Főoldal » Hírek, Japán, Rock » Feloszlott a FACT! – 16 év után zárta le a közös sztorit a punk / metalcore csapat (+Best Of album új dalokkal)

Feloszlott a FACT! – 16 év után zárta le a közös sztorit a punk / metalcore csapat (+Best Of album új dalokkal)

fact1511b fact1511

Egy tegnapelőtt esti koncert után felszlott az igencsak kacskaringós karriert befutott punk / rock / metalcore (mikor melyik) csapat, az Európán is többször megjárt FACT. Mint kiderült mondjuk, a hír nem új és váratlan, még áprilisban jelentették be, hogy hát ők akkor még elkoncertezgetnek az év fennmaradó részében, aztán részükről lezárják a FACT sztorit… csak akkor, tavasszal valahogy elsikkadt a hír. Indoklás nem nagyon (= egyáltalán nem) volt, csak írták, hogy 16 évig nyomták, az fasza volt, de ennyi, azonban majd külön-külön még folytatják a zenélést tovább valamilyen formában. A befejezés mondjuk kétségtelenül masszív lett: november 20-án a hírneves Shibuya klubkereszteződésben (ahol kb. egy perc járótávon belül van egy tucatnyi klub) béreltek ki három helyszínt (plusz egyet a merch cuccoknak!) és tartották meg a Rock-O-Rama fesztivál idei felvonását olyan fellépőkkel, mint Crossfaith, Crystal Lake, Loyal To The Grave, Her Name In Blood, Man With A Mission vagy éppen a helyi punk legenda Ken Yokoyama… és ennek főattrakciójaként léptek utoljára színpadra. (A jó hír a rosszban, hogy az egészet közvetítette online élőben a Niconico és a videót a megfelelő helyeken már meg is lehet találni.)

photo: Shingo Tamai / innen lopva

photo: Shingo Tamai / innen lopva

Az igazán szomorú a dologban az, hogy a csapat korábbi, gyakran kicsit felemés lemezei után a legutóbbi album, a KTHEAT veszedelmesen erős anyag lett, amin végre maximálisan kibontakozott a potenciál, ami mindig is bennük volt. Szóval eléggé tragédia, hogy pont ezután dobták be a törölközőt. Búcsuzóul mondjuk kihoztak még egy best of albumot egy koncert DVD-vel és két friss dallal felturbózva, szóval legalább ennyi még jutott nekünk is, itt messze-távol búcsúzóul. Alább a best of tracklista, az egyik új dalhoz készült PV, egy kis összefoglaló a DVD-n található koncertből, meg a válogatás borítója, melyre összegyűjtötték az összes korábbi zenekaros pólójukat.

rockorama2015a rockorama2015b

fact1511tshirtsbest+ 2009-2015
2015.11.11
01 look away
02 choices
03 paradox
04 a fact of life
05 purple eyes
06 rise
07 hate induces hate
08 slip of the lip
09 sunset
10 the shadow of envy
11 error
12 FOSS
13 drag
14 witness
15 ape
16 miles away
17 disclosure
18 the way down
19 wait
20 over

DVD:
FACT ”KTHEAT”JAPAN TOUR 2015 @Osaka Namba-Hatch

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB