Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » 57 éves korában elhunyt Atsushi Sakurai, a Buck-Tick énekese.

57 éves korában elhunyt Atsushi Sakurai, a Buck-Tick énekese.

A Buck-Tick énekese, Atsushi Sakurai pénteken, a KT Zepp Yokoham színpadán, az éves fanklubos koncert közben összeesett és habár azonnal kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni. A halála hírét csak ma, a temetés után jelentették be az okkal (agyvérzés) együtt. Atsushi 57 éves volt.

A zenekar 1983-ban alakult, a végleges felállás két évvel későbbre alakult ki (Atsushi Sakurai (ének), Hisashi Imai (gitár), Hidehiko Hoshino (gitár), Yutaka Higuchi (basszusgitár) és Toll Yagami (dobok)) és ekkortól kezdve kezdtek el komolyabban foglalkozni a zenéléssel. A kiadók és rajongók is hamar felfigyeltek rájuk és már a korai lemezeik is megkerülhetetlen hatásúak voltak. Az eleinte elsősorban a new wave-ből és post-punk korszakból merítő hangzás az évek alatt sokat változott, a goth-rock, később pedig az industrial rock volt nagy hatással rájuk, de végig megmaradtak egy egyedi, azonnal felismerhető stílusnál. A visuel kei színtér egyik legfontosabb előfutárainak is tartják őket, de később sem vesztettek a népszerűségből: már korai lemezeikkel is kult státuszba kerültek, de nem a régi sikerekből éltek, az új albumaik (melyek özül az idén tavaszi Izora volt a legfrissebb) is nagyon erősek voltak és jól szerepeltek a toplistákon is, emellett pedig folyamatosan turnéztak, rendszeresen teltházas koncertekkel és nagyon stabil rajongóbázis állt mögüttük, mind otthon, mind pedig nemzetközileg.

Egyelőre nincs szó arról, hogy mi lesz a zenekar további sorsa, de a Buck-Ticket gyakorlatilag lehetetlen elképzelni Atsushi hangja és ikonikus alakja nélkül.

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB