Főoldal » Hírek, KPop » BOYFRIEND – Megújult visszatérés ~ Hódítás a koreai és japán zenei piacon ~

BOYFRIEND – Megújult visszatérés ~ Hódítás a koreai és japán zenei piacon ~

A Boyfriend egy 2011-ben debütált fiúcsapat, amely a Starship Entertainment szárnyai alatt alakult és működik a mai napig. A bandát hat olyan fiatal fiú alkotja, akik közül többen is szerepeltek a médiában még debütálásuk előtt. A Boyfriend ikerpárja, Jo Kwangmin és Jo Youngmin korábban már több, mint 300 különböző reklámfilmben szerepeltek és 2 évig voltak traineek a JYP Entertainment-nél, egy másik tag, Kim Donghyun pedig szerepet kapott a Conduct Zero címen futó varietyben, amely problémás, középiskolás fiatalokról szólt.

2011-ben aztán elérkezett a fiúk debütálásának ideje. No Min Woo volt az, akit elsőként mutattak be a nagyközönségnek. Rövid szerepet kapott a szintén ehhez a kiadóhoz tartozó K.Will Can’t open up my lips című dalához készült videoklipben. Két nappal a videó megjelenése után, a kiadó egy fényképet jelentetett meg a Jo ikrekről illetve bejelentették, hogy a három fiú korábban K.Will háttértáncosa volt.

2011. május 21-én végül megjelent a fiúk debüt-kislemeze, amely a csapathoz hasonlóan a Boyfriend címet viselte. Ez is, illetve a következő You&I című dal is nagy sláger lett és meghozta a sikert és az elismerést a fiúk számára. De sajnos nem lehetett teljes az örömük: a következő, szeptember 28-ára tervezett megjelenésük, a Don’t touch my girl, amely a második kislemezük lett volna, a vártnál hamarabb került ki és azon nyomban fel is töltötték a torrentoldalakra illetve az egyik legismertebb videómegosztóra. A kiadó közlése szerint egy bennfentes személy lehetett az, aki engedély nélkül megjelentette. A korong a kiszivárgott dal miatt végül csak október 6-án jelent meg.

Még ebben az évben két kiadványuk is megjelent, amelyek közül az egyik egy kislemez volt, amely más Starship Entertainment alatt tevékenykedő előadókkal együtt készült. A Pink Romance sikerét annak is köszönhette, hogy nem csak a Boyfriend és K.Will, de kedvezve a férfirajongóknak, a SISTAR is közreműködött rajta. A kiadvány végül november 28-án jelent meg.
A másik egy single album volt, amely az I’ll be there címet viselte és december 8-án látott napvilágot.

A fiúk a 2012-es évet aztán főleg a japán piacra való betörésnek szentelték. Év elején szerződést írtak a Being japán kiadóval és ekkor még a szigetországi debütálásuk dátumát nagyjából áprilisra tervezték. Rengeteg előkészület és tervezés, valamint több nagy sikerű fellépés, a Love Style mini-album és egy a Nippon Budokanban, 2012. június 30 és július 1-én tartott rendkívül sikeres koncert után jelent meg végül a fiúk első japán kislemeze, a Be My Shine ~ Kimi wo hanasanai~.

Nem is olyan régen pedig friss hírek bukkantak fel a következő kislemezükről, amely a Dance Dance Dance with you/My lady ~ A lover in winter~ címet viseli majd. A híresztelések szerint a tervezett megjelenés november 28-a lesz és ezzel a koronggal térnek majd vissza a japán zenei piacra. A két dal, a Dance Dance Dance illetve a MY LADY teaserei   és rövid videói már meg is jelentek, illetve tudható, hogy a korong 4 különböző verzióban jelenik majd meg:
– Limited Edition A (CD és DVD a Dance Dance Dance című dal videójával)
– Limited Edition B (CD és DVD a MY LADY című dal videójával)
– Limited Edition C  (CD)
– egy úgy nevezett HMV Limited Edition (CD és photo book).

De mint hogy az együttes eredetileg koreai, nem hanyagolják el a koreai zenei piacot sem. Hosszabb kihagyás után végül november 8-án megjelent első teljes albumuk Janus címmel. Ez sok előkészület előzte meg: a Staship Entertainment október 31-én jelentette meg az első fotót, amely bemutatta, mekkora változáson ment keresztül a banda. A legelső, 2011-es megjelenésükkor még a kisfiús, aranyos koncepció volt rájuk jellemző, de a mostani, a Janus című dalhoz készült fotósorozat már egy teljesen más kategória: sokkal karizmatikusabb oldalát mutatja meg a fiúknak és visszarepít nagyjából a román kor idejébe.

Ezek után folyamatosan jelentek meg a teaserek, a tagok albumhoz illetve a koncepcióba illő fotói.
Legelsőként a Janus című dalhoz készült videó teaere látott napvilágot, amit később az album teljes tracklistje követett.

Janus
01. Excuse Me
02. Go Back
03. Janus
04. Listen
05. Stop It
06. Dream About Me
07. Mystery
08. Indecisive
09. How Are You?
10. Key

 

Ezek után pedig nem maradt más hátra mint hogy végre megjelenjen a fiúk első teljes albuma illetve a címadó Janus című dalhoz készült videó.

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB