Főoldal » Hírek, JPop » Közös duóban két ex-Johnny’s énekes, Jin Akanishi és Ryo Nishikido (ex-Kanjani8 / NEWS)!

Közös duóban két ex-Johnny’s énekes, Jin Akanishi és Ryo Nishikido (ex-Kanjani8 / NEWS)!

A J-Pop színtéren az elmúlt pár év egyik legzsenibb húzása Jin Akanishi és színész haverja, Takayuki Yamada egyszámos vicc-duója, a JINTAKA volt 2016-ban, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy Jin valami hasonlóra készül, ezúttal viszont egy másik barátja, a Johnny’s ügynökségtől nemrégiben távozott Ryo Nishikido társaságában.

Jin-t senkinek sem kell bemutatni, Ryo neve viszont lehet nem sokat mond azoknak, akik nincsenek benne nyakig a Johnny’s idolok világában, szóval vegyük át gyorsan, hogy ki is ő: 1997-ben csatlakozott az ügynökséghez évekkel később pedig eléggé szokatlan módon két csapatban is debütált, ugyanis mind a NEWS, mind a Kanjani8 tagjai közt szerepelt (utóbbiban az ének mellett gitárosi poszton is). Idővel egyre sűrűbb lett a beosztása, plusz a színészi karrier is beindult, emiatt egy idő után már nem maradt ideje mindkét formációra és végül távozott a NEWS tagjai közül. Tavaly ősszel viszont nem csak a Kanjani8 tagjai közül lépett ki, hanem az ügynökségtől is távozott, december közepén pedig már meg is érkezett az első szólóalbuma Nomad címen.

Szóval ő állt össze Jinnel és N/A néven indítanak közös duót. Az N/A ugye egyrészt a nevükből lett összesakkozva, másrészt pedig az angol Not Available standard rövidítése és egyelőre annyit lehet tudni róluk, hogy decemberben kezdtek együtt dolgozni (azaz igen, eléggé el vagyunk késve a hírrel, nodehát de jobb később, mint soha), a bemutatkozásukra pedig májusban kerül majd sor egy Hawaii-n (ami ugye a japánoknak kb. olyan, mint nekünk a Balaton) tartott szabadtéri, de ennek ellenére “The Man In The Arena” néven futó koncerten. Ezen túl viszont egyelőre csak kérdések vannak: nem tudni, hogy mikor jelentkeznek majd valami közös anyaggal, nem tudni, hogy műfajilag mi várható tőlük (Jin táncos popzenéje és Ryo dallamos rock hangzása eléggé messze áll egymástól) és ami a lényeg: nem tudni, hogy mennyire veszik majd komolyan ezt az egész közös projektet.

Decemberben a megalakulást egy mindkettejük által aláírt, japán és angol verzióban is közzétett szerződéssel jelentették be, ami nagyjából komolyan indul, de alig pár sor után elgurul a gyógyszer és onnantól kezdve teljes agymenés az egész (pl. a szerződés szerint, hogy ne legyenek mindenféle félreértések köztük, Ryo az oszakai dialektus, Jin pedig az angol használatát kerüli amennyire lehet, ha pedig mégis lenne valami vita köztük, akkor azt egymást közt a szüleik és pártfogóik bevonása nélkül beszélik meg, egyébként pedig igyekszenek elkerülni, hogy eladják a lelküket a japán szórakoztatóiparnak, stbstb… a teljes dokumentum a poszt végén), plusz kijött egy, a duót beharangozó videó is, amiből nem derül ki semmi, ellenben olyan szinten túltoltan drámai az egész, hogy nem igazán lehet komolyan venni (de persze ott van az a lehetőség is, hogy mégiscsak komolyan gondolták). Szóval sok a kérdőjel, de ha befut valami új infó mi is beszámolunk majd róla!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB