Főoldal » Hírek, KPop » Show Me The Money 6 – Megérkezett az első 4 szám a rapper tehetségkutatóból! *Spoilerek a 6. részből

Show Me The Money 6 – Megérkezett az első 4 szám a rapper tehetségkutatóból! *Spoilerek a 6. részből

A Show Me The Money rapper tehetségkutató idén is új évaddal jelentkezett. A sorozat előrehaladásával eljött az ideje, hogy megjelenjen az első lemez, az első 4, műsorhoz tartozó saját trackkel. A sorozat 6. részében a 4 producer duó össze válogatta magának saját csapatát, így mindenki 5 rappert tudott magáénak. Ezzel az 5 előadóval dolgozva készítették el első számaikat, majd a dalok előadása után minden csapat kiejtette leggyengébb előadóját. A dalok csak ez után jelentek meg hivatalos track-ként, a kiejtett tag részét kivágva. A csapatok és a dalok pedig a következőképpen alakultak:

Dynamic Duo csapat:

A Dynamic Duo bár utolsó volt a produceri előadások után, egészen erős csapatot állított össze magának. Ennek fő arca a nyertesnek is jósolt Nucksal, aki önként választotta a hip-hop duó csapatát. Rajta kívül bekerült még a Brand New Music Hanhae-ja aki két éve botránnyal hagyta ott a 4. évadot, a kevésbé ismert underground rapper Rhino és az ifjú zseni, a Cube 12 éves trainee-je Jo Woo Chan. A csapatból végül MyunDo esett ki, mivel mindannyian nagyonjól teljesítettek, ám a kevésbé híres előadóknak akartak lehetőséget adni. A 1 Out Of N ahogy sokan jósolták le is tarolta a toplistákat.

Tiger JK és Bizzy csapat:

Tiger JK és Bizzy bár a legtöbb tiszteletet érdemlik azért amit a koreai hip-hopért tettek a ’90-es években, nem lettek népszerű csapat. A saját döntésük alapján csapatot választó rapperek közül senki nem akarta a kalsszikus duót. Mégis, a végére egy nagyon kemény és meglepő csapatot szereztek maguknak, akiket csak úgy emlegettek, mint az előadók akiket senki nem akart még is letarolják a színt. Tényleg nehéz lenne bármint mondani az előadókról, P.Type kivételével ugyanis mindenki teljesen új név. Maniac-et az amerikai válogatóban szerezték, egy kőkemény gangszter rapper, Black Nine szintén egy erős hangú és sosem látott előadó. Woo Won Jae az idei évad egyik meglepetése, nem csak hogy senki nem ismerte, még csak underground rappernek sem hívhatjuk szinte teljesen névtelenül robbant be ide. Ami azonban érdekessé teszi, az a stílusa, nagyon őszinte és sötét dalszövegeket ír, az egész külseje és előadás módja is démoni. Mind ennek ellentéte a csapat utolsóként említett tagja, Asol, az egyetlen női rapper, aki bár 21 éves, alacsony és imádni való, ha mikrofont kap, előjön belőle az agresszió és erő. A csapatból P.Type esett ki miután rontott és sokan ezt is jósolták, mert kevés rajongója maradt stílusának. A csapat dala a Chopstick címet kapta.

Jay Park és Dok2 csapat:

Kihasználva a produceri csapat név rövidítésének szójátékát (Dopak ami hazárdjátékot jelent), Jay Park és Dok2 csapata egy rájuk nagyon jellemzően drága és látványos szerencsejátékos, pénz szórós előadással készültek. A Life Is A Gamble egy oylan tipikus track, ami bármelyikük lemezén megjelenhetett volna. Csapatuk tagjai a már többszörös visszatérő Ja Mezz, a feltörekvű újonc Ness, a laza, táncolós, buliarc Woodie Gochild és a szintén nyertes gyanús Junoflo. Ebből a csapatból az 1. évad megnyerése után (és majdnem ugyan abba a csapatba) visszatért Double K esett ki, aki elrontotta dalszövegét.

Zico és Dean csapat:

A legfiatalabb producer csapat, a modern hangzás képviselői lettek Zico és Dean, akik persze nagyon népszerűek. Csapatukba a Rhythm Power Hangzoo-ja volt az első aki önként belépett és nagy meglepetést okozott, hiszen a többiekkel ellentétben egy régebbi generáció és stílus előadója. A csapat egyébként is inkább ismeretlen nevekkel készült, mint a pusztító Young B, a tavaly debütált Hash Swan vagy a szintén feltörekvő “rookie” Killagramz. A Yozm Gang ütött ki legjobban a dalok közül, kevésbé divatos grime hangzásával ám rettentően erős lett. A csapatból a freestyle rapper Olltii esett ki (aki egyébként némi gonosz produceri munka áldozata volt és úgy vágták össze jeleneteit, mintha egy rohadék lenne), miután egy nagyon minimálisat rontott ám inkább a csapat stílusától való különbözőségek miatt.

Tracklist:

  1. 1 Out Of N (Feat. Dynamic Duo) – Nucksal, Hanhae, Rhino, Jo Woo Chan
  2. Chopstick – Tiger JK, Bizzy, Maniac, Black Nine, Asol, Woo Won Jae
  3. Life Is a Gamble – Jay Park, Dok2, Ja Mezz, Ness, Woodie Gochild, Junoflo
  4. Yozm Gang (Feat. ZICO, DEAN) – Hangzoo, Young B, Hash Swan, Killagramz

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB