Főoldal » Hírek, KPop » San E: Season Of Suffering – A rapper zseni új albuma, rengeteg mondanivalóval és pofás MV-vel! [Frissítve 3. MV-vel!]

San E: Season Of Suffering – A rapper zseni új albuma, rengeteg mondanivalóval és pofás MV-vel! [Frissítve 3. MV-vel!]

San E két év után, végre új albummal és életvezetési tanácsokkal tért vissza! A Season Of Suffering egy 7 számos lemez, javarészt vadiúj dalokkal. Az album főszáma az I Am Me-lett, ami egy kapából remek mondanivalójú dal, míg 2015-ben még agresszívabban üzent utálóinak (meg egyáltalán általánosságban bárki nevében, bárki más utálóinak) most már inkább beletojik mindenbe és mindenki véleményébe, mert szereti saját magát és amit csinál. Ez pedig a legkövetendőbb magatartás! A dalban egyébként a Mamamoo Hwasa-ja vett részt, a klip pedig nagoyn vicces, képregényes vonalú lett. Az albumon túl még jobb hír, hogy az összes szám hivatalosan elérhető a youtube-on, valamint, hogy a hiphopKR oldal jóvoltából, az összeshez, remek, angol felirat is készült! Az album egyébként egyik különleges száma, a télen, külön megjelent Bad Year, mely egy jó szójátékos allegóriára épült. A dal címe ugyanis azt is jelentheti hogy rosszéletű nőszemély (nem káromkodunk :D) és bár első hallásra egy ex barátnőhöz írt számnak tűnik, valójában a mostmár leköszönő koreai miniszterelnők nőnek íródott! (Aki mint tudjuk, hatalmas korrupciós botrány után tűnik mostmár el). Az albumon további komolyabb számok találhatók, melyek főleg a pénzről, munkáról, életről szólnak.

Tracklist:
01. I Can Go All Day
02. Seoul, 120 days of Sodom
03. Counselor
04. Lost in Myself (Feat. eSNa)
05. Bad Year
06. I Am Me (Feat.Hwasa Of Mamamoo)
07. Ready-Made (Marcel Duchamp)

 

Frissítés (feb. 07.)

A mai napon egy újabb klip jelent meg az albumhoz, ráadásul az egyik legjobban sikerült és komolyabb dalhoz. A Counselor szövegében és videójában is a problémákkal küzködő, elveszett lélek küzködését hallhatjuk, aki orvosi segítség helyett a gyógyszereket választja. San E-t mindig sok kritika érte, ezért nem is meglepő, ha ebbe a dalba is bele tette volna érzelmeit és akár most, akár más időben küzködött volna depresszióval. A klip egyébként különösen érdekes, hisz biztonsági és rejtett kamerás felvételekkel együtt igyekszik élethűen bemutatni, amint a rapper a pszichológusával és önmagával száll harcba.

Frissítés (Márc. 03.):

Kijött még egy klip az albumhoz, méghozzá egy erősen (!) korhatáros, az egyébként is komoly Seoul, 120 days of Sodom-c. számhoz. Ahogy San E interjújában elmondta, a számot a sokat vitatott, ’75 ös Salò, avagy Szodoma 120 napja c. Francia-Olasz film ihlette! Ezért, a dal elején hallható francia szöveg is a filmből vett idézet.

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB