Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » Elhunyt Yuze, az E’m~grief~ gitárosa

Elhunyt Yuze, az E’m~grief~ gitárosa

em grief yuzeTegnap került nyilvánosságra a hír: február 15-én elhunyt Yuze, az évek óta szünetelő E’m~grief~ gitárosa (halálának oka ismeretlen). 35 éves volt.

Yuze, azaz polgári nevén Kubota Kei még 1997-ben kezdte zenei karrierjét basszusgitárosként a LA VALLIÉRE nevű bandában, a kultikus Key Party kiadó istállójában. Ezután a CANARY-ba került, majd a viszonylag ismertebb Vice†Risk-ben és La’miss†fairy-ben pengette a húrokat az énekes, Yayoi oldalán (akinek kiadójához le is voltak szerződve egyébként, a Matinán belül).

A Matina évek és legutóbbi bandája között Juka (alias Shaura) koncertjein volt kisegítő basszusgitáros, végül pedig 2008 májusában megalapította az E’m~grief~-et az UNDER CODE égisze alatt. A különleges, gótikus, elektronikus és metal elemekel vegyítő bandában Yuze a gitárosi posztot vállalta magára, illetve a dalok programozásából is kivette részét. A zenekar sosem tartozott a kiadó népszerűbb csapatai közé, de így is ki tudtak adni vagy féltucat kislemezt és egy mini albumot (korszakukat egy gyűjteményes lemezzel zárták), mielőtt 2010-ben határozatlan ideig pihenőre vonultak.

Yuze-ről április 26-án fognak megemlékezni a Birth SHINJUKU klubban, virágátadó ceremóniával.

Nyugodjék békében!

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB