Főoldal » Hírek, KPop » Folytatódik az SM Entertainment kálváriája – Immáron nyolc taggal folytatja a Girls’ Generation ~

Folytatódik az SM Entertainment kálváriája – Immáron nyolc taggal folytatja a Girls’ Generation ~

tumblr_ncqnhhByjy1sadjjeo1_1280

Napokkal ezelőtt röppentek fel az első pletykák arról, hogy a SNSD háza táján is gondok vannak. Aztán nem sokkal később jött a sokk: Jessica Jung (Jung Soo Yeon) ugyanis nem tagja többé az eredetileg kilenctagú lánycsapatnak. Először csak találgatni lehetett, vajon megismétlődnek-e az év első felében történtek, mikor is egy másik sikeres, szintén az SM Entertainment alá tartozó csapat, az EXO vált hirtelen 11 tagúvá Kris távozásával. Az a per még a mai napig nem tisztázódott le és, ha visszatekintünk a korábbi hasonló botrányokra, még hosszú ideig nem is fog. Ez a mostani helyzet azonban más. Kiderült ugyanis, hogy Jessica nem önként távozott, nemes egyszerűséggel felkérték, hogy hagyja el a csapatot.

Az első ezzel kapcsolatos posztját a weibo-ján láthatták a rajongók még szeptember 29-én.

I was excited about our upcoming fan events only to shockingly be informed by my company and 8 others that as of today, I’m no longer a member.”
(Ford.: “Nagyon izgultam a közelgő rajongói találkozók miatt, mire is a kiadóm és a többiek bejelentették, többé nem vagyok tag.”)

Természetesen, ahogy ez lenni szokott, ez nagy zavart keltett a SONE-k, a Girls’ Generation rajongói körében. Sokan találgatták, hogy talán csak meghackelték az énekesnő weibo-ját és az sem segített, hogy a a kiadó sokáig hallgatott és nem adott ki sem cáfolatot, sem megerősítést.

Majd egy napot kellett várni a kiadó válaszára, amelyből kiderült, hogy Jessica kérte, hogy függesszék fel a csapattal való munkáját, de mivel nem tudtak megegyezni, így nem volt más választásuk, mint nyolc taggal folytatni tovább. Mindenesetre továbbra is támogatásukról biztosították mind a lányokat, mind Jessica-t. Legalábbis ez állt az SM Entertainment illetékesei által kiadott nyilatkozatban.

Ezután persze megindultak a találgatások, hogy vajon a BLANC, Jessica saját márkájának forgalomba kerülése, állítólagos szerelmi kapcsolata vagy valami más áll a háttérben. Újra felröppentek a korábbi pletykák, melyek szerint Jessica hamarosan kimondja a boldogító igent Hong Kongban Tyler Kwon koreai-amerikai üzletembernek. A férfi neve nem ismeretlen a sztárok körében, hiszen ő a CEO-ja a Coridel Group-nak, amely New York-i székhelyű, de rengeteget fektet be a koreai zeneiparban. Ezek a híresztelések azonban hamar megcáfolásra kerültek újra.
Sokat azonban nem kellett várni Jessica válaszára. Szetpember 30-ai bejegyzésében elmondja, hogy mennyire meglepték az események, hogy szó szerint kiléptették a csapatból. Szó esik arról is, hogy korábban, mikor a BLANC megnyitotta kapuit, ő engedélyt kapott erre és a kiadó és a lányok is támogatták. Aztán szeptember elején a csapat tagjai megváltoztatták véleményüket, összehívtak egy gyűlést és válaszút elé állították: vagy a saját üzlet vagy a Girls’ Generation. Ez természetesen meglepte őt, azonnali döntést nem hozhatott, hiszen egy részről üzlete szárnyalóban volt, más részről pedig a GG mindig is fontos szerepet töltött be az életében, közel s tova 15 évet áldozott már rá. Ekkor kérvényezte, hogy egy időre függesszék fel a csapattal való munkáját, amibe bele is mentek, majd szeptember 29-én ennek ellenére váratlanul kirakták őt az SNSD-ből.

A két oldal hivatalos nyilatkozatai eléggé ellentmondásosak, mindenkinek szíve joga eldönteni, melyiknek hisz, de az elmúlt egy év eseményei mindenképpen Jessica oldalára billentik a mérleget. Az SM Entertainmentről ebben az évben már hallhattunk az EXO és Kris kapcsán, aztán botrányba keveredett már az f(x) és Sulli is és most itt van Jessica és a Girls’ Generation.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB