Nippon Groove
 

2011 július 23 - 21:00

Kashmír Club

DJk: Nagyterem (Party Side): Case & Ji-chan
Kisterem (Hard Side): Kazuya & FreeSoul

A legutóbbi beszámoló ugyebár azzal ért véget, hogy még akartam írni a zenékről bővebben, pontosabban arról, hogy általában miért az és miért annyi megy, amennyi, csak a költözéses sztori túl hosszúra nyúlt, így halasztottam mostanra.. Szóóóóval. A bulik közben vagy után majd mindig felbukkan egy-két "Miért megy ennyi...?" kezdetű kérdés, ami vagy úgy végződik, hogy "...KPop", vagy úgy, hogy "...dubstep és drum'n'bass", esetleg még néha úgy, hogy "...electro", habár utóbbival azért nagyjából mindenki ki van békülve. Arról, hogy KPop miért van annyi, annak ellenére, hogy a buli neve Nippon Groove egyszer már volt szó, de a lényeg ugye végülis az, hogy egyrészt Japánban is hatalmas sikere van mostanság a koreai előadóknak és egyre meghatározóbbak a helyi popszíntéren, másrészt pedig az, hogy a nevével ellentétben a party soha nem kizárólag Japánról szólt, hanem általában Ázsiáról. Csak míg régebben alig-alig érkezett Japánon kívűl máshonnan bármi igazán figyelemreméltó, addig ez azóta ugyebár gyökeresen megváltozott, a KPop, mint jelenség abszolúte megkerülhetetlenné vált, így természetes, hogy nálunk is ennek megfelelően jóval nagyobb teret kap manapság, mint korábban.

A dubstep, electro, stb. dolog viszont egy egészen más kérdés: ahogy nem csak Japánról, úgy nem is csak a popról szólnak ezek a bulik, hanem igyekszünk a lehető legteljesebb áttekintést adni arról, hogy éppen aktuálisan mik a trendek és a legfelkapottabb zenék odaát, az ázsiai klubokban.
És mivel az utóbbi években Japánban is a dubstep és az electro a két megmeghatározóbb elektronikus zenei irányzat, így természetes, hogy ezek nálunk is felbukkannak. Persze ez a "legyünk mindenben naprakészek" dolog csak egy szép, nemes, de értelmetlen célkitűzés lenne, ha nem lenne senki itthon akit ezek a stílusok érdekelnének, dehát nagyon nem ez a helyzet. Egyébként is baromi felkapott mindkét műfaj (nomeg a drum'n'bass is, ami annyira nem trendi manapság, de a népszerűsége töretlen) és a bulikba is egy halom ember jár le aki ugyanolyan szívesen ugrál el JPopra vagy KPopra, mint ezekre, sokan meg éppen, hogy elsősorban azért néznek le, mert nálunk ezek a műfajok is benne vannak a repertoárban és olyan zenéket hallhatnak, amiket itthon sehol máshol. Viszont persze az is igaz, hogy ezek közül a zenék közül pár eléggé izlésfüggő, szóval érthető, hogy vannak olyanok is, akik annyira nem csípik őket és néha nehéz megtalálni a tökéletes egyensúlyt, mert mindig akad valaki akinek ez már túl sok, még akkor is, ha az abszolúte túlsúlyban levő pop iránytól maximum pár számos kitérőket szoktunk tenni ilyesmi műfajok irányába. De azért szerintem ezeket a kis kitérőket simán túl lehet élni, ha mással nem, akkor egy, a bárpult vagy a kisterem felé tett sétával.

Nomeg ezek mellé ott van az is, hogy egy buli úgy általában nem csak arról kell, hogy szóljon, hogy lejátszuk az összes aktuális közkedvencet, hanem arról is, hogy igyekszünk új zenéket megismertetni a közönséggel és új, arra érdemes előadókat bedobni a köztudatba. És amellett, hogy persze baromira büszkék vagyunk arra, hogy a trendeket megelőzve, már jóval a koreai színtér általános felfutása előtt, 2007-ben játszottunk KPopot, arra is ugyanolyan büszkék vagyunk, hogy itthon nálunk szóltak először buliban az azóta nemzetközi dubstep hírességgé vált Goth-Trad és Ajapai, vagy a ma már Ayumi Hamasakinak és hasonlóknak remixeket készítő (és tavaly nálunk is járt) The Lowbrows zenéi. Persze ez a "fedezzünk fel új zenéket" dolog nem csak ezekre az undergroundabb műfajokra vonatkozik, hanem a JPopra, KPopra is, ahonnan ugyanúgy próbáljuk nyomatni a maximálisan party-kompatibilis, de kevésbé közismert előadókat, mint Verbal, a House Rulez, vagy most éppen a Brave Brothers. Utóbbi esetében egyébként már csak azért is fura, hogy nem felkapottabb, mivel ugye a Brave Brothers név mögött megbúvó úriember felelős a legnagyobb KPop sikerszámok jó részéért (rémlik a robothangos "Brave Sound" benyögés, ami visszatérő elem egy halom KPop dalban? No, azokat mind ő követte el), de a szólócuccai valamiért mégis többnyire elkerülik az emberek figyelmét.

   
 
   
   
 
 

No, de közben meg elértünk az általános zenei témától magáig az aktuális buliig. Ami jó volt, habár sajna akadtak elég komoly gondok is... Azon, hogy a szerelők még mindig nem voltak képesek megbirkózni a hely légkondijával és így a csúcsidőszakban továbbra is eléggé brutál meleg uralkodott bent, még túltette vona magát nagyjából mindenki, de azt, hogy a hely két biztonsági embere minősíthetetlenül suttyó módon viselkedett, már érthetően nehezebben emésztették meg az emberek. Az egészben a fura igazából az, hogy már bőven nem először volt velük dolgunk, volt, hogy már a Dieseles időszakban is ők voltak az ajtónállók, de eddig soha semmi különsebb baj nem volt velük. Most azonban, fene tudja miért, de képtelenek volak abbahagyni a folyamatosan kötekedést és bunkóskodást és még csak kideríteni sem lehetett, hogy mi is a bajuk, mivel abból csak még komolyabb veszekedések kerekedtek, anélkül, hogy bármi is kiderült volna. Sajna helyben nem tudtunk mit kezdeni a szituációval, főleg, hogy csak utólag tudtuk meg, hogy mennyi embernek volt velük gondja, de utólag természetesen tettünk lépéseket azügyben, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő, mert az azért mégiscsak irreális, hogy egy bulit az vágjon haza többek számára, hogy pont azok az emberek idegbetegek, akiknek az lenne a dolga, hogy biztosítsák, hogy nyugi van a klubban. Szóval az ilyesmikre különsen odafigyelünk mostantól, akiknek pedig problémája volt a drága portás urakkal, azoktól itt is mégegyer bocs, utólag is.

Mondjuk azért szerencsére a legtöbben nem
észleltek a bejárat környéki gondokból semmit és nekik nem zavartak be ezek a kavarodások, a buli zenei részére meg most szerencsére szinte csak pozitív visszhang érkezett. A kisterem most is nagyon jól bevállt, legutóbb még néha pangás volt odaát, de most, mikor arra jártam mindig nyüzsgés volt ott is, plusz az ottani zenei felhozatal is jócskán hozzáadott a buli sokszínségéhez, egyrészt azzal, hogy kiemelt szerepet kapott a máskor elhanyagolt industrial-hardcore vonal, másrészt meg azzal, hogy a visual kei zenekaroktól is felbukkant egypár olyan szám is, ami még a Nippon Shoxx bulikon se igen szokott menni. Hogy a nagyteremben kb. mi ment, arról fentebb már volt szó, az arányok most is kb. olyanok voltak, mint általában, szokás szerint sok újdonsággal (Bass Go Boom, PONPONPON, I Am The Best, Hands Up, Roly Poly, Fly Away, stb). Nyáron még egy buli lesz, augusztus második felében (aug 19), majd szeptemberben már az első hétvégén (szept 3) újraindul a sokak által hiányolt, nyáriszünetelő Nippon Shoxx széria is, de természetesen abban a hónapban is lesz NG is, hogy teljes legyen a boldogság.

Klikk a teljes verzióért:

Tracklista:

NAGYTEREM

*Case
Ryo Murakami-Monument
DJ Romain And Jon Cutler feat. Jeannie Hopper-De Ja Vu (Akiko Kiyama main remix)
Riow Arai & Nao Tokui-Source
Takkyu Ishino-Chieko's Acid Experience
D.M.C-D.M.C
Dabo-suupaabakkushan feat. AI
Shalla-Magical Joint feat. Ruff Neck
Brave Brothers-Money Leaves
Norisiam X-Pop Them Bottles (album mix)
Shinee-Get It
MBLAQ-Rolling U
Rain-Rainism
BoA-Hurricane Venus
Urata Naoya-Ecstasy feat. Yukali
Namie Amuro-Fast Car
UKiss-Binggeul Binggeul
Seungri-VVIP
Kat-Tun (Akanishi Jin)-LoveJuice
Big Bang-Somebody To Love
SS501-A Song Calling for You (La La La)
Koda Kumi-Physical thing
Capsule-World Of Fantasy
Kan Takahiko-Cerveza
Dexpistols-Bird Of Paradise
Block B-Freeze
2PM-Hot
Orange Caramel-Bangkok City [Epitone Summer Remix]
SHINee-Lucifer
2NE1-Can't Nobody
GG (G-Dragon & Park Myung-soo)-Having An Affair feat. Park Bom
Taar-Oil Money
The Lowbrows-Papa's Got A Brand New Pigbag
Ayumi Hamasaki-Sparkle
Yamashita Tomohisa-Party Don't Stop feat. DJ Dask
Kuroki Meisa-LOL!
Namie Amuro-What A Feeling
JYJ-Empty - DJ Eon remix
T-Ara-Roly-Poly
T-Ara-Roly Poly [Epitone Remix]

*Ji
Jewelry-Vari2ty
Big Bang-Tonight (NeonNite remix by Rex Rowdee)
2NE1-I'm Busy‏
House Rulez-Michael vs Jackson feat. Saph-Fire
House Rulez-P.O.P
Cycheouts Ghost-Jingle 2
LIA-Lips In Lush
Cardz & ENA-Hidden Room
LIA-tsuki warabe (Reese Remix)
Ajapai-What Do You Hear?
DJ Technorch-Schranz X
e.via-Shake!
Psy-Right Now
2NE1-I Am The Best
GD&TOP-High High
2NE1-Follow Me
DJ Doc-I'm A Guy Like This
Big Bang-Crazy Dog
Teriyaki Boyz-Tokyo Drift
Orange Range-ikenai taiyou
Akira Yamaoka-April Fool's Song
Glay-Two Bell Silence
Közi-Honey Vanity
Cycheouts Ghost-Yellow Fantazy
Sunny Hill-Midnight Circus
DJ Doc-One Night
Yoji Biomehanika-Hardstyle Disco
Yoji Biomehanika-Samurai
T-Ara-Bo Peep Bo Peep
FT Island-Hello Hello
Iceman-Shining Collection
Big Bang (Seungri)-Strong Baby

*Case
Kim Hyun Joong-Break Down (feat. Double K)
Namie Amuro-Wild
MBLAQ-Mona Lisa
Akanishi Jin-Bass Go Boom
Block B-Halo
Rain-Hip Song
Verbal-Change Change feat. Nicki Minaj
Se7en-Digital Bounce (feat. T.O.P)
SS501-Deja Vu
Super Junior-Bonamana
PSY-Tell Me Honestly
Chi Chi-Don't Play Around
Kat-Tun-Right Now
The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki-Warp 1.9
Capsule-I Can't Say I Like You
MYSS-Trash Drop My Mind
NEWS-Dancin' in the Secret
Koda Kumi-Pop Diva
SNSD-Hoot
BEAST-Shock
TeddyLoid-Fly Away (El Poco Maro Dubstep Remix)
Kan Takahiko-Smoking Place
Ajapai-Brain
daniwellP-Nyanyanyanyanyanyanya! (UTAU - momonemomo)(Miku cover)
Kyary Pamyu Pamyu-PONPONPON
Namie Amuro-Make It Happen feat. Afterschool
Perfume-Night Flight
Teen Top-Supa Luv
DBSK-Mirotic
Big Bang-Gara Gara GO!!
Hey!Say!JUMP-Time
DBSK-Why? (Keep Your Head Down)
Brave Brothers-Music Award (with Skul1, J-Kyun)
Rhymester-Heat Island feat. Fire Ball
f(x)-NU ABO
SS501-Love Like This (For You)
Secret-Shy Boy
BoA-Energetic

*Ji
Caramell-Caramelldansen (Ryu_ Remix)
Supreme Team-Dang Dang Dang
GD & TOP-Knock Out
2NE1-Clap Your Hands
Hyori Lee-Chitty Chitty Bang Bang (feat. Ceejay of Freshboyz)
Ajapai-Incoming... (Taku Remix)
G-Dragon-Heartbreaker feat. Flo Rida
Super Junior-Sorry, Sorry
Hyna-Taratika
Big Bang-Lollipop Pt.2
G-Dragon-This Love (G.H remix)
CN Blue-I'm A Loner
After School-Bang!

*Case
Captain Funk-Girlfriend
Steve Aoki & Sidney Samson-Wake Up Call
Capsule-MUZiC
MBLAQ-Stay
Kat-Tun-Girls (NTT presented by Junnosuke Taguchi)
Verbal-Black Out feat. Lil' Wayne and Namie Amuro
Wheesung-Insomnia
Uhm Jung Hwa-D.I.S.C.O feat. T.O.P
Ayumi Hamasaki-Rule (80kidz No More Rule Mix)
Yamashita Tomohisa-Friday Night
T.O.P.-Turn It Up
Itou Yukari-anohito



KISTEREM
*FreeSoul (21:00-23:00)
Buck-Tick-Dress
Tomoko Tane-Broken Wings
GPKISM-Desiderium
Boom Boom Satelites-Dive for You
Gothika-Fata Morgana Android
GPKISM-Barathrum (Kalm remix)
2 Bullet-One-Sided
Maximum The Hormone-Shimi
Girugamesh-mouja no koushin
The Gazette-Vortex
OZ-Pressed Flower
Dir en grey-Saku
L'Arc~en~Ciel-Ready Stedy Go
The Gazette-Filth in the Beauty
D'espairsRay-Love is Dead
Maximum The Hormone-Zetsubo Billy
Metronome-Hello
The Gazette-Cockroach
Girugamesh-Evolution
Dir en grey-kodu
Girugamesh-Puzzle
Asian Kung-Fu Generation-After Dark
Matenrou Opera-hiai to Melody
Alice Nine-Rainbows
Nega-Soul Cry
T.M. Revolution-Resonance
Acid Black Cherry-Jigsaw
Girugamesh-S.T.F.U

*Kazuya (23:00-01:00)
Nega-Muddy Cult
Miyavi-Gariben Rock
Dir en grey-Cage
lynch.-Enemy
Mucc-bouzenjishitsu
Rentrer en soi-Protoplasm
Nega-Nameless Alice
Vivid-69-II
Sadie-Juggernaut
the GazettE-Anti Pop
D'espairsRay-Hollow
Dir en grey-Raison d'erte
Girugamesh-goku
Matenrou Opera-Faust
Maximum The Hormone-Falling Jimmy
D-Tightrope
Deluhi-Two Hurt
Sadie-Ice Romancer
the Gazette-Taion
OZ-Lead
the GazettE-Swallowtail on the death valley
Dir en grey-Hageshisa to, Kono Mune no...
Stance Punks-I wanna be
Matenrou Opera-Anomie
Exist Trace-Judea
OZ-Rotate
AnCafe-Cherry Saku Yuuki
Matenrou Opera-Dolce
Dir en Grey-Umbrella
SuG-Love Scream Party
One OK Rock-Dreamer
LM.C-Oh my Juliet
Dir en grey-Child Prey

*FreeSoul (01:00-03:00)
High & Mighty Color-ichiri no hana (Huge Hollow remix)
DJ Sharpnel-Zenon
Umbrella-Olive
DJ Depath&M-project-Ultimate Destruction
DJ Zaiaku-Cicadaz Criez
DJ Sharpnel-Lonly Lonly
Code Geass R2‏ OST-World End (Exit Trance Remix)
Nachtmahr-Tanzdiktator
X-RX-Electric Man (Phosgore Remix)
Studio-X-You Never Get This
Teriyaki Boys-Tokyo Drift (Hard remix)
Rumbletron-L@j
Mizuki Servant-Spiral Drill Power
FTFX-Hey Teacher
Aural Vampire-Darkwave Surfer
X-RX-This Is Rock'n'Roll
Goreshit-Beautiful Loli Thing
DJ T2Kazuya feat. Emma-gekkou
Eisenfunk-Super Space Invaders
Aesthetic Perfection-Schadenfreude
Distatix-Regenerate
Wyndatrage-Cold Massive Blue
Dawn Of Ashes-Flat-line

*Kazuya (03:00-05:00)
Devil May Cry 4 Soundtrack-Baroque And Beats
Detroit Metal City-Maou
Girugamesh-Rocker's
Exist Trace-Ambivalence
lynch.-Evilly
D'espairsRay-Sixty Nine
Girugamesh-owari to mirai
the GazettE-Distress And Coma
Gackt-Redemption
Dir en grey-Obscure
Exist Trace-Rouge
OZ-Detox
Rin-Rin
The Trax-Paradox
the GazettE-Leech
Girugamesh-Dirty Story
D'espairsRay-Forbidden
Miyavi-Shindemo Boogie-Woogie
Metronome-zetsubou san
Adapter-Please Please You
Girugamesh-Beast
D'espairsRay-Death Point
Girugamesh-Smash!!
Gackt-Vanilla
Dir en grey-Agitated Screams of Maggots
The Blue Hearts-Linda linda
Balzac-Ace of Spades
AnCafe-Natsu koi Natsu Game
Miyavi-Are You Ready to Rock
Milky Way-anataboshi