Főoldal » Goth & Industrial, Hírek, Japán » VAMQUET – novemberben jön az első mini album

VAMQUET – novemberben jön az első mini album

vamquet-band

Tavaly év végén nőtte ki magát egy szimpla kis session jammelgetésből az immár önálló bandakánt tevékenykedő VAMQUET, nem akármilyen arcok szereplésével: a gitárokat az egykori MALICE MIZER tag, Közi (jelenleg a ZIZ frontembere és a DALLE gitárosa), illetve a XA-VAT-ból és a SPEECIES-ből ismert Sadie Pink Galaxy kezeli, az énekesi teendőket pedig Kai látja el, aki annak idején a rövid életű, kultikus goth/visual banda, az Art Marju Duchain tagjaként tűnt fel a színtéren.

A trió már túl van egy maréknyi koncerten, és egyre inkább kezd körvonalazódni, hogy milyen stílusban utaznak: nagyon úgy tűnik, hogy visszatértek az alapokhoz és közvetlen hatásaikhoz, kissé elektronikus/indusztriális hatású goth rock muzsikát tűzve zászlajukra. Egyik zenésztől sem áll távol a műfaj: Kai eleve hasonló stílusban alkotott korábban, Közinek is van már e téren tapasztalata az egykori darkwave-es Eve of Destiny-vel, legrégebbi motorosként pedig Sadie kezdte az egészet, JUBILEE nevű zenekarával a ’90-es évek elején.

Első kiadványukat is bejelentették nemrég: a november 23-án megjelenő VAMHAUS c. lemez összesen hat sötét, de játékos hangulatú szerzeményt tartalmaz (ahogy ők fogalmaznak: “gothical deeply joking 6 tracks”, bármit is jelentsen ez pontosan). Egyébként azok a szerencsések, akik eljutnak a VAMQUET következő koncertjére október 16-án (HAUNTED SUNDAY BASH, Shibuya Glad klub), már egy hónappal előbb megvehetik a szóban forgó korongot. Nekünk sajnos várnunk kell, de addig is itt van egy kis ízelítő a mini album dalaiból:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB