Főoldal » Hírek, KPop » Az MBLAQ Budapesten – ELMARAD / Cancelled!

Az MBLAQ Budapesten – ELMARAD / Cancelled!

Tegnap bukkant fel a hír online az MBLAQ európai turnéjáról a korábban a VIXX-el dolgozó AZIA Events odalán és a dátumok közt ott szerepel Budapest is:
Okt 4, Warsaw, Poland (Progresja Music Zone)
Okt 5, Budapest, Hungary (Petőfi Csarnok)fb event
Okt 8, Paris, France (Casino de Paris)
Okt 11, Berlin, Germany (C-Halle)
Okt 12, St Petersburg, Russia (A2)

A helyszínről, jegyárakról vagy a hazai szervezőről egyelőre nem tudni semmit, de az igéretek szerint hamarosan érkeznek a további infók.

Frissítés (június 15): Kiderültek a helyszínek és a budapesti koncert a Petőfi Csarnokban lesz, jegyeket pedig az AZIA Events oldalán lehet kapni június 28-tól. Közben minden magyarázat nélkül eltolták a jegyárusítást július elejére…

Frissítés (július 23): A KONCERT / TURNÉ ELMARAD! Az eddigi hírekből is érezhető volt, hogy kicsit szkeptikusan álltunk hozzá a turnéhoz, de most már (nagyjából) hivatalos, ami jó ideje valószínű volt: elmarad az MBLAQ turné. Hogy pontosan mi történt a színfalak mögött azt persze nem tudni, de sok mindent ki lehet következtetni, szóval ha valaki lemaradt az előzményekről és nem tudná, hogy ez a dolgok jelen állása mellett miért kb. a legjobb dolog ami történhetett, akkor itt vannak röviden az eddigi események összefoglalva, plusz a “szervező” totális inkompetenciájára utaló jelek:
* A lényeg egy mondatban: az európai szervező Azia Events úgy hírdette ki a turnét, hogy a csapat vagy a menedzsmentje részéről sem akkor, sem azóta nem volt erről semmiféle bejelentés (ez normális esetben úgy megy, hogy a csapat és a turnészervező egyszerre jelenti be a dátumokat… ahogy történt ez pl. a korábbi hazai JRock koncertek és a Teen Top esetében is), sőt, mint azóta kiderült, valószínüleg a szerződést sem kötötték még meg,  vagyis jó eséllyel még bőven folytak a tárgyalások, amikor kitették mindenhova a hírt.
* A turnét úgy hirdették ki, hogy sehol nem vették fel a kapcsolatot helyi koncertszervezőkkel, küldtek egy emailt a helyszíneknek és ennyi. Ez volt a legaggasztóbb előjel az elejétől fogva, mivel egy kis koncertet sem lehet tapasztalt helyi szervező nélkül leszervezni, nemhogy egy ilyen kaliberűt. A budapesti Teen Top koncerten mi bő két hónapot dolgoztunk non-stop, hogy minden rendben legyen, ezt ők mind a ki tudja hol levő székhelyükről szerették volna elintézni ami egészen egyszerűen lehetetlen.
* A jegyárúsítás eredetileg kiírt dátumról (júni 28) magyarázat nélkül lett júli elejére halszatva, majd legközelebb júli közepén érkezett egy “majd hamarosan lesznek egyszer jegyinfók!” típusú hír az Azia Events fb oldalán. Persze ezek közül magukhoz az eventekhez nem került ki semmi.
* A koncert bejelentése után az Azia Event semmiféle megkeresésre (se email, se facebook) nem válaszolt senkinek. Se rajongóknak, se a média képviselőinek, se koncertszervezőknek, se senki másnak.
* Tegnapi nap a lengyel helyszín a Progresja oldalán jelent meg a hír, hogy az Azia Events minden magyarázat és további infó nélkül közölte velük, hogy nem lesz koncert. Az Azia Evets megkeresésekre továbbra sem válaszol és a közönséget meg sem próbálták eddig tájékoztatni a fejleményekről.
* Maga a cég (ami egyes infók szerint nem is tényleges cég, inkáb csak 1-2 túl lelkes rajongó) annyi háttérrel rendelkezik, hogy tavaly részt vettek a VIXX turné szervezésében. (Ami meg állítólag jókora fejetlenségbe torkollott.) Ezek mellett teljességgel leinformálhatatlanok, az oldalukon nincs semmi kontakt infó, nincsenek nevek, telefonszámok, cím, céginfó… semmi. Még azt sem tudni, hogy melyik ország a székhelyük. Az állítólagos társszervező cég, a Digital Bounce oldalát pedig a bejelentés előtt 1-2 nappal indították el (és úgy is néz ki amit kb. fél óra alatt dobtak össze), céginfó, stb. ott sem volt semmi és ők sem reagáltak semmiféle megkeresésre.
* Ennek ellenére a jegyárúsítás a tervek szerint csak a saját oldalukon kerszetül ment volna, vagyis euró ezreket utaltak volna a rajongók egy teljességgel leinformálhatatlan cégnek, akiket semmi módon nem lehetett volna utólérni, ha eltünnek a pénzzel.

Vagyis, bármilyen szomorú is, de ilyen felvezetés után mindenki azzal jár a legjobban, hogy így, ebben a formában nem jön létre ez a turné. Az nehezen érthető, hogy az MBLAQ menedzsmentje miért állt egyáltalán szóba egy ilyen rettenetesen amatőr brigáddal, de szerencsére azelőtt bedölt a dolog, hogy nagyobb baj lett volna (vagy eltünt volna sok ezer ember pénze, vagy a turné fulladt volna szervezetlensége) és reméljük minden koreai ügynökség tanul annyit ebből az esetből, hogy ezek után csak tapasztalt szervezőcégekkel állnak majd szóba.
Frissítés (július 26): Csak a teljesség kedvéért: pár nappal a fentiek után az Azia Events kirakott egy hivatalos bejelentést, melyben mossák kezeiket, minden felelősséget az MBLAQ menedzsmentre tolnak, de a fenti problémák közül egyre sem reagálnak, meg pesrze további kérdésekre sem.

MBLAQ TOUR – Cancalled! ~ It was announced yesterday by Progresja (the Polish venue – here is their original news) that they received a short msg from Azia Events that the concert / tour is cancalled. They received no further info, no details, nothing, just this short notice. And Azia Events made no public announcement anywhere. So, here is a quick rundown on what probably happened and on why this is actually the best thing that could have happened to this tour… because they way Azia Events was handling it from the beginning was simply amateurish and ridiculous:
They announced the tour without any official announcement from the band or their management and, as they admitted it later, they didn’t even had a confirmation form their side.
They kept on delaying ticket info without an explanation.
They did not reply to anyone (fans, media, promoters) regarding anything.
They wanted to arrange the tour without local promoters. Which is simply impossible and absurd. (And we have been working as local promoters for 10 years now, handling Teen Top and many others, so know what we are talking about.)
And most of all: There was no info about the company anywhere. No contact info, no phone number, not even an address, so all basic information was missing. Still, they were planning to handle the international ticket sales not thru known ticket offices, but thru their own website, so they expected people to send them thousands of euros without providing any info or any kind of proper payback guarantee in case of cancellation (or in case of them disappearing with the money).

So, we are actually lucky that it was cancelled before anyone lost money or before the tour started and turned into total chaos (which, without local promoters was simply inevitable). And let’s hope that Korean agencies will learn from this and from now on will stick to working with well known and experienced tour organizers and not with such amateurs.
Update (26 July): A few days later Azia Events issued an official announcement, blaming everything on MBLAQ’s management, but (of course) not issuing any of the questions and problems mentioned above.

mblaq2014 mblaq2014_tickets

Tags: ,

23 komment

 1. avatar Gongju says:

  Hát én eret vágok, ha kiderül a hírről, hogy kamu. :D

 2. avatar Dashimato says:

  Nem tudom, hogy mire jutunk, de remélem, hogy az a Budapest tényleg ott lesz a helyszínek közt :3

 3. avatar Betti says:

  Jaj! Nagyon jó lenne! Én ott helyben el ájulnék!

 4. avatar Bogi says:

  Remélem jönnek a hírek többek között az is hogy tényleg lesz koncert! Joon az ultimate, remélem eljönnek!! <3

 5. avatar Farkas Ida says:

  Ezt még nagyon nem hiszem el a Teen Top-nál se hittem el az elején hogy jönnek hozzánk de ha mégis jön hozzánk az MBLAQ akkor az ultimate bias Thunder

 6. avatar Agissi says:

  És szerintetek mennyire releváns ez az egész? Mármint a hazai szervezőkben a Teen Top-on 120%-ban bíztam, de itt vannak kétségeim.
  Nem nagyon szeretnék potyára kifizetni nagy összegeket…ugye semmi átvágás? (nem nagyon ismerem ezt az AZIA Events-et.)

  • avatar Betti says:

   Hát remélem nem átverés. Mert amikor a TeenTop jött má elötte többet tudtunk arrol hogy mi hol lesz.

  • avatar Case says:

   Az Azia Events már leszervezett 1-2 koncertet Európában, de ez, hogy haza szervező nélkül, nulla kommunikációval akarnak leszervezni egy koncertet, főleg egy ilyen kaliberüt az… legalábbis fura.

 7. avatar Betty says:

  Bocsi tudom hülye kérdés és nem sértésnek szánom(!), de próbáltál velük kapcsolatba lépni Case? :/
  Több dolog is nagyon fura ebben az egészben persze kezdve ott, hogy nincs magyar szervező, aztán ottvan (szerintem az is), hogy a koncert előtt ennyivel már kezdik is árusítani a jegyeket, úgy hogy kb alig van valami infó az egészről…

 8. avatar anii1chan says:

  Én azt tartom furának, hogy pár hónapon belül lebontják a Pecsát…én is aggódom a jegyvétel miatt nem szeretném, hogy megvegyem aztán kiderüljön hogy gond van a helyszínnel és hónapokon keresztül tartó huzavona kezdődjön…

 9. avatar Betty says:

  Ahogy néztem a Pecsa honlapját október végére még van koncertjük, tehát ennek is bele kéne férnie hiszen október elején lenne, de az oldalon még nincs feltűntetve az Mblaq koncert…

 10. avatar anii1chan says:

  Vicces ez az egész. Még mindig nincs semmi biztosíték? Mert papíron holnaptól van a jegyvétel.

 11. avatar Hae Jin says:

  nem gondoltam, h a Teen Top után ilyen hamar mehetünk egy újabb kpop koncertre:) :) habár, ahogy olvasom még nem biztos semmi….

 12. avatar Mir says:

  Remélem,hogy tényleg lesz koncert és erre elmehetek.Nem úgy mint a Teen Topnál,hogy arra nem mentem. -.-.Még most is bánom azt…De remélem erre tényleg elengednek. Nagyon de nagyon remélem!

 13. avatar Kovalcsik Flóra says:

  mennybe kerül a jegy ?mert nem taálom sehol !!!

  • avatar Case says:

   Nem tudni, sem azt, se pedig semmi mást a koncertröl és a turné szervezöi semmire nem válaszolnak, reagálnak, szóval fene tudja mi lesz ebböl az egészböl..

 14. avatar Flóra says:

  a jegy mennyi ??

 15. avatar Betty says:

  Tett ki friss infót a facebook oldalára az AziaEvents, bár még mindig nem a jegyekkel kapcsolatosan-kivéve annyit, hogy drágábbak lesznek a jegyek, mint a VIXX belépők, de csak egy kicsit, nem kell horrorisztikus jegyárakra számítani-, inkább a Meet&Greet-tel. Ami egész bíztatónak tűnik az előző VIXX-es és Led Apple-s M&G-k miatt is.

  • avatar Case says:

   Igen, láttam, de már megint nem volt benne semmi tényleges infó (kivéve, hogy még nincs is megegyezés, úgy jelentették be az egészet), szóval azért nem nem frissítve a hír. De ha így haladnak, akkor csak azzal lesz frissítve, hogy ezektöl a saját érdekében senki ne vegyen jegyet.

   • avatar Betty says:

    Nem is értem minek ennyire előre szervezni hivatalos megerősítés nélkül. Július eleje meg rég elmúlt, szavahihetőségük szépen közelít a 0% felé.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB