Főoldal » Hírek, Japán, Rock » Melt-Banana: Fetch – új lemez hat év kihagyás után!

Melt-Banana: Fetch – új lemez hat év kihagyás után!

Hat és fél év szünet után ma, azaz október elsején jelenteti meg legújabb lemezét a stílusilag eléggé behatárolhatatlan Melt-Banana (olyan jelzőket szoktak rájuk aggatni, mint például a noisecore, ami mondjuk még nagyjából elég jól le is fedi azt amit csinálnak). A pár éve Budapesten is járt zenekar új albuma, a Fetch a 2007-es Bambi’s Dilemma-t követi a sorban és következetesen viszi tovább a jól ismert, az alapjaiban talán leginkább a punkhoz és hardcore-hoz közel álló, hipergyors, kiszámíthatatlan váltásokkal és beazonosíthatatlan eredetű hangeffektekkel teliszórt, pillanat alatt beazonosítható hangzásvilágot.

meltbanana_1310

A csapat házatáján egyébként történt pár változás az utóbbi években, melyek közül a legfontosabb, hogy a korábbi négy tagú felállás helyett mostanra duóvá fogyatkoztak, vagyis csak az énekes, effektfelelős Yasuko és a gitárzseni Agata (mindenkinek, akit kicsit is érdekel, hogy mi mindent lehet kihozni a gitáreffektekből és pedálokból, egyszer látnia kell őt élőben!) maradtak a zenekarban. Dobos fronton korábban is folyamatosan cserélődtek az emberek, szóval az annyira nem meglepő, hogy úgy döntöttek, hogy inkább cserélnek dobgépre, azonban a kezdetektől velük tartó basszeros lány, Rika hiánya már meglepőbb. Mondjuk már a legutóbbi turnén is már nyomtak egy rövidebb részt kettesben, mint “Melt-Banana Lite”, sőt, egy albumot is kihoztak ezen a néven, zeneileg a főzenekartól némileg elütő stílusban, de akkor még nem lehetett sejteni, hogy idővel ez lesz az állandó felállás is.

meltbanana_fetchÉs, ami a lényeg: aki kiváncsi az egyébként kiválóan sikerült albumra, az itt, egy interjú olvasgatása mellett végighallgathatja az egészet!

Fetch
2013 okt 1 / A-Zap
01.Candy Gun
02.The Hive
03.Vertigo Game
04.Lefty Dog (Run, Caper, Run)
05.Infection Defective
06.My Missing Link
07.Zero+
08.Schemes Of The Tails
09.Lie Lied Lies
10.Red Data, Red Stage
11.Then Red Eyed
12.Zero

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB