Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Tavaszi Mondocon (2017.04.22-23 @ Hungexpo)

Tavaszi Mondocon (2017.04.22-23 @ Hungexpo)

Megvolt a Tavaszi Mondocon, azaz beindult az idei conos szezon és kicsit megkésve, de itt van a SoundOfJapan szokásos mini-beszámolója + galériája is!

Ahhoz képest, hogy régebben átlag két évente csúszott be egy-egy koncert a Mondoconra, tavaly többen már reklamáltak, amikor az évi négy con közül “csak” a tavaszin volt koncert (Satsuki ugyebár)… jó, persze ott volt az emlékezetes Bandák Csatája nyáron, de ott hazai fellépők voltak, szóval az azért más kategória. Idén viszont újra japán koncerttel kezdünk és nem is akármilyennel: az eddigi vendégektől kicsit elütő stílusú underground kedvenc, a Plasticzooms érkezett hozzánk (természetesen ők is a SoundOfJapan szervezésében) és persze ez csak a privát véleményem, de szerintem az ővék volt az eddigi legerősebb mondoconos fellépés… amiről külön cikket és galériát találtok itt. Maga a con pedig igazából sok újdonságot nem hozott, maximum annyi volt a különlegesség, hogy mivel most a Fogadó épület foglalt volt, így az összes pultos átkerült a D csarnokba, aminek előnye és hátránya is volt, de minden más ment a szokásos mederben, még a tavalyi conokon megszokott rettentő időjárás is kitartott.

Jó, persze az utóbbi a fenének hiányzott, azt viszont jó volt most is látni, hogy a Mondocon mennyire stabil, egyre növekvő tábort bevonzó eseménnyé vált az évek alatt. Aminek az egyik legfontosabb eleme a nyitottság… Miután egy kicsit körbenézett a rendezvényen a Plasticzooms énekes Sho jegyezte meg, hogy fura volt neki, hogy a nyugaton is megszokott conos közönség (mint pl. a továbbra is egyre jobb-és-jobb cosplayerek) mellett nálunk milyen sok a punk és kérdezte, hogy ennek mi az oka? Persze csak tippelni tudtam, de végül azt válaszoltam, hogy lehet az is benne van a dologban, hogy míg tőlünk nyugatabbra többynire általánosan sokkal elfogadóbbak az emberek és senkit nem zavar, ha valaki punk, vagy rocker, vagy bármi hasonló, addig itt sajna nagyon nem ez az általánosan jellemző. A conon ellenben a világon nem érdekel senkit, ha valaki nem átlagosan néz ki, sőt inkább odamennek ismeretlenek, hogy “jej, faszán néztek ki!”, szóval lehet ez az elfogadó hangulat az ami bevonzza a közönségnek ezt a részét is.

És visszatérve a koncertekre: sokan kérdezgették, hogy mikor lesz a következő conos koncert és habár konkrétumokat még egy ideig nem mondhatunk, de annyit azért igen, hogy már szervezés alatt van. De elvileg annyira nem is túl soká érkeznek majd a részletek, addig pedig ugyebár lesz még egy ilyen egészen zseniális kis klubkoncertünk most kedden egy csupacsaj japán indie rock / punk csapattal és két nagyszerű hazai előzenekarral:

A vasárnapi zenei videós vetítés listája:

Band-Maid: Don’t You Tell Me (video)
SF9: Roar (video)
Sudannayuzuyully: Oh Boy (video)
Royz: Raven (video)
Monsta X: Beautiful (video)
Charisma.com: #Hashdark (Short Edit Ver.) (video)
Victim Of Deception: Suffering (video)
Big Bang: Fxxk It (video)
J: Rexxx: hayakuchi baka (早口バカ) (video)
My First Story: Last Call (video)
Zico: Bermuda Triangle feat. Crush & Dean (video)
Arlequin: kageboushi (video)
Kyary Pamyu Pamyu: Easta (video)
Shadows: Chain Reaction (video)
K.A.R.D: Don’t Recall (video)
Flowback: Booyah! (video)
Pentagon (jrock): Crazy Tribe (video)
FAKY: Surrender (video)
AOA: Excuse Me (video)
A9: Memento (video)
The Rampage: Frontiers (video)
Pentagon (kpop): Can You Feel It (video)
Zombie-Chang: I Can’t Get To Sleep (video)
B.A.P: Wake Me Up (video)
Razor: Red Zone (video)
Teen Top: Love Is (video)
One OK Rock: We Are (Japanese Ver.) (video)
Gackt: tsumi no keishou ~Original Sin~ (video)
Twice: Knock Knock (video)
Vamps: Calling (video)
BTS: Not Today (video)

A végére pedig… a galéria!
Ha valaki fel szeretné tölteni a róla készült képeket, akkor légyszíves kreditként a fotós oldalam, az InfinteBeat.hu-t említsétek. Facebookon: @infinitebeat.hu / Instagram-on: @infinitebeatphoto
Köszi!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB