Főoldal » Hírek, JPop » Momoiro Clover Z: KISS és Dragon Ball!

Momoiro Clover Z: KISS és Dragon Ball!

momoirokiss_promo2

A japán idol lánycsapatokról nem igen szoktunk írni, leszámttva az olyan különc brigádokat, mint a Babymetal vagy a BiS, most azonban a Momoiro Clover Z olyan dolgot csinált, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A 2008-ban debütált csapat ugyanis egy kislemez erejéig összeállt az 1973-ban alakult amerikai rocklegendával, a KISS-el! Ami azért, akárhogy is nézzük, egy eléggé szenzációszámba menő hír. A dolog szépséghibája mondjuk igazából csak annyi, hogy maga a közös szám borzasztó lett, teljesen tucat idol-dalocska, annak ellenére, hogy a zeneszerzésért a KISS felelt. Szimpla pop tinglitangli, kis extra gitárral megdobva, a videóban bohóckodó kiöregedett, időtlen idők óta nem aktuális zenészekkel, akik jó eséllyel azért álltak vissza hosszabb kihagyás után újra a sminkelésre, mert már nem igazán volt színpadképes a szétcsapott kinézetük. Egyébként ha valakiben felmerülne a jogosnak tűnő kérdés, hogy vajh egy ilyen (egykor) nagynevű zenekar miért vállal be ilyen erősen gagyi jellegű produkciót (persze a van az a pénz indokon túl), akkor érdemes átnézni a karrierjüket és hamar rájön az ember, hogy régen sem állt távol tőlük az ilyesmi, elég csak a fénykorukban elkövetett KISS Meets the Phantom of the Park című óborzalom mozifilmre gondolni.

A kislemezen még két másik szám is van egyébként: a Samurai Son egy új KISS dal, amiben a japán lánykák vokáloznak, a Rock and Roll All Nite pedig a zenekar talán legismertebb dalának Momoiro Clover Z féle feldolgozása. A címadó dalhoz összehozott videó viszont kétségkívül elég látványosra sikeredett, köszönhetően részben a Kill la Kill animéért is felelős Sushio-nak.

És ha már MCZ és anime: a másik a lányokkal kapcsolatban feltünést keltett hír mostanában, hogy ők éneklik majd az új Dragon Ball Z mozifilm, a Revival of “F” nyitódalát… mindezt ráadásul azután, hogy nemrégiben az új Sailor Moon anime betétdalait is ők követtek el! Erről azonban bővebb infó egyelőre még nincs, szóval következzék a KISS megmerítkezése a japán idolpop legmélységesebb bugyraiban:

momoirokiss_kiss momoirokiss_momoclo

Momoiro Clover Z vs KISS
yume no ukiyo ni saitemina
2014.01.28

* Momoclo Version
CD
01.yume no ukiyo ni saitemina (夢の浮世に咲いてみな)
02.Rock and Roll All Nite
03.yume no ukiyo ni saitemina (off vocal ver.)
04. undecided (off vocal ver.)

Blu-ray
01.yume no ukiyo ni saitemina PV

* KISS version
01.yume no ukiyo ni saitemina
02.Rock and Roll All Nite
03.Samurai Son
04.yume no ukiyo ni saitemina (off vocal ver.)
05. Rock and Roll All Nite (off vocal ver.)
06. Samurai Son (off vocal ver.)

1 komment

  1. avatar Satan says:

    Elnézve ezt a szar oldalt, csodálkozom, hogy leszólod a Momorio Clover Z-t, mivel egyetlen normális japán bandáról sem közöltök hírt, hanem hasonló színvonalú tiniknek való nyomiságokat. Ez lenne gagyi, mikor pop, hip hop, indie meg ilyen fos zenékkel is foglalkoztok?:D dilettáns barom. Nem is a kiscsajokat védem, mivel cseppet sem érdekelnek, viszont a KISS-ről ilyen szánalmas dolgokat írni, egyértelműen az ízléstelenségedről és a tudatlanságodról árulkodik. Majd ha olyan bandákról írsz, mint pl. a Loudness, akkor talán értékelhető lenne egy betű is amit leírsz, de így egy kalap szart sem ér ez a maszlag amit ide hánytál!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB