Főoldal » Goth & Industrial, Hírek, Japán, JRock / Visual kei » SCHAFT – visszatérés, új album és archív kiadvány! [Frissítve, videóval!]

SCHAFT – visszatérés, új album és archív kiadvány! [Frissítve, videóval!]

Most, hogy Atsushi új mellékprojectbe vágta a fejszéjét, a BUCK-TICK gitáros, Imai Hisashi is feleleveníti egy régi formációját: az ex-SOFT BALLET (jelenlegi minus(-) tag) Fujii Makival közösen ismét életre hívják a SCHAFT-ot!

schaft 2016 bandAz experimentális, zajos industrial-rockban utazó banda legelső inkarnációja csupán egy válogatáslemezen megjelent dal erejéig működött 1991-ben, majd három évvel később álltak össze megint: ekkor már kihoztak egy albumot (Switchblade), egy remixlemezt (Switch Remix), és egy koncertfelvételekből összevágott videókazit (Switchblade Visual Mix). A tagok nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően ráadásul sikerült az anyagokhoz olyan kiválóságokat összegyűjteni, mint például Raymond Watts (ének; ex-KMFDM) és Keith LeBlanc (dobos), a mixelési munkálatokban pedig a Coil (legendás angol kísérleti csapat) és az Autechre (nagy múltú angol elektro-duó) is részt vett többek között.

Ezt a korszakot hivatott megidézni az újjáéledt project egyik közelgő kiadványa. A szimplán csak ARCHIVES névre keresztelt szett 3CD+1DVD kombója tartalmazza mindazt, amit a duó anno megjelentetett. A január 20-án napvilágot látó box nem csak a Switchblade albumot, a Switch remixlemezt és a Visual Mix video- (és CD-n hang)anyagát foglalja magában, de egyéb bónuszokat is: felbukkan a SCHAFT legelső, 1991-es dala (nicht-titel), egy hide-hez kapcsolódó remix (SUPERSCHAFTRACK), illetve két régebbi számuk modern remix verziója.

Persze a lényeg csak most jön: szintén január 20-án jelenik meg a duó vadonatúj nagylemeze! Erről még egyelőre nem sokat tudni – annyi már bizonyos, hogy ULTRA lesz a címe, és hogy kétféle (regular CD, limited CD+DVD) változat készül belőle. A Twitter és Instagram frissítésekből eddig annyit lehetett kihámozni, hogy stílusnak egy retrósabb, steampunkos világot lőttek be ezúttal, illetve hogy néhány vendégzenész is közreműködik: YOW-ROW (GARI), Ueda Takeshi (AA=) és yukihiro (L’Arc~en~Ciel). Amint többet megtudunk, frissítjük ezt a bejegyzést.

FRISSÍTÉS: Mostanra végre kiderült minden fontosabb infó az új albummal kapcsolatban! A január 20-án megjelenő ULTRA c. lemez összesen 11 dalt tartalmaz, ebből a Vice c. számra készül videoklip. A dalírás zenei része kb. fele Imai, fele Fujii (ahogy azt sejteni lehetett), a dalszövegek közül viszont hatot a project jelenlegi énekese, YOW-ROW szállított. A tracklistát, borítót, illetve az albumhoz készült előzetest (amiben a Vice-ból is van egy picike részlet) lent láthatjátok.

schaft ultra cover01. The loud engine
02. Vice
03. drift
04. SAKASHIMA
05. Der Zauberlehrling
06. Anti-Hedonist
07. ReVive
08. swan dive
09. Adam’s rib
10. Leidenschaft
11. Mi

A borító egyébként a New Yorkban élő designer, Mark Weaver munkája, aki többek között a Trent Reznor nevéhez fűződő How To Destroy Angels project anyagainak vizuális megjelenéséért is felelt, illetve a New York Times-nak és a Wired magazinnak is dolgozott.

FRISSÍTÉS: Azóta napvilágot látott egy kis ízelítő, amelyben pár dalba belehallgathattok, illetve egy másik videó is, ahol a klipből és az archív kiadvány DVD mellékletéből láthattok egy kis részletet (a klipből persze lényegesen hosszabbat, mint korábban).

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB