Főoldal » Hírek, Japán, Rock » Mono – zenei megújulás, két új nagylemez és EU turné

Mono – zenei megújulás, két új nagylemez és EU turné

mono2014_band

A nálunk is többször járt Mono a hó végén jelentkezik új anyaggal, ráadásul a poszt-rock világklasszis nem egy, hanem rögtön két nagylemeznyi zenével tér vissza. Melyek egyben zenei megújulást is hoznak a csapat életében, ugyanis úgy érezték, hogy azt a nagyzenekari kiséretes irányvonalat, mely az utóbbi években központi szerepet játszott náluk, kimaxolták az előző nagylemezzel (For My Parents – 2012), így leültek és átbeszélték, hogy merre haladjanak tovább a jövőben. Ennek az eredménye lett a most megjelenő két CD, melyek egyben visszatérést is jelentenek a korai munkáikhoz. Azokon ugyanis még, a nyugodtabb, visszafogottabb vonal mellett lényegesen nagyobb szerepet kaptak a súlyosabb, sötétebb, zajosabb szerzemények is (ennek egyik legismertebb példája, a 2002-es lemezen található Com? mindmáig a Mono egyik legjobb szerzeméye) és most, amellett, hogy visszatérnek a nagyzenekar nélküli, hagyományos rockzenekar felálláshoz, egyben ez a kettősség is újfnet meghatározó elemmé válik.

Olyannyira, hogy a két lemez közül az egyiket (Rays Of Darkness) teljes egészében az éjsötét, zajos drone hangzás jellemzi majd, míg a másikon (The Last Dawn) a nyugodtabb, lírai szerzeményeké lesz a főszerep. A visszatérést a súlyosabb irányhoz ráadásul egy lenyűgözően brutális kis kedvcsináló videóval is kihangsúlyozták, amit a kisérleti-animés rendezőlegenda Koji Morimoto (a Studio 4°C egyik alapítója, aki többek közt olyan klasszikusok készítésében vett részt, mint az Akira, az Animatrix, a Genius Party vagy éppen Ken Ishii többszörös díjnyertes zenei videója, az Extra) készített számukra. Alább a szóbanforgó mini-videó, tracklisták, borítók, két dalelőzetes… valamint a csapat év végi európai, minket ezúttal sajnos elkerülő turnéjának a dátumai.

The Last Dawn (felül) és Ray Of Darkness (alul) borítók. A képen látható vinyl verzió mellett természetesen CD-n is megjelenik minkét album.

The Last Dawn (felül) és Ray Of Darkness (alul) borítók. A képen látható vinyl verzió mellett természetesen CD-n is megjelenik mindkét album.

The Last Dawn
2014.10.28
01.The Land Between Tides / Glory
02.Kanata
03.Cyclone
04.Elysian Castles
05.Where We Begin
06.The Last Dawn

Ray Of Darkness
2014.10.28
01.Recoil, Ignite
02.Surrender
03.The Hand That Holds The Truth
04.The Last Rays

mono_eu2015

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB