june:d~eth visual party

2003~Június~20:30

Marco Polo Club (Bp. Nyár u. 6)

DJk: d4m4g3 & Case

 

Ezen az estén minden összeesküdött ellenünk. Folyamatosan bukkantak fel a hibák amikből egy is elég lett volna ahhoz, hogy teljesen tönkretegye a partyt... de aztán végül mégsem sikerült olyan rosszul az egész.

Kezdődtek a problémák azzal, hogy miután fél nyolc körül szépen össze lett rakva a hangtechnikai cucc a hangszorókból hallgathatatlanul torzan hangzottak fel a dolgok. d4m4g3 nekiugrott a felszerelésnek, újra lecsekkolt mindent, átdugdosta a vezetékeket, hátha majd úgy működnek. Nem tették. Ekkor kezdtünk el aggódni. Ráadásul közben elkezdtek szállingózni az első vendégek is, kérdezgetve, hogy mi van, meg miért nincs zene. A klub mindkét hangtechnikusa "jaj, most nem érek rá!" felkiáltással válaszolt d4m telefonos érdeklődésre, miszerintis esetleg hajlandóak lennének-e már azért esetleg odafáradni és helyrepofozni a dolgokat. Ráadásul a kábeleket tartalmazó doboz, ami esetleg menthette volna a helyzetet eltünt a helyéről (később a bűféből került elő... hogy miért rakták oda azt soha nem fogunk rájönni..)

Mikor már kezdtük feladni a dolgot Ninth, aki időnként szintén szokott keverni a Marco Polo-ban, mentette meg a helyzetet azzal, hogy rövid telefonálgatás után elszáguldott egy hangtechnikus ismerőséért. Valamikor fél tizenegy tájban értek vissza, a kölyök azonnal nekiugrott a cuccnak és hamarosan megvolt, hogy mi a baj: érintkezési hibás a keverő. Hurrá. Miután át lett kötve a cucc a nagy keverőre (ami bent volt egy sötét sarokban ahol a gombokat max. tapogatással lehetett megtalálni), végre többé-kevésbé jól szóltak a dolgok és tizenegykor, két és félórás csúszással végre el is kezdődhetett a party. Sajnos ezzel pont a party talán legértésebb időszaka veszett el... egy csomó betervezett dolog maradt ki és emiatt inkább a kötelező kedvenceken volt a hangsúly, max. 1-2 újabb kedvenc bukkant fel a playlistekben. A közönség szerencsére roppantmód lelkes és megértő volt és már pont kezdett volna úgy igazán belendülni a dolog mikor jött az újabb katasztrófa: elkezdett ugrálni az egyik CDjátszó. Ráadásul teljesen kiszámíthatatlanul és emiatt megintcsak kimaradt egy halom minden, mintpéldául egy csomó betervezett Laruku és Buck-Tick dal, meghogy még jobb legyen a helyzet a világítással is problémák voltak, így egy idő után az egész buli átalakult amolyan "ücsörgünk, beszélgetünk, meg a háttérben megy valami zene is" hangulatu dologba. Próbálkoztunk még egy ideig, de egy-két lelkes egyénen kívűl már senki semmire nem volt hajlandó mozdulni. De persze ez érthető is volt és az is nagy dolog, hogy eddig kibírták a rengeteg probléma ellenére.

Fél háromkor átadtuk a terepet Ninth-nek, aki a maroknyi jelenlévő Nine Inch Nails rajongónak kedveskedett egy félórát, majd befejezettnek nyilvánítottuk az estet. Némileg letörten baktattam hazafelé és azzal vigasztaltam magam, hogy legalább annyi kiderült, hogy azért lehet ilyen zenékkel embereket lecsalogatni, ha nem is túl sokat (olyan negyvenen ha lehettek..) de azért ez is eredmény, meg, hogy végülis volt azért egy-két jó pillanat és a hangulat azért végig jó maradt.

Annyi viszont biztos, hogy a következő visual party előtt minden szerkezetet bőven időben lecsekkolunk, hogy elkerüljük a hasonló kellemetlen meglepetéseket és reménykedünk, hogy az is olyan jól fog sikerülni mint ahogy az első, áprilisi party.

Playlistek (dőlt betűvel a nem japán zenék)

d4m4g3 #1
Gackt-Oasis
Maschera-Message
Gackt-Vanilla
Luna Sea-Desire
Pierrot-Agitator
Eve Of Destiny-Nervous and Innocence
Nine Inch Nails-Sin
Zilch-Pose
OHGR-Water
Malice Mizer-S-Conscious
Gackt-Another World
Buck-Tick-My Fuckin' Valentine
Front Line Assembly-Black Planet
Nine Inch Nails-Closer
Terminal Choice-Be Like Me (radio edit)
Malice Mizer-Beast of Blood

Case #1
cali=gari-187
Pierrot-Nonai Moruhine
Siam Shade-No! Marionette
Malice Mizer-gekka no yosonkyoku
Dir en grey-MASK
X-Japan-Scars
L'Arc~en~Ciel-shinshoku ~lose control~
Deine Lakaien-Generators
Baiser-Four Seasons
Cinema Strange-Catacomb Kittens
hide-genkai haratsu
Vidoll-shasei sankai narcolepsy
Aliene Ma'riage-[gyaku] ~norowareta orugooru no naka de xxx~ (Hold Your Key version)

d4m4g3 #2
Ministry-N.W.O.
Die Krupps-Fire!
Uzumaki-To Fuck
Luna Sea-I For You
Dir en grey-Raison d'Etre
Dope Headz-Freak Out
OHGR-Pore
Nine Inch Nails-Terrible Lie
Malice Mizer-Shiroi Hada Ni Kuru..
Derail-Leaves
Luna Sea-Desire
X-Japan-X
Velvet Eden-La Fin

Case #2
Pierrot-MAD SKY
Buck-Tick-D.T.D
Dir en grey-Myaku
Malice Mizer-Bel Air
emmurée-love letter
Velvet Eden-SAD MASK
Dir en grey-Schwein no Isu

Ninth #1
(nincs playlist)

Kapcsolódó linkek:
LD-50: Képek és party-report a beszámolók rovatában.