Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » MUCC – Új, magyar tag a zenekarban!! [Frissítve!!!]

MUCC – Új, magyar tag a zenekarban!! [Frissítve!!!]

hancho007A MUCC tagsága egy finoman szólva is megdöbbentő hírrel rukkolt elő: két új “junior” tagot vettek fel a csapatba, akik közül az egyik…. egy magyar lány!

De kezdjük az elején: a zenekar már korábban kitalálta, hogy két rajongót bevesznek a csapatba “junior” státuszban és pályázatot írtak ki, hogy eldöntsék, hogy kik legyenek a szerencsés kiválasztottak. Erre azok jelentkezhettek, akik megvették az összes újabb, az Arcadia kislemez óta megjelent kiadványukat és a 767 jelentkező közül júliusban választották ki a csapat nico nico-s műsorának nézői a két szerencsést. A hivatalos bejelentésre még augusztus 16-án került sor, azonban a pontosabb részletek csak most derültek ki, így az is, hogy a DEAN néven futó japán újonc mellett a másik kiválasztott, Hancho, aki  egy ott tanuló magyar diáklány! Igazából a hivatalos twitterén már korábban is felbukkant egy magyar bejegyzés, de azon még átsiklott a többség, így csak most robbant az infóbomba. És, hogy mit fog csinálni a két új tag? DEAN shamisenen, Hancho pedig shakuhachin játszik majd, vagyis tradicionális japán hangzással erősítik a MUCC az utóbbi időben ugyebár egyre inkább a pop felé kacsintgató zenéjét. Ami már önmagában izgalmasnak hangzik, ilyen körítéssel meg aztán pláne.

Ha bármi további infó kiderül, arról természetesen írunk majd mi is, addig pedig innen is szeretnénk gratulálni és sok szerencsét kívánni a magyar leányzónak!

Frissítés: És mint kiderült voltak még a twitteren kívül is gyanús jelek…! A következő MUCC kislemez, a Halo (melyen egyébként még nem szerepelnek az újoncok) promóvideójának végén magyarul (!) hangzik el a szokásos, de máskor persze japán nyelvű megjelenési infós szöveg! A videót itt vagy itt tudjátok megnézni / meghallgatni.

Frissítés (szept 5): Elég gyorsan eszkalálódnak az események: ahhoz képest, hogy mindössze négy napja írtuk, hogy csatlakoztak az új tagok, mostanra kiderült, hogy… azóta már ki is léptek!? DEAN, a japán újonc elvileg a szülei nyomására, a magyar lány pedig különösebb ok nélkül, azt nyilatkozva, hogy ezzel beteljesült egy álma és mostantól újra szimpla rajongó szeretne lenni. Szóval igazából kicsit (kicsit?) fura az egész ügy, meg felveti megint a kérdést, hogy mi volt ezzel az egésszel az együttes terve, így tervezték-e az elejétől és ha igen, akkor miért volt ekkora a titkolózás, hogy az állandó vagy átmeneti-e a dolog? Annyi viszont biztos, hogy érdekes kis epizód volt ez a zenekar, nomeg a hazai JRock rajongók számára is. Zárásnak pedig Hancho búcsúüzenete a twitterről:

mucc_honcho_twitter

mucc_honcho_band

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB