szerkesztő: Case
tárhely:
alapítva: 2002.11.28
böngésző: IE 5+ és Firefox alatt garantáltan működik minden, de más programokat használóktól sem érkezett eddig panasz.
felhasznált programok: FrontPage, PhotoShop, meg még ez-az.
felbontás: minimum 800x600
képek: A koncertbeszámolók képei saját készítésűek, ha azokat szeretné valaki használni máshol, akkor légyszíves dobjon előtte egy email-t. Az egyéb képek többnyire különböző japán zenei magazinokból (Fool's Mate, Shoxx, CDData, stb..), CD boritókból és egyéb kiadványokból származnak. A fanart szekcióban található rajzok pedig természetesen mind az alkotók beleegyezésével kerültek fel és máshol történő felhasználásukhoz szintén szükséges az alkotó engedélye.
írások:

Az oldalon szereplő irások mindegyike a szerzők tulajdonát képezi. Az írások, vagy azok részleteinek felhasználása csak a szerző előzetes beleegyezése után történhet.
Bármilyen ezzel kapcsolatos kérdést, kérést emailben kéretik eljuttatni hozzám.

az oldalról: Az oldal tervezgetés szinten még valamikor 2000-2001ben indult, akkor még szinte csak a magam szórakoztatására akartam elkészíteni, nomeg arra az esetre hátha esetleg valaki felfigyel rá és érdeklődni kezd a téma iránt. Aztán szépen halasztódott a dolog és habár néha-néha nekiugrottam és megírtam ezt-azt, vagy éppen a layoutot készítgettem igazi haladás nem nagyon volt és a netre soha nem került ki belőle semmi.
Azonban idővel egyre többen kezdtek érdeklődni a japán zenék iránt és egyre inkább reális szükségletté vált egy a témával foglalkozó magyar nyelvű website. Ez elég inspirációt adott ahhoz, hogy végre komolyan nekiálljak az oldalkészítésnek és végül 2002 november 28-án felkerült a netre az oldal első verziója. Az ezutáni hetek a hibák javításával és kisebb átalakításokkal teltek, elindult a fórum, le lett cserélve a főoldal és az év végére kialakult az akkor még egy L'Arc~en~Ciel szám után Blurry Eyes-nak nevezett oldal jóidőre tartósnak bizonyuló arculata.
Ahogy gyarapodott a tartalom és szaporodtak a rovatok, valamint a régi kinézet is kezdett némileg unalmassá válni, egyre inkább aktuálissá vált egy kisebb design átalakítás, valamint elhatároztam magam végre, hogy meg kell csinálni amin már jóideje gondolkodtam és át kell nevezni az oldalt valami olyan névre aminek az eredete nem csak bennfentesek számára ismert és amelyből külön magyarázat nélkül is ki lehet következtetni, hogy miről szól az oldal. Így készült el a Sound Of Japan.hu, amely 2003 szeptember 17-én indult el saját domain alatt. Azóta volt pár újabb designváltás, beindult több új szekció, kibővült az oldal egy webshoppal, a 2003 óta futó bulisorozat mellett beindult a koncertszervezés is, az oldal és a fórum látogatottsága pedig folyamatosan nő azóta is.
**
A cikkek olvasgatása előtt ajánlott átfutni az alapfogalmak és szakkifejezések kis gyűjteményét, mert azok ismerete nélkűl nem biztos, hogy minden érthető a tőbbi szekcióban. Remélem sokaknak lesz hasznos az oldal a továbbiakban is és jó kiinduolópontként szolgál majd az ismerkedéshez a japán zenei színtérrel. Bármiféle tanácsot, ötletet, korrekciót pedig természetesen szivesen fogadok emailben vagy a fórumon.

Thx for everything: Pure Energy's Music Station, PAM, Inertia, H-Ri

Layout v.4.0