Főoldal » Hírek, JPop » BENI és GILLE – Feldolgozások, avagy a siker nyitja

BENI és GILLE – Feldolgozások, avagy a siker nyitja

Japánban szeretik a feldolgozás albumokat, évről évre futószalagon gyártják őket, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban tetszőt. Ha az eladásokat nézzük, a legsikeresebbek mindenképpen a női előadók kiadványai. A két leggyakoribb eset, mikor kezdő énekesnő próbál így nevet szerezni magának, vagy ismert énekesnő szeretné feltornázni az eladási statisztikáit.

Az idei év legnagyobb sikerei mindenképpen a japán dalok angol nyelven újragondolt változatai.

A két legkelendőbb közül az első a COVERS című album BENI-től. A JEWEL és Fortune mérsékelt sikerei után jelentette meg a férfi előadók dalait tartalmazó angol nyelvű lemezt, aminek sikere még őt magát is meglepte. Az album jelenleg az éves toplista 19-dik helyén áll, és heti párezres eladást produkál, még 26 héttel a megjelenése után is.  Ezzel mindenképpen BENI legsikeresebb albuma már most. Ilyen szintű sikert legutóbb JUJU-nak sikerült elérnie még 2010-ben, amikor a Request-tel az éves Oricon lista 13. helyén végzett.

A második legnépszerűbb lemez egy viszonylag ismeretlen előadó, GILLE kiadványa, az I AM GILLE. Első albummal a heti listán a hetedik helyen nyitni, és hetekig a top30-ban maradni szép teljesítmény. A sikere nem magyarázható a TASHA gee név alatt megjelentetett két sikertelen kislemezzel, sem azzal, hogy kezdetben titok fedte az énekesnő kilétét. Inkább annak köszönhető, hogy meglovagolta a jelenlegi AKB48 őrületet, és több számot is feldolgozott az ő szerzeményeikből.

Ami sikeres, arról természetesen próbálnak minél több bőrt lehúzni, így mindkét albumot újra kiadják szeptemberben speciális DVD-s verzióban. Akinek még ez sem elég, az várjon november 7-éig, BENI akkor jelenteti meg a COVERS 2-t.

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB