Nippon Shoxx #10
JRock / Visual-kei Party

2008~Július~12 - 21:00

Kék Yuk (Bp. Fényes Adolf utca 28)

DJk: Case & Ji-chan

 

A minden várakozást felülmúlóan jól sikerült tavaszi / koranyári partyszezon lezárásaként még összehoztunk egy Nippon Shoxx bulit július első felére, ami ráadásul a tizedik JRock / visual kei buli volt ez alatt a név alatt (mert egyébként már a tizenhetedik, amihez ráadásul még jönnek a különböző con afterek, koncertek és egyéb rendezvények). A különleges alkalom miatt mindenféle extra meglepetéssel szerettünk volna előrukkolni, de most elpártolt mellőlünk a szerencse és végül 'csak' egy szimpla, jófajta vk mulattságot sikerült összehozni. Az egyik terv az volt, hogy egyszeri alkalommal visszatért volna a DJ pult mögé a régi vk bulik társszervezője, az LD50.hu főnök d4m4g3, de ő végül sajna visszamondta, a másik extra pedig egy performance lett volna, de végül ez is meghiúsult az utolsó utáni pillanatban. A performance ötlete először majd két éve merült fel, amikor Miriel, a régi vk partyk egyik törzslátogatója felvettette, hogy a tánc- és performance csoporttal amiben benne van, szivesen bevállalnának egyszer egy előadást valamelyik bulin, de aztán ez a Nippon Shoxx akkoriban még bőven tartó kényszerszünete miatt halasztódott, de idén év elején újra felmerült a dolog és végül mostanra lett betervezve a bemutató. Le is volt szervezve minden, de aztán a célegyenesben, már a klubban felmerültek különböző igencsak váratlan technikai problémák, amiket az időhiány miatt sehogysem tudtunk már megoldani, így inkább úgy döntöttünk, hogy, ahelyett, hogy valami elkapkodott kényszermegoldást keresnénk, halasztjuk a dolgot egy későbbi alkalomra, amikor rákészülünk a dologra úgy, hogy semmi ne jöhessen közbe még véletlenül sem.

Szerencsére ezen kívül semmi más probléma nem merült fel, maximum még annyi volt a negatívum, hogy míg legutóbb esős időnk volt, most a hónap talán legmelegebb napját fogtuk ki, így lent elég brutális hőség uralkodott, ami miatt páran a félmeztelenül / melltartóban történő táncikálást részesítették előnyben (persze mindezt nemtől függően), a többség pedig rendszeresen felzarándokolt, a klub udvarába, ahol azért mégiscsak elviselhetőbb volt a klíma. A kezdéssel a technikai kavarások miatt egy icipicit késtünk és míg belőttük a hangot és míg leért a kint összesereglett kisebb tömeg, addig a szokásos össze-vissza bevezetés ment, majd a Malice keringőzős kis szösszenetével elkezdődött a buli, ami most zeneileg elég stabilan megmaradt a vk / JRock vonalon, habár persze azért becsúsztak a szokásos kis kitérők a japán és koreai boybandek, a Namie és Koda féle RnB, nomeg némi Shibuya-kei, JPop és egyéb ez-az felé, a végére pedig mint mindig, most is jutott egy-két régiség a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évekből.

Az újfent rekordszámban megjelenő közönség (most már a 350 főt is túlléptük... mi lesz még itt később?) megint elég vegyes volt, nagyrészt persze a megszokott arcokból állt, de megint letévedtek elég sokan szimpla érdeklődőkként is, nomeg amikor, ki tudja milyen megfontolásból, egy kis időre ki lett nyitva a Kéket és Vöröst elválasztó ajtó, akkor az ott dörömbölő drum'n'bass buliból is átnéztek páran, amiből lett is némi kis galiba, de ez rövid úton meg is lett oldva az ajtó visszazárásával. Annak ellenére, hogy a tomboló kánikula miatt sokan a lehető legegyszerübb, legkönnyedebb cuccokban jöttek, azért megint akadt jópár egészen különleges ruha is. Természetesen megint voltak akik a Lolita / Gothic Lolita vonalat követték, akadtak külöböző zenekartagok kosztümei által ihletett kreációk, nomeg, míg az elöző buliban a decora és a Sisen/Takuya Angel féle cyber vonal bukkant fel, most Jude ganguro cosplaye gondoskodott arról, hogy szépen lassan a japán streetfashion minden jelentősebb irányzata képviseltesse magát a bulikban.

Attól függetlenül, hogy a tervezett extrák elmaradtak, azért mégiscsak jutott a buliba egy kis ünnepi hangulat, egyrészt a mindenhol felbukkanó szépségesszép színes lufiknak köszönhetően (ezekért itt is köszi Aru-nak), valamint a Doll által beszerzett gyönyörű (és félelmetesen finom) torta miatt. Utóbbi kapcsán a backstage részben egy kis időre nagyon elszabadult a szülinapi feeling, gyertyákkal, "Happy Birthday Nippon Shoxx" énekléssel és általános újjongással és örömködéssel kiegészítve, ami után persza azonnal neki is estünk a tortának. Egyébként a buli megint nagyon jó hangulatúra sikeredett, utólag is csupa pozitív visszajelzés érkezett, tehát szerencsére a felmerült kisebb problémák nem tudtak komolyabban bezavarni. A legutóbb némi gondokat okozó korhatár problémák most nem merültek fel, részben amiatt, mert az akkor megbeszéltek szerint kiírtam mindenhova már előre, hogy mi is a helyzet és hogy 14 év alatt nem látogatható a klub, 16 alatt pedig ajánlatos valami szülői igazolás szerűséget beszerezni, az esetleges problémák elkerülése végett, nomeg most a helyiek is engedékenyebbek voltak kicsivel, de ettől függetlenül persze a szabályok maradnak és a későbbi bulikra is érvényesek lesznek. Már csak azért is lazábban volt véve minden, mivel ez volt a Kék Yuk utolsó rendezvénye az augusztus végéig tartó nyári szünet előtt és részben emiatt, maga a Nippon Shoxx bulisorozat is egy kis szünetet tart. Azonban ettől függetlenül az augusztus sem telik el japán zenei buli nélkül: tizedikén az A38 tetőteraszán, a szilveszteri party hagyományait folytatva, a visual kei / JRock vonal helyett az egyéb  party-barát zenéket előtérbe helyezve lesz majd egy egészen különleges buli "Nippon Groove - Summer Edition" néven, ősszel pedig visszatérünk a Kék Yukba, ahol szeptemberre és októberre is jut majd egy-egy koncert, ráadásul a kettő közt még egy animecon is lesz a Petőfi Csarnokban, ahol persze megint lesz afterparty a szombati napon, vagyis nagyon zsúfolt lesz a következő pár hónapunk.

Klikk a nagyobb verzióért:

Kapcsolódó linkek:
Kék Yuk/Vörös Yuk

Nippon Groove @ MySpace (a galéria részben az összes korábbi party flyerével)


 


Tracklista:

*Case
Capsule-MUZiC
Boom Boom Satellites-Six Forty Five
Aural Vampire-Preservative Woman
Namie Amuro-Step With It
Comoesta Yaegashi-Amaranth Jive
Malice Mizer-Bois de merveilles
DéspairsRay-Hollow
Merry-haraiso
Sads-Nightmare
Alice nine.-Mirror Ball
Luna Sea-Gravity
hide-genkai haratsu
Blankey Jet City-Spaghetti Hair
LM.C-Oh My Juliet
Plastic Tree-baka ni nattanoni
Versailles-Zombie
ALI Project-kinjirareta asobi
Koda Kumi-But

*Ji-chan
Yousei Teikoku-Last Moment
Iosys-Doll Gabber
DJ Technorch-Japanese Hardcore
Demonoid 13-Sinister Circle
Moi dix Mois-Pessimist
Mucc-daikirai
Gazette-No. 666
Dir en grey-Garbage
Luna Sea-Rosier
Glay-yuuwaku
Matenrou Opera-honey drop
Alice Nine-yami ni chiru sakura
One OK Rock-karasu
hide-Hi-Ho
Kat-Tun-Keep The Faith
Dir en grey-Mask
Mucc-bouzen jishitsu
Vidoll-kichigai TV
DéspairsRay-Dears
Gazette-Maggots
Lee Jung Hyun-wa

*Case
UnsraW--9-
Girugamesh-Robust Conviction
Maximum The Hormone-chu chu Lovely muni muni mura mura purin purin...
Gackt-Vanilla (Mars Version)
NEWS-sayaendo
Kat-Tun-Don't U Ever Stop
DéspairsRay-Garnet
Buck-Tick-Cream Soda
Asian Kung-Fu Generation-haruka kanata
Kana-Chocolat
Dir en grey-umbrella
Vamps-Love Addict
AnCafe-kakusei Heroism -The Hero Without a 'Name'-
Gazette-doro darake no seishun
hide-Rocket Dive
Közi-Honey Vanity
Nightmare-Dogma
Versailles-Red Carpet
Phantasmagoria-Neo Ark
Lucy-Ga Ga Disco
Metronome-zetsubousan
Boowy-Honky Tonkey Crazy
Ayabie-Cubic [LR]ock
abingdon boys school-Howling
Aural Vampire-Vampire Ecstasy (Remixed by Kohki from Destruct System)
Halcali-Cyborg oretachi

*Ji-chan
lynch.-Unknown Lost a Beauty
ZZ-Be A Survivor
Teriyaki Boyz-Tokyo Drift
DBSK-Oh
1TYM-Millenium
Kouji Wada-Butterfly
Gazette-Maximum Impulse
Miyavi-Boom-Hah-Boom-Hah-Hah
Nightmare-Hate
DéspairsRay-Maverick
Malice Mizer-Beast Of Blood
Kagerou-yuugure no shazai
Merry-Violet harenchi
Blood Stain Child-Freedom
X Japan-I'll Kill You
Luna Sea-Tonight
Glay-Coyote, Colored Darkness
Demonoid 13-Satanic Panzer Unit
Aural Vampire-Murealism
Calmando Qual-EKUCbbw
Gazette-Filth in the Beauty
Merry-Japanese Mordernist
Buck-Tick-Iconoclasm
Dir en grey-Obscure
Dir en grey-Schwein no isu
Madeth gray'll-[Zwei] dataisya to moumokuna tyuuzetsuzi..
Gazette-Regret
hide-Rocket Dive
AnCafe-Maple Gunman
Baiser-Prism
Penicillin-New Future

*Case
Tommy heavenly6-Swear
Crazy Ken Band-Monster Speed
Miyavi-Senor Senora Senorita
Acid Black Cherry-Spell Magic
L'Arc~en~Ciel-Killing Me
Malice Mizer-Illuminati
12012-Hermit
Alice Nine-yami ni chiru sakura
Namie Amuro-Want Me, Want Me
Capsule-Idol Fancy (feat. Hazel Nuts Chocolate)
LM.C-Bell the Cat
Koda Kumi-D.D.D. feat. SOULHEAD
Girugamesh-Stupid
Gazette-Cockroach
Maki Ueda-aitsu wa Invader
Judy Ongg-miserareta