Főoldal » Elektronika, Hip-hop + Reggae, Hírek, Japán » Újdonságok a Jazzy Sport kiadótól! (Frissítve: preview a Pound For Pound 3 válogatáshoz!)

Újdonságok a Jazzy Sport kiadótól! (Frissítve: preview a Pound For Pound 3 válogatáshoz!)

jazzysport_logoSzámtalan izgalmas újdonság jelenik meg mostanában a Jazzy Sport kiadónál, akik ugyebár nemrég már szóba kerültek az oldalon, pár előadójuk bécsi fellépése kapcsán. Szóval, nézzük csak mikkel halmoz el minket az ősz folyamán az egyébként nagyon sokszínű, hip-hop, funk, soul, house irányvonalon mozgó lemezcég:

Jazzy Sport Top Team: Pound For Pound Vol.3
A legfontosabb kiadvány a sorban egyértelműen a cég előadóit bemutató Pound For Pound sorozat legújabb, harmadik része. A széria első darabja még 2006-ban, a folytatás pedig 2008-ban került a boltokba, vagyis már nagyon ideje volt egy újabb áttekintésnek arról, hogy mi is a helyzet a Jazzy Sport háza táján. A pontos részletek még váratnak magukra (itt lesz majd egy speckó oldal a lemezhez), egyelőre annyit lehet tudni, hogy 16 új, direkt ehhez a kiadványhoz készült szám lesz a válogatáson,  hogy a tervek szerint november 27-én jelenik meg és, hogy az első két részhez hasonlóan a cég húzónevei mellett most is helyet kapnak rajta kevésbé ismert előadók, valamint különleges, alkalmi projektek is. A közreműködők végleges listája még nem került nyilvánosságra, de itt egy kis előzetes mézesmadzag, hogy nagyjából kik is szerepelnek majd a lemezen:

Frissítés: közben befutott a végleges tracklista, plusz a fentebb linkelt oldalon most már minden részvevőről található egy kis biográfia!

jazzysport_pound301.DJ Mitsu the Beats – Le Rhône
02.GAGLE × Andres a.k.a DJ Dez – Endless
03.DJ JUCO – Money
04.Samon Kawamura – pull out
05.Cro-Magnon-Jin – QP Funk
06.Pepin – Morioka Kalimba
07.77Karat Gold – No Mo Lies, Normalize
08.Physical Sound Sport feat. 仙人掌 (Senninshou) – Word Up PSS
09.kuniyuki – roots remembered
10.Kyo Sakurai – Space Language
11.grooveman Spot – HK Dub
12.Sick Team – My Space
13.Youngshim feat. Marter, Sequick – Stop Motion
14.mimismooth – message
15.BudaMunk & Nasty ill Brother S.U.G.I. – Swingin Sheep
16.(仮) ALBATRUS – DEMO

Frissítés (nov 13): Bő negyed órányi előzetes a válogatáshoz!

77 Karat Gold: Love 7″
Habár a Pound For Pound 3-hoz egyelőre még nincsenek hivatalos előzetesek, azonban az egyik számba mégis bele lehet már hallgatni, mivel a 77 Karat Gold a válogatással egy időben adja ki első 7″ kislemezét. És erről a címadó dal jó eséllyel a szóbanforgó lemezen is szerepel majd (No, közben kiderült, hogy nem! Mivel a kislemezen két másik szám szerepel, vagyis még több újdonság, yey!) és ebbe a juno lemezbolt oldalán már bele lehet fülelni. Egyébként maga a 77 Karat Gold az említett alkalmi projektek egyike, amit a Sauce81 név alatt alkotó, az utóbbi 1-2 évben egyre komolyabb visszhangot kapó Nobu Suzuki, valamint a kiadó egyik nagyágyúja Grooveman Spot alkot. Utóbbinak egyébként májusban jelent meg legutóbbi, immár ötödik nagylemeze, Began To Notice címen, amibe itt tudtok belehallgatni.

Physical Sound Sport: Song Notes 2006 ~ 2013
A Physical Sound Sport a Jazzy Sport alapfigura Masaya Fantasista, a vele együtt a Breakthrough nevű csapatban is aktív LadiDadi és az inkább a kiadó lemezeinek hangtechnikai gurujaként ismert Yonn Okuda közös projektje, amely eddig kicsit szétszórtan adott csak ki ezt-azt. Ott voltak az első két Pound For Pound válogatáson, az ezeken megjelent két dalt plusz egyel megtoldva kiadták kislemezen is, összehoztak pár remixet és nagyjából ennyi. Most azonban végre összeszedték az eddigi anyagaikat, köztük persze egy rakat kiadatlan szerzeménnyel és október 30-án a boltokba kerül a Song Notes 2006 ~ 2013, amin a törtütemektől kezdve a bólogatós hip-hop-on, funkon és house / techno szerzeményeken át a teljesen behatárolhatatlan stílusú számokig lesz minden. Tracklista alább, lemez preview pedig a juno oldalán!)
01.Roadwork (2006)
02.Bass Song (2007)
03.Live At (2007)
04.Mpc Song (2007)
05.Tennis (2008)
06.Nigeria Game (2008)
07.Beijing Jam (2008)
08.Paul (2009)
09.Darctechno (2011)
10.Imakka (2011)
11.Magical Kalimba (2011)
12.Broken (2011)
13.Kiwa (2013)

Budamunk & Joe Styles: From LA To Tokyo
Ez pedig egy már pár héttel ezelőtt, október 9-én a boltokba került album, a kiadó messze legtermékenyebb előadójától, a hip-hop szaktekintély Budamunk-tól (aki tavaly sem unatkozott ugyebár). A Tokiói beat-gyáros és a Los Angeles-t képviselő Joe Styles már számos alkalommal dolgozott együtt, kettesben és másokkal közösen (Keentokers, Soul Jugglerz) is, a legújabb lemezük a Jazzy Sport és a King Tone Records közös kiadásában jelent meg és a fentiekkel ellentétben már bőven van hozzá hallgatni, sőt néznivaló is.
A részletesebb ízelítőt a tracklista alatt találjátok, a lemezhez tartozó két videóért klikk ide: Shining Star / Lab Masters.

budamunk_fromla01.Genisis (additional keys by Takumi Kaneko of Cro-Magnon)
02.Go Hard Or Go Home
03.Shining Star feat. P.I.
04.Black Voices/Memoirs (reverse effect by P.I.)
05.Lab Masters
06.Budastyles Theme feat. Sandy Soul
07.Stay Strong feat. P.I.
08.Check Da Styles
09.Tha Function (additional vocals by Noel Rose)
10.Don’t Say Goodbye feat. Soul
11.Fallen Greats
12.Reborn feat. Sandy Soul
13.After Tha Function (additional vocals by Noel Rose)
14.Broken Mic Dedication (scratches by Matic)
15.Sugar (additional vocals by Noel Rose)
16.Everlasting feat.  Sandy Soul

BudaMunk & Joe Styles ” From LA To TOKYO ” Teaser by jazzysport

”Traning Hard” – Jazzy Sport 10 Years by Choku The 3rd Eye Open
A végére pedig egy kis extra: az egyébként a tizedik születésnapját is mostanában ünneplő kiadó soundcloud oldalára a napokban került ki egy mix, amiben egyrészt az elmúlt évtized kiadványaiból válogatnak, másrészt a végére odabigyeszettek két vadonat új darabot is a Pound For Pound 3-ról! A mix a tervek szerint csak három hétig lesz online, szóval jobb sietni a hallgatással!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB