Főoldal » Beszámolók, JRock / Visual kei, Koncertek » Nocturnal Bloodlust (2016.07.23 @ Kék Yuk) [Frissítve!!]

Nocturnal Bloodlust (2016.07.23 @ Kék Yuk) [Frissítve!!]

Ma pont egy éve járt Budapesten a Nocturnal Bloodlust! Ami egy egészen nagyszerű alkalom arra, hogy végre-valahára felkerüljenek az oldalra az eddig nem látott képek a koncertről, egy kis mini beszámoló társaságában… de előbb egy kis magyarázat, hogy miért is kellett ezzel ennyit várni.

Kezdődött az egész azzal, hogy a turné szervezésekor, amikor szóbakerült a koncertes fotózás kérdése, kiderült, hogy a képek csak azután kerülhetnek ki majd online, hogy a zenekar is leokézta őket. Ez sose jó jel, korábban is volt, hogy sokat kellett várni a jóváhagyásra (a tavalyi müncheni the GazettE fotókkal kapcsolatban meg soha nem jeleztek vissza a PSC illetékesei) és itt is ez volt az, amin elakadt a dolog. Itthon ugye én fotóztam és pár nappal a pesti koncert után meg is kapta a csapat a képeket, majd jött a várakozás, meg még várakozás, időnként rákérdeztem a menedzserüknél, hogy mi újság, sikerült-e már megnézni a fotóket, de mindig az volt a válasz, hogy nagyon sűrű a zenekar programja, folyton turnéznak, stb., szóval nem, de most már tényleg hamarosan! Eltelt így pár hónap, fel is adtam a dolgot, majd amikor már nem is számítottam rá és valami teljesen más ügy miatt beszéltünk az illetővel megjegyezte, hogy ja, a zenekar üzeni, hogy nem volt idejük megnézni a képeket, de igazából töltsek fel amit akarok (és erre vártam eddig!!?! ahh!!). Ez valamikor az év vége felé volt, amikor már nagyon nem volt aktuális az egész, ráadásul egy elég sűrű időszak közepén, szóval idő sem lett volna rá, így jött végül a döntés, hogy no, akkor majd az évfordulón (amire azóta többeknek igéretet is tettem, szóval tadamm, látjátok? betartottam!!). Egyébként amennyire tudom a többi koncertről sem került fel semmilyen (hivatalos) fotóanyag sehova… a londoni koncertről volt beszámoló a jame-n, de képek ahhoz sem voltak. Ellenben rajongói videók vannak a pesti koncertől is.

Maga a koncert egyébként simán az egyik legjobb hazai visual kei koncert volt, mondjuk maga a zenekar is annyira jó és különleges, hogy nem is nagyon várhattunk volna mást tőlük. Pedig egy kissé nehézkesen indult a dolog. Az ugye nem titok senki előtt, hogy a vk színtér ma már nem az, ami pár évvel ezelőtt volt, egy-egy koncert már nem húz be sokszáz embert, a költségek ellenben változatlanul eléggé masszívak, szóval iszonyatosan kockázatos bevállalni egy bulit, de ezt a turnét nagyon szerettük volna elhozni ide is és a turné szervezőjével való sokéves kapcsolatnak köszönhetően végül szerencsére sikerült kimetakozni, hogy meg tudjuk csinálni (óriási bizalmat, meg engedményeket kaptunk, szóval örök hála ezért a B7Klannak, mert enélkül nem lett volna koncert) és itt jött a következő gond: a helyszín. Első tipp persze a Dürer Kert volt, ahol a középső terem ideális lett volna nekünk, ott viszont aznap Tetoválók Éjszakája volt, ami az egész helyszínt befoglalta az összes teremmel együtt, szóval az kiesett… minden más pedig vagy túl kicsi, vagy pedig túl nagy és ezzel együtt túl drága lett volna. Így maradt a Kék Yuk, amit klubként nagyon szeretünk, koncertre ellenben nem túl ideális, már csak a kicsi belmagassága miatt sem, ami miatt hátulról nem sokat lehet látni a színpadból. Emiatt belőttünk egy 120 fős számot, hogy annyi embernél még élvezhető egy koncert és ez a limit majdnem elég is lett, pár nappal a koncert előtt fogytak el a jegyek, így végül még megdobtuk egy tizessel, hogy a figyelmeztetések ellenére későn eszmélők se maradjanak le és végül azok a jegyek is elmentek a koncert előtti nap, szóval hivatalosan teltházzal vágtunk neki az estének.

Ami, mint említettem fentebb, az egyik legjobb hazai vk koncert volt. A Nocturnal Bloodlust mindig is egészen egyedi színfolt volt a színtéren belül, mert míg más vk csapatoknál a metalcore / deathcore csak hatásként van jelen, náluk ez a fő irányvonal, olyannyira, hogy eredetileg ugye arról a színtérről érkeztek és mindmáig nagyon jó kapcsolatot ápolnak a helyi metal / metalcore zenekarokal is (egyébként, hogy milyen a megitélésük azt nagyszerűen jelzi, hogy mind a Girugamesh, mind a GYZE tagjai őket említették, mint a legizgalmasabb jelenlegi vk csapatok egyikét). Zeneileg ugyebár vérprofik, Hiro hangja pedig élőben ha lehet még brutálisabb, mint lemezen. Szóval már csak emiatt is mindent megtettünk azért, hogy összejöjjön itthon ez a koncert és habár élőben is kiderült, hogy nem a Yuk volt az optimális helyszín erre a bulira, szerintem ezzel együtt is mindenki elégedetten távozott, aki eljött… jó, persze leszámítva azt a valahonnan külföldről érkezett lányt, aki utólag drámázott facebookon, hogy jaj, milyen rémes volt minden, meg hogy sajnálja a zenekart is, stbstb. Ami természetesen az ő véleménye, amihez minden joga megvan, másrészt viszont az, hogy a csapat nálunk több ráadásdalt játszott, mint bárhol máshol eléggé jól jelzi, hogy mennyire bejött nekik is a koncert… Nomeg emellé egyébként emberileg is ők voltak az egyik legszimpatikusabb zenekar, akikkel valaha dolgoztunk, főleg a két angolul is jól tudó tag, Hiro és a dobos Natsu volt nagyon közvetlen és haverkodós.

Maga a turné egyébként sikeres lett, sehol nem volt hú-de-nagy tömeg, de bőven voltak annyian, hogy megérje mindenkinek, csakúgy mint a szintén a B7Klan szervezte Lycaon x Born turné esetében, azóta pedig volt egy szintén jól elsült Versailles koncertsorozat is, a nemrégiben kicsit fura körülmények közt lemondott Matenrou Opera turné azonban eléggé bizonytalanná tette, hogy fog-e még a jövőben a cég vk zenekarokat hozni Európába… és a gond az, hogy ha ők nem akkor ki? Merthogy ők voltak gyakorlatilag az utolsók, akik a csökkenő rajongói bázis ellenére is elhozták ide a nagyobb és izgalmasabb zenekarokat, nem pedig teljesen noname csapatokat hoztak a kontinensre. Szóval… ezek után fene tudja, hogy akár a Nocturnal Bloodlust, akár más hasonló kategóriájú együttes ellátogat-e még a jövőben akár ide, hozzánk, akár Európába.

Mindenesetre magával a zenekarral kapcsolatos aktuális híreket errefelé keressétek, alább pedig az egész utólagos beszámoló apropóját adó képek… amik nem feltétlenül a legjobbak, de a Yukból és az ottani fényekből ennyit lehetett kihozni (ja, és utólag is köszi mindenkinek, aki előre engedett fotózni!!), de azért így is eléggé jól visszaadják a koncert hangulatát. Van egyébként valahol egy kép a setlistről is (aminek a ráadásos részén mondjuk utolsó pillanatos változtatásokat eszközölt a zenekar), de azt most nem találom, ha előkerül, akkor utólag majd felpakolom azt is. Zárszóként pedig mindenkinek köszi mégegyszer, aki eljött a konertre és segített abban, hogy olyan felejthetetlen legyen az az este, amilyen volt!

Szerk.: A kép nincs még meg, ellenben a hazai NB FB csoportban, azon belül is itt fent volt a végleges setlist, szóval… azt ezennel elloptam!

Frissítés: Időközben meglett a setlist fotó + a koncert előtti közönségfotók + a meet & greet fotók + egy egészen speckó bónuszfotó!! Szóval alább most már megtaláljátok azokat is.

01. Punch me if you can
02. Desperate
03. DEAD END
04. Zetes intro
05. Malice against
06. Obligation
07. Strike in Fact
08. Genesis
09. Sphere
10. I-V-III
(MC)
11. Exceed
12. Ng+
Cazqui guitar solo + Natsu on drums + Daichi + Masa
13. Deep inside

Encore
01. Bullet of skyline
02. Juusou
03. V.I.P
04. Venom

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB