Főoldal » Hírek, KPop » Októberi újhullám II. – Október második hete (október 8. – október 14.)

Októberi újhullám II. – Október második hete (október 8. – október 14.)

Újabb hét telt el és megjelenésekben ismét nem volt hiányunk! Egymást követték a jobbnál jobb albumok, kislemezek és MV-k. Elég kemény lenne a mezőny ha a hó végén esetleg megpróbálnánk kihirdetni a hónap megjelenését! De lássuk mi történt az elmúlt héten, október 8 és 14-e között!

 

Infinite – She’s a Fantasy (‘What is Mom’ OST)

Az Infinite nevű együttes, hogy az egyik tagnak, L-nek kifejezzék támogatásukat kiadták a ‘She’s a Fantasy’ című betétdalt L új drámájához, a ‘What is Mom’-hoz. A drámarészletekből álló videot itt találjátok.

 

 


Sun (Wonder Girls) – Come To Me (‘OoLaLa Couple’ OST)

Wonder Girls Sun-ja megjelentette ‘Come To Me‘ című betétdalát az ‘OoLaLa Couple’ című drámához. Sun hangját nagyon sokan dícsérik, nemcsak mint ehhez a drámához tökéletesen passzoló vokált, de mint általában betétdalok készítéséhez illő lágy, de mégis erős, gyönyörű hangot. A dalt egyébként Park Kang Il szerezte, a szövegét Kim Ha Young írta. A dalért klikk ide.

 

The Cheers – YA klip + I’m Worry About U audio

Kim Hyung Suk producer megadta az esélyt a 2008-ban az ‘MBC College Singing Competition‘-ön bronzérmes duónak, a RobinMyungmi párosnak. Mindkét tag hihetetlenül tehetséges, mint szövegírói, mind dalszerzői, mind énekesi tulajdonságaikat tekintve, ez nem vitás. Az MV-ért klikk ide, míg az audióért ide.

 

 
Gavy NJ – Lady Killer MV + Gavish album

Múlt hónapban jelentette meg “From a Tree Lined Street” című kislemezét Gavy NJ nevű formáció és máris nyilvánosságra került 6. albumuk, a ‘Gavish‘ 1. része, amelynek promószámához, a ‘Lady killer’-höz el is készült a videoklip. Klikk érte.

 

Jang Yoon Joo – Fall Wind videoklip

2008-ban debütált Jang Yoon Joo, akit főként mint modell, valamint a ‘Korea’s Next Top Model‘ című műsorból ismerhetünk. A ‘Dream‘ című debütáló lemez után megmutatva dalszövegírói és énekes képességeit most a ‘Fall Wind’ című számához elkészült a videoklip, amit meg is nézhettek itt.

 

 

Young Jun – Song of Wind (Faith OST)

A “Faith” című drámához betétdalok terén eddig is meglehetősen híres énekesek és énekesnők adták hangjukat, mint például ALi, Shin Yong Jae, Jang Hye Jin, MC Sniper, és Brown Eyed Soul énekese Sunghoon. Hozzájuk csatlakozott a szintén Brown Eyed Soul együttes tagja Young Jun. A Lee Minho nevével is fémjelzett dráma Young Jun mély hangjának és az aláfestőzene harmóniájával szinte kézzel foghatóan szomorú betétdalt tudhat magáénak. A video drámarészleteket tartalmaz, itt meg is nézhetitek.

 

 

AOA – Wanna Be kislemez + Get Out klip

A héten jelentette meg az AOA nevű formáció 2. kislemezét, illetve az ehhez tartozó impozáns videoklipet a ‘Get Out’ című számhoz. A 3 dalos minialbum a tervezetthez képest 1 nappal korábban jelent meg a nagy érdeklődésre és a fanok kérésére való tekintettel! A klipet ide kattintva meg is nézhetitek. (illetve a készítésről: making of)

 

 

10 cm – 2.0

1 év és 8 hónapos hallgatás után tért vissza az indie együttes 2. albumával a debütáló ‘1.0’ albumot követően. Az ‘Americano‘ című számmal híressé vált 10 cm 3 különböző stílust képviselő számot jelölt meg mint promósdalt. A számok innen elérhetőek, a lemez már a boltokban is kapható!

 

Park Gyuri (Kara) – Breaking Fate (‘The Great Seer’ OST)

A Kara nevű együttes Gyurija is immár hangját adja a híres drámához, a ‘The Great Seer’-hez, nem is csak egy, de két dal (“Breaking Fate” és a “Flower (Littles)“) erejéig! A “Breaking Fate” a drámát nézők számára már ismerős lehet, de aki még nem ismerné, katt a számért!

 

 

Kara – K-Food reklám

A Kara nevű lány együttest választották a “2012 K-Food” reklámkampányt képviselő modellnek. A lányok nem csupán a koreai kultúra részét képező zene- és szórakoztatóipart képviselik, hanem a tradicionális ételeket is népszerűsítik a világban, külföldi promóciós és zenei tevékenységük során. A lányok közreműködésével készült kampányfilmet itt nézhetitek meg.

 

Dara (2ne1) – Nikon “Manly Guy” reklám

A Nikon, mint talán a leghíresebb fényképezőgép márka, új modelljéhez a ‘Nikon 1 J2‘-höz megjelentette legújabb reklámját Dara közreműködésével. A géphez 3 különböző reklámot, 3 különböző választást mutatnak be. Ezek közül a 3. “Manly Guy” című reklám jelent meg, amelyet ide kattintva megnézhettek.

 


B2ST – HEAD kabátok reklám

A B2ST-es fiúkat választották, mint a HEAD sportmárka 2012-es őszi/téli kollekciót bemutató modellek. A reklám kissé rajzfilm hatást keltő elemeket használtak a készítők. A kollekciót a rajongók már el is nevezték, mint “B2ST Windbreakers“. A reklámmal főként Kikwangra koncentráltak, így a Kikwang-féle verzióját meg is nézhetitek, katt érte.

 

 

Jewelry – Look At Me kislemez + klip

Egy év és 5 hónapos hallgatást megtörve tér vissza a 4 lány egy kislemezzel, a ‘Look At Me’-vel. A Jewelry kirobbanó formájához Shinsadong Tiger adta produceri tehetségét, hogy egy új oldalát mutathassák meg a lányoknak, akik nagy változásokon mentek át! A Jewelry új oldalát az MV-n keresztül itt meg is nézhetitek!

 


K.Will – The Third Album Part 1 + Please Don’t… MV

A napokban jelentette meg 3 év után első teljes albumát a balladáiról híres szólóénekes, K.Will, “The Third Album Part 1” címmel. Az albumon olyan hírességek működtek közre, mint Kim Do Hoon, további dalszerzők és producerek. A “Please Don’t…” videoklip készítésében a SISTAR-ból Dasom, az énekes Seo In Guk és a reklámmodell Ahn Jae Hyun segédkeztek K.Will-nek színészi tehetségükkel. A klipért katt!

 

 

Lee Jun Ki – One Day (‘Arang and the Magitrate’ OST)

A zenei pályán is ismert Lee Jun Ki kis időre visszatért a zenéléshez egy dal, a “One Song” elkészítéséig, amely a drámájának az “Arang and the Magitrate“-nek az egyik betétdala. A szám, mint a karakteréhez kapcsolódó dal jelent meg korábban, és most a videóklipp is megtekinthető már, amelyben a drámából láthatunk részleteket. Katt a videoért.

 

 

Kan Jong Wook – 39.5 (‘May Queen’ OST)

Kan Jong Wook énekli a ‘May Queen” drámában talán elsőként hallható volt dalt, a “39.5” című számot. A drámában játszó Kim Jae Won szorgalmazta Kan Jong Wook közreműködését, akivel előző drámája során találkozott. A keresőfelületeken a dal az elsők között szerepelt a legkeresettebb zeneszámok között. A nézők várakozásait felülmúlta a dal, az tökéletesen illik a szerelmi háromszöget bemutató drámába a többség véleménye szerint. A  dalt itt meghallgathatjátok.

 

 

Miss A – Independent Women Pt 3. album + MV

A héten elég feszített tempóban jelentek meg az újdonságok miss A-t érintően. A megjelentekről bővebben itt olvashattok.

 

 

 

HOMME (2AM Changmin & 8eight Lee Hyun) – Words I Can’t Hear (‘Five Fingers’ OST)

2AM Changmin és 8eight Lee Hyun alkotta duó újraösszeállva énekli a ‘Five Fingers’ című dráma “Words I Can’t Hear” betétdalát, amelyet Jerry.L írt a ITOMY MUSIC-ból. A ballada mindemellett az utolsó ajándék a rajongóknak Lee Hyun-tól mielőtt bevonulna a katonaságba. Changmin és Lee Hyun hangjának harmóniája ebben a koraőszi balladában tökéletesen megnyilvánul. Katt a dalért és videoklipért.

 

 

TOXIC – Frist Bridge kislemez + Lonely videoklip

A TOXIC nevű rock formáció megjelentette 6 számot tartalmazó debütáló kislemezét. A banda volt a nyerte az ‘MBC ‘Top Band’ megnevezésű tehetségkutató műsorának és a lemezzel a győztesek nem is késlekedtek, megmutatva a rock egyedi, kissé kevert, hibrid hangzását TOXIC módra. Klikk a ‘Lonely‘ videojáért.

 

 

LUNAFLY – One More Step video

A Nega Network 3 tagú együttese a LUNAFLY megjelentetett egy videót “One More Step” című számuk “gyakorlásáról”. Sam, Teo és Yun korábbi általuk írt dalukkal a “How Nice Would It Be“-vel 1. helyet is elérté a Cyworld sikerlistáján. Habár a fiúk zenei műsorokban nem lépnek fel, nem promótálnak, mégis október elején első élő fellépésüket is megtartották a fiúk! A ‘One More Step’ videoja teljes egészében átadja a dal frissítő, vidám hangzását, kétségtelenül jókedvet ad a hallgatójának. Klikk a számért.

 

Han Hee Jung – I’m Your Woman kislemez

Han Hee Jung énekli Choi Sung Min dalszerő ‘I’m Your Woman’ című számát, amely a drámanézők számára igen ismerős dal lehet. A szám, Narsha előadásában vált ismerőssé, amelyet első drámájában, a ‘Light and Shadow’-ban énekelt, ám nem lett belőle betétdal. A dal előzeteséért klikk.

 

 

SHINee – Dazzling Girl videoklip

Múlt héten jelent meg az új SHINee lemez és a klipp is máris megtekinthető. A ‘Dazzling Girl’, japán számhoz készült klip a rajongók érdeklődésének megfelelően sikereket is arat. Ha még nem láttad, klikk a klipért.

 

 

Juniel – Ready Go! video

Tavaly áprilisi hivatalos debütáló lemezét követően alig-alig lehetett hallani Juniel-ről, aki úgy fest egy koncertre készül és most egy amolyan “gyakorló” videot jelentetett meg a japán “Ready Go!” című számához rajongói számára. Klikk Juniel videojáért.

 

 

Goo Hye Sun – Marry Me MV

Goo Hye Sun neve sokaknak főként színészi tehetsége miatt mond sokat, ám most megjelentette saját szerzésű dalait tartalmazó kislemezét a “Marry Me“-t, amely készítésekor közreműködött Choi In Young. A kislemezhez a videoklip is elkészült, amelyet mostmár meg is nézhettek. Klikk ide.

EXID – Every Night video

Múlt héten jelent meg a kislemez, amelyen az “Every Night” című szám is hallható, amelyhez az EXID-es lányok elkészítették a látványos koreográfiát bemutató gyakorló videot. Klikk érte.

 

 

A fenti lista alapján mondhatjuk, hogy igen “termékeny” héten vagyunk túl. Amennyiben valami kimaradt volna, annak egyik oka csupán az előzetes megjelenése lehet vagy még csak hírek jelentek meg, de a tényleges hosszabb zenei anyag még nem került nyilvánosságra, illetve másik oka az én figyelmetlenségem lehet, amelyért elnézést kérek. Jó böngészést mindenkinek!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB