Főoldal » Hírek, Japán, JRock / Visual kei, Rock » THE MORTAL – szóló project a BUCK-TICK-es Atsushitól! [Frissítve, zenével!]

THE MORTAL – szóló project a BUCK-TICK-es Atsushitól! [Frissítve, zenével!]

Sakurai Atsushi, a BUCK-TICK frontembere 2004-2005 környékén egyszer már belekóstolt, milyen is az, amikor anyabandája nélkül zenélget – annak idején ebből a próbálkozásból egy maréknyi kislemez és egy album született, rendkívül eklektikus dalokkal (pláne, hogy szinte mindegyiket más-más külső szerző írta). Úgy tűnik, idén ismét felveszi a szólós lantot, ezúttal egy teljesen új project keretein belül, állandó kísérőzenekarral: ez lett a THE MORTAL, amely máris igencsak izgalmasnak ígérkezik.

atsushi the mortal 2015-09-09A banda többé-kevésbé ismert arcokból áll. Itt van rögtön Jake, aki manapság Jake Cloudchairként ontja magából a gitárbűvölő Youtube-videókat, de egyébként a kultikus Guniw Tools gitárosa volt. A másik hathúrost Murata Yukio veszi kezelésbe, a my way my love nevű alter-rock zenekarból. A ritmusszekció húros részét Miyo Ken (ex-M-AGE), ütős teendőit pedig Akiyama Takahiko (downy) vállalta magára.

Az új project hírével együtt persze jött egy rakat új hivatalos platform, na meg az első megjelenések beharangozása. Ezek közül az első – és legátlagosabb/érdektelenebb – a szeptember 30-án érkező Ai no wakusei -Collector’s Box-, amelynek már a címéből is lehet látni, hogy leginkább fanatikus gyűjtőknek ajánlott: a díszdoboz három CD-je és egy Blu-ray lemeze Atsushi 2004-2005-ös szólómunkájának összességét tartalmazza.

Annál érdekesebb az október 14-én napvilágot látó első THE MORTAL mini album! A Spirit c. lemez öt dalt rejt magában, ráadásul nem csak a banda saját muzsikájából kapunk ízelítőt, hanem a rájuk ható előadókéból is, hiszen a korongon két saját szerzemény mellett három feldolgozást is helyet kapott! Íme a tracklista (a cover számok eredetijét is belinkeltük, ha kíváncsi valaki), a borító, és egy előzetes a címadó feldolgozásból.

the mortal spirit cover01. PAIN DROP
02. Spirit (Bauhaus cover)
03. SHADOW OF LOVE (The Damned cover)
04. CITIES IN DUST (Siouxsie & the Banshees cover)
05. Yume

Az újdonságok itt még nem szakadnak meg – Atsushi és barátai ugyanis már nagyban stúdióznak, így hamarosan elkészül a THE MORTAL első nagylemeze is, amely novemberben várható. De erről majd később…

FRISSÍTÉS: Most már a Siouxsie & the Banshees feldolgozásba is belefülelhettek!

FRISSÍTÉS: Itt van egy kis ízelítő a Yume c. számból – ez már a zenekar saját szerzeménye!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB