Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Őszi Mondocon (2014.10.4-5 ~ Hungexpo) – Fotóriport+videólista!

Őszi Mondocon (2014.10.4-5 ~ Hungexpo) – Fotóriport+videólista!

mondocon1409A conokkal kapcsolatban gyakran felmerül kifogásként, hogy mindig ugyanazok a programok, nincs soha semmi különlegesség… nos, ez most nem volt igaz: ugyanis két év kihagyás után újra egy szerencsére hatalmas sikernek bizonyuló koncert volt a fő programpont és a fellépőnk, Haruka, egyenesen Japánból érkezett hozzánk. Az alábbi cikket azonban meghagyjuk a szokásos con utáni összefoglalónak, főleg, hogy most extra-rengeteg kép készült, a koncertről pedig külön olvashattok egy fotókkal szintén masszívan megpakolt beszámolót itt.

Szóval… hogy milyen volt maga a con? Olyan, mint mindig. Viszont ami az ugye szintén két napos tavaszihoz képest mindenképpen pozitív változás volt, az az, hogy szombaton ha lehet még nagyobb nyüzsgés volt (elvileg all time látogatottsági csúccsal) és ez vasárnapra sem ült le vészesen. Persze az azért egy lazább nap volt most is, de nyoma nem volt annak a dögletes pangásnak, ami a tavaszi vasárnapot oly rettenetessé tette. Amin viszont szerintem legközelebbre finomítgatni kellene a szervezőknek, az az animés / gamer programok aránya, mivel most egy kissé túlzottan elcsúsztak a dolgok az utóbbi felé az előbbi rovására és a két nap alatt négy, egyenként minimum két órás gamer döntő is volt a nagyteremben, ami talán egy pöttyet azért túl sok… főleg, ha fejetlenségbe és masszív csúszásba fullad a dolog, amiből lett is egy kisebb balhé vasárnap.

Ezt leszámítva azonban minden csudás volt, a főszerepet pedig, mint mindig, most is a cosplayesek játszották, akik közt újfent akadtak kiemelkedően jók, különlegesek és érdekesek. Ott volt példul a Royz csapat (ráadásul a pont a videóvetítésbe is bekerülő Revelation külsővel), egy közelről nézve kicsit home-made, de összességében hatásos Alien (+bónusz facehugger!), volt Batkid és Superbaby, végre-végre egy hazai Romantically Apocalyptic páros, egy Where’s Waldo? duó (wtf! :D), egy fullextrás Kyary Pamyu Pamyu (!!), egy totál-spontán Cousin It (Addams Family), plusz volt egy An Cafe féle Yuuki és  egy, a képek alapján eléggé korrekt Kyo is szaladgászott valahol, őt azonban sajna nem sikerült megtalálnom. Nomeg persze eldölt az a mindenki fantáziáját foglalkoztató kérdés is, hogy vajh ki vállalja be itthon először aztabizonyos Kill La Kill cosplayt. A programok nagy részéből persze most se láttam kb. semmit, mert a nap nagyrészét a SoundOfJapan pult körül töltöttem a Piactéren, ami most kivételesen nem a 25-ös csarnokban (éppen felújítják), hanem a Fogadó épületben volt és ami egyébként kevésbé volt zsúfolt és fullasztó, mint a szokásos hely, pedig tömegből és talán árusból is több volt, mint máskor. A szokásos manga – anime – könyv – plüss, stbstb boltok mellett persze most is ott voltak a rendszeresen a legizgalmasabb kínálatot prezentáló kézműves árusok is (pl. a már-már kétségbeejtően cuki Rainbow Overflow), szóval megint bőven volt mire költekezni.

És míg a szombat fénypontja a koncert volt, addig a vasárnapé mi lett volna más… mint a zenei videó vetítés! Ahogy két napos conoknál lenni szokott, két órában, az utóbbi pár hónap legjobb, legérdekesebb japán és koreai videóival. És ezúttal végre technikai hibák és hangcsúsás nélkül! Alább a lista linkekkel, hogy mik is voltak, azalatt pedig a masszív fotógaléria!

mondocon1410_top01.Anna Tsuchiya: Lucifer – video
02.Orange Caramel: My Copycat – video
03.Jupiter: Arcadia – video
04.Super Junior: Mamacita – video
05.Koda Kumi: Hotel – video
06.coldrain: You Lie – video
07.BTS: Danger – video
08.Matenrou Opera: tonari ni suwaru taiyou – video
09.Block B: HER – video
10.Crossfaith: Madness – video
11.Mejibray: Theatrical Blueback – video
12.Donghae & Eunhyuk: Skeleton – video
13.VIVIVID: Age Of Fun feat.Vell, Ayaka (Bapjap Remix) – video
14.Royz: Revelation – video
15.Triampersandy: ring+A+ring – video
16.T-Ara: Suger Free – video
17.Vamps: The Jolly Roger – video
18.SiM: Gunshots – video
19.Yamashita Tomohisa: Your Step – video
20.Miyavi: Real? – video
21.2PM: Go Crazy – video
22.Norikiyo: gesukai kaisai no oshirase – video
23.Girugamesh: Gravitation – video
24.Girls’ Generation TTS: Holler – video
25.Tempura Kidz vs Charisma.com: Mummy Killer – video
26.SID: Enamel – video
27.Taemin: Danger – video
28.One OK Rock: Mighty Long Fall – video
29.Teen Top: Missing – video
30.FEMM: Fxxk Boyz Get Money – video

GALÉRIA
(A képek egyben és jobb minőségben innen letölthetőek)

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB