JRock / Visual-kei Party

2005~Február~26 - 21:00

Marco Polo Club (Bp. Nyár u. 6)

DJk: d4m4g3 & Case

 

Az elöző JRock buli óta minden eddiginél hosszabb idő telt el, aminek a fő oka az LD-50 bulik elköltözése volt a Marco Polo Club-ból. A legutóbbi buli már a költözés után , az első Kollektíva keretein belül, de az azóta eltelt fél évben semmi, mivel a Kollektíva partyk haladtak tovább a maguk útján, a JRock rendezvényeknek viszont nem igazán találtunk új helyet és emiatt volt, hogy végülis visszatértünk a régi, jól megszokott helyre, aminek habár továbbra is megvannak a problémái, de még mindig sokkal jobb azokkal együttélni, mint, hogy ne legyen sehol buli. A hosszadalmas kihagyás után érthető, hogy mindenki nagyon várta már a mostani bulit, mind a kedves törzsközönség, mind mi d4m4g3-el, mind pedig azok akik most jöttek először ilyesmi rendezvényre.

Szerencsére végüis minden jól sikerült, továbbra is elkerültek minket az első néhány partyra jellemző sorozatos technikai és egyéb problémák, habár a hangfalak azért szólhattak volna jobban is, de ez legyen a legkevesebb. A klub maga nem sokat változott utolsó látogatásunk óta, csak még egy kicsit lerobbantabbá vált; a falba épített akváriumokból végleg eltüntek a halak, csak az egyikben rothadt még némi növényzet és a stroboszkóp is elhalálozott időközben. Mindezek azonban csöppet sem zavarták a közönséget, mely népesebb volt mint korábban bármikor, összessen 71 fizető vendéggel, plusz a vendéglistásokkal.

Olyan fél kilenc körül értünk le, közösen a kis csapattal akik engem szemeltek ki vendéglátónak a buli elötti készülödéshez. Míg a többiek elvonultak tovább szöszmötölni a sminkekkel és egyebekkel én japán hip-hoppal szórakoztattam magam, majd kilenckor, mikor a kiírás szerint kezdődött a buli, d4m4g3 átvette a pultot. Azonban a buli ekkor még csak elvileg kezdődött el, mivel habár a már ottlevők a készülődés befejeztével (pontosabban az első Buck-Tick szám felhangzásakor) felbukkantak, azonban némileg meglepő módon mások nem igen érkeztek még jóideig.

Aztán valamikor tíz elött nem sokkal végre elkezdtek özönleni az emberek és ekkortól kezdve felgyorsultak az események és rövidesen már szabályos tömeg volt az egész klubban, de persze főleg a tánctéren. Mire d4m4g3 elért a Gackt féle Vanilla-hoz már az egyre inkább a bulik részévé váló fanservice is kezdett beindulni. A már jól ismert arcok mellett sokan jöttek újak is, olyanok akik utóbbi időben bukkantak rá a japán rock és visual-kei csodás kis világára, de volt néhányan ember aki csak kiváncsiságból nézett le, mert olvasott valahol (leginkább az LD50-en) a buliról, de láthatóan mindenki jól érezte magát, kivéve két ki tudja milyen indíttatástól vezérelve odatévedt, támolygó mansonita leányt, valamint két a hostelből lekukkantó francia hölgyeményt, de szerencsére mind gyorsan menekülőre fogták a dolgot, amint rájöttek, hogy nagyon nem nekik való ami ott folyik.

Már a korábbi bulikon is akadt jópár figyelemreméltó ruhaköltemény, de most minden eddiginél kiválóbb ruhák bukkantak fel, egy-két cosplay is, amelyek közül kiemelkedett egy nagyon eltalált Myaku-s Toshiya kosztüm, de inkább csak random, egyénileg összeállított kompozíciók, köztük jónéhány gothic-lolita ruha. Egyre inkább kezd a bulikban kialakulni egy roppantmód sajátos öltözködési stílus, ami persze a tőlünk nyugatabbra rendezett vk bulikra is igaz, csak nálunk szerencsére kimaradt az a jórészt hihetetlen igénytelenül összeállított ruhákkal jellemzett időszak amin például a németeknek még mindig nem igazán sikerült túljutniuk.

Zeneileg sok meglepetést nem hozott a party, mivel elsősorban a régi közkedvencek mentek egész éjjel, de azért egynéhány új, vagy legalábbis korábbi bulikban nem játszott szám is becsúszott, mint például egy-két Soft Ballet, Babylon, Atsushi Sakurai, Rentrer en soi darab vagy éppen a Charlotte féle teljesen elborult 'irooni' és még az egyébként nem igazán buliba való Bois de Merveilles is felbukkant a Malice Mizer-től, a sok gothloli tiszteletére. Nagyjából kettő környékéig folyamatosan tele volt a tánctér, de azután már egyre inkább kezdett megmutatkozni, hogy fárad a közönség és egyre inkább csak a legnagyobb favoritok alatt volt öt-tíz embernél több a teremben, aztán idővel ez a szám is elkezdett fogyatkozni, ahogy kezdtek hazaszállingózni az emberek, míg az utolsó bő félórára olyan húszan ha maradhattunk. Hiába, túl nagy volt a kihagyás és nem voltak edzésben a táncolók, de ezen mostantól mindenképpen változtatni fogunk.

A végén a továbbra is táncképes keveseknek (meg persze magamnak, khm-khm) következett egy kis Buck-Tick blokk, majd zárásként, a már-már hagyományossá váló retro furcsaság, most éppen a Peanuts duó egyik imádnivaló kis dalocskája a 60-as évekből. Aztán annak is vége lett (többek örömére), a személyzet is fellélegezhetett, hogy nem kell aznap több fura zenét hallgatniuk, mi meg gyorsan összepakoltunk és hazavánszorogtunk hullafáradtan, de elégetetten, máris várva a következő bulit.

a buli flyere (klikk)

Kapcsolódó linkek:
LD-50

warmup
DS455-D's Nuts FM
Tokona-X-Dirty Go Around feat. Asm
Gagle-Rap Wonder DX
D.O.I.-Equis.ex.x Pt.2 feat. M.O.S.A.D.
D.M.C-D.M.C
Hime-Guerrilla Growing on 8hood feat. Jun-G, DJ Tanaken
MSCru-genei
K Dub Shine-ore wa ore

d4m4g3#1
Soft Ballet-Jaro '68
Guniw Tools-Shinchuuran (Blind) ~shiling mix
Buck-Tick-Dress (Spacelab rmx)
Atsushi Sakurai-Sacrifice
Dir en grey-304 goushitsu, hakushi no sakura
Fatima-Oath
Pierrot-yuuyami Suicide
DéspairsRay-Born
Dir en grey-Machiavelism
Siam Shade-Pink Spider
Merry-Japanese Modernist
DéspairsRay-Garnet
Dir en grey-Umbrella
Gackt-Vanilla
Baiser-Flora
Siam Shade-Black
Malice Mizer-Illuminati
Schwarz Stein-Syphilis & Disorder
Eve Of Destiny-Nervous And Innocence
Dir en grey-yokan

Case#1
Malice Mizer-Bois de merveilles
Buck-Tick-Cyborg Dolly, Sora-mimi, Phantom
Glay-Love Slave
Charlotte-irooni
Vidoll-boku boku
Gazette-doro darake no seishun
L'Arc~en~Ciel-Killing Me
Soft Ballet-Private Pride
Penicillin-tsumetai kaze
Luna Sea-Rosier
hide-Pose
Malice Mizer-Beast Of Blood
Pierrot-nonai moruhine
Sads-Nightmare
Buck-Tick-Misty Zone
Közi-Innermost...
Soft Ballet-Much Of Madness, More Of Sin
Seo Taiji-Internet War
Babylon-Loveless Involve
L'Arc~en~Ciel-jiyu e no shotai
Gackt-Lust For Blood
Dir en grey-Myaku
Buck-Tick-Iconoclasm
Laputa-POPular UPrising
Noir fleurir-Hold Up My Lover
Metronome-Gimmicks
L'Arc~en~Ciel-Lover Boy
Merry-Yasashisa Kid
Buck-Tick-My Baby Japanese

d4m4g3#2
Buck-Tick-My Fuckin' Valentine
ACID-koe ni...
Shazna-Topaz (new version)
Gazette-No.[666]
X Japan-X
Dir en grey-[KR]Cube
Moi Dix Mois-Pessimiste
Siam Shade-Passion
The Mad Capsule Market's-Island
Glay-Global Communication
Luna Sea-Shine
Gackt-Papa lapped a pap lopped
Siam Shade-setsunasa yori mo tooku he
Malice Mizer-tsuioku no kakera ~a piece of broken recollection~
Dir en grey-Cage
Pierrot-Agitator
Merry-Violet Harenchi
Vidoll-kichigai TV
Rentrer en soi-ichigo oblate -Secret Strawberry Garden-
Baiser-Prism
Dir en grey-Mask
Dué le quartz-Rodeo

Case#2
L'Arc~en~Ciel-shinshoku ~lose control~
Gullet-Cult
Közi-Honey Vanity
Eve Of Destiny-Eve Of Destruction
Buck-Tick-Love Letter
Yukari-Aquarius
Plastic Tree-buranko kara
Nightmare-jishou ~Shonen Terrorist~
Mask-ichigensan
hide-LEMONed I Scream (choco-chip mix)
Luna Sea-G.
Dir en grey-Raison d'etre
Malice Mizer-S-Consciuos
L'Arc~en~Ciel-Taste Of Love
Buck-Tick-Sex For You
Közi-Incoherents
Merry-haraiso
Sads-Salome
Plastic Tree-Glider
Metronome-sekai wa minna boku no teki
Dir en grey-Zan
Babylon-Leopardess Marry
Buck-Tick-Angel Fish
Buck-Tick-D.T.D
Buck-Tick-Physical Neurose
Buck-Tick-Tokyo
Buck-Tick-nakayubi
Peanuts-furimu kanaide