Főoldal » Feature, Hírek, Japán, Rock » TsuShiMaMiRe – japán punkos csajrock Budapesten!

TsuShiMaMiRe – japán punkos csajrock Budapesten!

A Shonen Knife és a Tricot után újabb legendás csupacsaj japán rockbanda érkezik Budapestre a teljesen őrült koncertjeinek köszönhetően messzeföldön híres TsuShiMaMiRe személyében!

A csapat ’99-ben alakult és azóta folyamatosan nyomják az általuk art punkként definiált, de igazából teljesen behatárolhatatlan zenéjüket, amiben egészen elképesztő módon keverik össze-vissza a pop, punk, indie, altern, funk, ska és garage rock hatásokat, majd végül az egészet nyakonöntik az énekes / gitáros Mari gyerekdalok iránti rajongásával és finom kajákról, meg az élet más fontos dolgairól szóló szövegeivel. A végeredmény hol dallamosabb, hol pedig nyers és elementáris, de mindig, még a legdurvább pillanatokban is van bennük valami ellenállhatatlan gyermeki naivitás, amitől teljesen addiktívvá válik a zenéjük. A legutóbbi lemezük, az Abandon Human 2015-ben jött ki és az eddigi legkiforrotabb munkájuk tele instant közönségkedvencekkel. Ilyenekkel:

A zenekar a hazai underground legenda státusza mellé már jóideje bezsebelte ugyanezt a címet Amerikában is, ahol 2004-ben jártak először az SXSW fesztivál vendégeként és már akkor kultkedvencekké váltak az eszement koncertjeik miatt, szóval nem csoda, hogy azóta is rendszeresen hívják őket vissza turnézni. Európába azonban csak tavaly év végén jutottak el először, viszont az akkori turné olyan jól sült el, hogy májusban máris jönnek repetázni, és a német, francia és svájci dátumok mellé most szerencsére belefért nekik egy kis kitérőt is, Bécs és Budapest kedvéért! Hozzánk még a turné elején, az idén 15 éves SoundOfJapan.hu szervezésében érkeznek, másjus 16-án és a Dürer Kert kistermében zúzzák le az arcunkat két nagyszerű hazai előzenekar kiséretében!

TsuShiMaMiRe (JP)

40 Days (H) / pszichedelikus indie pop-rock / facebook / bandcamp
Rats Kill Bats (H) deathrockpunk / facebook / bandcamp

2017.05.16, kedd
facebook esemény
Helyszín: Dürer Kert (durerkert.hu / 1146, Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Nyitás: 19:00
Kezdés: 19:30
Jegyek: elővét: 2000 Ft / koncert napján: 2200 Ft
Jegyek kaphatóak online a tixa.hu oldalán, valamint személyesen a Dürer Kertben és a belvárosban, a Wave lemezboltban (1065, Révay köz 1.)

TsuShiMaMiRe interjú (angolul) / tsushimamire.com / facebook / instagram / youtube

Bónusz galéria: TsuShiMaMiRe live @ Shindaita Fever, 2016:

Szólj hozzá

© 2002-2016 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Közösség: SoundOfJapan+ Fórum