Főoldal » Beszámolók, Bulik » Asian Music Night #1 (2013.03.09 ~ Zero Cafe, Szeged)

Asian Music Night #1 (2013.03.09 ~ Zero Cafe, Szeged)

Hosszas tervezgetés után a tavalyi pécsi, Nippon Groove – On Tour! néven futó buli volt az első igazi, önálló vidéki ázsiai pop / rock zenei party (persze voltak régebben is próbálkozások, de azok vagy zeneileg mozogtak nagyon más vonalon, vagy “csak” animecon afterek voltak) és, mivel nagyon jól sült el a dolog, már akkor terveztük, hogy folytatni fogjuk a dolgot, ott is, máshol is. Aztán a tervezett újabb pécsi buli többször halasztva lett (most, április végén viszont végre pótoljuk!), más helyekkel pedig igazából elég hamar elakadtunk. Vagy megfelelő klubot nem találtunk, vagy helyi kontakt nem volt, vagy pedig mindkettő egyben. Így nagyon örültünk, mikor tavaly ősszel megkerestek minket a szegedi animeklub, a SZAFT (azaz a Szegedi Anime Függő Társaság) tagjai, hogy szeretnének a városukban bulit szervezni és tudnánk-e segíteni, tippekkel, egyebekkel, nomeg, ha összejön, akkor mennénk-e DJnek. Hát még jóhogy!

Itt azonban ez a dolog is elakadt egy időre, mivel első körben ők sem találtak megfelelő helyszínt… azonban ekkor jött a képbe az idén év elején nyílt vadonat új klub, a Zero Cafe. Akik nem csak, hogy rábolintottak, hogy lehet náluk a buli, hanem aktívan, hatalmas lelkesedéssel szálltak be a szervezésbe is, így, miután sikerült találni egy mindhárom félnek megfelelő dátumot, beindult a promó (a hibátlan poszter is a szegedi szervezők munkája) és nagyon jó visszajelzéseket kapott a kezdeményezés. Olyannyira, hogy hamarosan azon kezdhettünk aggódni, hogy elég nagy lesz-e hivatalosan maximum 130 főre méretezett hely? Merthogy a facebookos eventen egy-két hét alatt annyira megszaladt a létszám, hogy ez igencsak kétséges lett, így, hogy senki ne menjen oda potyára, a klub beindította a jegyelővétet… és a buli hetének elejére el is fogytak a jegyek az utolsó darabig! Ami, ahhoz képest, hogy ez volt a város első ilyen jellegű bulija, elképesztően jó eredmény, még úgy is, hogy Szeged már a hazai ázsiai szubkult történetének korai éveiben is az egyik legfőbb központnak számított a főváros mellett és ez azóta sem változott.

Vagyis úgy indultunk el Pestről, hogy tudtuk, hogy sokan leszünk, de ezt leszámítva kicsit amolyan bele az ismeretlenbe jellege volt a kalandnak. Magát a klubot is csak alaprajz és 1-2 fotó alapján ismertük, de persze nem ez volt a nagy kihívás, hanem az, hogy a közönség is, pár ismerőst leszámítva, teljesen új volt számunkra. Így, míg a pesti állandó közönséget már jól ismerjük, tudjuk mik a nagy kedvencek, tudjuk milyen stílusokra mennyire vevők az emberek, addig itt ez egyáltalán nem volt meg, emiatt próbáltunk már előre is tájékozódni egy kicsit és a szervezők által összeállított szavazós toplisták és az egyéb kérések alapján is látszott, hogy azért itt mások a preferenciák. A KPop, JPop és JRock részről nagyjából a szokásos zenék bukkantak fel a kivánságok közt (habár azért itt is voltak feltünő különbségek), viszont a Nippon Groove bulikon nagyon felkapott Capsule, Aoki, stb. féle electro és hasonló dolgokat itthon is hagytuk végül és helyettük inkább animékhez kapcsolódó zenékkel készültünk jobban, mert azok láthatólag sokkal felkapottabbak volt a szegedi közönség nagy részénél… ami persze nem csoda, elvégre is a szervező is a helyi animeklub volt. Így végül, a kötelező közkedvencek, meg néhány talán kevésbé ismert, de nagyon klubbarát szám mellett az előzetes és a helyben befutott kérések közül is igyekeztünk lenyomni amennyit csak lehetett és szerencsére úgy néz ki sikerült elég jól belőni az arányokat, mert a buli után egybehangzóan pozitív volt a visszhang. (Habár persze volt aki így is keveselte az animés cuccokat, volt aki a rockot, míg volt aki éppenhogy azon elégedetlenkedett, hogy miért megy már a mááásodik rock szám egyhuzamban, arra nem lehet táncolni, legyen inkább meeegint pop. Hiába, nehéz a DJk élete!!)

A klub maga bent egyébként van a város központjában és valójában két részből áll: van egy földszinti kávézós, beülős, bárpultos szekció, ami napközben is üzemel (és állítólag nagyon finom a forrócsokijuk, de volt olyan balszerencsém, hogy pont akor nem volt, mert valami gebasz volt a géppel. tragédia!) és innen egy kis folyósó és egy fordulónyi lépcső (a falakon végig baromi jó graffitikkel!) vezet le a tényleges klubterembe. Ahhoz képest, hogy hivatalosan nyolckor volt a kezdés, a fenti részen már hétkor is elég nagy nyüzsgés volt, láthatóan nagy volt az izgalom, meg lelkesedés, és habár a tényleges kezdés után egy ideig látszott, hogy a közönség nem az tapasztalt bulizós tipus és az első pár szám alatt inkább csak azok táncoltak, akik a pesti bulikba is sokat járnak, később nagyon felpörgött a hangulat, ami aztán ki is tartott egészen a négyes zárásig.  És végül még olyan kis meglepetésekkel is szolgált az este, mint egy kis spontán táncbemutató az egyik legutóbbi Morning Musume számra (akik egyébként a társcsapat Berryz Koubouval együtt elkezdtek nagyon partizós dalokat csinálni mostanában, szóval érdemes rájuk odafigyelni).

És habár tényleg sokan voltunk, közben azért kiderült, hogy a tömegnyomor miatti aggodalom alaptalan volt, mivel a létszámlimit az alsó teremre lett megszabva, míg a közönség eloszlott a terem, a fenti bár és a klub előtti dohányzó rész közt, így egyáltalán nem volt nem férünk el! jellege a dolognak. Szóval legközelebb jó eséllyel lazábban lehet majd kezelni a limitet. Node ezt persze nem lehetett tudni előre, mivel új a hely ugye, még ők is most tapasztalják ki a lehetőségeiket, ráadásul ez volt ott az első teltházas buli ott (és azért eléggé jó, meg megtisztelő érzés ám, hogy ezt nekünk sikerült összehozni). Különben abszolút korrekt maga a klub is, a vezetőség fiatal és nagyon lelkes és habár van még azért egy-két gyerekbetegsége a helynek (hangerőlimit, a fenti és lenti rész teljes elszeparáltásga és ilyesmik), de egy csomó kisebb-nagyobb átalakítás be van tervezve, ami ezeket is kiküszöböli, szóval ennél még csak még jobb lesz a jövőben.

Szóval nagyon jól kis buli volt ez, így, ha a helyi szervezők is úgy akarják (akiknek egyébként gratula! ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyesmi, amit csináltak, nagyon profin összehoztak mindent!), akkor 100%, hogy lesz folytatás, főleg, hogy ugye a helyszín is nagyon jó, nomeg közönség is van, még lappangó üzemmódban is… Merthogy azért az este legjobb sztorija azért mégiscsak az volt, mikor már bőven az éjszaka közepén kiszaladtunk a közeli éjjel-nappaliba a klub programszervezőjével és valahogy elkezdtünk dumálni egy teljesen máshonnan odatévedt fiatal párral és mikor szóba került, hogy mi honnan is keveredtünk oda, ázsiai zenei buli, meg ilyesmik, akkor, habár megdöbbenés volt a reakció, de a folytatás nem a várt wtf, az meg mi, meg minek, meg mi a fene volt, hanem, hogy Oh! Ilyen.. Big Bang, meg hasonlók? Meg KPop!? Nemár, ilyen buli létezik?!!?! Komolyan? Legközelebb megyünk mi is! Szóval… legközelebb!A teljes képanyagot a SoundOfJapan+ fórumon találjátok, azon belül is itt.
De a szegedi illetőségű partyponty.hu fotósa is lent járt, az ő képeit itt nézhetitek meg (vagy itt).

*Case
Namie Amuro: Break It
Yamashita Tomohisa: Blood Diamond
G-Dragon: Light It Up feat. Tablo, Dok2
Wonder Girls: Like Money feat. Akon
T-Ara: Sexy Love
Akanishi Jin-Test Drive (7th Heaven Mix)
Kat-Tun: Fall Down
One OK Rock: Riot!!
Nightmare: The World
DéspairsRay: Death Point
DBSK: Why? (Keep Your Head Down)
Super Junior: Sexy, Free & Single
U-Kiss: Doradora
Big Bang: Tonight
Beast: Beautiful Night
Koda Kumi: Physical Thing
BigStar: HotBoy
LM.C: Oh My Juliet
abingdon school boys: Howling
Gazette: Filth In The Beauty
Gackt: Ghost
Acid Black Cherry: 20th Cherry Boys
Block.B: Nalina
2PM: Hands Up
Morning Musume: One Two Three
f(x): Electric Shock
2NE1: Scream
Super Junior: Mr. Simple
Yamahisa Tomoshita: Party Don’t Stop feat. DJ Dask
Shinee: Ring Ding Dong
BTOB: WOW
Crossfaith: Omen

* Ji
EXID-I Feel Good
T-Ara: Roly Poly
2NE1: Follow Me
Block.B: Freeze
Orange Caramell: Lipstick
Gackt: Vanilla
DéspairsRay: Forbidden
Sim: Killing Me
Mblaq: Mona Lisa
Xiah Junsu: Tarantallegra feat. Flowsik of Aziatix
FTIsland: Hello Hello
SNSD: Oh
Psy: Right Now
Beast: Shock
One Ok Rock: Re:make
Malice Mizer: Beast Of Blood
U-Kiss: Tick-Tock
Kim Sori: Dual Life
Block.B: Nillili Mambo
Nu’est: Hello Hello
Alphabet: Hello
Shinee: Lucifer
SS501-Love Ya (G Sweet remix)
One Ok Rock: kanzen kankaku dreamer
TM Revolution: Resonance
Big Bang: Lollipop 2
One OK Rock: Deeper Deeper
An Cafe: Ryuusei Rocket
Big Bang vs LMFAO!-Party Rock Anthem Goes High High (VDJ Funky T Remix)
2NE1: I’m The Best
Crispi Crunch: Thumbs Up
Big Bang: Fantastic Baby
DBSK: Catch Me
Chunja: Tonight
G-Dragon: Crayon

*Case
Asian Kung-Fu Generation: haruka kanata
FLOW: Go!!!
Miyavi: Torture
Maximum The Hormone: What’s Up People!!
LM.C: Punky Heart
Jaejoong: Mine
Shinee: Sherlock
SNSD: The Boys
Rain: Rainism
G-Dragon: One Of A Kind
T.O.P.: Turn It Up
Anna Tsuchiya: Rose
CNBlue: In My Head
Miyavi: Survive (Album Version)
Kat-Tun: The D-Motion
2NE1: I Love You (Epitone Remix)
Myname: Message
B.A.P: Warrior
Maximum The Hormone: Zetsubou Billy
Gazette: Leech
Exo-K: Two Moons
2NE1 vs Britney Spears: I Am Toxic
Shinhwa: Venus
After School: AH
Kat-Tun: Star Rider
Yamashita Tomohisa: Daite Senorita
FTIsland: Neverland
One OK Rock: The Beginning
Team H: What Is Your Name?
Infinite: The Chaser
Morning Musume: Help Me!
MBLAQ: Run
2NE1: Lonely (Epitone Remix)
Super Junior: Bonamana
Super Junior: Sorry Sorry
Super Junior: Oppa, Oppa
Akanishi Jin: Sun Burns Down
Kara: Lupin
Scandal: Shoujou S
Gackt: Redemption
Kat-Tun: Don’t You Ever Stop
UKiss: Let’s Get

*Ji
Mucc-bouzen jishitsu
One Ok Rock: No Scared
Sid: VIP
CNBlue: I’m A Loner
Crispi Crunch: Menboong Time
the GazettE: Suicide Circus
Fiestar: Vista
Kim Hyung Joon: Break Down
SM the Performance: Spectrum
2NE1 & Big Bang-Lollipop
UKiss: Forbidden Love
2PM: Hands Up
Big Bang: Fantastic Baby
UVERworld: D-tecnoLife
T-Ara: Sexy Love
GD & TOP: Knock Out
L’Arc~en~Ciel: Ready Stady Go
Niko: Night Of Fire
Halloween Jnky Orchestra: Halloween Party

*Case
daniwellP-Nyanyanyanyanyanyanya! (UTAU – momonemomo)(Miku cover)

1 komment

  1. avatar Dante says:

    Tényleg jó buli volt, 10 órától meg szépen fel is pörgött :D

    Csak azt sajnáltuk (főleg a fiú csapat), hogy kevés volt a rock és amikor volt, akkor meg pont fent voltunk… :/ A számokra a táncot nem sokan ismerték, de nem baj, meg kell ismerni és tanulni, na meg egy adag bátorság is kell főleg az elején, hogy beállj :)

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB