Főoldal » Feature, Hírek, Japán, Rock » TsuShiMaMiRe – japán punkos csajrock Budapesten!

TsuShiMaMiRe – japán punkos csajrock Budapesten!

A Shonen Knife és a Tricot után újabb legendás csupacsaj japán rockbanda, a teljesen őrült koncertjeinek köszönhetően messzeföldön híres TsuShiMaMiRe érkezik Budapestre!

A csapat ’99-ben alakult és azóta folyamatosan nyomják az általuk art punkként definiált, de igazából teljesen behatárolhatatlan zenéjüket, amiben előszeretettel keverik a pop, punk, indie, altern, funk, ska és garage rock hatásokat, majd végül az egészet nyakonöntik az énekes / gitáros Mari gyerekdalok iránti rajongásával, valamint finom kajákról és az élet más fontos dolgairól szóló szövegeivel. A végeredmény hol dallamosabb, hol pedig nyers és elementáris, de mindig, még a legdurvább pillanatokban is van bennük valami ellenállhatatlan gyermeki naivitás, amitől teljesen addiktívvá válik a zenéjük. A legutóbbi lemezük, az Abandon Human 2015-ben jött ki és az eddigi legkiforrotabb munkájuk tele instant közönségkedvencekkel. Ilyenekkel:

A zenekar a hazai underground legenda státusza mellé ugyanezt a címet bezsebelte Amerikában is, ahol 2004-ben jártak először az SXSW fesztivál vendégeként és már akkor kultkedvencekké váltak az eszement koncertjeik miatt. Azóta rendszeresen járnak vissza turnézni, Európába azonban csak tavaly év végén jutottak el először, viszont az akkori turné olyan jól sült el, hogy májusban máris jönnek repetázni, és a német, francia és svájci dátumok mellé most szerencsére belefért nekik egy kis kitérő is Bécs és Budapest kedvéért. Hozzánk még a turné elején, az idén 15 éves SoundOfJapan.hu szervezésében érkeznek, május 16-án és a Dürer Kert kistermében zúzzák le az arcunkat. Ebben két nagyszerű hazai zenekar, a deathrock és punk keverékét játszó Rats Kill Bats és a pszichedelikus indie popban utazó 40Days lesz a társuk.

Interjú a zenekarral!

TsuShiMaMiRe (JP)

40 Days (H) / pszichedelikus indie pop-rock / facebook / bandcamp
Rats Kill Bats (H) / deathrockpunk / facebook / bandcamp

2017.05.16, kedd
facebook esemény
Helyszín: Dürer Kert (durerkert.hu / 1146, Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Nyitás: 19:00
Kezdés: 19:30
Jegyek: elővét: 2000 Ft / koncert napján: 2200 Ft
Jegyek kaphatóak online a tixa.hu oldalán, valamint személyesen a Dürer Kertben és a belvárosban, a Wave lemezboltban (1065, Révay köz 1.)

tsushimamire.com / facebook / instagram / youtube

Bónusz galéria: TsuShiMaMiRe live @ Shindaita Fever, 2016:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB