Főoldal » Hírek, JPop » Misono visszatért… csak minek?

Misono visszatért… csak minek?

Misono és az ő kicsit pszichopata mosolya.

Misono és az ő kicsit pszichopata mosolya.

Misono, akit legtöbben a kezdetektől fogva csak úgy ismertek, mint Koda Kumi kevesbé tehetséges hugát, úgy néz ki végleg búcsút int a szórakoztatóiparnak. Hacsak nem történik valami csoda… vagy nem egy szimpla a reklámfogásról van szó. A következőről van szó ugyanis: a 2002-ben a Day After Tomorrow poptrió tagjaként felbukkant, majd 2005-ben szólóban debütált énekesnő eleinte még valamennyire sikeres volt, de egy idő után, köszönhetően annak, hogy a nővérét leszámítva a világon semmi nem emelte ki az átlagból és még a neki írt dalok is többnyire rémesek voltak, finoman szólva is megcsappant iránta az érdeklődés. Most már évek óta ez a helyzet és drámázott is rajta sokat, hogy de hát miért nem népszerűbb? Nemrég pedig bejelentette, hogy visszavonul, majd rá nem sokkal kijelentette, hogy áhh, inkább mégsem.

Ezzel a háttérrel kerül a boltokba az UCHI című új album október 13-án, amely a lemezbejelentéshez hozzácsapott és még a borítón is nagy betűkkel feltüntetett infó miatt került a figyelem középpontjába… eszerint ugyanis ha a lemezből nem fogy el tízezer példány, akkor ennyi volt, ez az utolsó kiadványa, mivel több CD kiadására nem kap lehetőséget a kiadótól. A mindenkit WTF miakarezlenni? reakciókra késztető bejelentés mögött három dolog állhat:
* Szimpla szenzációhajhász médiakamu az egész. Ebben az esetben viszont, ha nem lesz meg a limit, vagy főleg, ha még a közelébe sem érnek (melyre Misono korábbi eladási adatai alapján igencsak sok az esély), akkor mégis mi lesz a következő lépés? Majd úgy tesznek, mintha mi sem történt volna?
* Tényleg komolyan gondolják, akkor viszont ennél kétségbeesetebb húzást még nem sokat látott a zeneipar.
* Arra játszanak, hogy az énekesnő legfanatikusabb rajongói (biztos vannak ilyenek) felvásárolnak annyi példányt amennyit csak tudnak, hogy csakazértis meglegyen az áhított tízezer. Azonban míg ez a fajta “vegyél amennyit bírsz” stratégia az AKB48 féle tinilányhordák szélsőségesen fanatizált közönségénél működni szokott (erről, pontosabban erről és a japán zeneipar egyéb furcsaságairól lesz egy nagyobb cikk hamarosan), addig az erősen kérdéses, hogy Misono esetében is bejön-e a dolog.
Főleg, hogy a lemezt beharangozó új dal és videó, szimplán kétségbeejtően rettenetes, simán a pályájának legrosszabb pillanata. Szóval érdeklődve várjuk, hogy mi sül ki ebből az egészből.

misono_uchi_dvd misono_uchi_cd

Tags:

1 komment

 1. avatar Hozu says:

  Öhm… oké. Most találtam ezt a cikket, őszintén szólva nem hittem volna, hogy magyarul ilyesmire fogok bukkanni, de erre muszáj reagálnom. Nagy rajongója vagyok misonónak 10 éve, ő a kedvenc énekesnőm, és mindig megveszem a legújabb lemezeit, ha megtehetem. Az új albumot is előrendeltem, nagyon várom már az új dalokat, de azt hiszem, most nem ez a lényeg.
  Alapjáraton bírom a stílusod, Case, de ezen a cikken nagyon felhúztam magam.
  Először is a 2014-es visszavonulásról: nem misono találta ki az egészet, hogy holmi szeszélyből aztán visszamondja. A avex orrolt meg rá, mert valami olyat írt twitteren, ami nem tetszett nekik, és ezért majdnem kvázi ki lett rúgva. Szerencsére aztán mégsem.
  Aláírom, hogy a borítóra kitett “üzenet” kétségbeesett húzás, személy szerint nem nagyon örülök neki (alig látszik így misono arca >.>), de ha már bevállalta, akkor remélem, lesz is eredménye. Én sajnos többet nem tehetek érte, mint hogy megveszek egy példányt az albumból, és reménykedek, hogy csoda történik.
  Az új dal valóban nem a legjobb, de szerintem nem is a legrosszabb. Hogy nem kap kevésbé “rémes” dalokat, pedig megint csak az avex hibája – persze vitatkozhatnánk, hogy rémesek-e a dalai, mert én nagyon szeretem őket, mondjuk elismerem, hogy nem elég mainstreamek.
  Azt pedig egyáltalán nem értem, mi baj a videóval, nagyon aranyos, misono gyönyörű benne fekete hajjal, a rózsaszín parókás outfitben pedig cuki.
  (A pszichopata mosoly… Csak annyit mondok, hogy nem kellene mások külsején poénkodni egy nem annyira jól sikerült fotó alapján, szerintem ez cseppet sem vicces -.-)

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB