Nippon Shoxx #9
JRock / Visual-kei Party

2008~Június~07 - 21:00

Kék Yuk (Bp. Fényes Adolf utca 28)

DJk: Case & Ji-chan

 

Köszönhetően az elöző pár stabilan zsúfolt buliknak, átköltöztünk a Vörös Yuk nagyobb testvérébe, a Kék Yukba és részben ennek a helyváltásnak is köszönhetően sikerült az utóbbi idők egyik legjobb NS partyját összehozni. Az előző két buli alatt sokan panaszkodtak a hely rossz akusztikája miatt, hogy igazából csak a színpad előtt, a tánctéren lehetett normálisan hallani a zenét, mert az attól szinte teljesen különálló, ücsörgős és bár részbe csak valami egybefüggő, szinte áthatolhatatlan hangmassza jutott el, de a költözéssel ez a probléma is megoldódott. A Vörös Yuk nagyszerűen alkalmas kisebb koncertekre (most is valami grind core / crust banda játszott ott, mikor átvágtunk rajta még nyitás előtt), de olyan bulikra, ahol nem mindenki a színpad előtt nyüzsög, nem igazán megfelelő, mivel az elrendezése miatt menthetetlenül torz lesz a hang a kinti részeken. Mivel a Kékben a táncteret és a foteles, bárpultos szekciót igazából csak egy oszlopsor választja el, így ilyen gond ott nincs, ráadásul a hangtechnika alapból sokkal komolyabb, így egyébként is sokkal tisztábban szólt minden, nomeg, a tánctér is nagyobb és jobban átjárható, vagyis a tömegnyomor feeling sem jelentkezett annyira.

Egyébként furcsa dolog volt kicsit a Kék Yukat birtokba venni... Közel négy évvel ezelőtt, még bőven az MPC-s időkben, a LD50.hu szervezte első Kollektíván tettek a vk bulik itt egy látogatást; akkor a kisterem volt a mienk és ott is simán elfértünk, mostanra már viszont könnyedén megtöltöttük az egész klubot, a kisteremből pedig amolyan ücsörgős, beszélgetős chill-out zóna lett. Egyébként újra sikerült csúcsot döntenünk és most még többen voltunk, mint legutóbbi, vagyis még mindig sikerül minden egyes alkalommal rákontrázni a korábbi rekordokra. A közönség egyébként elég vegyes volt, persze a többség most is a megszokott arcokból állt, de letévedtek olyanok is, akik valószˇnüleg inkább csak kósza érdeklődők voltak, plusz páran átjöttek a Vörösből is, amikor ott végetért az extrém-metal móka. Nomeg míg legutóbb még véletlenül szerveződött pont a buli napjára a Mondo fórumtalálka, most már direkt ekkorra lett időzítve és úgy tünik ebből hagyomány lesz, nomeg abból is, hogy a délutáni móka után a társaság nagy része a buliban köt ki.

Az egyetlen dolog ami veszélyeztethette volna a buli sikerét, az időjárás volt, merthogy egész nap hol eleredt, hol elállt az eső, de szerencsére ez sem tartott távol senkit. Mikor mi megérkeztünk még relatíve jó idő volt, de nem sokkal később, pont mikorra egyre többek gyültek össze kint a bejárat előtt, újfent zuhogni kezdett, így igyekeztünk gyorsan összepakolni mindent és amint kész lettünk, azonnal ki is lett nyitva a klub, hogy ne kelljen kint áznia a várakozóknak. Amiíg beállítottuk a hangot, meg míg szállíngózott lefele a nép, szokás szerint mindenféle random zenék mentek a dubstep-től a dancehall-ig, majd a Dir en grey féle Myaku remix-el elkezdődött maga a buli. Most kivételesen nem volt semmi pluszprogram, pontosabban az volt a pluszprogram, hogy nem volt pluszprogram... vagyis most kezdéstől hajnalig csak zene volt, bármiféle megszakítások és kitérők nélkül, hogy végre, mannyire lehetséges, minden beleférjen, ami máskor ki szokott maradni. Olyan elhatározással indultam neki az estének, hogy most, amennyire ez lehetséges, megpóbálunk egy olyan partyt összehozni, ami hozza azt a hangulatot, ami a régi Marco Polo Clubbos kis összejöveteleken volt jellemző. No persze ez igazából lehetetlen vállalkozás volt, mert azóta rengeteg minden változott, más a hely, mások a zenei elvárások, nomeg persze sokat változott, mindenekelőtt jócskán megnövekedett a közönség is. Azonban ettől függetlenül egész jól sikeredett a dolog és nagyjából sikerült eltalálni a megfelelő arányt az újabb és a régi közkedvencek közt, valamint sok előadótól végre nem a kicsit már elcsépelt számok mentek, hanem olyanok, amik eddig ritkábban kerültek elő. Emiatt nem volt most péladául Gackt: Vanilla sem, ami évek óta minden egyes buliban elhangzott és jópáran kérték, hogy legyen végre egyszer egy olyan alkalom, amikor kimarad. Remélhetőleg a hiánya senkit nem zavart különösebben, meg legközelebb esélyes, hogy úgyis megint előkerül, de sokak szerint kifejezetten üditően hatott, hogy most ez, plusz még néhány más, kissé talán túl gyakran játszott darab nem hangzott el. Előkerült ellenben a gyönyörűséges misshitsu a Buck-Tick-től, amire az első reakció pár meglepett pillantás volt, hogy mit keres egy ilyen szám a sok ugri-bugri bulizós darab közt, de aztán gyorsan elkapott a hangulat mindenkit és megtelt a terem lassúzó párokkal. Mindeközben Ji szettjei alatt megvoltak a szokásos koreai kikacsintások, a Tokyo Drift betétdal, előkerült egy Sex Machineguns szám is, ami már nagyon rég nem bukkant fel egyik buliban sem, nomeg persze ő is próbált a lehető legtöbbet bepakolni a szokás szerint tömegével érkező számkérések közül.

Köszönhetően a nagy tömegnek, az elvileg hivatalos négy órai befejezés helyett újra hosszabbíthattunk, így majdnem ötig elhúztuk a bulit, majd a megszokott retró-befejezés után összekaptuk magunkat és elindultunk hazafele, szerencsére újra elkapva egy esőmentes időszakot. Összességében megint sikerült egy nagyon jól sikerült kis bulit összehozni és remélhetőleg a folytatás is legalább ennyire jól sül majd el, főleg, hogy a következő, július 12.-i Nippon Shoxx, melynek újra a Kék Yuk ad helyt, immár a tizedik lesz ezen a néven és mindenféle extrákkal és meglepetésekkel is készülünk a nagy alkalomra. Ezután kicsit szabadságra megy majd a bulisorozat, részben azért mert augusztusban nyáriszünetel a Yuk is, de egyrészt ősszel természetesen jön majd a folytatás, másrészt nagyon úgy néz ki, hogy az augusztust sem kell majd buli nélkül kibírni, de erről majd csak kicsit később lesz infó bővebben.

Klikk a nagyobb verzióért:

Kapcsolódó linkek:
Kék Yuk/Vörös Yuk

Nippon Groove @ MySpace (a galéria részben az összes korábbi party flyerével)


 


Tracklista:

*Case
Goth-Trad-Back To Chill
SKE-Devil's Whistle (demo)
Co-Fusion-Rink
Numb-jyu
Fire Ball-City Jack
D.M.C-D.M.C
Karia Nomoto-Rock Steady
Captain Funk-Twist and Shout
Dir en grey-Myaku [8.5 convert]
Versailles-Shout & Bites
D-Birth
Merry-haraiso
Gazette-sentimental na onigokko
Alice nine.-Q
emmurée-taihai Romance
LM.C-Bell the Cat
Girugamesh-[goku]
Kaya-oka
Buck-Tick-kimi no Vanilla
hide-Pink Spider
Gackt-Oasis (Mars Version)
The Piass-ejiki
DéspairsRay-Garnet

*Ji-chan
The Candy Spooky Theater-Parade
Demonoid 13-Sinister Circle
Aural Vampire-Murealism
DJ Technorch-Japanese Hardcore
Hunter-The Beauty and the Beat (Rebel-D-Rmx by DJ D)
Malice Mizer-Color Me Blood Red
Malice Mizer-Beast Of Blood
The Candy Spooky Theater-Nightmare
One OK Rock-Keep It Real
Teriyaki Boyz-Tokyo Drift
Koda Kumi-But
1Tym-Bus
DBSK-Tri-Angle
Sadie-meisai
Gazette-$ocial Riot Machine
Mucc-bouzen jishitsu
Sex Machineguns-aikoso subete

*Case
Guru Guru Eigakan-utae! catarushis!!
X-Japan-Scars
Deathgaze-Chaos
Versailles-Zombie
UnsraW--9-
AnCafe-Maple Gunman
L'Arc~en~Ciel-Heaven's Drive
Sads-Freeze (Mix #2)
Merry-yasashisa Kid
Luna Sea-Rosier
Buck-Tick-misshitsu
Malice Mizer-Au revoir
Maximum The Hormone-What's Up, People!!
J-Break
Rhymester-Heat Island feat. Fire Ball
Kat-Tun-She Said
Phantasmagoria-shinsokyoku -Variant Jihad-
Crazy Ken Band-Monster Speed
Gazette-Filth in the Beauty
Girugamesh-Jarring Fly
Alice nine.-Velvet
Euthanasie-Delusions a go go!!
Baal-Vermin

*Ji-chan
SuG-Love Scream Party
ZZ-Be Survivor
m.c.A.T.-Bomb A Head! V
Tank-KO One
NEWS-sayaendo
Fahrenheit-chu shen ru hua
Gazette-Anti Pop
Dir en grey-New Age Culture
Miyavi-shindemo Boogie-Woogie
DéspairsRay-Maverick
Luinspear-Luvis
Matenrou Opera-honey drop
lynch.-Enemy
Vidoll-kichigai TV
Acid-Darling
Gazette-No.666
Seo Taiji-Internet War
Miyavi-Kabuki danshi
An Cafe-Duck no Magical Adventure
One OK Rock-karasu
Jealkb-Metronome
Dir en grey-Child Prey
Metronome-mittsu kazoero
Lee Jung Hyun-wa
Teriyaki Boyz-Tokyo Drift

*Case
Koda Kumi-Heat feat Megaryu
Namie Amuro-WoWa
Aural Vampire-Economical Animal Superstar
DéspairsRay-Closer To Ideal
Gackt-Lust For Blood
L'Arc~en~Ciel-kasou
Merry-Japanese Modernist
Maximum The Hormone-zetsubo Billy
Kat-Tun-Hell, No
LM.C-Oh My Juliet
An Cafe-koritsu Hospital
Asian Kung-Fu Generation-haruka kanata
Buck-Tick-mienai mono wo miyou to suru gokai subete gokai da

*Ji-chan
DBSK-Oh
Shinhwa-Oh! (New Club Mix)
Lexy-Eh song hee
DBSK-Rising Sun
Bathtub Shitter-Fuck Hip Raper
Gazette-Maximum Impulse
lynch.-Unknown Lost a Beauty
1Tym-Headed That Way

*Case
Dir en grey-Dozing Green
Közi-Incoherents
Malice Mizer-S-Conscious
BAAL-Bloody_Logic_Communication
Maximum The Hormone-chu chu Lovely...
Dir en grey-Mask
Sads-Hello
Buck-Tick-Iconoclasm
Merry-Japanese Modernist -Takeshi remix version-
DéspairsRay-Hollow
Kiyoshi Hikawa-Kiyoshi no zundoko bushi
The Peanuts-Johnny Angel