Főoldal » Hírek, KPop » Októberi újhullám III. – Október harmadik hete (október 15. – október 21.)

Októberi újhullám III. – Október harmadik hete (október 15. – október 21.)

Sajnálatos, de nem állt módomban hamarabb hozni az új megjelenésekről szóló összefoglalót. A zh-k, előadások és egy kis betegség sajnos közbeszólt, de ettől függetlenül, késéssel ugyan, de meghoztam nektek október 3.hetének terjedelmes összefoglalóját. Ahogy azt már a koreai poppal foglalkozók megszokhatták, ezen a héten sem volt hiány megjelenésekből, illetve vadonatúj bandák debütjeiből sem.

 

D-Day – Even the sound of my breath MV

A tehetséges duo, a D-Day Even the sound of my breath című kislemezének sikere után most itt a lányok köbetkező MV-je. A dal nem más, mint Shin Kwang Soo producere keze alól került ki, aki többek között olyan nótákat is jegyez, mint a KARA My love illetve Narsha I love you című slágere, melyek különböző filmzenei lemezeken jelentek meg.
A a teljes dalt itt és a hozzá készült rövid videót itt találjátok.

 

 

Rumble Fish – I Love (Faith OST)
A már megjelent dalok mellé most Rumble Fish is megjelentetett egyet a Faith című jelenleg még futó SBS drámához. A szerzemény egy lassabb ballada, amely kifejezi a főszereplők szerelmét. A dalt itt találjátok.

 

 

K.Will – You are love MV (Arang and the Magistrate OST)
Jó néhány nappal ezelőtt, a tehetséges szólista, K.Will már megjelentette lassú, balladisztikus dalát az Arang and the Magistrate című, az MBC által jegyzett, drámához. A hét elején pedig piacra került a dalhoz készült videoklip is, amelyet megnézhettek itt.

 

 

Seo In Young – Let’s dance MV teaser, teljes MV és a dal
Miután befejezte az Anymore promócióját, máris új pletykák jelentek meg az énekesnő legújabb kislemezéről. A héten megjelent a következő dalának, a Let’s dance videojának MV teasere, amely egy popos diszkós danceslágernek ígérkezik, majd nem sokkal később a teljes dal is napvilágot látott és végül a hét második felében a teljes videót is mgtekinthette már a nagyközönség, amelyet itt találhattok meg.

 

 

TimeZ – MV + Hooray for idols kislemez
A CJ E&M Entertainment és a kínai Super Jet Entertainment kiadók közös projektbe kezdenek és egy koreai-kínai bandát debűtáltatnak, TimeZ néven.
Az együttes hat tagot számlál, akik közül ketten kóreaik (Kim Seong Hwan és Lee Hyeong Joo), 4-en pedig kínaiak (Mao Ruo YiLiu Guan Xi, , Tian Yi Chen és Kong Shu Hang) és a héten debütáltak Hooray for idols című kislemezükkel. A debüt-MV teaserüket itt, a teljes dalt pedig itt találjátok.

 

 

NU’EST – Sandy MV
A Pledis kiadó ifjú bandája, a NU’EST idén debütált és nem olyan rég tértek vissza Action című mini albumukkal, melyhez egy videót már megjelentettek. A héten pedig megjelent a következő, a Sandy című dalhoz, amelyet itt találhattok meg.

 

 

Wonder Boyz – Open the door MV és debüt mini album
A DJ DOC-ból ismert Kim Chang Ryul bandája, a Wonder Boyz, debütáló mini album a héten jelent meg. A korong összesen 5 dalt tartalmaz, melyek közül az Open the door-hoz videoklip is készült, amely itt megtekinthettek.

 

 

P.O.P CON – Nol Ja Go kislemez
Az öttagú lánybanda, amely egy a frissen debütált formációk közül, a héten megjelentette első digitális kislemezét, amely a már ismert koncepción átlépve hozza a szexi, de aranyos koncepciót. A Nol Ja Go című dalt itt hallhatjátok.

 

 

Gil Sung Hoon – My love, Be my best (feat. FatDoo) MV
Gil Sung Hoon, akit a rajongók többek között a Superstar K 3. szériájából is ismerhetnek, illetve köztudott, hogy ő a SHINee-s Minho unokatestvére. Az énekesnek a My love, Be my best a második megjelenése, melynek producere a Neuron Music Once Again és Donnie J párosa, illetve a szövegben közreműködött FatDoo is. Az MV-t itt találjátok.

 

 

Standing Egg – A Perfect Day MV teaser
Az indie trio a szeptemberi sikere után, amelyet az Old Song című dallal arattak, most itt a következő videoklipjük teasere, mely az A Perfect Day című kiadvány beharagozója lett. A teaser-t itt találjátok.

 

 

Wonder Girls – Best Christmas Ever
Úgy tűnik, a lányok folytatják munkálataikat az Amerikai Egyesült Államokban. Ugyan messze még a karácsony, de már zajlanak az előkészületek és úgy tűnike a Wonder Girls Best Chritmas Ever című dala helyet kap a ‘A Very Special Christmas-Bringing Joy to the World (25th Anniversary)‘ albumon, amelyen neves előadók is közreműködtek. A dalba itt belehallgathattok.

 

 

Brown Eyed Girls – Skin 79’s Kick it side CF
A lányok, akik köztudottan ismertek a vonzalmukról a kozmetikai termékek iránt, most testhez álló feladatot kaptak: ők lettek a reklámarcai a Skin 79’ márkának. A reklámot itt és annak “így készült”-videóját itt megtaláljátok.

 

 

A-JAX – Hot Game (japán verzió) MV
Miután már korábban a One 4 U című daluk japán verziójával debütáltak Japánban, a DSP Media kiadó fiúbandája, A-JAX, ezúttal egy rövid MV-t ad ki a következő, Hot Game című dalukhoz. Az rövid PV itt látható.

 

 

24K – Secret Love MV teaser
Miután megjelent a Hurry Up című debüt-daluk, a 6 tagú banda ismét új videoklippel készül, ezúttal a Secret Love című dalukhoz. Az MV teaserét itt találjátok.

 

 

Junyoung (ZE:A) – Aftermath remix
Miután hosszú ideig nem tudott megjelenni egy lábsérülés miatt, a ZE:A vezére, Junyoung,  ezúttal különleges remix-el lepi meg a rajongókat. Az Aftermath új verziója Junyoung első, saját produkciója és itt hallhatjátok.

 

 

Jang Geun Suk – Abracadabra PV
A különböző drámákból jól ismert színész, Jang Geun Suk, újabb MV-t jelentetett meg az első japán albumáról, amely a Just crazy címet viseli. Ez a videoklip már a 4. japán nyelvű PV-je és egy úttal ez a harmadik az albumhoz megjelent videó. A PV-t itt találjátok.

 

 

John Park – Senseless Person (Wolf boy OST) és Childlike MV
John Park új kislemezt jelentet meg október 22-én. Az első dal, melyhez videó is készült, az énekes saját szerzeménye, mind a dallamot, mind a szöveget ő írta, és a Wolf boy című filmben lesz hallható, amely Song Joong Ki és Park Bo Young főszereplésével készült. A hét későbbi felében nem csak a dal, de először a videó teasere majd maga a teljes klip is napvilágot látott.

 

 

Yoon Gun – Far East 2 Bricklane’ + “October Rain” MV
Yoon Gun új kislemezzel tér vissza a zenei piacra. Az mini album a hipster stílust vegyíti hagyományosabb elemekkel. Vegyíti a koreai zenét a brit zenei hangzással. A korongról elsőként az October Rain című dalhoz készült MV.

 

 

Jung Hye Min – Don’t Call Me Noona (feat. Geeks) kislemez
Gavy NJ korábbi tagja, Jung Hye Min, első kislemezét jelentette meg a héten. A korongon olyan művészek működtek közre, mint Kim Doo Hyun zeneszerző és Hwang Sung Jin dalszövegíró, akik kifejezetten az előadó számára írtak dalokat. A friss szerzeményt itt hallhatjátok.

 

 

D.Q. (Diamond Quest) – Let’s go start D.Q! kislemez
Újabb 4 tagú lánybanda debütált a héten. A lányok kislemeze, a Let’s go start D.Q, mint egy előszele a jövő évben piacra kerülő nagylemezüknek. YJB, vagyis Yeon Jun Bum producer és Shin Jae Hyun zeneszerző közösen munkálkodtak azon, hogy megteremtsék a lányok friss stílusát. A kislemezről a Hello című dalt itt hallgathatjátok meg.

 

 

EXCITE – Try again MV
Az eredetileg júliusra tervezett, majd végül különböző okokból eltolt debüt kislemez, illetve a Try again című nótához készült videoklip megjelenése végül a hétre datálódott. Az EXCITE egy újabb friss, 5 tagú fiúbanda, akik korábban azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a Brown Eyed Girls-ből ismert Gain oldalán feltűntek a Fashion King című variety műsorban. Az sima videót itt, a “dance version”-t vagyis a táncra építő videót itt nézhetitek meg.

 

 

Kim Jong Kook – Men also feel sad MV teaser
Kim Jong Kook végre visszatér a zenei piacra 7. stúdióalbumával, mely megjelenésének pontos időpontja ugyan még nem ismert, de az első dalhoz, a Men also feel sad című nótához videoklip készül, melynek teasere a héten látott napvilágot.

 

 

Cheon Myung Hoon – Jungly MV
Mindössze hét éves kihagyás után tér vissza Cheon Mung Hoon a koreai zenei piacra Jungle című dalának MV-jével. Sokan nem tudják, hogy korábbi az NRG tagja volt és különböző variety show-kban vendégszerepelt. Most pedig visszatér gyökereihez és kiad egy újabb lemezt, melynek munkálataiban ő maga is aktívan részt vett. A Jungle MVjét megtekinthetitek itt.

 

 

Black Queen – Good girl single
A banda tagja leginkább a Superstar K 3. szériájában való megjelenésükkel hívták fel magukra a figyelmet, de ezen kívül az elmúlt három évben különböző fesztiválokon jelentek meg, készülve ezzel a debütálásukra, mely a héten történt meg végül. A debütáló dalukat, a Good Girl-t pedig itt hallhatjátok.

 

 

Kim Greem – Love Song MV
Az énekesnő első olyan szerelmes dala látott napvilágot a héten, amelyik a szerelembe esésről szól és nem a szakításról. Kim Greem visszatérő dala, a Love song, nem csak emiatt lesz emlékezetes, hanem a közreműködő előadóktól is: többek között együtt dolgozott a 2BiC duóval illetve a Serengeti gitárosával, Jung Soo Wan-al valamint a producer páros, Cho Young Soo és Ahn Young Min, hozták össze neki a dalt, akik füllbemászó, kellemes nótáikról híresek. A videót itt találjátok.

 

 

Busker Busker és Two months – SHINee “Juliet” cover
A Superstar K 3. szériájának Top 11-ébe bekerült a Busker Busker és a Two Months által stúdióban is felvett SHINee cover. A dal a ‘NEXT ELEVEN: Superstar K Season 3 Top 11‘ projekt keretében, melynek neve, A gift for you, lesz hallható. A cover-t itt hallgathatjátok meg.

 

 

Andup – The way it is right now (feat. Brother Su) MV
A múlt héten jelent meg új EP-je 20 címmel, az underground körökben ismert Andup végre megjelentetett a héten egy MV-t a The way it is right now című dalához. A korongon egyébként hat szám található és többek között olyanok működtek közre rajta, mint Hwaji, a Crucial Star vagy éppen a már említett Brother Su. A videót itt találjátok.

 

 

Block B és Zico – Movie’s over videó + Zico on the Block 1.5
A már korábban megjelent Blockbuster című albumukon található Movie’s over stúdiófelvételének videója a héten került nyilvánosságra, akárcsak a leader, Zico Zico on the block 1.5 mixtape-jén található újabb két szám. Erről bővebben itt olvashattok.

 

 

Amint láthatjátok ez a hét sem telt el unalmasan. A koreai zeneipar gőzerővel dolgozik, hogy a rajongókat minden héten újabb és újabb kislemezekkel, stúdióalbumokkal, minikkel kápráztassa el, arról már nem is beszélve, hogy szinte folyamatosan jelennek meg a jobb és sajnos kevésbé jó új bandák is. Mindenesetre erre a hétre is bőven kijutott az újdonságokból.

 

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB