Főoldal » Hírek, Japán, Noise + Experimental » Keiji Haino + Pándi Balázs duó az őszi UH Feszten!

Keiji Haino + Pándi Balázs duó az őszi UH Feszten!

Egy ideje már lehetett tudni, hogy az UH Fest idei felvonásán Pándi Balázs társaságában fellép a japán noise legenda Keiji Haino, de most végre megvan a dátum és helyszín is, szóval jöjjenek a részletek és egy kis háttérinfó.

Az UH Fest hosszú-hosszú évek óta a kísérletibb, a mainstreamtől nagyon messze esők zenék egyik legizgalmasabb hazai seregszemléje, ahol a hol többé, hol kevésbé experimentális elektronikától, az extrémebb rockig akad minden, idén többek közt palesztin hip-hop és izlandi horrorpop is. Az idei felhozatal egyik legnagyobb dobása viszont egyértelműen Keiji Haino, aki a ’70-es évek eleje óta meghatározó alakja a japán zaj és kísérleti zenei színtérnek. Eleinte a Lost Aaraaff, majd a Fushitsusha élén vált ismertté, de ’81 óta rengeteg szólóanyaga is megjelent, melyeken sokszor hazai és külföldi zenészekkel is együtt dolgozott, többek közt olyanokkal, mint Jim O’Rouke, Peter Brötzman, Makoto Kawabata (Acid Mothers Temple), Tatsuya Yoshida (Ruins), és a nálunk is többször megfordult Boris és KK. Null. Meg persze Pándi Balázs, akivel Merzbow társaságában készítettek egy közös lemezt 2016-ban (aminek egyébként szeptember végén érkezik a folytatása).

Haino sokat koncertezik a tengerentúlon is, nálunk viszont a japán noise színtér több másik legendájával ellentétben még soha nem járt, szóval ezért a hiánypótlás miatt is számít különösen nagy dobásnak, hogy végre Budapestre is eljut. A koncertre a fesztivál zárónapján, október 5-én kerül sor, a helyszín a Trafó lesz, ahol aznap még az iráni tradicionális zenét elektronikával ötvöző Sote és az amerikai szaxofonos Lea Bertucci lép fel. Az egy héten át a város több pontján futó fesztiválra a bérlet 18.500 Ft, ezt a Tixán lehet beszerezni, az október 5-ös koncertre pedig 2400 Ft lesz a jegy, ami a Trafó oldalán kapható elővétben.

És ezzel teljes lett az egészen elképesztő októberi felhozatal, amikor összesen hat japán koncert közül lehet majd válogatni.

Keiji Haino + Pándi Balázs
+ Sote, Lea Bertucci
2019 október 5., szombat
19:00
Trafó (1094 Budapest, Liliom u. 41.)
jegyek: 2400 Ft (elővétel)

Kedvcsinálónak pedig egy Haino / Merzbow / Pándi koncertrészlet 2017-ből:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB