Főoldal » Hírek, JPop » Utada Hikaru: Fantôme – hamarosan érkezik az első új album 2009 óta! [Frissítve videókkal és előzetesekkel!]

Utada Hikaru: Fantôme – hamarosan érkezik az első új album 2009 óta! [Frissítve videókkal és előzetesekkel!]

utadahikaru_fantome_03 utadahikaru_fantome_02

Utada Hikaru hosszú, évekig tartó szünet után tért végre vissza az aktív zenészek közé két idén tavasszal megjelent balladával, most pedig végre befutottak az infók a készülő új nagylemezről is! Az album a Fantôme címet kapta és ehhez passzolóan a promóciós fotók is kicsit kísértetiesen álomszerű hangulatúak lettek. A megjelenésre mondjuk még várni kell, ugyanis az anyag csak szeptember legvégén kerül majd a boltok polcaira, de máris beindult a találgatás, hogy mire lehet majd vajon száutadahikaru_fantome_01mítani zeneileg? A 11 dalból eddig hármat hallhattunk: a két frissebb szerzemény ugyebár ballada volt, a harmadik, a sakura nagashi pedig nem annyira releváns, ugyanis nagyon régi, még 2012-ből, a szünet kezdete utáni évből származik (és az Evangelion.3.0 You Can (Not) Redo mozifilmhez készült, ahogy itt is írtunk róla annak idején). Azaz az új dalok alapján sokak aggódnak kicsit, hogy nehogy egy, a régi a sikereket meghozó pop és R&B számokra hajazó hangzást mellőző, egysíkú, balladákkal telenyomott lemezt kapjunk. Hogy ez a kiadvány most más lesz, mint az eddigiek arra utalhat az is, hogy míg korábban rengeteg angol számcím szerepelt az énekesnő kiadványain, most az összes cím japánul van, amit többen szintén a balladásodás jelének vélnek. Már csak ezért is érdekes lesz, hogy milyen is lesz a végeredmény, szóval reméljük szeptember vége előtt azért beesik majd még egy-két előzetes!

Fantôme
2016.09.28
01.道 (michi)
02.俺の彼女 (ore no kanojo)
03.花束を君に (hanataba wo kimi ni)
04.二時間だけのバカンス (nijikan dake no vacance) feat. Sheena Ringo
05.人魚 (ningyo)
06.ともだち (tomodachi)
07.真夏の通り雨 (manatsu no tooriame)
08.荒野の狼 (kouya no ookami)
09.忘却 (boukyaku)
10.人生最高の日 (jinsei saikou no hi)
11.桜流し (sakura nagashi)

Frissítve (szept 25): Fentebb, még augusztus elején azt írtam írtam, hogy “reméljük szeptember vége előtt azért beesik majd még egy-két előzetes”. Nos, beesett, ráadásul nem is csak egy-kettő! Hanem három klip és plusz egy videó részletekkel az összes dalból. Maguk a klipek még nem túl bíztatóak, mivel eléggé azt sugallják, amitől kb. mindenki félt, azaz azt, hogy egy eléggé ballada-központú albumot kapunk majd. A hanataba wo kimi ni és a fentebb is emlegetett Evangelionos sakura nagashi (aminek a videója is az animéből lett összevágva) ennek különösen kirívó példája és a Sheena Ringo-val közös nijikan dake no Vacance is nagyon hasonló, de ezt legalább a látványos videó elviszi a hátán úgy-ahogy. A dalelőzetesek azonban már sokkal igéretesebbek és egy eléggé váltzatos poplemezt igérnek, ami után különösen érthetetlen, hogy a promóban miért kaptak ennyire kiugró szerepet a lassabb dalok. De, hogy pontosan milyen is lesz az album azt most már pár napon belül megtudjuk, szerdán ugyanis már a boltokba kerül a Fantôme. Addig pedig itt vannak a klipek és az előzetesek:

nijikan dake no Vacance feat. Sheena Ringo

hanataba wo kimi ni

sakura nagashi

Song previews

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB