Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Tavaszi Mondocon (2022.03.19-20 @ Hungexpo)

Tavaszi Mondocon (2022.03.19-20 @ Hungexpo)

Habár sokáig úgy tűnt, hogyz előző évi nyári és őszi con, valamint a végül elmaradt táli után még a 2022 Tavaszi Mondocon is a járvány árnyékában telik majd, de végül, kb. két héttel a rendezvény előtt eltörölték az összes korlátozást, így a 2020 eleji téli con óta ez volt az első amin végre visszazökkenhettünk a normális kerékvágásba. Persze azért még most sem teljesen, az utolsó SoundOfJapan pultozás pl. most is elmaradt (mivel a korlátozásokkal nem akarunk még megcsinálni, mire kiderült, hogy mi a helyzet, addira pedig már túl kapkodós lett volna előkészülni mindennel) és egyébként is érezhető volt még pár dolgon, hogy még csak nem sokkal vagyunk túl az apokalipszison.

Viszont újra volt koncert: az eredetileg a két évvel ezelőtti tavaszi conra meghívott Kohei látogatott el hozzánk, aki, mivel pár éve Japánból Svájcba költözött, szerencsére nagyon mobilis és rugalmas. Zeneileg valahol a klasszikus énekes-dalszerzős és a jellegzetes J-Rock hangzás közt volt félúton, amit, ahogy az mondjuk várható volt, a közönség is nagyon értkelt… és igazából az esetében pl. még jól is jött, hogy két év kényszerű csúszással érkezett, mivel 2020-ban még csak pár dala jelent meg, azóta viszont kijött az első nagylemeze is, szóval a közönség is jobban tudott készülni a koncertre és ő is jóval több zenéből tudott válogatni.

Ezt leszámítva amúgy most is a megszokott mederben ment minden, rengeteg nagyszerű cosplayessel, meg persze a vasárnapi zenei videós vetítéssel, amihez természetesen megtaláljátok a listát is egy kicsit lentebb. A galériát a legutóbbi conhoz hasonlóan pedig most is a Mondocon Facebook oldalán találjátok, de persze ehhez is lesz link alább.

2022 Tavaszi Mondocon zenei videós vetítés:

BEFIRST: Bye: Good-Bye
NCT 127: Sticker
Noisemaker: Apex
Aya Sato: Aya Ninja feat. Digital Ninja
ONF: Goosebumps
Granrodeo: kamino hotokemo
Hiyadam: I Rave U
Monsta X: Rush Hour
Crossfaith: Gimme Danger feat. Ralph
ONEUS: Luna
Royz: Eva
T-ARA: Tiki Taka
Miyavi & PVRIS: Snakes
Crystal Lake: Disobey
(G)I-DLE: Tomboy
EXILE Shokichi x CrazyBoy: Get It On
Seventeen: Rock With You
STARKIDS: Flash (Prod. BENXNI)
Ateez: Deja Vu
Girugamesh: Engrave
Treasure: Jikjin
CNBLUE: Love Cut
Koda Kumi: Sure Shot
Yurufuwa Gang: Unforgettable
MCND: Movin’
Xaa: Xaa: satsukibyo (五月病)
STAYC: Run2U
FAKY: 99
Red Orca: Night Hawk
Astro: Who
SiM: The Rumbling
Stray Kids: Maniac
Tokyo Gegegay: Outsider

Tavaszi Mondocon 2022 galéria a Mondo Facebookon:
1. nap / 2. nap

Ha valaki fel szeretné tölteni a róla készült képeket, akkor légyszi kreditként az InfinteBeat.hu-t említsétek. Facebookon: @infinitebeat.hu / Instagram-on: @infinitebeatphoto

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB