Főoldal » Hírek, JPop » KAT-TUN: Unlock, Best Of és szünet

KAT-TUN: Unlock, Best Of és szünet

kattun_unlock_reg

kattun_10ksAhogy a pár napja megjelent kislemez, a Tragedy kapcsán már írtuk, a KAT-TUN azzal majdnem egyszerre bejelentett egy másik kiadványt, egy újabb kislemezt is, mely az Unlock címet kapta. Erről akkor a címen túl sokat nem lehett még tudni, de mostanra meglettek a tracklisták és a borítók, plusz az is meg lett erősítve, amit mondjuk sejtett mindenki, hogy valóban ez lesz az utolsó, még négy taggal összehozott anyaguk. Junnosuke Taguchi kiválása ugyebár azért is történt különösen érzékeny időszakban, mivel a csapat idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját… amivel kapcsolatban szintén vannak új infók. Nemrég jelentették be ugyanis, hogy a három állomásos tavaszi Dome turné mellett március 22-én kihozzák az első Best Of lemezüket is, mely a 10Ks! címet kapja és az érdekessége, hogy a tracklistája a rajongói szavazatok alapján áll majd össze.

A végére pedig a rossz hír, ami mondjuk szintén nem túl váratlan, meg annyira nem is biztos, hogy rossz: Junno ugyebár március végéig marad velük, így az áprilisban startoló Dome turnét már hármasban nyomják le, azonban, mint kiderült, annak május elsejei, tokiói fináléja után pihenőre vonul a csapat. Az erről szóló bejelentésekben nyomatékosan hangsúlyozták, hogy nem feloszlásról van szó, hanem inkább pihenőről, újratöltődésről, ami persze a valóságban azt jelenti, hogy a menedzsment úgy gondolta (egyébként esélyes, hogy helyesen), hogy ha most, azonnal folytatnák trióban, mintha mi sem történt volna, annak valószínűleg eléggé negatív visszhangja lenne a rajongók körében, így inkább pihenetik egy kicsit a KAT-TUN témát. Ezzel egyrészt a kvázi ideiglenes búcsúkoncertek iránt is megnövelik az érdeklődést, másrészt pedig majd a visszatérést is jobban el lehet passzolni megújulásként és sokkal nagyobb felhajtást lehet majd csapni körülötte, mintha nem lenne szünet, csak simán kijönne a hármas egy új kislemezzel pár hónap múlva. Nomeg azt se feledjük el, hogy a NEWS esetében is elég jól működött egy hasonló húzás és a tagkiválások és balhék során átesett csapat a múltat egy kihagyással lezárva az utóbbi 1-2 évben, teljesen megújulva talán a legizgalmasabb jelenleg aktív Johnny’s formációvá vált.

Persze, hogy mi lesz a KAT-TUN jövője hosszabb távon azt majd csak az idő dönti el, de reméljük a legjobbakat. Addig meg itt a tracklista-borító adag az említett új kislemezhez:

kattun_unlock1 kattun_unlock2 kattun_unlock_yamaneko

Unlock
2016.03.02
Limited Edition 1
01.Unlock
02.ame ni saku ai, yoru ni naku ai (雨に咲く哀、夜に泣く藍)

DVD:
01.Unlock PV
02.Unlock PV Making Of

Limited Edition 2
01.Unlock
02.Greatest Journey

DVD:
01.Greatest Journey PV
02.Greatest Journey PV Making Of

Regular Edition
01.Unlock
02.Greatest Journey
03.Honesty
04.Jet
05.Unlock (original karaoke)
06.Greatest Journey (original karaoke)

Kaito Yamaneko Edition
01.Unlock
02.Unlock (original karaoke)

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB