Főoldal » Hírek, KPop » 2PM – Teljes visszatérés avagy az 5. japán single és egy global tour a láthatáron!

2PM – Teljes visszatérés avagy az 5. japán single és egy global tour a láthatáron!

Viszonylag hosszabb idő után visszatér a rajongókhoz a teljes 2PM az ötödik japán kislemezével!

A “Masquerade” nevet viselő kislemez augusztus 29-ére volt kiírva, de tekintettel arra, hogy a 2008-ban debütált együttes az elmúlt hónapokban igen sok mindenen ment keresztül – úgy jón, mint rosszon is – a megjelenést a hivatalos japán oldal szerint november közepére ütemezték át.

A nyár folyamán – július 4-én – a banda a 2AM-mel közösen megjelentette a “One Day” című albumot “2AM + 2PM OneDay” előadói név alatt. A CD mind a normál, mind a limitált verziója tartalmazza a 2PM Junsu-ja által szerzett “No Goodbyes” című számot. Az album címadó száma egyben, a lemezt megelőzve – június 30-án – megjelent “Beyond The OneDay, Story of 2PM & 2AM” dokumentumfilm főcím dala is. A dokumentumfilm bepillantást enged a fiúk első közös munkájának hátterébe valamint a “JYPE Nation 2011” elnevezésű koncerten lezajlott fellépésbe is.  (klikk a trailerekért: 1; 2.)

Azonban a munkát beárnyékolta egy sajnálatos esemény. Mivel a sajtó is sokáig hangos volt az esettől, így sokan tudják, hogy a nyár közepén egy JYPE family eventet követően az egyik tag, Nickhun, 0,0056% véralkohol szinttel ült a volán mögé és okozott balesetet, amelyért a JYP Entertainment teljes felelősséget vállalt és hivatalos közleményében elnézést is kért. A következményeket minden zokszó nélkül viselte el a kiadó és az együttes egyaránt, amely többek között Nickhun távollétét is jelentette a fellépések, show-műsorokban való szereplések során. Az incidens miatt is módosult a megjelenés hivatalos dátuma, ám az eltiltás leteltével a 2PM hivatalosan újra, mint teljes, 6 tagú banda tér vissza, és folytatja a tevékenységét a japán zeneiparban.

Ugyanakkor, szeptember 24-én a hivatalos fan cafe oldalán a JYPE közzétette ‘What time is it?’ nevű 2PM világturné első négy állomását, amelyek Kína, Indonézia, Tajvan és ismét Kína lesznek, ám ezt később 2013 kora tavaszára módosították tekintettel a csúszásokra. Nickhun koncerten való részvételéről annyit árult el a kiadó szeptemberi közleményében, hogy az eltiltásban érintett tag fellépése a helyi koncertszervezőkön és az ő egyesületi szerződéseiken múlik csupán.
A koncertről és a jegyek árusításával, áraival kapcsolatos további részletekről a későbbiekben informálja a rajongókat a kiadó.

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB