Főoldal » Beszámolók, Feature, Koncertek, KPop » VIXX (2014.09.12 @ Petőfi Csarnok) galéria – egy éve volt a budapesti koncert

VIXX (2014.09.12 @ Petőfi Csarnok) galéria – egy éve volt a budapesti koncert

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2014 szeptember 12-én járt Budapesten a VIXX. A Teen Top után ők voltak a második KPop csapat, akik eljutottak hozzánk és adtak egy egészen fantasztikusan sikerült koncertet a Petőfi Csarnokban. Amiről soha nem készült el a máskor megszokott, nomeg a koncert után nem sokkal beigért képekkel megpakolt beszámoló… a beszámoló elmaradása azonban nem rajtunk múlott, hanem a koncert utáni hónapokban kirobbant botrány egyik kellemetlen mellékhatása volt. Ha valaki lemaradt a botrányról, akkor itt részletesebben is elolvashatja, hogy mi is történt, de nagyon gyorsan összefoglalva:

A VIXX menedzsment cége, a Jellyfish állítása szerint az európai mini-turnét (mi + a lengyelek) szervező Azia Events több dolgot nem fizetett ki nekik a turné után, amire az AE azzal válaszolt, hogy a Jellyfish számla vagy bármi egyéb bizonyíték nélkül követel rajtuk irreális összegeket a repjegyekért és hasonlókért. Emiatt a Jellyfish úgy döntött, hogy visszatartja a koncert utáni Meet&Greet-en készült képeket, amiért a VIP jegyesek súlyos összegeket fizettek és habár helyi szervezőkként mi is hónapokon át próbáltuk elérni, hogy eljussanak a képek a rajongókhoz, a Jellyfish elzárkózott ez előtt és arra a kérdésre is kitérő választ adtak, hogy (az őket eltartó rajongók szivatásán túl) mit akarnak elérni ezzel. A rajongók később online petíciót is indítottak, de ezt is teljes mértékben ignorálta a cég.

És, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy nem volt beszámoló? Az, hogy a Jellyfish azt is megtiltotta, hogy a sajtó képviselői képeket készítsenek a koncerten (ilyet a legnagyobb nemzetközi sztárok se igen szoktak megjátszani), így nekünk sem volt fotósunk a koncerten. Azt igérték a koncert előtt és után is, hogy utólag kapunk majd hivatalos képeket a beszámolóhoz, de ezeket végül a Meet&Greet képekhez hasonlóan visszatartották, így a hónapokig tartó civakodás miatt csúszott, majd végül elmaradt a koncertről szóló cikk.

vixx2014_setlistMost azonban az évforduló apropóján úgy döntöttem, hogy ha már soha nem kapjuk meg a hivatalos fotókat, akkor legalább összeszedem azt ami van, azaz a koncert előtt készült képeket, azt a párat amit a koncert alatt csináltam, eredetileg szigorúan csak saját használatra, a setlist-et (itt jobbra), plusz pár videót, ami felbukkant a youtube-on a koncert után, köztük a HMA kis riportfiljét a csapat érkezéséről. Magán a koncerten egyébként szerencsére még semmi nem érződött a háttérben már bőven meglévő fesztültségekből és tényleg egy hibátlan, extra-látványos produkciót kaptunk, ahogy ez szerencsére elég jól lejön az alábbi videókból is.

HMA – Ott Voltunk:

VIXX TV2 ep#15 – a budapesti rész 7:05-től!

VIXX Live Fantasia in Hungary Youtube Playlist

 Galéria

Tags:

4 komment

  1. avatar Ildi says:

    Köszi! <3

  2. avatar Cynthia says:

    Köszönjük ♥
    A képeket szabad osztani fb-n,insta-n, vagy máshol? :)
    És akkor gondolom a hivatalos képeket már sose láthatjuk ugye? :’)

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB