Főoldal » Hírek, JPop » INKT: Koki Tanaka (ex-Kat-Tun) visszatért!

INKT: Koki Tanaka (ex-Kat-Tun) visszatért!

A Kat-Tun tagságából való botrányba hajló távozása óta csak tippelgetni lehetett, hogy Koki Tanaka mihez kezd majd a jővőben. Annyit lehetett csak tudni, hogy a zenélést nem akarja abbahagyni, de a részleteket, terveit homály fedte… egészen tegnapig. Tegnap ugyanis hirtelen elkezdtek ömleni az infók, szóval most gyorsan össze is foglaljuk, amit eddig tudni lehet, de először egy kép:

ink1410

Igen, az ott középen Koki. Ahogy a fotó alapján is sejthető, a boyband időkben a csapat rappereként ismert énekes nem a rap vonalat próbálja eröltetni és az idol külsőségeket is maga mögött hagyta, helyette fejest ugrott a rockzenekarosdiba és INKT néven alapított saját együttest. És igen, nem csak a kinézet, hanem a hangzás is hasonlít a One OK Rock-ra, ami eddig viszonylag távol állt tőle (habár azért ne feledjük, hogy a Kat-Tun-nak is bőven akadtak rockosabb dalai), azonban, ha megnézzük a csapat taglistáját, akkor már közelsem olyan meglepő: ugyanis a basszgitáros és a dobos korábban a több anime betétdalt (Bleach, Darker Than Black, stb.) is jegyző High and Mighty Color tagja volt, akiktől viszont már egyáltalán nem idegen ez a dallamos rock irányvonal.

Tegnap az alap infókkal együtt egy rövid részlet is felkerült a csapat hivatalos oldalára a debüt PVjükből (ezt a poszt végén megnézhetitek), ma pedig már az első kiadványukkal kapcsolatos infók is befutottak. Nem vacakolnak kislemezekkel, rögtön egy teljes albummal nyitnak, ráadásul nem is túl sokára: a cím nélküli lemez egy hónap múlva, november 8-án kerül a boltokba és a dalokat mind Koki és társai írták, vagyis nem külsős producerekkel dolgoztak, ami csak még szimpatikusabbá teszi az egész kezdeményezést. A stílus a dalrészlet alapján nem túlzottan eredeti, de szerintem érdemes nekik bizalmat szavazni, plusz reméljük a lemez szolgál majd meglepetésekkel.

ének: KOKI (ex-Kat-Tun)
gitár: Kei
billentyűsök: kissy
basszgitár: mACKAz (ex-High and Mighty Color)
dobok: SASSY (ex-High and Mighty Color)

inkt_1st_dvdINKT
2014.11.08
01.Trigger (szöveg: KOKI, zene: kissy)
02.Fight for freedom (szöveg: KOKI, zene: kissy)
03.A Whole New World (szöveg: KOKI, zene: Kei)
04.Past & Future (szöveg: KOKI, zene: Kei)
05.Shangri-La (szöveg: KOKI, zene: mACKAz)
06.Survivor (szöveg: KOKI, zene: kissy)
07.FTW (szöveg: KOKI, zene: SASSY)
08.45’ (szöveg: KOKI, zene: mACKAz)
inkt_1st_cd09.Hide and Seek (szöveg: KOKI, zene: Kei)
10.Iron Heart (szöveg: KOKI, zene: mACKAz)

+két dal, melyek elvileg a limitált kiados lesznek… de ez még nem egészen tiszta:
zutto (szöveg: KOKI, zene: kissy)
Nobody Knows (szöveg: KOKI, zene: kissy)

DVD:
01.Trigger PV
02.zutto PV
03.Trigger Making Of + Interview

Trigger – PV preview

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB