Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Téli Mondocon (2020.01.04 @ Hungexpo)

Téli Mondocon (2020.01.04 @ Hungexpo)

Ez volt a harmadik januárra eső Téli Mondocon (a korábbiak ugye decemberben voltak és csak két évvel ezelőtt lett áthelyezve a rendezvény az év elejére) és míg az előző kettő kifejezetten jól sült el, ez most… hát kevésbé. Tavaly is az első hétvégére, január ötre esett a rendezvény, ami már akkor is kicsit necces volt, most azonban még egy nappal közelebb voltunk az év végéhez, mindössze két közbeeső munkanappal, sok helyen még kb. újra se indult igazán az élet, haza sem értek az emberek az utazásokból, nomeghátegyébkéntis… kinek van kedve már az első hétvégén elmenni valahova!? Ráadásul mindez úgy, hogy ezúttal az sem érvényesült, ami az áthelyezés melletti egyik (egyébként tök jogos) indok volt annak idején, azaz hogy túl közel van egymáshoz az őszi és téli con és egyiknek még kb. vége sincs, már kell készülni a következőre. Merthogy tavaly megcsúszott az összes dátum, az őszi con a megszokott október közepe helyett novemberre esett, így pedig csak két hónap volt a két rendezvény közt, az árusoknak, előadóknak, cosplayereknek, stbstb pedig pont az ünnepek idejére esett a készülődős időszak. Emiatt sokan voltak vele úgy, hogy ezt most inkább kihagyják, kevesebb volt a vendég és az árus is (érzésre legalábbis mindenképpen, de a pontos számokról fogalmam nincs), ráadásul a Hungexpo egyre jobban felpörgő átépítése miatt (ami egyelőre ott tart, hogy sorra bontják le a régi épületeket és minden el van kerítve) a programok is eléggé szét voltak szórva. Persze, utóbbiról nem tehetnek a con szervezői, sőt, igazán a dátumról sem, mert ugye abból lehet gazdálkodni, amit a Hungexpo ad opcióként, de azért reméljük jövőre legalább 1-2 héttel későbbre esik majd a téli con, mert az előző két év abszolúte pozitív tapasztalatai után ez most nem volt az igazi.

Persze azért voltak jó dolgok is bőven, hangulatilag pl. így is nagyon rendben volt a con, habár cosplayerből is kevesebb volt, de most is akadtak köztük egészen nagyszerűek, a zenei videós vetítésünk is jól sült el és a többi program is jó volt, csak hát minden egy kicsit kisebb volt, mint amit megszoktunk. Egyébként a K épületet egyelőre nem érintette a felújítás, szóval a nagyszínpad és az emeleti programok maradtak ott, a pultok és a programok nagy része viszont most az utóbbi egy-két évben inkább workshop csarnokként ismert D-be került, a G előterében is volt pár kisebb program, meg valami volt elvileg az A pavolinban is valahol. Egyébként igazából valahol igzalmas lesz látni, hogy legközelebbre éppen merre halad majd tovább az építkezés és hova és hogyan lesz elosztva a con tucatnyi helyszíne, szóval kiváncsian várjuk az infókat a Tavaszi Mondoconról… ami április 11/12 hétvégén lesz, szóval most szerencsére lesz addig idő bőven pihenni és készülődni.

01.Generations vs Ballistik Boyz: Break Down Ya Walls (video)
02.Mamamoo: Hip (video)
03.Jiluka: Last Faith (video)
04.GOT7: You Calling My Name (video)
05.The Oral Cigarettes: Shine Holder (video)
06.Scandal: saishuheiki kimi (video)
07.TXT: Angel Or Devil (video)
08.Rottengraffty: Hallelujah (video)
09.Momoland: Thumbs Up (video)
10.Babymetal: Da Da Dance feat. Tak Matsumoto (video)
11.FAKY: Antidote (video)
12.Dezert: Rhapsody In My Head (video)
13.Stray Kids: Astronaut (video)
14.EXO: Obsession (video)
15.Royz: I Am What I Am (video)

Téli Mondocon galéria 2020

Ha valaki fel szeretné tölteni a róla készült képeket, akkor légyszi kreditként az InfinteBeat.hu-t említsétek. Facebookon: @infinitebeat.hu / Instagram-on: @infinitebeatphoto
Köszi!
A galéria a facebookon

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB