Főoldal » Feature, SoundOfJapan+ hírek » Nippon Groove – az utolsó szezon

Nippon Groove – az utolsó szezon

2018 április 28-án, majdnem napra pontosan 15 (!) évvel azután, hogy megszerveztük az első ázsiai zenés bulinkat lezárunk egy fejezetet és befejezzük a Nippon Groove partysorozatot és általában a rendszeres buliszervezést.

Első körben valószínűleg mindenkiben két kérdés vetődik fel, a “Miért?” és a “Miért most?” Az utóbbira egyszerűbb válaszolni: egyáltalán nem új, vagy hirtelen döntésről van szó, először még vagy három éve vetődött fel, hogy előbb-utóbb befejezzük majd és ez az elhatározás azóta csak erősödött. 2016-ot pedig már bőven úgy fejeztük be, hogy tudtuk, hogy 2017 lesz az utolsó év, amikor még végigvisszük a rendszeres havi bulikat. Az időpont pedig gyakorlatilag adta magát: a legelső Nippon Shoxx bulinkat, ami egyben Ázsián kívűl az első rendszeres JRock / vk partysorozat kezdete volt, 2003 április 25-én tartottuk, szóval ennek a 15. évfordulójánál nem igen lehet tökéletesebb alkalmat találni arra, hogy korrektül lekerekítsük ezt a csodálatos történetet, ami végigkísért minket ilyen hosszú időn át. Az meg már csak a ráadás, hogy maga a Nippon Groove sorozat is (ami a saját JPop / KPop stílusában szintén világelső volt) most szilveszterkor lett 10 éves. Merthogy az első NG buli 2007 szilveszterekor volt a Könyvtár klubban, előtte két héttel pedig az első olyan Shoxx volt, amit a Yukban tartottunk, azaz a klubbal közös 10. szülinapunkat is most ünnepeltük, így igazából három fontos évforduló esett majdnem egyszerre.

A “Miért?” kérdésre adott válaszból pedig van hosszú és rövid verzió. A hosszú verziót majd talán összeszedem a legutolsó buli után, a rövid pedig igazából annyi, hogy ez alatt a 15 (avagy az NG esetében 10) év alatt rengeteg minden változott meg gyökeresen. A zenék, a színtér, a közönség, az igények… gyakorlatilag minden. Többek közt persze mi is. És úgy érezzük, hogy a jelenlegi formában, ez alatt a név alatt mindent összehoztunk amit lehet és iszonyatosan sok jó emlékkel a hátunk mögött, de ideje lezárnunk ezt a fejezetet. Az áprilisi nagyszabású búcsúbuliig azonban természetesen rendületlenül megy tovább az NG és a két közkedvenc speckó sorozatunkból is lesz még egy-egy utolsó felvonás. Szóval a hátralevő négy hónap az alábbiak szerint fog kinézni (fb események érkeznek hamarosan!):

Január 27 – Nippon Groove Retro
Február 24 – Nippon Groove Hip-Hop Special
Március 24 – az utolsó hagyományos NG party
Április 28 – Nippon Groove búcsúbuli

És hogy mi lesz ezután? Csinálunk-e még valaha KPop bulikat? Ez majd még eldől. Ami biztos, hogy rendszeres havi bulink nem lesz többé és hogy az áprilisi búcsú után jön majd egy hosszú szünet és pihenő. Ha pedig végülis valamilyen formában folytatjuk, akkor az más néven, más hozzáálással és más koncepcióval lesz.

Az viszont szintén biztos, hogy a JRock / visual kei vonalon mozgó Nippon Shoxx bulik mennek tovább, ahogy eddig, úgy ezután is rendszertelen időközönként, évente kb. két-három alkalommal. Nomeg persze megy tovább a SoundOfJapan.hu is, ami immár bő 15 éve szállítja stabilan az ázsiai zenei híreket a hazai közönségnek, tervben vannak újítások is az oldalon, többek közt a webshop is megújul majd, a Mondoconon is ott leszünk továbbra is pulttal, programokkal és természetesen a koncertszervezést sem hagyjuk abba. Szóval folytatjuk tovább az eddigi küldetésünket, promózzuk tovább itthon az ázsiai zenéket, csak a Nippon Groove sorozattól búcsúzunk el.

Ebbe a négy hónapba viszont beleadjuk a maximumot, lenyomunk négy hatalmas bulit, szóval tartsatok velünk és zárjuk le együtt az ország egyik, ha nem a legrégebbi rendszeres bulisorozatának történet!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB