Főoldal » Hírek, JPop » ZONE: végleg vége

ZONE: végleg vége

Az ezredforduló utáni évek egyik legsikeresebb japán popcsapata, a csupalány ZONE végleg lehúzza a rolót, pontot téve ezzel egy hosszas nyüglődés és az egyik legfeleslegesebb újraalakulás végére.

A ZONE története ’99-ben kezdődött, ekkor alakultak a népszerű énekes-táncos lánycsapatok (MAX, SPEED és társaik) stílusát követő formációként, azonban az akkoriban egyre nagyobb sikereket elérő, iskoláslányokból összeállt, rockosabb Whiteberry sikereit látva, a producerük tanácsára stílust váltottak, elhagyták a dance-pop vonalat, a négy lány hangszereket is kapott és ez a váltás be is jött nekik: a 2001-es Secret Base (kimi ga kureta mono) kislemezzel letarolták a toplistájat és ezt évekig tartó, töretlen sikerszéria követte. Végül pedig, 2005-ben, továbbra is a sikerek csúcsán, a további tanulmányaik miatt feloszlottak.

Ez egy nagyon szép lezárás lett volna, sőt, még azzal sem volt gond, mikor a lányok közül három összeállt 2011-ben, a Secret Base kiadásának tizedik évfordulóján pár koncert erejéig. Ketten, név szerint Miyu és Maiko azonban úgy döntöttek, hogy ennyi nem elég, duóként folytatják, az egykori hírnevet meglovaglva továbbra is a ZONE nevet használva. Erre már alapból is sokan felhúzták a szemöldökük, hogy ezt így minek, de még csak ezután jött az igazi kínlódás: hosszabb hallgatás után következő nyárra hoztak végre össze egy nem túl emlékezetes vagy sikeres kislemezt, majd megint eltüntek, csak néha-néha bukkant fel valami kósza hír róluk, a rajongók pedig nem igazán értették a helyzetet, hogy akkor mire föl volt az egész újraalakulósdi. Végül idén februárban jött a váratlan bejelentés a kiadótól, hogy Miyu szerződését felfüggesztették, nem részletezett hanyagságra és morális problémákra hivatkozva és Maiko ez után nem sokkal jelentette be végre, hogy akkor befejezi, nem erölteti a dolgot és véglegesen lezárja a ZONE történetét.

Secret Base PV

A ZONE az induláskor…

…és pár évvel később

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB