, Doremidan, KillerQueen/Blood, Vinett, Eve of Destiny, Masa/Dizzy Drive, Dead End, Yoshiki/Violet UK. Ezen kívül a híroldal alján található linkek is rendbe lettek téve, tehát mostantól könnyebb a lesz a hírarchívumban keresgélni.

05.01.15 - Végre valahára felkerült a tavaly októberi Yumi Yumi koncert előtt a zenekarral készült interjú, mind magyarul, mind az eredeti angol változatban.

05.01.12 - Új Deadman háttérkép a galériában.

05.01.07 - Egy újabb régi elmaradást pótolva felkerült a tavaly februári Toshio Matsuura fellépés beszámolója, természetesen, ahogy szokás, rengeteg képpel illusztrálva.

05.01.05 - Néhány aktualitás a hírrovatban: pár szó az elkövetkezendő néhány hónap várható eseményeiről (újra JRock buli, az Eve of Destiny és a Moi Dix Mois Európában), valamint: Codomo A, Nookicky, Acid Mothers Temple, Screaming Frogs és Fatima.

04.12.30 - Az év utolsó frissítése a szokásos összefoglaló a hónap új kiadványairól. Mint ahogy azt megszokhattuk a december elsősorban a best of albumok hónapja volt. Rengeteg előadó gondolta úgy, hogy ez a legmegfelelőbb időpont egy válogatás kiadására, többek közt Yaida Hitomi, a baroque, Onitsuka Chihiro, a Yellow Monkey, AI, a Kinki Kids, a TM Network, J, a Mad Capsule Market's, Kyosuke Himuro valamint a korábban mindössze három mini-albumot kiadó Dustar-3, a dream pedig az avex kiadó nevéhez füzödő különböző sikerszámokból készített feldolgozáslemezt.
A válogatásokat leszámítva is folytatódott a már a múlt hónapra is jellemző albumdömping. Pop kiadványok közül természetesen az új Ayumi Hamasaki album a legfontosabb, de Rina Aiuchi, Misia, a Melon Kinenbi, a Dreams Come True, a Morning Musume, Kaori Iida, a Garnet Crow és Aya Ueto adott ki nagylemezt, de azért kislemezből is akadt bőven: Heartsdales, Do As Infinity, Lisa, Every Little Thing, Amika Hattan, Fukuyama Masaharu, BoA, Crazy Ken Band, Chage & Aska, Love Psychedelico.
A visual zenekarok is újra belehúztak, azonban a meglepően sok novemberi album után most újra a műfajra inkább jellemző kislemezeket és mini-albumokat adtak ki: 12012, Kagerou, Puppet Mammy, Inugami Circus-dan, Ayabie, Fatima. A D és a Vidoll régebbi dalaik újrafelvett verzióit adta ki (de utóbbi emellé még egy új kislemezt is megjelentetett) valamint szintén most jött ki a debüt-single Kisaki új zenekarától, a Phantasmagoria-tól. Nagylemezzel csak a Sid jelentkezett.
A régebben a visual színtérhez tartozó előadók közül a Pierrot adott ki albumot, kislemezt pedig Közi, a Glay, Gackt és Sugizo új zenekara a The Flare.
Az egyéb rocklemezek közt volt a hónap talán legjobb kiadványa, a hír-rovatban is említett Rosso album, de szintén említést érdemel Aiha Higurashi és a Jude kislemeze valamint a Jerry Lee Phantom mini-album.
Hiphop színtéren is elég erősre sikeredett az év utolsó hónapja, köszönhetően olyan kiadványoknak, mint T.A.K The Rhhhyme, DJ Hazu és DJ Hazime új lemezei, az egyik legfontosabb underground csapat, a Tha Blue Herb 12"-ese, vagy az új Gagle single. A múlt hónapban elhunyt Tokona-X korábbi munkáiból válogatás jelent meg, DJ Kaori és Douji-T pedig új kismelezt adott ki.
Ami még említést érdemel az a műfajilag meglehetősen nehezen besorolható Redrum új albuma, valamint két válogatás: a contemode 2 a Shibuya-kei, a Tokyo Lounge Vol 4 pedig a bossa nova és nu-jazz színtérről ad meglehetősen jó áttekintést.

04.12.26 - Néhány változás történt a galéria részben: külön lettek szedve a fanartok és háttérképek, átkerültek a helyükre a soundofjapan.hu második születésnapjára kiírt pályázatra beérkezett munkák és felkerült egy új fanart is (egy Deadman kép Megumi-tól).

04.12.24 - Elhunyt Tokona-X, a japán hiphop színtér egyik meghatározó figurája. Részletek a hírek rovatban.

04.12.22 - Egy új rovattal bővült az oldal, ahol ezentúl mindig a közeljövőben várható eseményekről lesz majd részletesebb infó. Jelenleg a régvárt újabb JRock/Visual kei partyról olvashattok ott, amely majd február végén kerül megrendezésre. Ezen kívül kicsit átalakult a koncert és partybeszámoló rész, ahol mostantól a könnyebb áttekinthetőség kedvéért éves bontásban szerepel az írások listája, legfelül a legutóbbi eseményekkel.

04.12.19 - Egy kis összefoglaló az utóbbi egy hónap eseményeiröl a hír rovatban: Izam, Kagerou, Scissor, lab., Babylon, Duel Jewel, Henzel, Moi Dix Mois, [Figure:]/Dué le quartz, Otokaze/Taiji (ex-X Japan) valamint az idei Beauti-fool's fest fellépőinek névsora.

04.12.16 - Megtekinthetőek az oldal második születésnapjának alkalmából kiírt pályázatra készült fanartok és háttérképek. Egyenlőre egy külön galériába kerültek, ahonnan majd idővel átkerülnek végleges helyükre.

04.12.11 - Még egy az elmaradt beszámolók közül: ez alkalommal a Yumi Yumi októberi koncertjéről szóló írás került fel az oldalra, szokás szerint sok képpel illusztrálva.

04.12.05 - Hosszas késlekedés után végre olvasható a hiphop legenda DJ Krush augusztusi budapesti fellépéséről készült beszámoló és ennek alkalmából megújult a Krush-al foglalkozó írásokat összegyűjtő oldal kinézete is.

04.12.02 - A születésnapi frissítések hosszú sorában elsőként egy nálunk egyenlőre kevéssé ismert zenekar, a hatvanas évek hangulatát megidéző Love Psychedelico profilja került fel.

04.11.28 - Kétéves lett a Sound of Japan.hu és ez alkalomból történt egy-két változtatás az oldalon. Mint látható a baloldali menű kissé átalakult és mostantól a könnyebb áttekinthetőség kedvéért külön menűpont alatt megtalálható az összes előadó, akiről az oldalon külön írás van. Szintén külön menűpontot kaptak a nagyobbszabású, összefoglaló cikkek, valamint ezentúl műfaj szerinti bontásban is megtalálhatóak lesznek az adott stílushoz kapcsolódó írások. Ezutóbbiak közül egyenlőre a JPop és JRock/Visual témával kapcsolatos cikkeknek van külön menűje, de idővel követi őket majd a többi műfaj is. Ezeken kívül is sok nagyobb update várható mostanában: lemezkritikák, új, az eddigieknél jóval lényegretörőbb előadóprofilok, néhány régóta halasztódó koncertbeszámoló, különböző átalakítások és frissítések több rovatban és számtalan egyéb apróság. Bármilyen, a változtatásokkal kapcsolatos véleményt várunk a fórumba.
A néhány hete meghírdetett szülinapi pályázat beküldési határideje pedig ma éjféllel lejár, köszönet minden jelentkezőnek, sorsolás és eredményhírdetés jövő hétvégén várható.

04.11.25 - Ahogy várható volt novemberre elkezdődött a szokásos év végi hajrá és rengeteg új kiadvány jelent meg, köztük jónéhány kiemelkedő anyag és az elmúlt néhány hónap single-dömpingje után most végre elkezdtek érkezni a nagylemezek is.
A legnagyobb várakozással övezett kiadvány talán a régebben szólóban dolgozó Shena Ringo zenekarának, a Tokyo Jihen-nek az debütalbuma volt, mely jazzesebb lett mint bármi amit Ms. Ringo korábban csinált és ezzel végleg csatlakozott ahhoz a Japánban az utóbbi években egyre népszerübb vonulathoz, amely a jazz és pop között egyensúlyoz (és amelynek követői közül ebben a hónapban még a Jazztronik és a Orange Pekoe adott ki új kislemezeket).
Pop előadók közül még a SweetS, Nana Kitade, a Toyo Purin, a Boystyle, a Garnet Crow, Aya Ueto, Nami Tamaki, Yuki, a Zard, a Dreams Come True és az m-flo jelentkezett kislemezzel, nagylemezt pedig a Halcali, U-ka Saegusa, Hayami Kashimoto, a Bennie K, Miyuki Nakayima, Yumi Matsutoya és Suga Shikao adott ki, míg a volt Speed tag Eriko Imai kislemezválogatást készített.
Visual kiadványok szempontjából is ez lett az év egyik legerősebb hónapja és annak ellenére, hogy ebben a műfajban pláne többségben szoktak lenni a kislemezek (most éppen: Mask, Onmyoza, tosinn, Antique Café) és a mini-albumok (12012, Sugar Folkfull és alice-nine) nagylemezek is szép számmal jelentek meg (Metronome, Shulla, Karimero, Lareine, Nightmare). A rövidesen új zenekarral (Phantasmagoria) jelentkező Kisaki pedig mindkét korábbi projectjétől (Kisaki & Kansai Kizoku és Kisaki Project) két-két kiadvánnyal búcsuzik. A major JRock előadók közül az időleges feloszlás után újrainduló Sex Machineguns és Machine valamint a Fake és a Janne Da Arc ad ki single-t, nagylemezt pedig a Bug és a Psycho le cému.
Hiphop előadóktól szintén kiemelkedően erős dolgok érkeztek. A műfaj talán legjobb producere (DJ Oasis) és a legjobb női rapper (Hime) is új anyaggal jelentkezett, és DJ Krush (Európában már jóideje kapható) Jaku című albuma is most jelent meg Japánban, kiegészítve két bónuszdallal. Rajtuk kivül Dabo, Uzi, Norisiam-X, Mr. Omeri valamint DJ Mitsu csapata, a Gagle is most jelentkezett új kiadványokkal. A japán RnB királynője, Double is most tért vissza, dancehall/reggae részről pedig Moomin és Miss Monday albumot, Ryo The Skywalker pedig kislemezt adott ki.
Ezen kívül még új anyaggal jelentkezett az Ends, a Pillows, a Porno Graffiti, a nemrég Európában turnézott punkbanda, a Bomb Factory, a megszámlálhatatlan Boredoms mellékproject egyike, a Rovo, a volt YMO tag Ryuichi Sakamoro, a shibuya-kei új vonalát követő Motocompo, az ambientben utazó Calm, a japán acid jazz nemzetközileg legismertebb képviselője, a Kyoto Jazz Massive, valamint a hír rovatban korábban már említett, TMGE, Blankey Jet City és Friction tagokat tömörítő Rosso, metal rajongóknak erre a hónapra ott van Loudness lemez és Coaltar of the Deepers mini-album és egy német kiadónál végre megjelentette debüt mini-albumát a tavaly nálunk is járt Eve Of Destiny.

04.11.20 - Néhány aktualitás a hír rovatban: a Magyar Taraj fanzine új számában újfent találhatnak pár érdekességet a japán punk/garage-rock iránt érdeklődők, Yoshiki újra kavar, a Wyse feloszlik és ami a legfontosabb... több évnyi hallgatás után újra hallat magáról a Key Party kiadó! Részletekért klikk ide.

04.11.08 - A tegnapi frissítésből kifelejtődött egy Klaha-val kapcsolatos hír, ez lett most pótolva.

04.11.07 - Néhány aktualitás a hír rovatban: animecon, Schwarz Stein és John Peel.

04.11.01 - A soundofjapan.hu a hónap végén ünnepli második születésnapját, ezen alkalomból egy kis, különböző díjakkal is jutalmazott pályázat indul, melyen fanartokkal és háttérképekkel lehet indulni. Részletesebb infóért klikk a fórumra.

04.10.29 - Elkészült a szokásos havi új megjelenés lista. Októberben alig-alig jelentek meg albumok, inkább a kislemezeken volt a hangsúy, valószínüleg azért, mert a kiadók már készülődnek az év végi nagy hajrára. Azonban így is több olyan kiadvány akadt, mely az egész éves termést tekintve is a legjobbak közé tarozik.
Először is az egyik legjobb japán hiphopcsapat, a Nitro Microphone Underground egyik tagjának, Gore-Tex-nek az új szólóalbumát kell megemlíteni, mely az év egyik (ha nem a) legerősebb darabja a műfajban. Ezen kívül még egy Miss Monday és egy (szintén Nitro-ékhoz is kapcsolódó) DJ Hazime kislemez is boldogította a hiphop rajongókat.
A pop kiadványok közül Namie Amuro és a Tokyo Jihen új kislemezei emelkednek ki magasan, mindkettő abszolút telitalálat, de UA albuma is hozta az elvárt formát és az új Go!Go!7188 lemez is nagyon jól sikerült, habár talán nem lett annyira jó mint az elöző anyaguk. Ezek mellé volt még új Asuca Hayashi, Takako Uehara, Mika Nakashima, Suga Shikao, Onitsuka Chihiro, Rina Aiuchi, Melon Kinenbi, Chemistry, U-ka Saegusa, Kaori Mochida, Yaida Hitomi, Heartsdales, Halcali és Stardust Revue kislemez, teljes albummal viszont csak Fayray jelentkezett. Enka előadók is inkább a kislemezekre koncentráltak ebben a hónapban, a nagyszerű hangú Cheuni pedig különlegesen lelkes volt és egyszerre kettőt is kiadott. Gen Takayama megelégedett eggyel, Saori Yuki pedig nagylemezt adott ki Sachiko Yasuda-val közösen.
Visual/JRock részről a Gazette és a Penicillin új albummal jelentkezett, az utóbbi énekese, Hakuei pedig kislemezzel, a L'Arc~en~Ciel tag Hyde első szólóalbumának angol verzióját adta ki, a Dustar-3 megjelentette harmadik mini-albumát is, és mini-albummal jelentkezett a Deadman valamint a Hiskarea is. Rajtuk kívül még a Moi dix Mois, Gackt, a Babylon, a Rentrer en soi, a Vinette, az Allegory Pill, a Gimikku, Miyavi, a Nightmare, az Onmyoza, a 12012, a moll'e node, a Metronome, a Kagrra, a Pierrot és a Psycho le cému adott ki új anyagot (természetesen mind kislemez...)
A hónap legizgalmasabb válogatása, a mostanság egyre jobb csapatokat a felszínre dobó ska-szintér legújabb generációját bemutató 'Big Shot presents Ska Clash!', mely egy napon jelent meg az egyik újonc, a Ska Shippe nagylemezével. További érdekességek közt van a volt Blankey Jet City énekes Benji által vezetett Sherbet új albuma, az új pillows lemez, a jazzes-houseban nyomuló Yukihiro Fukutomi hosszas kihagyás utáni visszatérése, egy Guitar Vader album és a behatározhatatlan műfajú Asa-chang & Junray kislemeze, a régi hard rock/metal csapatok közül pedig most éppen a Loudness és a Tokyo Yankees adott ki új anyagot.

04.10.20 - Kissé át lett rendezve a fórum, mintegy előkészítve az oldallal kapcsolatos későbbi jóval nagyobb szabású változásokat.

04.10.16 - Egy új oldal a linkek között: Tamino online japán-magyar, magyar-japán szótár.

04.10.12 - Újabb frissítés a hírek között: A legfontosabb, hogy szombaton Pesten lép fel a világhírű táncos/koreográfus Saburo Teshigawara, de ezen kívűl még szóba kerül Cocco, a Rosso (amely egy TMGE/BJC/Friction project), Kisaki, az Eve of Destiny, a Scissor, a Karimero, a baroque valamint a Sony Records is.

04.10.11 - A némileg zűrös szeptemberben sok minden más mellett az új kiadványokról szóló szokásos havi összefoglaló is elmaradt. Ez lett most pótolva, tehát következzék egy kis visszatekintés, hogy mi említésre méltó is jelent meg múlt hónapban.
A hónap legfontosabb kiadványa egyértelmüen Shena Ringo új zenekarának a Tokyo Jihen-nek debütkislemeze volt, mely szerencsére hozta a remélt színvonalat, de ezen kívül is volt azért jónéhány érdekesség, habár az azért kétségtelen, hogy nem ez volt az év legerősebb hónapja.
JPop kiadványok közül mindenekelőtt az új Ayumi Hamasaki single-t kell megemlíteni, de azon kívül is volt még sok izgalmas kislemez megjelenés: aiko, Nanase Aikawa, Tomomi Kahala, Sowelu, BoA, Sonim, Mika Nakashima, Porno Graffiti, Kumi Koda, U-ka Saegusa, valamint a kisebb kihagyás után visszatérő B'z, amelynek énekese Koshi Inaba új szólóalbumot is kihozott szeptemberben. Rajta kívül még Hitomi Shimatani, Akino Arai, bird és a Stardust Revue adott ki nagylemezt, a dream pedig megint egy best of válogatást dobott piacra, míg a Do As Infinity most éppen egy cw gyűjteménnyel boldogítja a világot. Ezen kívül több, réges régóta a pályán levo zenész (Eikichi Yazawa, Fumiya Fujii és Kyosuke Himuro) és zenekar (Ladiesroom és Zeppet Store) is új anyaggal jelentkezett.
Visual/JRock színtéren is volt egynéhány újdonság: új album jelent meg a goatbed-től, a Mucc-tól, a Sophia-tól, a Lareine-től és a baroque-tól (mint azóta kiderült ezutóbbiaknak ez első és egyben utolsó lemezük volt), a La'cryma christ válogatást, a DéspairsRay, az Iroha, a Metronome, az Onmyoza és a Shulla kislemezt, a Doremidan és a Vogus Image pedig mini-albumot adott ki.
Hiphop részről most csak a Rappagariya best of, a két DJ Kaori mixlemez és a második DJ Beats album kelthetett némi feltünést, RnB előadók közül pedig csak a leggyengébbek közül páran adtak ki most új anyagot (F.O.H, Hi-D, Ai).
Viszont szerencsére jutott még egypár más érdekesség is szeptemberre: az indie-rock legenda Number Girl utódzenekara, a Zazen Boys második nagylemeze szerencsére hozta az első magas színvonalát, a szórakoztató Shibuya-kei csapat, a motocompo mini-albumot adott ki, az m-flo egy nagyon erősre sikerült remixlemezzel jelentkezett amin, ahogy az várható volt, a Comoesta Yaegashi által készített remix bizonyult a legjobbnak. Szintén remixlemezt adott ki a két Yellow Magic Orchestra tag által létrehozott Sketch Show, punk zenekarok közül az Orgel, a Samurai Attack és a Bomb Factory adott ki új albumot, a kisérleti rock legjobbjai közé tartozó Boredoms sokéves kiahgyás után tért vissza új lemezzel, de új anyaggal jelentkezett a Brahman is, a Toshiba EMI pedig Gal Ban címmel adott ki egy nagyon jól sikerült válogatást japán lánybandák zenéiből (Emmie the Stripper, Super Egg Machine, Lolita No.18, Ketchup Mania, stb).
Úgy nagyjából ennyi. A szeptemberi összeállítás pedig remélhetőleg nem fog ekkorát késni.

04.10.03 - Nagyszabású update a hír részlegben, behozva a rovat legutóbbi frissítése óta felgyülemlett lemaradásokat: MIL, Aliene Ma'riage, Machine, Malice Mizer, Shelly Trip Realize, Porori, baroque, Hiskarea, Kisaki, Akira, Grand Zero, Devil Kitty, Dummy Children, Code, Blood, Duel Jewel, Sugar Folkfull, TMG, Siam Shade, BoA.

04.09.26 - Beszámoló a múlt hétvégi JRock buliról, playlistekkel és képekkel.

04.09.23 - Megváltozott az október 19-i Yumi Yumi koncert helyszíne és a csapat a Szilvuplé helyett a Pest Est Caféban játszik majd.

04.09.09 - Október 19-én Pesten játszik a Yumi Yumi, női punk / powerpop / elektro duó. Részletesebb infó a zenekarról és a koncertről a hírek között.

04.09.02 - Felkerült a vasárnapi visual-kei/JRock témájú Japanimánia adásról az összefoglaló és a leadott számok listája.

04.08.31 - Augusztusban újfent a félelmetes mennyiségű JPopklasszikus újrakiadás uralta az új megjelenéseket, de azért szerencsére akadtak az újdonságok között is érdekességek bőven.
A visual indies előadók az utóbbi pár hónap viszonylagos pangása után nagyon belehúztak és egymást érték az újdonságok: a Kagerou, a Mask, a Scissor, a Shelly Trip Realize, az Iroha, a spam_life, a Kisaki Project, a denno:oblaat, valamint a két cali=gari utódzenekar, a goatbed és a lab. is új anyaggal jelentkezett. Major részről szintén jött egypár érdekesség. A kislemezek közül az ex-Luna Sea gitáros Sugizo új projectjének, a The Flare-nek debütje mellett még az új Sophia, Glay és La'cryma christi anyag érdemel említést, albumok közül pedig a Plastic Tree új munkája valamint a volt Shazna énekes Izam második szólólemeze.
Dancehall vonalról már az utóbbi néhány hónapban is igencsak izgalmas kiadványok érkeztek, de az augusztus minden eddigit felülmúlóan erősre sikeredett és a műfaj legjobbjai közül négyen is új albummal jelentkeztek: a dancehall helyi királynőjének számító Pushim mellett Boy-Ken, a Mighty Jam Rock és Nanjaman jelentkezett új anyaggal, a hagyományosabb reggae hangzás hívei pedig a Home Grown albumnak örülhettek. Hiphop részről a hónap albuma cím egyértelmüen a rég várt és kiemelkedően jóra sikerült második Nitro Microphone Underground lemezé, de azért a Muro best of második része, valamint az új Gagle anyag is említést érdemel.
Egyéb kategóriákból a jazzes Pe'Z és orange pekoe, a garage-rock kiválóság Violets, a ska helyi legjobbjai közé tartozó Yum!Yum!Orange és Skapontas, valamint két, a legendás Benten Records-hoz tartozó zúzós lánycsapat, a Titan-Go-Kings és a Tsuhimamire új anyagai a kötelező beszereznivalók.
Viszont a JPop felhozatal most nem volt különlegesebben erős. A két régóta várt és várakozásoknak megfelelően nagyszerüre sikerült visszatérés (a szülési szabadság után visszatérő ex-Judy And Mary énekesnő Yuki és az elmúlt évet szólózással töltő Go!Go!7188 kislemezei) és Hajime Chitose dupla koncertlemeze mellett semmi különlegesebben izgamlas nem jelent meg, de pár említésre méltó single így is akadt: Myco, a day after tomorrow, Natsumi Abe, Suga Shikao, Hitomi Shimatani, U-ka Saegusa, Ami Suzuki, a dream, valamint a lenyűgöző hangú Akino Arai kislemezeibe azért éremes belehallgatni, ha pedig valaki esetleg úgy gondolta, hogy nem volt eddig is bőven elég kistinikből álló lánycsapat a piacon, az semmiképpen se hagyja ki a héttagú, tizenötéves átlagéletkorú Paradise Go!!Go!! nevezetű új avexcsapat debütkiadványát.

04.08.26 - Felkerült a beszámoló a két héttel ezelőtti Electric Eel Shock koncertről, sok képpel kiegészítve.

04.08.24 - Most vasárnap, vagyis augusztus 29-én a tervezett adásrendet némileg felborítva újra zenei különszámmal jelentkezik a Japanimánia műsora. Az adás 22.00-tól kezdődik és ezúttal a japán rock furcsa és egyedi alirányzata, a számtalan különböző műfajt egybeolvasztó visual-kei lesz a téma.

04.08.17 - Rengeteg aktualitás a hír rovatban: JRock buli, Közi, Yu~Ki, Atsushi Sakurai, Eve Of Destiny, Satoshi Tomiie, avex trax, The Yellow Monkey és +DéspairsRay+.

04.08.01 - Az augusztusi, japán zenékkel kapcsolatos programokról került fel egy kis összefoglaló a hír rovatba. Electric Eel Shock, Takaaki Itoh és japán buli a Szigeten, valamint DJ Krush és a titokzatos DJ Ako a hónap második felében.

04.07.30 - Felkerült a szokásos havi lista az aktuális megjelenésekről. A július nagyon erősre és mindenekelőtt sokoldalúra sikeredett. A főbb műfajokban is akadtak érdekes lemezek szép számmal, de az azokon kívül eső stílusokban mozgó előadóktól is rengeteg izgalmas anyag látott napvilágot.
Visual téren az új Moi Dix Mois albumot várták persze legtöbben, de azon kívül is erős volt a mezőny. Laputa Best Of, Dir en grey, Plastic Tree, Nightmare, Shulla, baroque, lab., Kagrra single, valamint Janne Da Arc nagylemez és a Sex Machineguns utódzenekar Dustar-3, valamint a Wyse mini-albuma mellett a Buck-Tick tagok tovább folytatják a szólóprojectjeiket: Atsushi Sakurai második kislemezén kívül két másik tag, Yagami Toll (The Blue Sky) és Higuchi Yutaka (Wild Wise Apes) jelentkezett nagylemezzel.
Egyéb műfajokban mozgó rockzenészek is nagyon aktívak voltak. A volt Yellow Monkey vezér Yoshii Lovinson tovább folytatja eddig nagyszerű szólókarrierjét egy újabb kislemezzel, de új anyaggal rendelkezett a Back Horn, Local Art, a garage-rock nagyágyú Guitar Wolf és a punk és hardcore határán egyensúlyozó Idol Punch is, a Porno Graffiti dupla válogatást jelentetett meg, a tradícionalistább metal hangzást preferálókat pedig az Anthem album és Loudness single boldogítja.
JPop szempontból ez talán eddig az egyik legerősebb hónap idén. A nagyszerű új Ayumi Hamasaki single mellett még számtalan mai és régebbi kedvenc (Namie Amuro, Akina Nakamori, Kaori Iida, Chemistry, Misia, Nami Tamaki, Aya Ueto, Tommy february6, Nana Kitade, a Buzy, bird, Kumi Koda és mindenekelőtt a nagy favorit Chiaki) adott ki új kislemezt, a volt Morning Musume vezér Yuko Nakazawa és a tavalyi nagy felfedezett Asuca Hayashi albummal jelentkezett, Yaida Hitomi pedig válogatást adott ki eddigi kislemezsikereiből.
Hiphop téren a múlt hónapról végülis júliusra csúszott K Dub Shine album ahogy várható volt magasan verte a mezőnyt, főleg, hogy a másik favorit, a Gaki Ranger új lemeze meglehetősen gyengusra sikeredett. G-Funk rajongóknak ott az új DS455 album, a kommerszebb hiphop kedvelőinek pedig a Heartsdales és a Rip Slyme kislemezek (utóbbiaknak most kivételesen sikerült egy egész jó számot is összehozni cw-nek) Reggae részről pedig a Pushim single és Corn Head album mellett a yokohamai szintér vezéralakjai (mindenekelőtt a Mighty Crown) által összehozott Dancehall Fiesta project igérkezik még érdekesnek.
Azonban más műfajokban is rengeteg érdekesség látott napvilágot. Shibuya-kei részről a Fantastic Plastic Machine az újabb két koncept-mixalbum mellett a rapper You The Rock-al közösen is kihozott egy kislemezt, a volt Pizzicato Five énekesnő Maki Nomiya albummal jelentkezett, a Mondo Grosso pedig egy Best Of-ot adott ki.
A jazzes hangzást kedvelők az Orange Pekoe, Paris Match, Makoto Ozone, Katteni-Shiyagare és Jazztronik albumoknak örülhetnek, ska rajongóknak pedig a műfaj legjobb csapata, a Tokyo Ska Paradise Orchestra kedveskedett egy újabb kislemezzel.

04.07.15 - Felkerült egy kis leírás az Electric Eel Shock-ról, akik hosszas Európaturnéjuk keretében, augusztus 9-én 16.30-kor lépnek fel a Sziget Fesztivál Nagyszinpadán. Rajtuk kívül mégegy japán fellépője lesz az idei Szigetnek, méghozzá a minimal-techno zseni, Takaaki Itoh, aki 10-én kedden a GlobeParty keretében szerepel újra nálunk.

04.07.11 - Rengeteg új Malice Mizer és Dir en grey háttérkép An-tól, a kissé újradesignolt fanart szekcióban.

04.07.06 - Néhány (többé-kevésbé) friss hír: Elldorado, Nude, Porno Graffiti, MAX, L'Arc~en~Ciel, cikk a japán punk/garage szintérről egy magyar punk fanzine-ban, valamint Mana európai tervei. Minderről bővebben a hír rovatban.

04.06.28 - A rádiós rovatba felkerült a június 20-i Japanimánia playlistje, valamint a műsor témájáinak rövid összefoglalása. A Japanimánia következő (némiképpen rendhagyó) zenei különszáma augusztus 8-án jelentkezik majd.

04.06.26 - A szokásos havi új megjelenés lista, a szokásos késéssel. Továbbra is folytatódik 70es/80as évekbeli favoritok újrakiadási dömpingje, ami mellett az átlagnál most talán kicsit kevesebb érdekes újdonság jelent meg, de azért így is becsúszott jónéhány izgalmas dolog.
Rock vonalon a hóeleji L'Arc~en~Ciel single-t, a két Buck-Tick tag szólólemezeit (Atsushi Sakurai és a Lucy nevű bandával nyomuló Hisashi Imai) és a második Merry albumot kell mindenképpen megemlíteni, de mellettük még a Pierrot, a Doremidan, Miyavi, a Psycho le cému, a Fake, a Bug és a Mucc is adott ki ezt-azt.
Pop előadók között két nagy visszatérés is jutott júniusra: a majd egy éves kihagyás után visszatérő MAX és az évek óta hallgató Noriko Sakai is új kislemezzel bukkant fel, de egyébként is a kislemezek uralták a hónapot: Halcali, Garnet Crow, Jewelry, Zone, Zard, Dorlis, Soulhead, Abe Natsumi, Hitomi Shimatani, Mika Nakashima, Asuca Hayashi, Aya Ueto, Dreams Come True, SweetS, stb... nagylemezzel csak páran jelentkeztek (Lisa, Miki Imai, Minmi, Crystal Kay, ..) Misia és Miyuki Nakayima pedig válogatásokkal boldogította a népet.
Hip-hop részről a Douji-T single és Dobberman Inc album igérkezik a legjobbnak, míg a Mic Banditz nagylemeztől nem sok jót lehet várni, a kommersz hiphop diva AI-t pedig jobb meg sem említeni. Dancehall szintérről kislemezzel jelentkezett Corn Head, valamint a műfaj két legfontosabb női előadója, Pushim és Miss Monday is, a stílus talán legjobbjának számító Fire Ball pedig új albumot hozott ki.
Ezeken kívűl a nagyszerű acid-jazz csapat, a Soul Bossa Trio új lemeze igérkezik még nagy dobásnak (ellentétben a műfajt a kommersz pop-al keverő Mondo Grosso koncertalbumával). Az acid-jazzel valamelyest rokon Shibuya-kei műfaj képviselői pedig nagyon belehúztak e hónapban: Crazy Ken Band és Plus-Tech Squeeze Box album, Tatsuo Sunaga mixlemez és egy, a volt Pizzicato Five vezér Yasuharu Konishi produceri kezei közül kikerűlt Judy Ongg single boldogítja a stílus rajongóit. Egyéb érdekesség még a régvárt új album a húzos indie-rockban utazó Bugy Craxone-tól, valamint a múlt hétvégén nálunk is járt Phi nevű psy-trance formáció nagylemeze.

04.06.20 - Ma este újra zenei témájú adás lesz a Japanimánia műsorában. A fő téma most a japán pop története és különböző irányzatai lesznek.

04.06.18 - Nagyszabású frissítés a hír rovatban: Utada Hikaru, Sugizo, Shena Ringo, Dir en grey, Earth, valamint jónéhány egyéb apróság pop és visual körökből.

04.06.08 - Beszámoló a múlt hét pénteki visual-kei/JRock buliról, playlistekkel és néhány képpel.

04.05.30 - Elkészült a beszámoló a múlt hétvégi animecon-ról és az annak keretein belül megrendezett japán zenei videóvetítésről.

04.05.28 - Habár az indies visual körökben megszokott dolog a zenekarok feloszlása, a major JRock szintéren jóideje nem történt ilyesmi... ez most sajnos változott. Az egyik legjobb és legegyedibb ex-visual csapat, a Laputa bejelentette, hogy hamarosan befejezi pályafutását. Bővebben a hír rovatban.

04.05.26 - Így hónap vége felé 'máris' felkerült a májusi megjelenések listája... A hónap igencsak furcsára sikerült, sok érdekességgel és most főleg a kislemezek terén volt nagy termelés. JRock részről két csapat is tekervényes utakon próbálkozott a rajongók teljes kifosztásával: a Sophia három egymást követő héten jelentetett meg egy-egy single-t, míg a Glay egyszerre jött ki kilenc (!) verzióval ugyanabból a kislemzeből. Rajtuk kívül még a volt Luna Sea tag 'J' nagylemeze, Gackt akusztikus albuma, a Penicillin, a B'z és a pihenőt tartó Buck-Tick énekesének Atsushi Sakurai-nak első szóló kislemeze, valamint két volt Sex Machineguns tag, Noisy és Himawari új zenekarának, a Dustar-3-nak debüt EPje érdemel említést.
Visual-kei kiadványok közül az új Moi Dix Mois single-t övezi a legnagyobb várakozás, rajtuk kívül még az Inugami Circus-dan Best Of, Guruguru Eigakan album, Merry Go Round búcsúlemez és a beaU CDk igérkeznek a legérdekesebbnek. Pop oldalról nagyon erős lett a hónap, megintcsak főleg a kislemezek terén: többek közt az Orange Pekoe, UA, Yuko Nakazawa, Tommy heavenly6, a Boystyle, Koda Kumi és az élő legendának számító Akina Nakamori jelentkezett új anyaggal, albumok közül pedig az új Bonnie Pink, hitomi és m-flo  lemezek, valamint a wyolica Best Of a legérdekesebbek.
A hiphop szintéren ebben a hónapban nem sok különlegesebben érdekes dolog akadt, de két nagyon erős anyag azért megjelent, méghozzá az új Gaki Ranger single és a műfaj legjobbjait felvonultató tízéves jubileumi Rappagariya koncertről készült válogatás. Egyéb kategóriákból, a ska big-band Tokyo Ska Paradise Orchestra új kislemeze mellett, a Shibuya-kei díva Kahimi Karie, a furcsa elektro-pop-ban utazó Polysics és a volt Thee Michelle Gun Elephant basszgitáros ú zenekarának, a Radio Caroline-nak nagylemezei tartoznak a kötelezően beszerzendő anyagok közé.

04.05.19 - Végre megvan a zenei videók vetitési időpontja a hétvégi animecon-on. Erről, valamint általában a con-ról és a június eleji visual buliról bővebb infó a hírek között.

04.05.13 - A többek között a Dir en grey-t is kiadó Free Will, karöltve a PS Company-val (Gazette, Kagrra, stb.) idén ősszel európai részleget nyit! Bővebb infó a hír rovatban.

04.05.12 - Beszámoló a Blood április másodikai párizsi fellépéséről, ami egyben az első európai visual-kei koncert is volt. (klikk a képekre a nagyobb verziókhoz)

04.05.09 - Május 22/23-a hétvégén a tavaly őszihez hasonló animecon kerül majd megrendezésre, újra a Radnóti Gimnáziumban. Részletesebb info hamarosan, elöljáróba csak annyi, hogy habár most sem buli, sem előadás nem lesz, viszont a tavalyinál sokkal több idő, mindkét nap egy-egy óra lesz zenei videók vetitésére.

04.05.06 - Néhány rövíd hír: Csúszik a Vidoll Európa turné, viszont megint jön errefelé a Blood és a Glay is járt Párizsban, habár ők csak videót forgatni. Plusz a hónap rossz híre: oszlik a Gullet.

04.04.30 - Az oldal új rovattal bővült, melyből a Japanimánia rádióműsorról és az azon belül indult zenei adássorozatról tudhattok meg mindenféle hasznos dolgokat. Ezenkívűl még egy igencsak izgalmas hír: A japán garage-rock szintér egyik legjobb csapatának számító Electric Eel Shock weboldalának tanulsága szerint a zenekar hosszú Európa turnéjának egyik utolsó állomásaként augusztus kilencedikén Budapesten is fellép a Sziget Fesztivál keretei között. Amint a Sziget részéről is érkezik erről valamiféle megerősítés, kikerül majd az oldalra egy csomó infó és ezmegaz a zenekarról.

04.04.25 - Nagyszabású frissítés a hír rovatban: új Buck-Tick mellékproject, Mana Párizsban, tagcserék a Loop Ash zenekarainál (Mask, Scissor, Mei), Toshi (ex-X Japan) rendőrségi ügyei, Casshern filmzene és néhány igencsak sajnálatos zenekar feloszlás (Hysteric Blue, Merry-go-round, Schwardix Marvally, Macaroni)

04.04.23 - A Fiksz Rádió (fm98mhz) vasárnaponként jelentkező Japanimánia című anime / manga / japán kultúra / stb témájú műsorának eheti adásában a szigetország zenei szintere lesz a fő téma, természetesen sok zenével körítve. Kezdés este tízkor.

04.04.18 - Április 22-én, vagyis jövő hét csütörtökön Pesten játszik Japán egyik legkiválóbb death metal csapata, a Defiled. Az est főzenekara a norvég black metal legenda Mayhem lesz, akikkel a Defiled éppen egy hosszú Európa turné közepén tart. A koncert másik előzenekara az észt Manatark lesz. Helyszin a zuglói Mega Pub, kezdés 18.30-kor.

04.04.15 - Felkerült az áprilisi új kiadványok listája. A hónap lemeze címet két rock-album viszi el: az egyik a volt Kuroyume és Sads vezér Kiyoharu első szólólemeze, a másik pedig a Buck-Tick, több tavalyi turné anyagából összeválogatott koncertalbuma (ami persze DVDn is megjelent). JRock részlegből ezen kívűl még a L'Arc~en~Ciel Dune című első albumának újrakiadása, az új J, Fake? és La'cryma christi single, valamint a ki tudja hanyadik hide best of érdemel még említést. Visual indies téren a Metronome és DéspairsRay mini-albumait várjuk leginkább, de a baroque, a Kisaki Project, az Inugami Circus-dan, a 12012 és a Nightmare is új kislemezzel jelentkezik (utóbbiak szokás szerint két különböző verzióban jelentetik meg a single-t, mert ugye így kevesebb energiával több pénzt lehet kiszedni a rajongókból.. duhh.).
Pop részről Utada Hikaru hosszas szünet után megjelenő kislemeze igérkezik a legizgalmasabbnak (mely egyben az utolsó japán kiadványa lesz ezévi amerikai debütje előtt), de egyébként is igen erősre sikerült ez a hónap: hitomi, Bonnie Pink, aiko, wyolica, Mika Nakashima, Lisa és Rina Aiuchi kislemezzel jelentkezik, Nana Katase, a My Little Lover és a Paris Match új nagylemezt ad ki és a nagy tavalyi felfedezett Yo Hitoto is most jeleneteti meg második albumát, nomeg persze ott van még a nemrég feloszlott Whiteberry best of lemeze is.
Hiphop szintérről mindenekelőtt természetesen az új K Dub Shine kislemez érdemel említést, de a hosszas, szólómunkákkal eltöltött szünet után visszatérő Mellow Yellow új albuma is nagyon jónak igérkezik az előzetesek alapján. Melletük még a DJ Celory és Ganxta D.X album érdemel említést, valamint a Doberman Inc. major debüt kislemeze, míg dancehall/reggae részről az új Moomin és főleg az új Fire Ball kislemezre érdemes odafigyelni.
Fentieken kívül azonban számos egyéb, nehezebben besorolható érdekesség is napvilágot lát ebben a hónapban: mini-albummal jelentkezik a Lolita No.18, Japán egyik legismertebb női punkzenekara, a hardcore legenda Garlic Boys, az ambientben utazó Calm, az acid jazz-t és pop-ot keverő Mondo Grosso és a lendületes ska-t játszó Emmie The Stripper új albummal jelentkezik, csakúgy mint a már eddig is töménytelen mennyíségű izgalmas, kisérleti projektben résztvevő Hoppy Kamiyama, aki most a legendás Bill Laswellel közösen készített egy nagylemezt.

04.04.12 - Újra beindulnak a update-ek és először a hírek közé került egynéhány friss információ: a szokásos Eve Of Destiny aktualitások mellett a fő téma a visual-kei európai térnyerése: koncertek, CD megjelenések, ésatöbbi.

04.03.29 - Az elkövetkezendő két hétben utazgatás miatt nem leszek netközelben, így elmaradnak az oldal-frissítések, a fórum viszont természetesen továbbra is aktív marad. Április közepétől azonban teljes gőzzel újraindulnak az update-ek, felkerül majd több régebbi koncertbeszámoló, együttes profilok, ez-az a desktop/fanart részbe és persze a hírek és új megjelenések.

04.03.21 - Egy újabb adag hír: Leáll a Blast, pihenőt tart a B'z, ellenben Noisy végre újra aktív.

04.03.20 - Ma este a világvégi M47 klubban fellép Takkyu Ishino, Japán egyik legismertebb DJje, a Moi Dix Mois új tagokat keres, Hyde pedig újabb filmszerepet vállalt. További részletek a hír rovatban.

04.03.12 - Felkerült a beszámoló a múlt hét pénteki visual buliról, playlistekkel és néhány képpel kiegészítve (a bulival kapcsolatos bármilyen véleményt pedig várunk a fórumba)

04.03.11 - Két új oldal került a linkek közé: az egyik a Japanimánia rádióműsor site-ja, a másik pedig a bookline.hu, ahol mindenféle japán témájú könyveket lehet beszerezni.

04.03.10 - A szokásos kis késéssel (kicsit sűrű volt az elmúlt két hét, na) felkerült a márciusi új megjelenések listája is. Ezt a hónapot kétség kívül a major JRock kiadványok uralják: Onmyoza, Laputa, Glay album, Kagrra major debüt nagylemez, valamint L'Arc~en~Ciel, Dir en grey, Plastic Tree, Janne Da Arc kislemezek, a hónap utolsó napján pedig az új L'Arc~en~Ciel nagylemez. Ezenkívül mindenki legnagyobb örömére (*khm*) hosszú hallgatás után az egykori Luna Sea énekesből a langymeleg, jellegtelen balladák koronázatlan királyává avanzsáló Ryuichi Kawamura is új albumot hoz ki a hónap végén. Indies téren pedig a Kisaki féle Under Code kiadó aktívkodik nagyon (új Marderayle, 12012 és Vidoll kislemez)
Pop előadók is alaposan belehúztak márciusra: a kislemezek közül az új Namie Amuro, Ayumi Hamasaki, m-flo és Yaida Hitomi emelkedik ki, új albummal pedig többek közt a dream, a Puffy, a globe, az Every Little Thing, a Dreams Come True, Tommy february6 és a már szinte elfeledett kedvenc, a Swinging Popsicle jelentkezik. Ezen kívül UA két nagylemezt is megjelentet, míg a Do As Infinity koncertlemezzel, a globe, Utada Hikaru és Hitomi Shimatani pedig best of-okkal szórakoztatja a nagyérdemut.
Hiphop téren a hosszas várakozást követően új kislemezzel visszatérő DJ Oasis már így látatlanban is biztos kézzel veri a mezőnyt, még akkor is, ha a szintén zseniális Ozrosaurus is ebben a hónapban tér vissza az előző nagylmezüket követő szünet után, meg persze ott van még azért a Muro best of és DJ Napey mixalbum is, amik szintén nagyon húzós daraboknak igérkeznek.
Azonban a hónap legizgalmasabb kiadványai közül jópár nem a szokásos műfajokból érkeznek, hanem az elektronikus zenék világából. Legjobban talán a Sadespear Record új kiadványát várjuk, de a tavaly nálunk is járt Takkyu Ishino is új albumot ad ki, régi zenekarának a Denki Groove dolgaiból pedig egy válogatás jelenik meg, Tatsuo Sunaga pedig mixlemezzel jelentkezik.

04.03.02 - Még egy frissítés mára! Újfent a hír rovatba került egy apróság és újra japán zenekar külföldi hódításairól esik szó: Ezúttal a visual legenda Kisaki zenekarának, a Kisaki Projectnek párizsi fellépése a téma (valamint, ha már úgyis update van alapon szóba kerül Kiyoharu is és egynéhány feloszló visual csapat)

04.03.02 - A világhódító útján rendületlenül haladó Puffy karrierje újabb, némiképp szürreális fordulatot vett! Részletek a hír rovatban.

04.02.26 - Ismét frissült a hír rovat, azonban, a szinte már kötelező Eve Of Destiny aktualitásokat leszámítva, most a JPop előadóké volt a főszerep: Whiteberry, Sonim valamint Huge került szóba.

04.02.21 - Február 27-én fellép Budapesten a legendás acid-jazz zenekar, a United Future Organization volt tagja Toshio Matsuura. Bővebb információ a hírek rovatban. (Ugyanott kis kiegészítések a múltkori Eve Of Destiny és Blood hírekhez)

04.02.16 - Néhány aktualitás Eve of Destiny/Közi témában, valamint egy jókora adag visual-kei/JRock hír: Kisaki Project, L'Arc~en~Ciel, X-Japan, Miyabi, Schwarz Stein, Blood, valamint Kamijo.

04.02.12 - Frissült az új megjelenések rovat az aktuális újdonságokkal. JPop szempontból amilyen gyenge volt a január, annyira erős lett a február. Ami igazán izgalmassá teszi ezt a hónapot az a sok nagy visszatérő. Legfontosabb ezek közül persze a L'Arc~en~Ciel, de a Whiteberry és a kilencvenes évek elejének népszerű pop/rock csapata a Personz is hasonlóan hosszadalmas kihagyás után adott ki végre új anyagot. Az egy év szünet után visszatérő hitomi kislemzzel jelentkezett és több más a pop és a rock határán mozgó énekesnő (Chara, Olivia és legfőbbképpen Aikawa Nanase) régvárt albuma is most jelenik meg. Az újabb énekesnő tehetségek is nagy számban képviseltetik magukat: Nami Tamaki és a tavalyi év nagy felfedezettje Yo Hitoto új albumot ad ki, míg myco, Nana Kitade, BoA, Koda Kumi és Sonim kislemezzel jelentkezik. Ezenkívűl szinte minden mostanában aktív lánycsapat kiad ebben a hónapban valamit (dream, SweetS, New man co.,Ltd., Zone, Speed, Pipo Angel's, nomeg persze ott vannak a szokásos Morning Musume+mellékcsapatai dolgok) plusz a MoMusu egykori alapcsapatának mindhárom szólóban is mindig említésre méltót alkotó tagja (Abe Natsumi, Yuko Nakazawa és mindenekelőtt Kaori Iida) jelentkezik ebben a hónapban valamilyen új kiadvánnyal.
Ezen kívűl nagylemezek közűl említést érdemel még az új Love Psychedelico, Misia, Tokyo Ska Paradise Orchestra, meg persze az első Yoshii Lovinson (ex-The Yellow Monkey) szólóalbum, kislemezek közül pedig az új Every Little Thing, Puffy és Tommy february6 kiadvány.
Hip-hop téren nem sok új dolog van, de azok viszont mind a műfaj legjobbjaitól: Rhymester album, Muro best of, DJ Napey remixlemez, valamint K Dub Shine és Shing02 single.
Visual/JRock körökből a fentebb már említett L'Arc~en~Ciel-en kívül még többek közt az ex-Sads énekes Kiyoharu, a Metronome, a Mucc, a Shulla és a Shelly Trip Realize ad ki új kislemezt, nomeg persze ott van még a feloszlását nemrég bejelentő Schwarz Stein búcsúlemeze és a rég várt Klaha mini-album.
Vagyis ebben a hónapban is lesz mit keresgélni és hallgatni.

04.02.04 - Február 7 és 13 között japán filmsorozat lesz az Uránia moziban, mely elsősorban az utóbbi években nemzetközileg is nagy elismerést szerzett Sabu filmjeire koncentrál (ő egyébként személyesen is részt vesz a fesztiválon) Az előadásokra a belépés ingyenes. Részletes program, ésatöbbi egyéb infiormáció az Uránia mozi oldalán.

04.01.22 - Január utolsó két napján lép fel a Trafó - Kortárs Művészetek Házában Jo Kanamori, a japán táncművészet egyik legigéretesebb fiatal tehetsége. A táncos/koreográfus Noism04 nevű társulatával új darabját mutatja be, melynek nem sokkal a pesti előadás előtt Parázsban van a premierje. Részletesebb infó a Trafó oldalán.
Ezenkívül bővült egy német oldallal a link szekció és felkerült még néhány várható megjelenés az elkövetkezendő hónapokból.

04.01.17 - Rengeteg aktualitás a hír rovatban, mind pop, mind rock, mind visual-kei szintérről: a JPop részleget a Changin' my life, Hajime Chitose, Megumi Hayashibara és a Zone képviseli, a visual hírek között az emmurée, a baroque, a Fatima, Stray Pig Vanguard, valamint volt Dué le quartz, Galruda és Aioria tagok új csapatai, altern-rock irányvonalról pedig a Number Girl volt tagjainak új zenekara, a Zazen Boys kerül szóba

04.01.15 - Felkerült a januári új megjelenések listája. A kissé álmatagra sikerült hónapot a nagyon erős visual-kei és hip-hop kínálat dobja fel: az év első napján hozta ki rég várt új anyagát a Nitro Microphone Underground, ezenkívül (a szintén NMU tag) Deli, a Rhymester, Tokona-X és DJ Yutaka képviseli ebben a hónapban a japán hip-hop legjavát, míg a testvérműfajok közül a dancehall-ban nyomuló Pushim új kislemeze és az RnB királynő Double dupla remixalbuma emelkedik ki. Visual/JRock téren az Elldorado és Sex Machinegun albumok mellett kislemezek és mini-albumok sora jelenik meg: többek között Onmyoza, GuruGuru Eigakan, D, Iroha, Glay, Karen, Visage, Kagerou, Plastic Tree valamint a már korábban is említett Kagrra major-debüt single.
Pop téren igazából csak BoA és a hosszabb kihagyás után visszatérő My Little Lover új albuma érdemel említést, valamint a kislemezzel jelentkező előadók közül Bonnie Pink, Yoshii Lovinson, Yuki Maeda és Nanase Aikawa. A hónap albuma díjat azonban egyértelmüen a volt Screaming Seagull KHKH énekesno Aiha Higurashi első szóló-lemeze érdemli.

04.01.11 - Kicsit rendbe lett rakva a linkek szekció és bővült is két új oldallal.

04.01.09 - An/tenshi Dir en grey fanartjai felkerültek a desktop szekcióba. Köszönet a kedves művésznőnek, hogy rajzai újabb adagját bocsátotta rendelkezésünkre. :)

04.01.06 - Az új év első updateje, stílusosan egy tavalyi év eseményeiről szóló összefoglaló. Persze a teljes japán zenei szintér elmúlt évi eseményeiről képtelenség lett volna részletes elemzést írni, de azért megpróbáltam a fontosabb műfajok, mint pop, rock, RnB/hip-hop, nomeg persze az elmaradhatatlan visual-kei történéseiről átfogó képet adni a végén egy kis kitérővel a hazai fejleményekre.

03.12.31 - Az ez évi utolsó update eredetileg az év legviccesebb albumának ismertetője lett volna, de a terveket keresztülhúzta Hong Kong egyik legkiválóbb szinésznőjének, Anita Mui-nak a halála. Ezek után nem nagyon volt kedvem semmilyen vicces updatehez, de azért végülis az eredetileg betervezett BBQ Chickens ajánló is felkerült a lemezkritikák rovatba.

03.12.20 - Új háttérképek a desktop rovatban, a JRock legmegbízhatóbb alakjai közül kettőről: a egyiken a Buck-Tick énekes Atsushi, a másikon pedig Kiyoharu (ex-Kuroyume, ex-Sads). Mindkét wallpaper Mufurc kezemunkáját dícséri. :)

03.12.16 - Ma egy többek által rég várt kritikával bővült a lemezismertetők rovat: a Malice Mizer-ből és Eve Of Destiny-ből ismert Közi első szolókislemezéről, a KHAOS/KINEMA-ról van szó, ami amellett, hogy beváltotta a hozzáfűzött reményeket jónéhány meglepetéssel is szolgált.

03.12.12 - Mint ahogy gondolom mindenki észrevette az oldal nem volt elérhető néhány napig. Az ok az volt, hogy hétfőn a soundofjapan.hu-nak is tárhelyet biztosító animehq szerverben elszállt több winchester és biztonsági okokból a hiba felderítéséig és kijavításáig leállítottak minden szolgáltatást. Ma délelőtt indult újra a szerver és szerencsére mind az oldal, mind a fórum túlélte a kalandot. Ezidő alatt elkészült néhány update, melyek az elkövetkezendő néhány napban fognak felkerülni szépen sorjában. Elsőként a hír-rovatba került fel néhány aktualitás a visual szintérről, valamint a népszerű altern-rock csapat, a the brilliant green tagjairól.

03.12.07 - Frissült az új megjelenések rovat a decemberi újdonságokkal. Elég gyengusra sikeredett ez a hónap, de az ilyenkor szokásos válogatáslemezek és mindenféle ünnepi kiadványok (Hello Kitty xmas album!) mellett szerencsére azért néhány érdekesebb dolog is megjelenik, főleg a hónap eleje felé. A major JRock szintér több régi szereplője is hallatott magáról... a új Gackt és Hyde nagylemezek mellett még egy rég várt Buck-Tick kislemez is megjelent, a volt Sex Machineguns vezér Anchang szintén kislemezt adott ki, míg a Pierrot régi indies sikereinek újra felvett verzióival próbálja szórakoztatni a népet. Azonban a hónap legfontosabb kiadványa kétségkívül a majd két év várakozás után megjelenő új Namie Amuro album. Ezenkívül még az új Ayumi Hamasaki EP, Strawberry JAM nagylemez, Go!Go!7188 és a TMGE is koncertalbum és a globe énekesnő Keiko első szolókislemeze érdemel figyelmet, valamint három hiphop kiadvány: Tsutchie és Dabo új albumai, valamint a Rappagariya tag Yamadaman első szolólemeze. Az évet pedig egy Vidoll kislemez és a Nightmare major debüt-albuma zárja le.

03.12.02 - A fanart & desktop szekció bővült egy már réges-régóta félkész állapotban levő, de ma végre befejezett háttér-képpel a Deadman énekes Mako-ról.

03.12.01 - A másik múlt hétvégi eseményről, a bécsi Melt-Banana koncertről is elkészült a beszámoló, sok-sok képpel illusztrálva (klikk a képekre a nagyobb verzióért) Ezzel egyenlőre úgy tünik lezárult az idei japán koncertek és partyk hosszú sora... reméljük a jövő év is lesz legalább olyan sűrű mint az idei.

03.11.28 - A nagyon sűrű, de szerencsére minden szempontból nagyon jól sikerült múlt hétvégét követő kis pihenő után újra beindulnak az updatek. Elsőnek a szombati Animeconos előadásról, videóvetitésről és főleg az utána következő hajnalba nyúló partyról készült kis beszámoló került fel, néhány képpel és a kötelező playlistekkel együtt.
Mindeközben az oldal (számomra legalábbis) észrevétlenül túljutott az ötezredik látogatáson. Ezen alkalomból szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki kitartóan vissza-vissza látogat ide és persze köszönet minden új, vagy csak ezután idetévedő vendégnek is. :)

03.11.16 - A jövő szombati (nov. 22) partyról minden fontos információ megtalálható a buli info oldalán. Időpontok, a party plakátja és flyere, a klub térképe, stb...

03.11.10 - Egy réges-régi igéretnek megfelelően a tavalyi DJ Krush fellépés előtti sajtótájékoztatóról felkerültek a többi jelenlévő újságíró kérdései is (a képek alatt találhatóak), valamint két, az esemény után megjelent újságcikket is felpakoltam.

03.11.02 - A korábban már említett november végi anime-találkozó szombati JRock előadásának kiegészítéseként kerül megrendezésre, a JRock bulik helyszineként már jól ismert Marco Polo Clubban a soundofjapan.hu első saját partyja. A partyról és az animecon japán zenei részéről további információk a hír rovatban.

03.10.31 - Frissült az új megjelenések rovat a novemberben várható kiadványokkal. Most főleg az új kislemezzel jelentkezők listája nagyon erős: Ayumi Hamasaki, aiko, Nanase Aikawa, Love Psychedelico, Shena Ringo, Penicillin, Aiha Higurashi, Hyde, Nightmare, Schwarz Stein, Gackt, ELT, SweetS, Halcali valamint az Eve Of Detiny gitáros Közi. Azért persze az albumok között is van pár említésre méltó: új Garnet Crow, Daita, The Pillows, Tak Matsumoto és Silent Poets nagylemez. A Do As Infinity valamint az újjáalakult SPEED pedig kislemezt és albumot is ad ki novemberben, míg a L'Arc~en~Ciel gitáros Ken vezette S.O.A.P egy EP-vel jelentkezik. Ezenkívűl hiphop kiadványok szempontjából is nagyon erős lesz a következő hónap, mivel a műfaj legjobbjai közül többen is hallatnak magukról:  míg K Dub Shine és a Rhymester kislemezzel jelentkezik, DJ Masterkey régvárt új nagylemezét jelenteti meg végre.
Ezenkívül: Sok Boldog Halloweent! :)

03.10.29 - Beszámoló, rengeteg képpel az október eleji bécsi Japanese New Music Festival-ról, ahol a japán kisérleti rock színtér legfontosabb zenekarai közül lépett fel néhány.

03.10.18 - Felkerült az október eleji JRock party beszámolója, valamint a fórumban nyílt egy témához kapcsolódó topic ahova az eddigi partykról lehet véleményt írni, vagy ötleteket adni a jövőbeli hasonló eseményekhez.

03.10.05 - Újdonságok a hír rovatban: Izam új filmszerepe, Moi Dix Mois koncert és DVD, valamint a ska-punk csapat Kemuri tragikus autóbalesete.

03.09.27 - Takkyu Ishino, Ken Ishii és a többiek után újabb DJ nagyság látogat el hozzánk: a goa-trance nemzetközi szinten is egyik legnagyobb alakja, Tsuyoshi Suzuki. A műfaj kezdeteitől jelen van és Prana név alatt kiadott számai szinte minden komolyabb goa válogatáson felbukkannak. Egyetlen probléma csak, hogy október 3-án látogat el ide (több más tranceguruval együtt egy Rókahegy nevezetű helyen lép fel, bárhol is legyen az.) mikor a visual-party is van. Vagyis én sajna nem fogok tudni elmenni megnézni, bármennyire is szeretnék, de ha esetleg valaki megy oda és készít képeket, vagy írna egy beszámolót azt várjuk sok szeretettel. :) A partyról további infók a goa.hu oldalon.

03.09.26 - Részletes infó az ősz maradék két hónapjában várható japán zenével kapcsolatos eseményekről a hír rovatban. Visual-kei Party az MPCben, zajzene és táncperformanceok a MU szinházban, animecon JPop részleggel, valamint két nagyon igéretes koncert Bécsben.

03.09.20 - Egy új oldal került a linkek közé: a cosJPop elsősorban olyan mostani JPop előadóknak van szentelve, akik egyéni stílusukkal új színt vittek a műfajba (Hajime Chitose, Utada Hikaru, stb..) de ezen kívül is sok más Japánnal kapcsoltatos témával foglalkozik (ételek, nyelv, vagy éppen az olyan szuperhős sorozatok, mint a Kamen Rider, vagy a klasszikus Ultraman)
Másik hír, hogy végre stabilizálódott a következő JRock/Visual-kei party időpontja: Október harmadikán kerül megrendezésre a szokásos helyszinen, a Marco Polo Clubban este tíz órátál, előreláthatólag hajnali négyig.

03.09.17 - Mint ahogy gondolom mindenki észrevette, az oldal igen komoly változtatásokon esett át. Új név, saját domain, új design, komolyabb hozzáállás és rengeteg terv.
Utóbbi időben ugye az oldal igencsak szórványosan lett frissítve... ennek az volt az oka, hogy a változások már jóideje előkészítés alatt voltak és így a régi verziót már nem nagyon akartam változtatni, ha nem volt feltétlenül szükséges. Mostantól viszont újra várhatóak a gyakori frissítések és remélhetőleg gyorsan fog bővülni a tartalom újabb előadók profiljaival, a régebbi írások régóta esedékes kiegészítésével és még sok minden mással.
Azonban most is történt már néhány tartalmi változtatás:
Van egy új rovat ahol az oldallal kapcsolatos alapinformációkat lehet megtalálni. Ezzel egy igen nagy hiányosság lett pótolva, de ha valaki úgy érzi hogy valami fontos információ hiányzik még onnan akkor szivesen várom az ötleteket.
Ezenkívül ketté lett választva a lemezismertető és a koncert/party-beszámoló rovat, mivel az utóbbi alatt már bőven elég írás volt ahhoz, hogy külön részt érdemeljen... lemezismertetők írására pedig továbbra is várok jelentkezőket.. :)
Az alapfogalmak rovat is pontosítva lett sokmindenben, valamint ki lett egészítve jónéhány információval és érdekességgel.
Több írásnál is le lett cserélve a régi, csúnyácska banner (DJ Krush, Takaaki Itoh, Judy And Mary) és még számos egyéb apróság változott itt-ott.
Minden az új designnal, névvel, ésatöbbivel kapcsolatos véleményt, kérdést vagy esetleges hibákkal kapcsolatos megjegyzést várok a (szintén némileg megváltozott és néhány új témával kibővített) fórum erre szánt topicjában.

03.09.10 - Szeptember 13-án Szentendrén lép fel a legismertebb japán származású drum'n'bass DJ, Makoto. További részletek a partyról, valamint újabb infók a Vidoll tagcseréről a hír rovatban.

03.09.04 - Egy rakat aktualitással frissült a hír rovat: Közi első szolókislemeze, Takuya és Nokko közös turnéja, Vidoll tagcsere, TMGE búcsúturné, a Gurimu és a Vanilla vége valamint La'Mule hírek.

03.08.20 - Beszámoló az augusztus eleji 1000 Travels of Jawaharlal koncertről, képekkel, ésatöbbivel.

03.08.14 - Kis késéssel ugyan, de felkerültek az augusztusi új megjelenések, plusz egy csomó szeptemberi, meg még néhány októberből is.
Augusztusban is lesz jónéhány érdekes újdonság (MAX, Ayumi Hamasaki, Aquarius, Nightmare, DJ Hasabe, Onitsuka Chihiro single, BoA, Rappagariya, Natchin album, Takkyu Ishino mixlemez és egy Sex Machinguns válogatás a kiadatlan felvételeikből), de igazán a szeptember lesz nagyon erős: a japán hiphop legjobbjai közül többen is jelentkeznek új anyaggal ekkor: DJ Masterkey kislemezzel, DJ Yutaka és Shing02 albummal, K Dub Shine pedig egy Best Of-ot ad ki. De más műfajokban is nagyon erős lesz a felhozatal: végre megjelenteti első albumát a Super GALS! anime openinjéből is ismert dicot, új kislemezzel jelentkezik Sayaka Ichii, a Garnet Crow, a Do As Infinity, Yaida Hitomi és a Soft Ballet, albummal pedig a Dir en grey, Buffalo Daughter, SxOxB, +déspairsray+, az SMG pedig utolsó koncertjének anyagát adja ki ekkor. Ezen kívül nyolc év után végre újra kiadják a régóta beszerezhetetlen, legendás Nav Katze remixlemezt és a Buck-Tick legjobb, eddig csak vhs-en kiadott koncertvideója is szeptemberben fog megjelenni először DVDn.
Októberben elsején hat év után először új lemezt ad ki az ex-Luna Sea gitáros Sugizo, azutánról pedig egyenlőre a Double és Namie Amuro single az amire nagyon érdemes várni.

03.08.12 - Azoknak akik hozzám hasonlóan lemaradtak a tegnapi adásról: az MTV Europe-on vasárnap este 22.00-kor ismétlik az MTV Video Music Awards Japan 2003 díjátadójáról készült egyórás összefoglalót. További részletek a fellépőkröl, ésatöbbiről a hírek rovatban.

03.08.07 - Közkivánatra feltelepítettem a fórumhoz tartozó magyar nyelvü supportot. (Átállítás: Profile > Board Language > Hungarian > Submit)
Egyébként a tegnapi koncert minden várakozást felülmúlóan jó volt. Beszámoló hétvégén/jövő hét elején várható, képek pedig jövő hétvégén.

03.08.06 - Ma este japán punk koncert a Vörös Yuk-ban!!!! (III.Fényes Adolf utca 28 - kb. 5 perc a Tímár utcai HEV megállótól) Fellép a 1000 Travels of Jawaharlal nevezetü csapat, akiknek nemrég jelent meg az első albuma és ez az első európai turnéjuk. A turné (és az est) főzenekara az amerikai Light the Fuse and Run, de rajtuk kivül még két magyar banda is fellép.

03.07.26 - Néhány újabb JPop-hír a hírek rovatban: a téma az októberi Speed turné, a move amerikai fellépése, plusz egy kis update fra-foa és Yuki ügyben.
Ezenkívül felkerült egy az Animeconnal kapcsolatos írásra kapott reakció, amit a HungaroCont szervező Avana egyesület elnöke juttatott el hozzánk. Az eseményekről alkotott véleményünkön sokat nem változtat, de azért néhány dologra magyarázatot ad és mindenképpen köszönet jár azért, hogy vették a fáradtságot arra, hogy tisztázzák a történteket.

03.07.14 - Elkészültek, meg be lettek scannelve végre a szerencsére elég jól sikerült Mono koncertfotók és megtekinthetőek a beszámoló mellett.

03.07.13 - Beszámoló az Animecon keretein belül megtartott, a minősíthetetlen szervezés által kishíján elszabotált JRock előadásról és partyról és főleg az azt megelőző roppantmód kalandos és kaotikus eseményekről.

03.07.08 - Felkerült a Mono koncertről íródott beszámoló. Képek olyan két-három nap múlva várhatóak.

03.06.27 - A hírek között rövid info olvasható néhány a visual-kei szintéren az utóbbi időben történt fontosabb eseményről, melyek között legjelentősebb és legsajnálatosabb a Jyakura feloszlása, de emellett szó esik a volt cali=gari tagok jövőjéről, néhány újabb major szerződést kötött zenekarról, valamint az újabb Lareine körüli fejleményekről.

03.06.24 - Egy kis kedvcsináló a jövő keddi koncerthez: Mono-Halo - egy tipikus Mono dal, a legfrissebb, One Step More And You Die albumról.

Valamint: Az oldal nemrég érte el a 2000. találatot... ^__^ Millió köszönet mindenkinek aki időnként ideklikkelget mifelénk...

03.06.23 - Jövő hét kedden, vagyis július elsején Pesten játszik, a japán kisérleti gitárzene egyik legfontosabb zenekara, a Mono!!! Bővebb infó a hírek között!!

Ezenkívűl elkészült a pénteki JRock party-ról szoló beszámoló is.

03.06.19 - Néhány újabb június végi és rengeteg júliusi dolog az új megjelenések rovatban. Július megint nagyon húzos hónap lesz, főleg kislemezek szempontjából: új Double, Ayumi Hamasaki, Namie Amuro, Sugizo, Sophia, Tommy february6 és egy közös Mondo Grosso/UA dal, de azért az albumok közt is van néhány kötelező darab: Orange Pekoe, Guitar Vader, Lunch Time Speax, valamint egy Sads Best of..

03.06.14 - Sajnos különböző okok miatt igen csúnyán megkésve, de végre elkészűlt az Eve of Destiny koncertbeszámoló. Jövő hét pénteken pedig újra JRock / Visual-kei party a Marco Polo Clubban...! A DJk ezúttal is d4m4g3 valamint én leszünk és a közkedvencek mellett rengeteg új zene is lesz, valamint számtalan a múltkori partyn kimaradt klasszikus. Kezdés nyolc/fél kilenc körül, a belépés pedig ingyenes. :)

03.05.20 - Felkerült egy új háttérkép és két új fanart és frissűlt az új megjelenések szekció is egy rakat májusvégi/júniusi dologgal... szokás szerint csomó jobbnál jobb cucc vár beszerzésre, mint például új Nanase Aikawa, Strawberry Jam, Do As Infinity, TMGE, dream, Aquarius single, ElDorado album és debütalbum Nana Katase-tól, Asuca Hayasi-tól és az ex-Malice Mizer-es Mana által producelt Schwarz Stein-től. Nomeg kislemez és koncertalbum a visual-kei és metal határán egyensúlyozó Onmyoza-tól.
A múlt heti Eve of Destiny koncertről pedig pár napon belül szintén lesz beszámoló, amint készen vannak a képek. :)

03.05.09 - Elkészült a korábban már beigért Fanart & Desktop szekció, ahol egyrészt lelkes olvasóink rajzai, valamint desktop cuccok (egyenlőre csak hátterek) találhatóak. Ha valaki szeretne valamelyikhez hozzájárulni saját készítményeivel, az jelentkezzen bátran. :)
Ezen kívül a lemezajánló szekcióba bekerült a különböző koncert és party-beszámolók tartalomjegyzéke is, plusz ki lett még javítva egy-két kissebb hiba is itt-ott az oldalon.

03.05.04 - Kis élménybeszámoló a hétvégi XPeripheria fesztiválról. Képek később, a hét folyamán.

03.05.02 - Kis késéssel bár, de felkerült a múlt pénteki JRock partyról íródott beszámoló. :)

03.04.25 - Ken Ishii, a japán techno legfontosabb alakja május 2-án budapesten játszik! Bővebb infó a hírek rovatban.
Meg egy-két terv az oldallal kapcsolatban: a közeljövőben várható külön szekció a Malice Mizer-ről és Ayumi Hamasaki-ról, valamint még mindig készülget a JPop cikk 3. része és tervbe van véve fanart szekció is. Az utóbbiba (valamint a lemezkritikák rovatba) várjuk bátor jelentkezők munkáit. :)

03.04.17 - Egy-két érdekesség a hírek rovatban: Ayumi Hamasaki kislemez jelent meg Németországban, a koreai Baby VOX pedig Japánba próbál betörni, az m-flo hosszas keresgélés után megtalálta új énekesét, a hetvenes évek végének nagy kedvence a Pink Lady pedig teljesen meglepetésszerüen újra összeállt. Ezenkívül megint bekerült néhány dolog az új megjelenések listájába (új Shonen Knife album májusban!) és a linkek szekció is bővült egy újabb oldallal.

03.04.16 - Frissűlt az új megjelenések rovat rengeteg áprilisi/májusi kiadvánnyal: többek közt lehet várni az új aiko, Yaida Hitomi, Sayaka Ichii, Pushim, Mucc, dicot, Onitsuka Chihiro és Izam kislemezt, Miss Monday, UA, Akina Nakamori albumot valamint S.O.A.P. és Laputa mini-albumot.

03.04.08 - Elkészült az egyik beigért új rovat.. a Lemezkritikák. Egyenlőre az új Buck-Tick és az első Moi Dix Mois albumról olvashattok. Egyébként ehhez a rovathoz várunk bátor jelentkezőket, tehát ha valaki szeretne irni kritikát valamelyik mostanában megjelenő albumról az jelentkezzen emailben vagy a fórumon a Visszajelzések részben. Plusz frissült a hír rovat is némi infóvkal az Ápr. 25-i JRock/Visual party-ról, ahova mindenkit várunk sok szeretettel. :)

03.04.01 - Jópár új dolog a hírek rovatban. Elöször is egy igen szomorú aktualitás: a hong kongi szinész/énekes Leslie Cheung öngyilkosságot követett el ma este. Ezenkívűl a szokásos visual kavarás: oszlik a Sex Machineguns és a Vivid, leáll a Dope Headz, kavar a Lareine.
A hosszas oldalfrissités nélkül eltelt időben, jónéhány dolog, köztük két új, régóta tervezett rovat készült el majdnem teljesen. Ezek elvileg az elkövetkezendő néhány napban felkerülnek.

03.03.23 - Felkerűlt a Mufurc által írt L'Arc~en~Ciel cikk második, befejező része és az első részben is történt egy-két kisebb módosítás. Ezenkívűl új logo készült ide, az update-oldal tetejére és ott olvashatjátok mostantól a közeljövőben várható japán koncertek/partyk listáját is.

03.03.16 - Felfüggeszti működését a cali=gari. Feloszlik a Gill'e Cadith, valamint minden idők legjobb girl-punk zenekara, a Softball. Május másodikán, az XPeripheria fesztivál keretében fellép Budapesten Tujiko Noriko, a Puffy-s Ami-nak pedig kislánya született. Mindez bővebben a hírek szekcióban. Nomeg szokás szerint frissült az új megjelenések rovat is.

03.03.06 - Elkészült az Eve of Destiny májusi pesti fellépéséről a részletes információs oldal, a hírek között pedig Takkyu Ishino március 29-i budapesti fellépéséről és még egy-két apróságról olvashattok.

03.03.02 - Info néhány új visual-kei csapatról a hírek között, új menü-kép (Namie!! Yay!! ^_^), egy új banner és egy új link és még néhány új megjelenés (Merry első album áprilisban!).

03.02.24 - Néhány új hír és rengeteg új megjelenés. Március megin nem lesz egy egyszerű hónap: új Deadman, Izam, Moi Dix Mois, Sads, acid android, Ozrosaurus, cali=gari, Lolita No.18, Yuki, Chara, globe album, valamint mellé még jónéhány új kislemez: Pushim, MAX, Namie Amuro, és ami a legfontosabb Chiaki. Huhh.
Egyébként meg részemről vége az influenza szezonnak, tehát mostantól újra lesznek update-ek normálisan. :)

03.02.16 - Felkerült a májusban pesten is fellépő Eve of Destiny-ről szoló cikk.

03.02.11 - Egy pici hír a tokiói DJ, Toby Izui pénteki fellépéséről.

03.02.07 - Néhány apró frissítés: új dolgok a hírek között, pár mostanában megjelenő új album (többek közt új Yuki és FPM) és mindenekelőtt Endberg kis ajándéka az oldal számára. :)

03.01.27 - Lehet keresni az újabb letöltenivalókat az mp3 szekcióban. :)

03.01.26 - Felkerült a JPop történeti cikk második része is.

03.01.21 - Néhány újdonság a hírek szekcióban (köztük egy igen elképesztő Puffy-val kapcsolatos hír), info pár újabb, az elkövetkezendő hónapokban várható CDről.
Ezenkívűl egy-két apró design-igazítás (a maradék helyeken is le lett cserélve a font Verdana-ra)

03.01.16 - Egy új banner + csomó új smiley a fórumon

03.01.14 - Felkerültek a JPop történeti cikk mp3ai, valamint a hírek közé egy igen szomorú új bejegyzés...

03.01.13 - Kis késéssel ugyan, de felkerült a JPop történetét áttekintő cikk első része. Az íráshoz tartozó mp3ak még ma este várhatóak. Jó olvasást. :)

03.01.10 - Május 15-én Eve of Destiny koncert Budapesten! Hivatalosan is be lett jelentve, miszerint a japán goth/industrial duó Május közepén ellátogat hozzánk! Bővebb informácó a hírek szekcióban. :)

03.01.09 - Beindult a hírek szekció és készülőben van az oldal legnagyobb szabású irása, amely a JPop történetéről próbál majd áttekintést adni. A cikk első része most hétvégén fog felkerülni, a többi 2-3 rész pedig a jővő hét folyamán várható.

03.01.01 - Mindenekelőtt: Boldog Új Évet!!! :))
Aztán: felkerült a 2002-es Oricon Top 10es lista (a saját toplistám majd nemsokára, ahhoz be kell még szerezni néhány decemberi megjelenést) Frissűlt az új megjelenések listája rengeteg elkövetkezendő hetekben, hónapokban várható lemezzel... új Buck-Tick, Softball, Shena Ringo, Bonnie Pink, Puffy album, Namie Amuro minden mennyiségben (szolóban valamint a Suite Chic projecttel közösen is), K Dub Shine Best of, Number Girl és Yaida Hitomi koncertlemez, márciusban pedig jön az első Moi Dix Mois és Izam album és mindenekelőtt az új Deadman lemez. Ahhoz képest, hogy az év eleje általában uborkaszezon...

02.12.26 - Elöszöris a legfontosabb: elkészűlt a fórum, lehet irogatni. :)
Ezenkívűl le lett cserélve a kezdőoldal design, valamint ezen az oldalon is meg lett változtatva jónéhány dolog... van végre normális logo, rendezettebbek a linkek (jobbra) valamint mostantól (amolyan helykitöltőnek, meg mert jól néz ki :P) mindig lesz valami kép a jobbfelső sarokban. Aztánmég: vannak végre bannerek is, arra az esetre ha valaki be akarná linkelni az oldalt, a régebbi frissítések pedig (az eredeti kezdőoldal design-nal együtt) átkerültek az archívumba. Vagyis végre kezd egy normális weboldalhoz méltóan kinézni, meg működni minden. :)

02.12.19 - Felkerült a szombat esti, meglepetésszerű Takaaki Itoh party beszámolója + 1 Itoh szám az mp3 szekcióba.

02.12.12 - Elkészűlt az mp3 szekció és fel is került az első adagnyi cucc. Mivel ez infó és nem letöltés központú oldal ugyebár, mindig csak néhány, az éppen aktuális cikkekhez kapcsolódó szám lesz fent és folyamatosan fog cserélődni a kínálat.

02.12.10 - Egy-két újabb kis design és szerkezet módosítás (pl. a bevezető bekerült az alapfogalmak mellé) valamint lett egy új szekció, az archívum... ide kerülnek majd a már idejemúlt oldalfrissítés hírek, nagyobb design átalakítás esetén képek a régi állapotról, stb...
Meg ami még fontos: Mostantól gyakoribb lesz a frissítés. Az utóbbi napokban elvette az időm egy másik nagy project, a goth/industrial-t játszó Eve of Destiny félhivatalos rajongói oldalának elkészítése (nekik majd lesz itt is külön kis szekciójuk rövidesen)
Vagyis ezután érdemes lesz gyakrabban visszenézni.

02.12.01 - Felkerült a Mufurc által írt L'Arc~en~Ciel cikk első része. Ezenkívűl az utóbbi pár napban számtalan hiba lett kijavítva, közkívánatra történt néhány kisebb design módosítás, valamint a JRock cikk is át lett írva/ki lett bővítve egy-két helyen (köszönet mindenkinek az észrevételekért és visszajelzésekért!)

02.11.28 - Az oldal ünnepélyes keretek között megnyitott.
Az elkövetkező néhány nap a hibák kibogarászásával fog telni, valamint folyamatosan kerülnek fel a jelenleg majdnemkész állapotban leledző új cuccok.