Főoldal » Feature, KPop, SoundOfJapan+ hírek » ELMARAD!! – A-Prince – 2013 május 4: KPop koncert Budapesten!

ELMARAD!! – A-Prince – 2013 május 4: KPop koncert Budapesten!

UPDATE: Ma reggel a csapat, sajnálatos módon, különösebb magyarázat nélkül lemondta az egész turnét. A hivatalos bejelentést alább olvashatjátok, de ha megtudunk további részleteket természetesen azokat is megosztjuk majd veletek.

A-PRINCE’s Europe tour 2013 is canceled.
We are very sorry to bring this to everyone’s knowledge.
A-PRINCE are very sorry for all the troubles they cause to them and to their European fans.
forrás

Ettől függetlenül természetesen továbbra is dolgozunk azon, hogy Budapestre is elhozzuk az Európába is egyre gyakrabban ellátogató KPop előadókat, szóval remélhetőleg hamarosan ennél jobb hírekkel térünk majd vissza.

Az mára nem számít újdonságnak, hogy KPop előadók Európába jönnek koncertezni, azonban ezek a kiruccanások eddig kivétel nélkül csak egyszeri, a kontinens nyugatibb felén tartott grandiózus fellépéseket jelentettek és jó ideig nem sok esély látszott arra, hogy ez megváltozzon. Az idén debütált rookie csapat, az A-PRINCE azonban egy bátor húzással magára vállalta a kezdeményező, úttörő szerepet és a koreai pop előadók közül elsőként hosszabb turnéra indulnak Európában. Habár a koncertek nagy részére természetesen most is Nyugat-Európában kerül sor, egy moszkvai kitérőt leszámítva az egyetlen közép / kelet-európai helyszínként Budapest is bekerült a turnéprogramba! Ráadásul az öt tagú fiúbanda nem egyedül érkezik, hanem velük tart Korea egyik legfelkapottabb electro DJ-je, DJ Roem is, akinek köszönhetően a koncert után egy kis betekintést kapunk abba, hogy mire tombolnak a fiatalok Szöul legtrendibb klubjaiban. Az exkluzív programot egy egész éjszakás KPop afterparty zárja, a helyszín a Dürer kert lesz, az időpont pedig május 4, szombat. Bővebb infó hamarosan, a fellépőkről pedig alább olvashattok bővebben.

A-PRINCE (koncert)
DJ ROEM (DJ szett)
+ KPop afterparty

2013 MÁJUS 4, szombat
Dürer Kert (BP, XIV., Ajtósi Dürer sor 19-21)
Jegyelővétel január elejétől, további részletek hamarosan!

facebook event

A-PRINCE biográfia

Habár az A-PRINCE csak idén indult, a tagok közül ketten már nem számítanak újoncnak a KPop színtéren mivel benne voltak a 2011-ben, a Young Boy című dallal (videó itt) debütált TAKEN-ben is, azonban a csapat, a siker és a kezdeti lendület ellenére hamar szétesett. Egy kiadóváltást és több tagcserét követően az eredeti felállásból csak ketten maradtak (Sung Won és Min Hyuk) és végül három újonccal (Seung Jun, Si Yoon és Woo Bin) kiegészülve, immár A-PRINCE néven tértek vissza, a New Planet Entertainment kiadó égisze alatt.

Első kislemezdaluk a nyáron megjelent You’re the Only One volt, amit az MBLAQ két tagja, G.O és Mir írt nekik, a hivatalos debütre azonban csak novemberben kerüt sor, a Hello mini-album megjelenésével. A fiúk sokoldalúságát bizonyítja, hogy míg a TAKEN inkább cool / macho vonalon mozgott, a líraibb, lassabb You’re the Only One esetében pedig kinézetben is visszafogottabb stílust vették elő, a Hello MV-ben a cuki-aranyos oldalukról ismerhetjük meg őket. A mini-album harmadik dala, az Oh-Girl megintcsak más hangvételű, kicsit retrós-diszkós, party-centrikusabb szerzemény, de a májusi turnéig még természetesen várhatóak a csapattól további kiadványok is, így bőven számíthatunk tőlük további meglepetésekre. Ha pedig a turné sikeres lesz, az remélhetőleg áttörést hoz majd az európai koncertekhez való eddigi hozzáállásban és más KPop csapatok is bátrabban vágnak majd bele komolyabb turnékba.

You’re the Only One MV

Hello MV

Oh-Girl (audio)

A-PRINCE @ facebook

A-PRINCE: Hello (Music Core élő fellépés)

DJ Roem

Az A-PRINCE koncertje után a koreai éjszakai élet egyik legfoglalkoztatottabb DJ-je, a többnyire electro és house vonalon mozgó DJ Roem ad egy kis izelítőt abból, hogy milyen is Szöul legfelkapottabb klubjaiban bulizni, ahol a fiatalok mellett az ország legnépszerűbb zenészei és egyéb hírességei is állandó vendégek. A jellegzetes, hidrogénszőke frizujáról azonnal felismerhető Roem miután Korea klubjait sikeresen meghódította DJ szettjeivel, az utóbbi időben Japánban is egyre többször lép fel, most pedig úgy néz ki következő állomásként Európát vette célba.

DJ Roem hivatalos oldal / DJ Roem @ facebook

A-PRINCE EU turné

Április 26 – Köln, Németország @ Werkstatt
Április 27 – Amsterdam, Hollandia @ Melkweg
Április 30 – Madrid, Spanyolország @ Caracol
Május 01 – Barcelona, Spanyolország @ La2
Május 04 – Budapest, Magyarország @ Dürer Kert
Május 05 – München, Németország @ Backstage
Május 07 – Moszkva, Oroszország @ Moscow Hall
Május 08 – Stockholm, Svédország @ (TBA)
Május 10 – London, Anglia @ Garage
Május 11 – Párizs, Franciaország @ Le Divan du Monde

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB