Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Nyári Mondocon (2018.07.14-15 @ Hungexpo)

Nyári Mondocon (2018.07.14-15 @ Hungexpo)

Az utóbbi két Mondocon elég nagy változásokat hozott, a téli ugye főleg azért mert a korábban megszokott decemberi időpontról átkerült januárra, a tavaszi pedig egyrészt azért, mert akkor lettek először jobban különszeparálva a con zenei programjai, másrészt pedig azért mert a D-ből átkerültek a pultok és a kisebb színpadok a B csarnokba. Utóbbi eredetileg csak egy kényszermegoldás volt, mivel a tavaszi con időpontjában nem volt elérhető a D, de végül egész jól sült el a dolog, így maradt a beosztás mostanra is. Mondjuk kisebb gondok azért voltak vele, főleg az, hogy így a D melletti szabadteres nagyszínpad eléggé messze esett mindentől, de ezt leszámítva jó volt ez így. A zenei programos húzás pedig szintén jól sült el tavasszal, szóval az is folytatódott most kiegészülve egy nagyobb KPop cover dance versennyel is.

A nagyobb változások után ez a con nem hozott sok meglepetést és újdonságot, “csak” a szokásos dolgok vártak a látogatókra, azaz a vetítések, gamer programok, karaoke, versenyek, visszatért a két tavaly nyári mini-koncertes vendég és persze volt rengeteg cosplayer… utóbbiak közt a szokásos anime / gamer / Marvel / DC vonalon kívül most is volt pár igazi különlegesség… Spaceballs, Elvis, Süsü (jó, az nem cosplay volt, hanem a hivatalos, gyerek programokon szereplő Süsü lett meghívva), nomeg a tavaszi után most is volt egy újabb kifejezetten jó Ruki cosplay.

Nagyobb koncert ugyebár most nem volt, ellenben ősszel újra lesz egy nagyon jó kis japán zenekar, hogy kik is jönnek hozzánk arról egy-két nap és érkeznek az infók, de addig is lesz jópár koncert a városban, szeptember elején például a mi szervezésünkben érkezik a városba az egyik legizgalmasabb japán underground zenekar, a zajosabb rockban utazó Qukaju:

Vasárnap természetesen újra volt zenei videós vetítés az elmúlt hónapok legjobb videóival és ha valaki lemaradt róla, avagy szeretne visszakeresni valamit, akkor itt a lista, arról, hogy mik is mentek… utána pedig a masszív galéria!

01.Kamijo-Nosferatu (video)
02.Nu’est W-Dejavu (video)
03.Czecho No Republic x SKY-HI-Time Traveling (video)
04.Vexent-Vomit (video)
05.Seventeen-Call Call Call (video)
06.Namie Amuro-Showtime (video)
07.Momoland-Baam (video)
08.Lynch.-Creature (video)
09.SHINee-Good Evening (video)
10.Nada x Mina Myoung-Dozer (video)
11.Royz-Doll (video)
12.24K-Bonnie N Clyde (video)
13.Tokyo GeGeGay-Yes Or No (video)
14.Twice-What Is Love? (video)
15.Miyavi-In Crowd feat. Seann Bowe + Lia Kim (video)
16.EXO-CBX-Horololo (video)
17.Yui Ga Dockson (ユイ・ガ・ドクソン)-Like A Virgin (video)
18.One OK Rock-Change -Japanese Ver.- (video)
19.BTS-Fake Love (video)
20.Dir En Grey-ningen wo kaburu (video)
21.NCT U-Baby Don’t Stop (video)
22.KAT-TUN-Ask Yourself (video)
23.Pentagon-Shine (video)
24.Mary’s Blood-World’s End (video)
25.UP10TION-Candyland (video)
26.Reebok Classics x Anarchy & K.A.N.T.A-Monkey Talk (video)
27.NCT 127-Chain (video)
28.Stray Kids-Grrr (Performance Video) (video)
29.Zero [Hz] (零[Hz])-Agul (video)
30.Wanna One-Boomerang (video)
31.Hyde-Who’s Gonna Save Us (video)
32.Blackpink-DDU-DU DDU-DU (video)

Nyári Mondocon 2018 galéria

Ha valaki fel szeretné tölteni a róla készült képeket, akkor légyszi kreditként a fotós oldalam, az InfinteBeat.hu-t említsétek. Facebookon: @infinitebeat.hu / Instagram-on: @infinitebeatphoto
Köszi!
A galéria facebookon.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB