Főoldal » Hírek, KPop » Koreai zenei hírcsokor – Kiadóváltások, névváltások és egyebek!

Koreai zenei hírcsokor – Kiadóváltások, névváltások és egyebek!

Előfordul, hogy történik egy-két érdekes dolog a kpop világban, ami rövidsége vagy kicsi kihatásai miatt nem érdemel külön cikket, mostanában azonban több ilyen is történt. Emiatt, úgy éreztem érdeme lenne ezeket a kishíreket összegyűjteni, mert ez is kpop és számíthat! :)

Henry VS SM Entertainment

Mind ismerjük azt a rengeteg sztorit, hogy lett elege bandáknak, előadóknak az SM Entertainment rossz bánásmódjából. Nagyjából egy hete Henry az instagramján egy posztban hozta fel, milyen rossz döntést hozott 9 éve (ekkor debütált a cégnél) és arra kérte a rajongókat, hogy segítsenek neki, mert az ő szava már semmit nem ér. Egyelőre nem derült ki több erről az ügyről, de nem lenne meglepő, ha egy újabb embernek lenne elege a kiadóból, főleg Henry, aki háttérbe szorult az évek során. A Twitteren a #JusticeForHenryLau tag terjedt el az énekes iránti szolidaritás kifejezésére. Henry azóta megköszönte fanjainak a támogatást, egyelőre azonban nem tudni többet az esetről. Ha valami kiderülne (pl. ott akarná hagyni a céget) arról mindenképp beszámolunk!

A B2ST saját kiadót alapított

Még tavaly írtuk meg, hogy a B2ST, szerződése lejárta után vélhetően otthagyja régi kiadóját a Cube-ot. Sokáig ment a fontolgatás, milyen döntést hoznak majd, de végül a saját kiadó alapítása mellett döntöttek, így az Around US Entertainment még decemberben megkezdte munkáját! A B2ST persze megköszönte a Cube komoly munkáját, hisz a nevük alatt debütálhattak és futhattak be, de új úton akartak tovább haladni. A fiúkhoz hasonló útra tért Shinhwa is jókivánságokat küldött a bandának. Nagyon kíváncsian várjuk független előadókként milyen zenét alkotnak majd! :)

Drunken Tiger elhagyja a régi nevét

Tiger JK annak idején Drunken Tiger együttes nevén debütált és ő volt az első koreai rapper aki nemzetközi elismerést kapott. Rengeteg banda felvirágoztatása és jobbnál jobb számok állnak a háta mögött, most azonban úgy döntött a jól befuttatott nevét inkább elhagyja. Mostantól inkább saját nevén azaz a Tiger JK név alatt akarja folytatni és egy búcsú albumot fog csak a korábbi felállásban kiadni. A hír kapcsán azt is bejelentette, hogy várható idén az MFBTY visszatérése is!

A Wonder Girls otthagyhatja a JYP-t?

Még egy kiadóval való ellenérzéses hír, hogy a Wonder Girls azt tervezi, szerződése lejártakor esetleg kiadót vált. Ezt persze nem tudták megerősíteni, főleg, mert szerződésük határideje még elég sokáig kitart, így erről  a hírről egyelőre nem tudunk többet!

Ailee amcsi debütálása

Ailee aki eleve amerikai származású, a tengeren túlon is debütálni szeretne. Ehhez azonban a névváltást tartotta szükségesnek, ráadásul titkolt módon. Amerikai zenei körökben ugyanis az terjedt el, hogy egy befutott koreai énekesnő fog debütálni A.Leean néven. Bár nem mondták ki Ailee nevét, elég egyértelműnek tűnik, hogy róla van szó, ráadásul jó barátnője Amber instagramján izgalmát fejezte ki az “új” énekesnő debütálása miatt. A Fall Back a mai napon a klip pedig 11-én fog megjelenni.

A Pledis Girlz mostantól Pristin

A Pledis Entertainment kiadó tavaly “debütáltatta” lánybandáját a Pledis Girlz-t, bár ezt nem nevezték valódi debütálásnak. A kiadó most úgy döntött, a banda nevét Pristin-re változtatják és igazi debütálásukat az idei évben már ezen a néven hallhatjuk majd!

A Starship Entertainment magába olvasztotta a King Kong-ot

Még 2015 tavaszán vásárolta fel a Starship a King Kong nevű kiadót, most azonban hivatalosan is magukba olvasztották a céget. A King Kong főleg színészeket tudhatott magáének, míg a Starship főleg énekeseket, de reméljük ez jobb lehetőséget ad majd, hogy olyan színészek mint Lee Kwangsoo vagy Kim Bum is bepróbálkozzanak a zenei karrierrel!

Mára ennyi hírrel tudtam szolgálni, a le nem zárt hírekkel, folytatás esetén jelentkezünk még!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB