Főoldal » Feature, SoundOfJapan+ hírek » Nana Kitade a Tavaszi Mondoconon!

Nana Kitade a Tavaszi Mondoconon!

A nemzetközileg elsősorban a Fullmetal Alchemist és D.Gray-man animékben szereplő dalai miatt ismert Nana Kitade 12 év elteltével újra Budapesten!

Az énekesnő első kislemeze 2003 októberében jelent meg, azaz most a pályájának 20. évfordulóját ünneplő turnéja keretében látogat el Budapestre és a Tavaszi Mondocon szombati napján adja elő legismertebb dalait, melyek közt ott van a bemutatkozó kislemezről a Kesenai Tsumi, ami a korszak egyik legnépszerűbb animéjében, a Fullmetal Alchemistban szerepelt, valamint a 2007-es Antoinette Blue, ami pedig a D.Gray-man egyik záródala volt. De ezeken kívül is többször bukkantak fel számai animékben, többek közt a Jigoku Shojo: Three Vessels és a Persona -Trinity Soul- sorozatokban, viszont akkoriban nem csak ezekkel és a többi, pop és rock közt egyensúlyozó dalával keltett feltünést, hanem lolita divatmodellként, aki visszatérő vendég volt a japán streetfashion irányzat legfontosabb szaklapjainak (Kera, Gothic & Lolita Fashion) oldalain.

A pályájának első szakaszát 2009-ben zárta le, amikor elváltak az útjai a Sony kiadóval és innentől függetlenként csinált az ízléséhez méginkább közel álló, még rockosabb zenéket először a Loveless duó tagjaként, majd pedig a The Teenage Kissers énekesnőjeként, mielőtt 2016-ban visszatért a szólózáshoz. Budapesten 2011-ben, a Loveless időszakban járt és az A38 színpadán lépett fel, most azonban egy hozzá sokkal közelállóbb közegben, a Mondoconon lép fel a tavaszi rendezvény sztárvendégeként április 29-én.

Nana Kitade
2023 április 29.
19:00
Tavaszi Mondocon
Hungexpo
Mondocon infó

Nana Kitade nagylemezei:
18: Eighteen (2005)
I Scream (2006)
Bondage (2009)
Violet Blaze (2017)

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB