Főoldal » Hírek, KPop » KCON 2016 France: Block B, BTS, f(x), SHINee, F.T. Island és IOI Párizsban!

KCON 2016 France: Block B, BTS, f(x), SHINee, F.T. Island és IOI Párizsban!

Az első európai KPop koncertek idején az ügynökségek még inkább a többfellépős mini-fesztiválokban gondolkodtak: ilyen volt a 2011-es párizsi Mnet SMTOWN LIVE (f(x), SNSD, Shinee, Super Junior, DBSK) és londoni United Cube Concert (Beast, 4Minute, G.NA), majd egy évvel később a Music Bank World Tour (SNSD, SHINee, 2PM, Beast, 4Minute, Sistar, T-Ara, U-Kiss) újfent Párizsban. Ezek után azonban a csapatok inkább rászoktak az egyfellépős koncertekre, majd a Teen Top 2013-as sikerei után a rövidebb turnékra és habár volt még próbálkozás mini-fesztiválokkal is, de ezek botrányos keretek közt befuccsoltak (Düsseldorf 2014 / Rotterdam 2015). Azonban csak Európában szorult ez a formártum ennyire a háttérbe, máshol több ilyesmit is összehoztak és ezek közül a legsikeresebb a Japánban és Amerikában évek óta megrendezett KCON volt… ami most Párizsba érkezik!

Már csak emiatt a sokéves háttér miatt is biztosnak tűnik, hogy ez nem fuccsol be majd úgy mint a két legutóbbi próbálkozás, nomeg amiatt is, hogy az esemény mögött a világ legnagyobb koncertszervező cége, a Live Nation áll. A fellépők listája finoman szólva is impresszív:
Block B, BTS, f(x), SHINee, F.T. Island, plusz egy újonc, a Produce 101 tévéműsorban startolt, a CJ E&M alá tartozó lánycsapat, az I.O.I. Az esemény műsorvezetője pedig a Super Junior-ból ismert Leeteuk lesz.
A helyszín az Accor Hotels Arena lesz, a dátum pedig 2016 június 2 és ezutóbbi az egész egyetlen szépséghibája, merthogy ez egy csütörtöki nap, ami némileg megnehezítheti azoknak a dolgát, akik külföldről utaznának a koncretre (főleg, hogy az még ráadásul viszgaidőszak is sok helyen). A pontos jegyárakat még nem tudni, de elvileg április 29-én startol az árusítás itt: livenation.fr. (facebook event itt)

 

 

 

kcon2016

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB