Főoldal » Feature, KPop, SoundOfJapan+ hírek » MINI KÉRDŐÍV: HAZAI KPOP KONCERT

MINI KÉRDŐÍV: HAZAI KPOP KONCERT

whatKérnénk titeket, hogy válaszoljatok az alábbi két kérdésre, valamint, hogy ezt a linket osszátok meg, vagy küldjétek tovább olyanoknak, akiket érdekel a téma.

A két kérdés egy esetleges hazai KPop koncerttel kapcsolatos, kérnénk, hogy a válasz előtt a leírásokat is olvassátok végig. És még mielőtt bárki túlzott izgalomba esne: ez egyelőre csak egy általános felmérés, nincs semmi tétje, viszont a későbbiekben valamikor majd nagyon is lényeges lehet. Ezért lenne fontos (nekünk és nektek is), hogy tényleg végiggondoltan válaszoljatok. Köszönjük!

A JEGYÁRAK
Ti mit tartanátok reális, számotokra kifizethető jegyárnak egy nagyobbszabású itthoni KPop koncertért?
Egy koncert költségei (sajnos) itthon is pont ugyanannyiba kerülnek, mint nyugaton (sőt, a világelső ÁFA százalékunk miatt akár többe is) így viszonyításképpen itt van néhány tipikus külföldi ár az utóbbi időből:

* VIXX Olaszország: 49 EUR (15.000 Ft) / VIP: 79 EUR (24.000 Ft) / meet&greet: 119 EUR (36.000 Ft)
* LEDApple Németország: 41 EUR (12.500 Ft)
* LEDApple Olaszország: 30 EUR (9.000 Ft) / VIP: 65 EUR (20.000 Ft)/ meet&greet: 89 EUR (27.000 Ft)
* Teen Top Németország: 69.90 EUR (21.000 Ft) / VIP: 89.90 EUR (27.000 EUR)
* Infinite London: 79 GBP (29.000 Ft) / early entry+presents: 180 GBP (66.000 Ft)
* CNBlue London: álló: 45 GBP (16.500 Ft) / ülő: 55 GBP (20.000 Ft)

Az alábbi árak a normál belépőkre vonatkoznak:
[yop_poll id=”3″]

A FELLÉPŐK
Itt pedig azt kérnénk, hogy írjátok meg, milyen KPop előadókat látnátok legszívesebben itthon. Viszont:
Egyrészt maradjunk a realitások talaján és SM és YG előadókat (Super Junior, Big Bang, SHINee, 2NE1, EXO, DBSK, stb – magyarázat alul, a kommentek közt) kérjük NE írjatok a listába. :) Rajtuk kívűl minden jöhet, ami KPop.
Másrészt ez egy szimpla felmérés, nem közönségszavazás, vagyis ha mind a 15 helyre beírod ugyanazt vagy egymás után százszor kitöltöd a kérdőívet, akkor sem lesz nagyobb esély arra, hogy az jön akit te akarsz. :P (És a sorrend nem számít, csak automatikusan számozva vannak a sorok.)
[yop_poll id=”4″]

Köszönjük a segítséget!
SoundOfJapan+

56 komment

 1. avatar Hwang Heera says:

  a 2ne1 ; bigbang ; exo miért nem lehet??

  • avatar Shinji says:

   Mert rohadt drága lenne a legrosszabb elheylezkedésű jegy is, emelett nekik nem érné meg ilyen kis közönségnek előadni. Egyértelműen.

  • avatar Case says:

   Mert nem reális, hogy ilyen előadók a London-Párizs tengelyt leszámítva akárhova eljöjjenek Európába a következő pár évben. Nem beszélve arról, hogy a jegyár olyan kategóriában lenne, amit nagyon kevesen tudnának megfizetni (a londoni Big Bang kb. olyan árban volt, mint a fenti listában az Infinite) és a szervezésnek is olyan költségei lennének, amit nem vállalna be senki az említett két városon kívűl, ahol van akkora közönség, ami erre alapot ad.

 2. avatar Nédó Bernadett says:

  Ha taláááán egyszer úúúgy alakulna, akkor őket szeretném látni és hallani:) Köszönööömmm^^

 3. avatar Braun Brigitta says:

  Ha egyszer tényleg rájönnek, hogy a világ nem csak Ázsia, akkor én őket szeretném nagyon de nagyon élőben látni/hallani.

 4. avatar Nagyné Pintér Zsuzsa says:

  Jó kezdeményezés! Sok sikert!

 5. avatar Viktória says:

  A SHINee miért nem jöhet!!!!!ㅠ.ㅠ

  • avatar Soomin says:

   Ha ismernéd a kérdőjelet, és a FELSZÓLÍTÁSBÓL KÉRDÉST csináltál volna, biztos, hogy válaszolt volna már valaki :)

  • avatar Gönczi Edit says:

   Kedvenc bandám <3 örülnék ha egyszer jönnének a közelbe *—–* náluk nem érdekelne ha nem Magyarországra de jöjjenek a közelbe T…T

 6. avatar Chizuka:'D says:

  Caaaaaaaaseeeeee hozd a Nine Musest KÉRLEKKKKK :,D hadd keérjem meg Ryu Sera kezét :D vagy a Girls Dayt & Brown Eyed Girls

 7. avatar Rebi says:

  Egy 4minute koncertért vagy akár egy United Cube-ért is ölnék haha T_T

 8. avatar Erika says:

  Most még csak álom, de nem megvalósíthatatlan….. ez a kérdőív kezdésnek nem rossz :-)

 9. avatar Éva says:

  Elsőre amúgy tényleg logikusnak tűnik, hogy nem érné meg ide jönniük pl. a népszerű SM-es bandáknak, de jobban meggondolva Gackt vagy Miyavi se kisebb hírű és népszerűségű, mint pl a SuJu, akiket valójában szeretnék itt látni, és akikért tényleg a föld alól is előkaparnám a jegyárat, és az említett japán előadóknak se volt gond eljönni, és Gackt azt mondta, szeretnének visszajönni még.

  Szóval nekem kicsit elgondolkoztató lenne, hogy olyat próbáljak meghívni, aki olcsóbb, de lehet, hogy azt mondom, hogy értük nem adom ki azt a 15.000 forintot, míg a Super Juniorra lehet, hogy kiadom a dupláját, tripláját. Nem mintha jelenleg bármelyik reális lenne, de ha a többet nem tudom kispórolni a jobbra, akkor a kevesebbet se fogom kidobni a kevésbé szeretettre.

  Másfelől a felvetés inkább csak magyarokban gondolkozik, de például a Szigetnek hány százaléka is szokott magyar lenni? Elég, ha híre megy, hogy “SuJu koncert Budapesten!”, és fél Európa itt lesz. Jó reklám kis fővárosunknak :D

  • avatar Case says:

   Nem egy kategória a kettő, mivel Gackt és Miyavi is turnézni jött Európába, ellenben az SM / YG az a kategória, mint (maradva a JRock példánál) a L’Arc~en~Ciel vagy a Luna Sea, akiknél abból áll a világtuné, hogy adnak kontinensenként egy koncertet. Ilyen volt ugye a párizsi SM Town vagy a londoni Big Bang. És, habár ahogy írtad te is, egy ilyen koncertnél egész EUból utaznak a helyszínre az emberek, de nekik így is sokkal jobban megéri, meg sokkal biztonságosabb az azt egy helyszín olyan városba rakni ahol már alapból megvan a fizetőképes közönség nagy része. Mert itthon, bármennyire is szeretik a Big Bang-es, SHINee-t, EXO-t, stb. nem sokan tudnának kifizetni rájuk 30ezret.

   • avatar Éva says:

    Persze, ez az álláspont is érthető, de továbbra is azt mondom, hogy aki a kedvencére nem tud összeszedni 30-at, az egy kevésbé kedvencre se fog 15-öt. Az alatt meg nem hiszem, hogy összejönne, legalábbis 10e alatt.
    Gackt 10ezer volt, és az Európai turné volt a YFC-vel, nem egy koncertet adtak egész Európában. Szóval akár egy Európa-körüli SuperShow-t is el tudnék képzelni ^^
    Vagy ha tágabb értelemben vesszük, és visszatérünk a Sziget és hasonló rendezvények példájára, ha a Korn, Nightwish meg ilyenek is eljöttek csak erre…

    • avatar Case says:

     De Gackt, aki turnézni jött továbbra sem az a kategória, mint egy SuJu vagy Big Bang, akik nem turnézni jönnek, hanem adnak egy koncertet és ennyi. És a 10ezres jegy sem az a kategória, mint a 30ezres. Nekik egészen egyszerűen nem éri meg többre idejöni, mint egy, maximum két koncert, nékunk pedig nincs meg sem mennyiségben, sem fizetőképességben a közönség hozzá, hogy itt legyen az az egy koncert.
     A fesztivál pedig már csak azért sem jó példa, mert ott nem a koncertek miatt utaznak ide tömegével a külföldiek (főleg nem egy darab másfél órás koncert miatt), hanem az egy hetes tömény fesztiválélmény miatt.

     • avatar Éva says:

      Nem tudom, nekem ez pesszimista hozzáállásnak tűnik :) Szerintem Shakira se turnézni jött ide, amikor volt egy egyszeri koncertje, meg lehetne találni példákat, csak a magyarok szeretnek félni attól, hogy nagyobbat lépjenek, mert tény, hogy elég nagy a bukás százalékos esélye. De az elsöprő sikeré is. Szerintem a SuJu rajongótábora olyan szintű, hogy a gazdagabb országokban élőknek nem számít, hogy csak egy koncert, ők nem fesztiválélményért képesek őket országról országra követni, hanem a srácokért magukért :)
      (persze csak azért írom a SuJut, mert én értük “rabolnék bankot” is, de ugyanez a helyzet gondolom a Bigbanggel meg a többivel)

  • avatar Moncsa says:

   Teljesen egyetértek! Az én nagy kedvenceim is főként pont a kérdéses 2 “cégtől” vannak. Olyanokért, akiket kevésbé szeretek nem fogom “kidobni” a kemény munkával megszerzett pénzemet. Arról nem beszélve, hogy a SUJU esetében pl. azzal is számítani lehet, hogy több tag, nagyobb rajongótábor! :) Ráadásul a Sziget-es nézőponttal is teljesen egyetértek, de nem a Sziget az egyetlen hasonló rendezvén kis hazánkban! :)

   • avatar Éva says:

    Köszi :) Én amúgy egy falunyi méretű kis városban lakok, de volt itt nekünk régen egy Wanted fesztiválunk, és ide is eljött a Clawfinger meg hasonlók.

    • avatar Case says:

     Node egy fesztivál teljesen más, mint egy szólókoncert és egy KPop banda nem fog eljönni egy fesztiválra. nem az a közönség, nem az a közeg, nem aza költségvetés. Egyik félnek sem érné meg a dolog.

     • avatar Éva says:

      Pedig milyen álomba illő lenne, ha egyszer piás punkok helyett józan k-popperek tombolnának egy fesztiválon :D

 10. avatar Alexandra says:

  Sajnos ha jönnének is nagyon drága lenne ._. Pedig oylan jó, hogy J-rcok előadók jönnek és pl ismerősöm Miyavira vett jegyet 6000 körül ami tök jó ár, de olyan 10ezer körül még simán rászánnék, ha csak pestre kellene menni, külföldre nagyon drága lenne, oylan jó lenne ha ide is jönnének, mondjuk legvalószinűbbnek egy rookie groupot tartok, pedig bigbangnek vagy EXOnak rohadtul örülnék, mondjjuk azért a B.a.P sem lenne rossz, és arra jó esélyünk van > < Ha bnem is magyarországon, de egy bigbang koncertre tuti eljutok még i-i ♥

 11. avatar Makkné says:

  Jaj baszki, nem olvastam az apró betűst, és véletlenül beleírtam a BB-t, Sujut etc. >.< ne haragudjatok!!!!!

 12. avatar Ayumi says:

  Nagyon remélem hogy sikerül *-* ♥ Egy álmom válna valóra ^^ ♥

 13. avatar suguri says:

  Óó, én örülnék még néhány jpop koncertnek is, sőt! >< Pl. Arashi (igen TwT), KAT-TUN, YamaPi, SEKAI NO OWARI (!!!) vagy Acid Black Cherry.. (bár ő nem jpop, de jó lenne **)

  Ha a fenti eshetőségekről tudnátok valamilyen információt adni, nagyon megköszönném. :)

  • avatar Case says:

   Ezekre sok esély nincs szerintem, a Johnny’s elöadóknak nem igazán piac Európa. Mondjuk egy ABC turné nem feltétlen lenne hülyeség, de nem tudok róla, hogy lenne bármi ilyen terv.

 14. avatar Ginnydjd says:

  Én is egyetértek többekkel. Ha egy kevésbé kedvenc csapat jönne, nem valószínű, hogy kifizetnék annyi pénzt a jegyért, de a kedvenceimre, tuti, hogy a föld alól is előkaparnám. Kedvencek alatt értsd: SuJu, Exo, B2st, 2AM, Ft Island, vagy Ayumi Hamasaki, Arashi. Épp ezért nem is töltöm ki a kérdőívet, mert így feleslegesnek tartom. De remélem azért még megérjük, hogy lesz nálunk Kpop koncert. ^^

 15. avatar Viki says:

  én viszont azokkal nem értek egyet akik azt mondják hogy a 2 nagy cég bandái miatt kifizetne 30ezret de a kisebbekért mondjuk 10ezret nem. Szerintem nem így kéne hozzáállni hanem örülni kéne bárki is jön és minnél többen menni hátha később jön más is.

 16. avatar Sophie says:

  Én nagyon örülnék neki ha Beast jönne Európába kb. bárhova de főleg Közép-Európába, mert arra biztos hogy elmennék akármennyibe kerüljön is ^ ^ ♥
  Imááádom őket ☺ ♥ ♥ ♥ ☺

 17. avatar Nóra says:

  SHINee-t szívesen látnám itt :)

 18. avatar edythhh says:

  JYJ, Bi Rain, MBLAQ, Beast, tuti ott lennék!!!!! :D

 19. avatar mimi says:

  BTS!!!! <3

 20. avatar Vikkancs says:

  NU’EST, BTS, B.A.P. , Teen Top.
  A jegyek árát megfizethetőnek tartom, habár azért azt is figyelembe kell venni hogy kevésbé népszerű bandákról beszélünk (természetesen a tehetségük van olyan nagy mint egy SuJu-é vagy Big Bang-é), de a rajongók meg vészesen sokan vannak. Én remélem hogy sikerrel fogunk járni, de már csak az ötlet is éppen elég örömet szerzett, köszönöm szépen a lehetőséget!

 21. avatar Suyoung says:

  Szerintem egy Nu’est nagyon jó lenne*-*

 22. avatar Eszter says:

  BTS koncert nagyon jó lenne :3
  Már nagyobb körökben is érdekelt a banda. meg a k-pop is :)
  És szerintem elégsokan ellátogatnának a koncertre.

 23. avatar Anna says:

  BTS vagy Got7, de inkább BTS. a 25 000 pedig simán reális. Mert az amerikai fellépők sem jönnek kevesebbért, a Szigetre sem lehet nagyon bejutni kevesebből, ami megérni, szóval az az alap, hogy ennyi a jegy. Mi legalábbis a 10-15 fős baráti körben ennyivel számolunk és gyűjtünk.

 24. avatar Viki says:

  B.A.P., Boyfriend, Vixx,Nu’est, bármelyik jöhet.

 25. avatar tünci says:

  mostanában nm lesz semmi? ami itt vagy a közelben lenne pl:got7 ?
  mert a bátyám volt a szigeten hollywood undead koncerten és azt mondta h 6000-be került

 26. avatar Cassy says:

  Egy BTS koncertre én is szívesen elmennék bármennyibe is kerül. És ha úgy nézzük, akkor szerintem erre nem is kell sokat várni, mert már üzentek a magyar rajongóknak!! 😁

 27. avatar Szilu says:

  BTS,BTS,BTS aztán got7 bap exo cnblue

 28. avatar jázmin says:

  BTS , VIXX , Infinite , got7 ( kár hogy EXO és a BIGBANG és a SHINee nem jöhet! :( )
  amugy mivel nem járnak ide olyan gyakran k-pop bandák ….összetesszük a kezünket ha jön 10 évente max 5 banda ….ezért én árban max 40.000-ret adnék(szerintem jó árban vannak a jegyek )

 29. avatar Micuko says:

  B.A.P., Super Junior,..stb. Szerintem mindenki megadná a jegyért 15-20 ezer forintot is, de ha koncertet szerveznek, az lehetőleg szombatra tegyék, mert akkor sokkal többen fognak elmenni.

 30. avatar Réczi Laura says:

  Bts vagy Got7 lenne az álom😍

 31. avatar Hangi says:

  Én az összes felsorolt bandát imádom es a pénz nem számít, hisz egyszer élünk. 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

 32. avatar A.R.M.Y. says:

  BTS <3<3<3 Olyan jó lenne végre egy koncert tőlük. 15-20 ezer Ft-os árat el tudok képzelni

 33. avatar Ficpok says:

  BTS koncert Európában!!! Bécsben vagy Budapesten legyen! 15-20 ezer Ft-s jegyek egész elfogadhatóak.

 34. avatar Angel says:

  Én szeretném ha lenne vixx mert a jegyse kerülne olyan nagyon sokba és én imádom őket😍😍

 35. avatar Reka says:

  Nagyon nagyon nagyon szeretném ha a GOT7 jönne Magyarországra!!! Bármit megtennék értük…

 36. avatar L.I.O. says:

  1. GOT7 2. BTS 3. Loona 4. Stray Kids

 37. avatar Felix says:

  Stray kids, BTS, Got7, Monsta X. Csodálkozom, hogy a Monsta X-et eddig nem nagyon írták :/

  • avatar Case says:

   A Monsta X 2015-ben debütált, ez pedig egy 2014-es kérdőív (amit azelőtt csináltunk, hogy leszerveztük volna az első pár hazai K-Pop koncertet).

 38. avatar Jisoo says:

  Blackpink
  Twice
  Itzy
  Exid
  Everglow
  Chungha
  Sunmi
  BTS
  Stray Kids
  Apink

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB