Főoldal » Hírek, JPop » Ayumi Hamasaki: Made In Japan – meglepetésalbum! [Frissítve videókkal!]

Ayumi Hamasaki: Made In Japan – meglepetésalbum! [Frissítve videókkal!]

ayumi_1605 ayumi_madeinjapan

Egy ideje lehetett tudni, hogy Ayumi Hamasaki készül kiadni valami új anyagot, de konkrétumokról sokáig nem volt szó. Aztán a múlt héten kb. a semmiből érkezett a Made In Japan, amit egyelőre még csak az Avex streaming szolgáltatásán (AWA) keresztül lehet meghallgatni, a normál bolti kiadásra majd csak június 29-én kerül sor. Ez egyébként – pár hasonló húzáshoz hasonlóan – egy komoly lépés afelé, hogy a japán zenei piac is egyre inkább elmozduljon a digitális formátumok irányába. Ez ugyebár nyugaton már egy ideje a standard, Japán azonban nagyon megmaradt a CD-knél. Hogy ez a váltás mennyire jó, azt mindenki izlés szerint eldöntheti, de annyi biztos, hogy a globális fejlődés errefelé mutat és Japánban is elsősorban csak a mindenféle újítástól idegenkedő lemezcég menedzsmentek fogták vissza a folyamatokat. Az utóbbi időben azonban kezd megtörni a jég és ebben elől jár a helyi zeneipart már amúgy is párszor megreformáló Avex.

Azonban nem csak ebben forradalmi az új Ayumi album… az énekesnő évek óta a kritikák kereszttüzében áll amiatt, hogy képtelen megújulni és egy-egy jobban eltalált dalt leszámítva az összes frissebb megjelenése a saját berögzült standardjainak kiüresedett ismételgetése volt. A Made In Japan azonban (ami hivatalosan nem elérhető Japánon kívűl, de amiből a stream-rip ettől függetlenül persze mindenhol fent volt már a május 11-es megjelenés napján) durván rácáfol mindenkire, aki már leírta az énekesnőt és egy olyan anyag, ami simán a karrierjének legjobbjai közé tartoztik, egyszerre modern és a legjobb régi lemezeit idéző bivalyerős számokkal. Friss, modern, újító… és jól passzol abba a vonulatba, hogy az Avex zeneileg is igyekszik megújulni. Kilenc új dal + a végére a globe tribute albumos feldolgozás. Klipek még nincsenek, de azt már lehet tudni, hogy a CD-hez járó DVD-n lesz kettő is, szóval esélyes, hogy hamarosan azok is felbukkannak majd.

Made In Japan
2016.06.29 (stream release: 2016.05.11)
01.tasky
02.FLOWER
03.Mad World
04.Breakdown
05.Survivor
06.You are the only one
07.TODAY
08.Mr.Darling
09.Summer Love
10.Many Classic Moments (Bonus Track)

ayumi_madeinjapan_blu ayumi_madeinjapan_cd ayumi_madeinjapan_dvd

Frissítve (júni 28): A CD holnap kerül a boltokba és időközben két dal is kapott saját klipet… igaz, szerintem nem feltétlen az album legerősebb számait választották, hanem inkább azokat, amelyek jobban belepasszolnak a közizlésbe (vagy legalábbis abba amit Ayu menedzsmentje annak tart) és az énekesnő utóbbi jópár lemezén képviselt zenei vonalba. Hogy ez mennyire jó dolog, azt döntse el mindenki maga, de a Made In Japan-t ettől függetlenül is érdemes végighallgatni.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB